Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sziasztok.
Karácsonyi fényfüzér csatlakozója elgyengült. Létezik ebből szerelhető verzió? Köszönöm!
Szia! Én a villák felől kifúrtam, végig a műanyagot( amekkora fúró belefért a villák közepébe). A műanyag felől kicsit nagyobb fúróval felbővítettem, majd egyeres sodrott vezetéket beledugva a villa hegyénél megforrasztottam. Tökéletes lett, többet nem törik el tőben. Kicsit gányolás, de működik.
Sziasztok! Ötletet kérek, mi baja lehet, mert én már teljesen hülyét kaptam tőle. Egyszerű generátor, XR2206. Eddig tökéletesen működött, aztán egy szép nap ezt produkálta. A négyszög tökéletes, a sinusnak hiányzik az alja. IC-t cseréltem, túlfeszt nem kapott. Az IC-n kívül semmi aktív alkatrész. Nem értem...
Nem ismerem a panelt, de a jumpernek nem a J1 (Sine) átkötésen kellene lennie (a J2 (Triangle) helyett)? Mondjuk a jelalak még úgy is kérdéses, mert háromszögre sem hasonlít...
Szerk: Még az IC 3-as lábán kellene megnézni a feszültséget, ott kb. fél tápfesznek kellene lennie. A 15 és 16-os lábakra kötött ellenállások pedig a szimmetriát állítják, ott is lehet valami gond. A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2022
Szia!
Azokat a nem igazán csúcsminőségű elektrolitkondenzátorokat cseréld ki.
IC-t szerintem kár volt cserélgetni, meg a púpos elkókat is. Adatlap
alapján a 13...16 lábak környékén keresgélnék (kettő alkatrész hibáztatható). A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2022
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy egy új okos TV-ből hangot szeretnék kihozni hifire. A Tv-n optikai ,illetve HDMI kijövetel van. Az erősítőn pedig csak RCA bemenet van. A kérdés hogy ilyen kábellel kábel át lehet vinni a hangot a hifire? Nem szeretném fölöslegesen megvenni. Válaszokat köszönöm!
Szia!
Neked valami ilyesmire van szükséged: DAC. A HDMI az nem csak bemenet?
Ou. értem. Akkor egy ilyennel lehetséges? kábel
Szia! Hu ez jó kérdés, megnézem a leírását máris.
Ezt írják a leírásában:
Idézet: „A HDMI digitális jelet és az RCA analóg jelet, ez a kábel nem alakítja át!” Nem ez kell oda, inkább egy ilyen (feltéve, hogy a TV-n HDMI kimenet van!) A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2022
Szerintem nem ez kell neked hanem az (vagy olyan), amit KU202M linkelt. Itthon használunk DAC-ot, működik.
Amit te linkeltél, az egy olyan eszköz, ami a HDMI jelből készít külön audio és videó jelet de a TV-ken lévő HDMI csatlakzók bemenetek, nem kimenetek.
Köszi!
Megnéztem a TV leírását a HDMI-k tényleg csak (IN) bemenetek. Akkor maradna az amit "KU202M" linkelt azon látom van Optikai bemenet, mert akkor a TV-böl bemenne Optikaival ebbe és RCA-n kijönne az erősítőbe.
Igen! Köszönöm a segítségeket!
Akkor marad egy ilyen amit KU202M linkelt.
Sziasztok! Közben este kiderült hogy az egyik HDMI az, HDMI Arc. Így sem elég az a sima kábel?
Nekem négy HDMI is van a tévémen. Kb 2 éve ugyanez volt a gondom vele. Vettem ilyen kábelt.De azóta, már vagy hatan is kölcsönkérték ugyanebből az okból, de mindenki visszahozta, mert náluk sem működött ez a megoldás Sajnos az ARC-s csatiban sincs analóg kimenet, pedig mindenhol ezt olvastam. Marad ez az átalakító amit ajánlottak. Nálam is ez lett a megoldás. Vagy veszel olyan erősítőt aminek van ilyen bemenete.
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem. Valaki próbált már 5V led szalag kábelt amit a TV usb-jén keresztül lehet TV háttér világításra használni? Igazából az lenne a kérdés hogy nem e vágja haza a TV-t? Köszönöm a válaszokat!
Nézd meg, mennyi áramot tud leadni a TV USB portja. Ha az átlagos 500 mA-t, akkor az kevés lesz.
Van egy 5V 0,5A és egy 5V 1A-es USB csatlakozó. Igazából egy ilyet szeretnék Led szalag 3M-t. Nem tudom mennyi kellene neki a 3M-re .
Ha ez igaz:
Idézet: „Power consumption (w/m): 2.88W/m2” akkor az 1 A-es is csak a feléhez lenne elég...
Akkor megtáplálom egy 5V 2A-es telefonos USB töltővel.
Köszönöm!
Sziasztok! Segítsetek, mert nem értek valamit. Vettem ILYEN ledeket. Lámpát szerenék belőle 36-40 Vos bringára.
3-at soba kötöttem, a rajta levő kábelek végét összeforrasztva, egy 1Kohm-os ellenállást tettem rá (nem tudom a + vagy - oldalra, de sztem mindegy), és EGY 36V-os táppal működtettem. Arra voltam kíváncsi hogy melegszik e az ellenállás. Egy órát működött, még csak nem is volt langyos. KIRÁLY! Egy RÉGI NYÁK lapra (le van marva a rézfólia) egymáshoz közel furatba raktam és a lábaikat összeforrasztottam, SZINTÉN sorba kötve 3-at (lábak kb 5mm hosszúak és összeérnek) . A végére került ugyanaz az 1 Kohm-os ellenállás, rátettem ugyanarra a tápra. Az ellenállás másodpercek alatt sütősre melegedett. Nem értem. Ennyit számít az a pár 20 cm-es vezeték? Vagy mi változott meg?
Természetesen valamennyit számít! Az a pár 20cm vezeték ha 3x2 -vel megszorzod, 1.2m lesz.
A keresztmetszete meg kb 0.25 -ös így ránézésre. Tehát valamennyi feszültség esik rajta, így annyival kevesebb jut az ellenállásra is. Tegyél be 1-2W -os ellenállást ha mindenképp szükséges. Persze ha kiszámolnád a rá jutó teljesítményt, pontosabb eredményt kapnál... A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2022
Na de ilyen sokat? Egyik esetben működik egy órát melegedés nélkül másik esetben meg 20 másodpercet se? Mondjuk nekem az is furcsa hogy ezek a kínai 12vos ledek még 3-4 volt körül világítanak. Azt gondolnám a 12voltos lednek 11 lehet a nyitófeszültsége. De nem kaptam semmi adatot hozzá...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |