Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elfogadnám, ha ingyen elvihető
Lapozás: OK   66 / 129
(#) lazsi válasza ha6qt hozzászólására (») Jan 26, 2022 /

Ha bontott is jó, akkor Bp-en tudok adni Tuchel dugókat. Nem szeretném postázni (mint írtad Bp is jó neked), cserébe válogathatsz közöttük (Lágymányoson, munkaidőben).

Viszont, ha jól látom, a képen szereplő 5 pólusú nem a "hagyományos" 45°-os / 180°-os elrendezésű, hanem 60%-os / 240%-os, olyanom nekem nincs.

Ha érdekel, keress magánban és megbeszéljük a továbbiakat.
(#) granpa válasza ha6qt hozzászólására (») Jan 26, 2022 /

Ha az első kép hagyományos (90°) 3 tűs, olyat tudok adni. Az 5 lábúból (60°) 1 db. biztosan van. A 45(90)°-osból aljat és dugót, többet is tudok adni (3-5 tűs). Budapesten. Vagy akár Egerben is. Nem hirtelen, mert épp 200 km-re vagyok tőlük.
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2022
(#) bitmixer válasza ha6qt hozzászólására (») Jan 26, 2022 / 1

Látod, hogy versenyzünk a kegyeidért
Én a mellékelt kép szerinti kupacot tudom felajánlani Bp. 17.-ből. Ezek mind a szokásos 90 fokosak. Ha eljössz, sok egyéb izgi turkálni valót is mutatok...
(#) lazsi válasza bitmixer hozzászólására (») Jan 26, 2022 / 1

Bocsi, de én voltam az első!
(#) Gafly válasza ha6qt hozzászólására (») Jan 26, 2022 /

680 Ohm-ból ruszki van originál. Ha párhuzamosan tudod kötni, "örök élet, meg egy nap".
(#) Kinka István válasza bitmixer hozzászólására (») Jan 26, 2022 /

Szia!
Ha megmaradna a felajánlásod, engem is érdekelne.
(TCP és egyéb kis forrasztópákáimat látnám el velük.)
(#) bitmixer válasza Kinka István hozzászólására (») Jan 26, 2022 /

Ok, vettem.
(#) ha6qt válasza lazsi hozzászólására (») Jan 26, 2022 /

Szia lazsi, Szia bitmixer!

Köszönöm a felajánlásokat! Természetesen el tudok menni Budapesten értük (leginkább a jövő héten). Három darab EAG erősítőmhöz volna rá szükség, mivel 6darab Tuchel aljzat van a hátukon darabonként, ezért "bármennyit" szívesen elfogadok.

Írok mindkettőtöknek privátot!

Szia Gafly: Köszi a tippet! Melyik boltban láttad a 680Ohmos ellenállást? Vagy esetleg Neked van belőle? Hőtárolós kályhába kell, amelynél a kifújó ventilátort szinte sohasem használom, de amikor be van kapcsolva a venti, akkor még 330Ohm-al is hangos (nekem).
Így szívesen elkísérleteznék különböző ellenállás variációkkal, mert csak egy fuvallatot szeretnék kikergetni a kályhából (a ventilátor 50W-os).

Köszi!
Attila

Kályha.jpg

(#) lefituta hozzászólása Jan 26, 2022 /

Üdv! Ha valakinek véletlenül lenne elfekvőben hasonló akkuja Budapesten (vezeték nélküli telefonhoz) és megválna tőle, örömmel elfogadnám. (sör, csoki, stb. lenne a honorárium) Tudom, hogy lehet kapni, de nem szívesen vennék drága pénzért, ha valakinek van de neki szükségtelen.

IMG_4994.JPG

(#) kalmi.kalmi válasza ha6qt hozzászólására (») Jan 27, 2022 /

Tegyél egy kondit, az is lelassítja. 1uf/400V vele párhuzamosan egy 1-4,7M ohm ellenállással.
Nem fog melegedni.
(#) Gafly válasza ha6qt hozzászólására (») Jan 27, 2022 /

Az ellenállás nálam a fiókban van.
Szivesen adok belőle, akár bedobok belőle bitmixer fórumtárs postaládájába ha Őt választod.
(#) ha6qt válasza Gafly hozzászólására (») Jan 27, 2022 /

Gafly: Az szuper volna, kérhetek esetleg kettőt? Két kályhám van. Jövő héten megyek bitmixer kollégához, de tudom csúsztatni is, ha te később jársz felé.

kalmi: Köszi a kondis ötletet is!
(#) lazsi válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Jan 27, 2022 /

Kályháról van szó, tehát az nem számít, hogy melegszik-e... Csak úgy kell elhelyezni az ellenállást, hogy annak a hője is belekerüljön a légáramlatba.
(#) ftirius válasza lefituta hozzászólására (») Jan 27, 2022 /

Ceruza vagy AAA méretű cellák?
(#) nedudgi válasza ftirius hozzászólására (») Jan 27, 2022 /

Valószínűleg 1/3AA.
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2022
(#) Gafly válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 27, 2022 /

Mivel szerintem "kagylóban van", hihető.
(#) lefituta válasza ftirius hozzászólására (») Jan 27, 2022 /

Olyan vékonyak, mint az AAA de rövidebbbek. Vastagságra lehetne AA vastagságú is, csak sokkal rövidebb. Ki van találva, hogy más ne legyen jó hozzá.
(#) Gafly válasza lefituta hozzászólására (») Jan 27, 2022 /

Ráismersz valamelyik cellára?
Csak a méret belövése miatt.
(#) nedudgi válasza lefituta hozzászólására (») Jan 27, 2022 /

Kitalálták, sőt kapható is az 1/2, 1/3, 2/3 AA méret is.
Emlékeim szerint hosszabb, 5/4 AA méretet is árulnak, pontosabban gyártanak. Ugyanúgy, ahogy AAAA és AA, sőt A méretben is.
Érdekes, hogy ezek a három cellás NiMH/NiCd akkuk kiválthatók lennének lítium akkumulátorral. A felhasználók, gyártók igénye valahogy nem találkozik ezzel a kínálattal. Valószínűleg ebbe vastagon beleszól a lítium árának emelkedése.
(#) lefituta válasza Gafly hozzászólására (») Jan 27, 2022 /

Ezek mind lítium cellák de a telefonba NiMh kell, mert az alapkészülék töltője nem alkalmas lítiumhoz.
(#) Gafly válasza lefituta hozzászólására (») Jan 27, 2022 /

Akkor fogalmazok másként:
Idézet:
„Csak a méret belövése miatt.”

Az oldal cime pedig:
Idézet:
„Ni-Cd , Ni-Mh ipari akkumulátor
cella méretek és formátumok”
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2022
(#) nedudgi válasza lefituta hozzászólására (») Jan 27, 2022 /

Az AA NiMH cella mérete megegyezik a 14500, az AAA a 10440 mérettel. Csak hogy megbolondítsák a mezei vásárlókat.
(#) mikrodigit válasza lefituta hozzászólására (») Jan 27, 2022 / 1

Nem tragikus az ára (bár az átvételért is fizetni kell és minimális összeghatár is van, de több dolog vásárlásánál ez megoszlik):
akku
(#) FAZ1 válasza mikrodigit hozzászólására (») Jan 30, 2022 /

Szerintem se drága!
Én a múltkoriban pl. 2 cellásat (2,4V-os) vettem a Duna Plázai PCX átvevőhelyen átvéve.
Még 1800 forintomba sem került.
(#) xxxyyy válasza lefituta hozzászólására (») Jan 30, 2022 /

Hozzájuk átsétáltál már?
Korábban bármit összehegesztettek nekem.
Akku-elem Bocskai út
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2022
(#) lefituta hozzászólása Jan 30, 2022 /

Gyerekek! Írtam már, hogy mindenütt lehet kapni ilyen akku packot. Azt is írtam, hogy a lítium nem jó, mert az alapkészülék a töltő és azokat másképp kell tölteni. Nagyából 3000+posta alatt nem kapunk. (ez a legolcsóbb) Gondoltam, hátha van valakinek használt, mert egy olyan régi telefonba kell, amit már senki nem használ. Csak ezeket a régieket tudom használni vasbetonos helyen! Szerencsére kaptam két ilyen telefont "micimackó" kollégától és remekül működik. Mivel nyugger vagyok sajnos sok helye lenne ennek az összegnek. Ettől függetlenül köszönöm a tanácsokat, ötleteket, segíteni akarást!
https://www.emag.hu/powery-helyettesito-akku-panasonic-tipus-p-p301...D5BBM/
Itt egy másik
https://www.akkuk.hu/Akku-Info/1.50.PAN.8.5,Helyettesito-akku-Panas...A.html
(#) Rosszmáj hozzászólása Jan 31, 2022 /

Ha lenne valakinek egy régi 3,5"-os IDE csatlakozós winchestere, köszönettel elfogadnám.
Próbára kell, méret nem lényeg, szektorhiba nem számít, csak valamennyire írható-olvasható legyen.
A 18. kerület környékén érte mennék.
Kösz.
(#) Udvari Zsombor válasza Gafly hozzászólására (») Jan 31, 2022 /

Találkoztam már ilyennel, bázisállomásos "vezeték nélküli vonalas" telefonban szokott ilyen lenni.
(#) Laslie válasza Rosszmáj hozzászólására (») Jan 31, 2022 / 1

Nekem van kettő is ami már nagyon régóta itt porosodik. Az egyik Quantum 20.4GB, a másik Maxtor 40GB méretű. Amikor el lettek rakva, akkor még működtek, most meg már nem tudom megnézni, mert nincs hozzá gépem.
Ha érte jössz, akkor viheted őket. (18.ker-ben lakom)
(#) hege88 hozzászólása Jan 31, 2022 /

Ha valaki bont régi ipari cuccokat, amiben van egy félmarék 1Gb alatti CF-kártya, vagy kallódik valami régi digitális fényképezőgépe, amihez adtak gyárilag 16-32-48 Mb-s CF-t, kérem gondoljon rám.
Postát, foxott állom.
Következő: »»   66 / 129
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem