Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm a rendkívül gyors választ!
Nekem azért tűnt furának, mert kb. 1/10-e az ára a Schneidernek. Persze az ár nem mindig mérvadó, a Tisza cipőm kapcsán erről sokat tudnék mesélni.
Mesterek !
A mellékletben látható kb 1 éves dobozban "szabad-e" valamelyik eszköznek halkan fütyülni-zümmögni ? Hajnalban relatíve 0 terhelés mellett hallottam.
Ez egy lakás elosztódoboza?
Zümmögés előfordulhat, hiszen a kismegszakítóban mágnestekercs és vas van. Fütyülés legfeljebb úgy, ha valahol belefúj a szél a csőbe.
Nem tudom, hol vásárolsz, de felénk legfeljebb néhány 100.- az eltérés. Sok dolog befolyásolja az árat, pl. pillanatok alatt találtam olcsóbb Schneidert, mint az Eaton. A linkek nem élnek sokáig, de példának jók.
Schneider Eaton Ha ennek a Schneidernek a tizedéért tudsz küldeni Eatont, kérek egy ládával!
Azt hiszem akkor én találtam túlárazott Schneidert.
Még jó, hogy nem sörben fogadtunk
Jobb szélén a " csengő " ?
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2022
Mind a kettő Schneider és C10-es, de nagy árkülönbség van a kettő között, más sorozat, felépítés és műszaki tartalom.
Így nem lehet összehasonlítani, hogy csak a gyártó céget nézed. A Schneider kismegszakítót gyártják sok helyen a világon, több országban is, lehetnek különbségek még úgy is.
Nemcsak az árkülönbség más, hanem a zárlati áram. Az Eaton 5 kA-es, a Schneider 4,5kA-es,
Amit feltettem képet a drágábbik már 6 kA-es zárlati áramú, de más eltérés is van. A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2022
Most, ha otthonra kell 20 db, melyikből fogsz venni, mi alapján döntöd el ?
Az iC60N sorozatnak van ipari környezetti feltételek melletti alkalmazhatóságra az adott szabvány szerinti tanúsítása. MSZ EN 60947-2 és MSZ EN 60898-1
A resi9 sorozat kizárólag lakossági célokat szolgál. Bővebben: Link
Sziasztok!
UV neonak mennyire szabad melegedni? Mert kézel megérintve a búrát elég meleg olyan 50 fokosos a hőmérséklete.
Hello! Pont annyira mint a simának. Mert annyi a különbség hogy nincs (vagy más) a fénypor és kvarcüveg, hogy átmenjen rajta az UV,
Ez nem a cső hőmérséklete hanem a buráé ami a cső körülvan.
Egy keép a nenról.
UV lámpa előtt búra?
De minden fénycső jó meleg. Hiszen ív van benne. És a hatásfoka 20..25%. A többi hő..
Tudom, éppen ezért nem lehet csak így, látható összehasonlítási alap nélkül véleményt alkotni. Eatonból is láttam 70e.- fölötti árakon.
Azért kérdeztem rá, hogy lakásban van-e, mert szokatlan lakáselosztóban a sok C16-os kismegszakító. Mekkorák vannak kint a mérőnél?
Ez nekem is egyből feltűnt, de ha meg kertes ház, akkor 230V csengő a kapuba ? Oda 9V-ot illik bekötni.
Nem tudom, milyen ez a 230 V-os csengő, de találkoztam olyannal, aminek kisfeszültségű szekundere van. Az megy ki a kapuhoz. A gombbal rövidre zárva megszólal a csengő.
3*25A van az óra alatt
Nekem nem szokatlan, minden "nagy" fogyasztónak, illetve nagyobb terhelésre tervezett konnektornak saját köre van. klímáknak, mosógépnek, konyhában 2,(olajsütő meg a többi konyhai eszköz ) "udvari dugalj" Sajna a kerámialapos tűzhely egy fázison van (az is külön egy 16A ) az későbbi feladat lesz ... Szóval lehet valamelyik megszakító ciripel ? Hajnalban elvileg 0.0kicsi fogyasztás mellett ?
Sziasztok,
Az otthoni 3 fázisom elosztása nem túl ideális, 3x16A van most, ha minden menne egyszerre kb 135A fogyna. Elég sokszor lemegy emaitt egyik - másik kismegszakíóm. Elektromos kazán (7,5kW) és klímák (5db) fűtenek, kb egész nap, délután/éjszaka autót is töltök 10A. Emellett van elektromos padlófűtés, bár ezek nem mennek szinte soha. Mosó, mosogató, szárítógép szoktak, vagyis szeretnének egyszerre menni, és elektromos sütő és mikró is van persze. Feleségem már hozzászokott, hogy egyszerre 2 dolog mehet, de néha "hibázik" Villany bojlerünket a gázkazán fűti, de néha az is bekapcsol, bár ebbe emiatt a dolog miatt egy legkisebb fűtőbetét is elég lenne. Hogy lehetne ezt ideálisabban elosztani, úgy hogy vannak állandó dolgok, főként télen. Egy excel táblát csináltam a dologról, és azt sem értem, hogy nem vagyunk áram nélkül állandóan Telejsítmény növelésen mindenképp gondolkoztam, időpontom is van szerdára a DÉMÁSZ-hoz, 25-25-16-ra gondoltam Köszönöm, ha valakinek van ötlete
Az excel táblázatot nem tudom megnyitni. Szerintem nem is lényeges, hiszen a saját szokásodat te ismered. De Jobb lenne a bővített teljesítmény mellé egy vezérelt vagy H tarifa. Azt jobban el lehetne osztani .Pl : 3x 20 A mellé 3x16A H tarifa.
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2022
Modern excelt igényel sajnos, H tarifát nem nagyon akarnék, mert nem véletlen fűtünk árammal és használunk elektromos autót De tény, hogy 3x20 és 3x16A fedezne midnen szükségletünket. De a napelem is megpróbálja kinullázni a számláinkat, csak el kellene találnom az egyensúlyt, amit a felségem egy kézmozdultattal megborí Este megy az elektromos kazán, nem bíom a klímák hangját este elvieselni, hiába szuper halkak a GREE szerint... Viszont az autó is akkor tölt és a bojler is akkor kapcsolna be, de azt most nem engedem neki.
Mi a probléma a H tarifával? Télen feleződik a klímás fűtésre az áramszámla (csak a fűtős klímát szabad rákötni).
Semmi baj vele, de mint írtam napelemünk van és a DÉMÁSZ/MVM 13Ft-ért veszi tőlem az áramot, a H tarifa meg 22Ft, szóval nem nagyon érné meg, arról nem beszélve, hogy 1 havi fizetésem a H tarifa 3x16A-es bővítése
A baj ezzel csak az, hogy a Resi9-nél csak a 60947 szabvány van említve, míg az Actinál a 60898 is. No, és a 60898 vonatkozik a "háztartási és hasonló berendezések" áram-védőkapcsolókra...
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2022
A kismegszakító elején talán nem véletlen az a kis zöld házikó sem.
Közterületen közút felett az erősáramú csatlakozó vezeték belógása-meleg időben -5,5m. min.
Értem, hogy mit akartál írni, de máshogy kellett volna megfogalmazni, így nem helyes.
Helyette egy kép:
A 60947 általánosan vonatkozik a "Kisfeszültségű kapcsoló- és vezérlőkészülékek"-re.
A 60898 meg általánosan a megszakítóknak (háztartási, ipari) mit kell tudni az egyes alkalmazásokban. Tömören, sarkítva kb.: Háztartási környezetben, zárlatos lesz valami. A kismegszakító leold. Mariska néni odamegy, felkapcsolná, de mivel a fizika adott ezért fény és hang jelenség kíséretében ismét lekapcsol. Küldi Pista bácsit az próbálkozik, netán kétszer. Eredmény ugyan az. Ez után békén hagyja és jó esetben hív villanyszerelőt. Ipari környezetben, zárlatos lesz valami. A kismegszakító leold. Józsi a villanyszerelő odamegy, felkapcsolná, de mivel a fizika adott ezért fény és hang jelenség kíséretében ismét lekapcsol. És nem próbálkozik többször, mert tudja nem ott a hiba. A két hely között zárlati szilárdság tekintetében nagyságrendi is lehet a különbség. A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2022
|
Bejelentkezés
Hirdetés |