Fórum témák
» Több friss téma |
Van itt még egy kis baj. Letiltottam a tecnicolor wifi-jét de áramszünet után megint világitott a wifi led és a beállításokon is amit azelőtt disabled -re állitottam az áramszünet után visszaállt enabled-re.
![]()
Az tényleg régebbi de most csak ez van . (esetleg majd veszek másikat)
Mert ugy vannak programozva, hogy áramszünet, ujrabekapcsolás után automatikusan minden elinduljon a modemen. Ha szolgáltato letiltotta a manipuláciot ( ami gyakori) , akkor ezen nem tudsz változtatni. A tiltásod csak az ujrainditásig lesz érvényben.
Idézet: „A tiltásod csak az ujrainditásig lesz érvényben.” Ez baj! ![]() ![]()
Miért akarod letiltani.kit zavar az?
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2022
Lopják a cigányok és ez engem zavar. Az ebédlöből meg már nem menne el a wifi odáig.
Gondolom a wifi jelet nem tehet irányítani.....
![]()
Hogyan lophatják ha jelszoval védett? Talán csak nem akasztottad ki a kapura?
![]() A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2022
A netről le lehet tölteni wifi kódtörő aplikációt .. Szerintem ezzel . Átírtam a gyári 8 karakterest egy 22 karakteresre ami tele volt számmal, betüvel, idézőjellel, kérdőjellel stb és azt is feltőrték.
Nem tudom akkor körülötted nagyon okos cigányok vannak, ha 22 karakteres kodot fel tudnak törni. És azt te honnan tudod, hogy feltörték?
És már az is gyanus, hogy a szolgâltato modemjén sikerült átirnod a jelszot, mert az is általában blokkolva van, hogy ha bejelented a lopást a szolgáltatonak legyen bizonyitéka. A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2022
Kiírta a virusírtóm (wifi vizsgáló) ,hogy egy idegen csatlakozott a hálózatomhoz aminek minden adat-ja rejtve volt csak a nene látszott (valami %S).
A szolgáltatótól elkértem a bejelentkezési adatokat, nálunk lehet jelszót cserélni.
Jaaa és természetesen lassult is a net eközben.
Nem az ingyenes vagy torrentes vírusírtó hülyeségeit kell elhinni, hanem vagy be kell lépni a modembe és figyelni vagy logolni kell az aktív kapcsolatokat vagy simán csak csinálsz egy MAC alapú hw whitelistet, amin csak a saját cuccaid engedélyezed, de ez baromság, a wifi feltörhető, de ismerni kell hozzá milyen modemed van és érteni is kell hozzá és a gyári jelszó megőrzésével racionális, anélkül csak az adott helyzetre jellemző sérülékenységekkel fog menni.
De ez mind hülyeség, csak azért mert az ingyenes vírus(írtó)d jelez, az nem jelent semmit sem.
Tehát végeredménybe rossz ötletnek tartod a koax meghosszabitását?
Mondjuk mostmár én is
Idézet: „vagy simán csak csinálsz egy MAC alapú hw whitelistet,” A tp linken meg van csinálva, csak az a baj ha vendég jön akkor nem tudja használni a wifit.
Ezt modtam az elsö hsz ota. ( és sok évig ezzel foglalkoztam profi szinten).
A vendégnek veszel egy olcso, stekkerbe dughato WIFI extendert amit registrálsz a modemben, és abban csak a jelszot állitod be. Ha meg a vendég elmegy kihuzod az extendert a stekkerböl, ennyi.
(De szerintem senki nem törte fel a 22 karakteres jelszot az orbitális marhaság. Nem kell mindent elhinni az interneten amit irkálnak). Idézet: „A vendégnek veszel egy olcso, stekkerbe dughato WIFI extendert” Mondjuk ez is jó ötlet... Meditálok rajta (mint Joda) ![]()
Vagy csak a hulladék tplinket használja vendég wifinek és ha nem kell lelövi. A mac alapú whitelist alapból is egy ajánlott dolog. Nem kikerülhetetlen, de senki sem fog azzal szórakozni. De valóban nem 2004 van, amikor még a wifik védelme kb nulla volt.
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2022
Ezzel is van egy kis gond. A tecnicoloron vagy nincs , vagy csak én nem találom a mac cím szürést. A tp linken be van állítva, és az teszi is a dolgát.
Szerintem a technicoloron eleve sok minden le van tiltva. Esetleg hivd fel a szolgáltatot, de nem biztos, hogy ott tudnak segiteni. Nem szokott ez a része a modemnek nyilvános lenni.
Nem mondom, hogy a szolgáltató cuccát piszkáld, de ha nagyon zavar, lehúzhatod róla az antennát, csak van olyan okos, hogy nem hajtja szét magát, meg ha úgysem akarod használni mindegy.
De senki nincs a wifiden, csak bebeszéled magadnak, de ha nagyon érdekel, akkor logolj mindent és elég hamar ki fog derülni. De aki képes egy egyedi jelszavas wifit feltörni, az nem a szomszédja rossz jelerősségű netét fogja lopni.
Érdekesség :
Közelmúltban alakítgattam a lakás tv-hálózatán (asszonyi béke miatt ![]() Lehet szakszerűtlenül, de úgy szoktam a csavarós F-csatikat szerelni, hogy meghámozom-előkészítem a kábelt, felcsavarom a csatit, és végül vágom méretre a középső szálat. Egy ilyen vágás után tűnt fel, hogy a levágott darabka nem repül el (ahogy a csípőfogó hatására szokott) hanem a fogóra tapad ![]() Kiderült mágneses a fogóm és mágnesezhető sárga fémből van a koax belseje .
Az első ötletem ez volt (még az áthelyezés előtt ) de nincs külső antennája!!
Techicolor A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2022
Ma már szinte minden koax kábel ilyen, a szkin effektus miatt elég a réz réteg a felületen, a keménység meg kell a mechanikus csatlakozáshoz.
Azaz a drot maga acél csak galvanizálva van a felület a drágább kábeleknél aranyozva.
Erre mondtam a szolgáltató cuccának piszkálását... De még mindig mondom először csinálj teszteket.
30+ éves nagygépes összekötő kábel. Áll vagy 20 szál RG63-as kábelből. A külső fekete műanyag alatt ragyogó vörösréz szövedék, beljebb opálosan áttetsző cső üreggel, amiben damilszál megy körbe-körbe a fényes vörös ér körül, amit tökéletesen fog a mágnes.
![]()
Nézz körül alkalomadtán egy adoban. Ott a koaxilális vezeték ugy néz mint egy réz vizvezetékcsö, benne müanyag tartokon a belsö vastagabb rezezett, ezüstözött drot ami viszi a teljesitményt az antennákba.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |