Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kutya macska (vad) riasztó
Szerintem van a lomexban, de utánna kérdezek hogy hol lehet kapni (holnap)
De a legyegyszerűbb, ha van huzalod akkor tekersz egyet. 20-at primernek, 200-at szekundernek, és a kettőnek egy-egy kivezetését összekötöd. Természetesen valami vasmagra. Akár toroid, akár axiális bármi. Lesz egy primer, egy pirmer-szekunder összekötött láb, és egy csak szekunder. Így lesz három lába, hogy a négyből kettőt összekötsz.
Üdv !
Topi, feltetted vhová a Te rajzodat ? Mert az előzőt (Dazert) megcsináltam, de szegény kutya füle botját se mozdítja rá.... Lehet, hogy süket ???
hi! infrahanról láttam az eggyik csatornán egy dokumentum filemet(tiger attack volt az angol címe a magyar meg a tigris ordítása vagy valami ilyesmi viasat exploreren)! tényleg van benne valami. A filmben egy irodaházzal szemben de nagy távolságban volt egy alagút amikor sűrűn jártak kamionok az alagúton át, a rezgések eljutottak az irodaházba és sokan fejfájásra hánnyingerre panaszkodtak. Ebben a filmben volt egy ilyen hang generátor ami két hosszú úgy 3 méteres csőből állt kb 40cm-es átmérővel, de pontosan hogy voltak összekötve vagy mi volt benne azt nem tudom (valami mélynyomó biztos) de olyan rergést csinált hogy lobogott a függyöny a szobába (meg hát tv-n nem igazán jött át a surround hatás) de meggyőző volt.
ja ezt még Wolf68-nak szántam csk visszaugrott a böngészőm valamiért és nem vettem észre...
Köszi,
egyenlőre kipróbálm a hallható tartományt, Isten hangjával. Találtam egy remek kis kültéri hangszórót, ami 35-30000 Hz-ig müxik. Az Adobe Audition-al remek idegtépő mixet kevertem, + rákevertem egy rövid kérést visszhangosítva (Isten hangját). Elég rövid a mix, hogy a monotonitástól és a 40-19000Hz -ig terjedó modulált hangoktól a falra másszon. (remélem, én nem fogok... ) Jó lenne tudni, mi rezonált a csőben...
Üdv Mindenkinek! akik szenvednk a kutyaugatástól.
Hasonló problémával küszködünk mi is a szomszéd kutyáitól. Valószínűleg nekem a hozzászólásokban szerplő DAZZER van meg gyári változatban. Ha közel van a kutyához kb. 3 ~5 m. akkor ha kapcsolom rezzen és elmegy. Arra gondoltam, ill. kérdezem: meg lehtne-e növelni a kisugárzott jel teljesítményét úgy, hogy kb. 15 ~ 20 m-es legyen a hatótáv? most 9 V.os elemről megy. tudnák neki többet és nagyobb teljesítményt is adni. holnap előkeresem és fölrakok egy - két képet róla. Én úgy hallottam, hogy az a 22 - 22,5 KHz az a tartomány ami izgalomba hozza őket. (engem meg talán nyugalomba) Sajnos a Conrádos dolgokhoz nincs nagy szerencsém, a zomszéd galambbal is ellát. A conrád galambriasztójától mi kaptunk doberdót, a galambok vidáman turbékoltak. Majd erre is kellene valami megoldás. Üdv: mazsipapa
Az emberi felső hallás küszöb álltalánosan 20 000Hz, ami felette van az ultra hang.
Találtam a neten egy kapcsolást ebriasztónak:
http://www.mitedu.freeserve.co.uk/Circuits/Misc/whistle.htm Ilyen 82 dB-es piezot honnan lehet beszerezni? Egyáltalán hogy kell kérni a boltban. Vagy ez maga a piezo hangszóró? Bocs, de nem nagyon értek a dologhoz, csak összerakni szeretném.
Nah miahelyzet, valaki jutott már valamire? Én erre a dazzer félét nézegettem. És mi a helyzet Topi a 2.0ás verzióval?
Nekem a szomszéd kutyát kéne vele szórakoztatni mert vonyít mint a sakáll ha nincs otthon a szomszéd. A bekapcsolását még megoldom, a lényeg maga a riasztó! Tud valaki segíteni, mondani valami?
Tudom, hogy ezt valami biológiai fórumban kellene megkérdeznem, de szerintetek az utlrahang elriasztja pl a vadállatokat? (Őz, vaddisznó, róka, nyúl) Csak mert azon gondolkoztam, hogy csinálok egy ultrahangos vadriasztót, a motoromra, mert nyáron elgázoltm egy őzet és csúnyán összertört a motor meg én is.
Kedves Ismeretlen!
Most lettem nyugdíjas, boldog napokat élhetnék, ha nem lenne a szomszédaimnak macskái. Kérlek segíts. Én vegyész technikus vagyok. Érdekel ez a riasztó ami már másnak bevált és nem drága. előre is köszönöm
Kedves Molnár János!
A sok levél ellenére azt hiszem csak nekem van valamilyen tapasztalatom. A vegyészmérnökkel ( aki egyébként csak egy egyetemista srác) csináltattam egy ilyen kütyüt és nagyon örültem hogy nem kell szenvednem a készítésével. Ö azt írta hogy a nagybáttyánál bevált. Sajnos nálam a macskák kiröhögték 2méterről. Úgyhogy te is jobban jársz egy csúzlival!
Nekem is jól jönne egy kutyariasztó... Sokat bringázok és volt már rá példa, hogy kutya kergetett meg! Dombnak felfelé elég szar menekülni.... lefelé nincs gond! Van valami bevált kapcsolás valakinek?
Hello!
Nekem van egy ilyen kis szirénám, amit a helyi menők szoktak pittyegtetni. Namármost ez tertalamz egy HEF4069-es ic-t, egy trafót, meg egy pár ellenálást meg kondit meg 2 rranzisztort. Námármost feltételezem, hogy a kondik vagy ellenálás értékével lehet frkit állítani. Hogyan határozzam meg, hogy hogan lehet? Mert ehhez az ic-hez találtam adatlapot de ez valami hex inverter, nem tudom, ez mit csinál.
Üdv mindenkinek !
Látom a kutyaugatás gátló építése leült. A kapcsolások között nem találom Topi beigért működő ugatásgátlóját. (#93059) --2007-- Valaki tud használhatót építeni? Van itt akinek van hasonló? olcsóbban? http://zolibolt.hu/?page=termekek&kat=134&a=1
Helló Srácok!
Nagy gonddal küzdök és a segítségeteket kérem!!! A minap kitört a III-ik világháború, mert (az amúgy nem annyira szökdösős macsekunk meglépett) és egy laza 90 perces keresgélés után (3 csapat szomszédot is bevonva) sikrült megtalálni... Ez annyira betette a kaput (föleg az én drágámnál), hogy azóta körletelhagyási megvonás van folyamatban... Nos, ami kellene: Egy adó (vagy vevő) egység a macsek nyakába, illetve egy riasztó egység a kerítésre (több helyre) ami ha palánkjegyet érvényesítené a macsek, akkor hangos nemtetszését kifejezve jobb belátásra bírja a szökni vágyót... Előre is köszi a segítséget!!! Ezzel nem csak nekem tennétek jót...
Gondoltam rá én is, de nem vagyok benne biztos, hogy jó megoldás lenne. Arról nem is beszélve, hogy asszonypajtás tuti sokkot kapna tőle, valamint a kertkapunál nem alkalmatható...
Meg aztán akrobatikus egy macskánk van és simán átuorja... Szóval inkább a riasztós megoldás lenne jó... Köszi!
Akkor esetleg olyan kéne, mint a lopásérzékelős kapu a boltokban. A cica nyakába kell egy passzív, hangolt rezgőkör, a kerítésbe meg megfelelő közönként, megfelelő nagyságú tekercsekkel felépített LC oszcillátorok. Amint elég közel ér a cica, elszívná a nyakban lévő rezgőkör az oszcillátorok energiáját (mint egy GDO-nál). Ezt már lehet detektálni és akkor mehet az áldás a cicusra... Ez azért is jó, mert akkor a macsekra szerelt kütyübe nem kell elem. Esetleg a nyakörv maga lehetne a tekercs, csak akkor nehéz lecsatolni megszakítás nélkül.
Határozottan tetszik a megoldás!!!
Miket is kell beszerezzek ehhez a történethez? Ha lopásérzékelő kell azt tudok szerezni (passzív részére gondolok) Viszont a többiről fogalmam sincs! Ellenben ha volna ilyen rajzod, leírásod akkor megépíteni megtudnám (szerintem) Mond, hogy mi kell hozzá és beszerzem... Előre is köszi!!!
Hát, erre nem hiszem, hogy bármilyen kész megoldás lenne, itt mindent neked kell kifejelesztened.
Keress rá a GDO-ra a neten, szerintem kis továbbfejlesztgetéssel lehetne belőle csinálni valami ilyesmit. Az RT-ben is elég sok GDO-s cikk van. Először építs egy működő példányt, majd keresd meg vele a lopásgátló saját frekijét (valami olyasmi dereng, hogy pár száz khz körül van). Aztán csinálj olyan gdo-t, aminek nagobb a tekercse, hogy messzebbről érzékelje a plecsnit. Aztán már csak a detektálásról kell gondoskodni, arra meg egy műverősítő is jó. Erre meg mehet a "beavatkozó szerv". Persze ez részemről csak egy ötlet, lehet, hogy egyenesen a lopásgátlóknak kéne utánanézni, hogy azok hogy működnek.
Ez az út nem vezet (egyszerű) megoldáshoz...
Gondolj bele, a GDO-nál milyen távol lehet a 2 tekercs egymástól? (néhány cm). Régebben építettem analóg ellenőrző egységeket áruvédő tiketthez (RF) csomagolóasztalba, ezek A4 méretű keretantennával, biztonsággal felismernek 4-5cm átmérőjű tiketteket max 15-20cm távolságból, ha a két tekercs síkja párhuzamos. Maguk az áruvédők proceszzor(-ok) segítségével érik el a 70...90cm felismerési távolságot, ami évek óta nem akar növekedni... Meg kell küzdeni az idegen forrásból származó (sok esetben akár 10...50-szer nagyobb) zavaró jelekkel - hamis riasztás nélkül - miközben a tikett által keltett néhány uV változást 100%-ban fel kellene ismerni. Egy megvalósítható megoldásként inkább a kerítéssel párhuzamosan, alacsonyan (macskamagasság) telepített infrasorompó által indított ultrahangos macskariasztót ajánlanék.
Hát, akkor mégsem olyan jó megoldás.... :-/
De mondjuk, hogy vannak sugárzók (tekercsek) a kerítés mentén telepítve, amelyek, mondjuk f(a) frekvencián sugároznak ki modulálatlan RF jelet (közös táplálással), a macsek nyakában meg van egy kütyü, amiben van egy felvevő rezgőkör, ami erre a frekire van hangolva. A rezgőkör felszed egy kis energiát és (egyenirányítás/szűrés után) ezzel táplál egy kis oszcillátort, ami f(b) frekvenciával rezeg. Ezen a frekin az adást a kerítés melllé telepített antennák fognák fel. Ha a macsek elég közel van, akkor beindul az oszci és azt már lehet detektálni egy megfelelő érzékenységű vevővel (ez 1 db. IC-vel megoldható). Ekkor megint nem kell elem a macskába. A lényeg, hogy f(a) és f(b) között megfelelő legyen a távolság, hogy ne zavarják egymást az adók.
Helló Srácok!
Nagy gonddal küzdök és a segítségeteket kérem!!! A minap kitört a III-ik világháború, mert (az amúgy nem annyira szökdösős macsekunk meglépett) és egy laza 90 perces keresgélés után (3 csapat szomszédot is bevonva) sikrült megtalálni... Ez annyira betette a kaput (föleg az én drágámnál), hogy azóta körletelhagyási megvonás van folyamatban... Nos, ami kellene: Egy adó (vagy vevő) egység a macsek nyakába, illetve egy riasztó egység a kerítésre (több helyre) ami ha palánkjegyet érvényesítené a macsek, akkor hangos nemtetszését kifejezve jobb belátásra bírja a szökni vágyót... Előre is köszi a segítséget!!! Ezzel nem csak nekem tennétek jót...
külföldőn ezt a problémát ugy oldoták meg, hogy az álatba beültetek egy mikro chipet és az össze van kötve egy GPRS helyzet meghatározoval.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |