Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kutya macska (vad) riasztó

Témaindító: der.alt, idő: Nov 20, 2005
Lapozás: OK   5 / 23
(#) Topi válasza angelero hozzászólására (») Aug 2, 2007 /

Szerintem van a lomexban, de utánna kérdezek hogy hol lehet kapni (holnap)
De a legyegyszerűbb, ha van huzalod akkor tekersz egyet. 20-at primernek, 200-at szekundernek, és a kettőnek egy-egy kivezetését összekötöd. Természetesen valami vasmagra. Akár toroid, akár axiális bármi.
Lesz egy primer, egy pirmer-szekunder összekötött láb, és egy csak szekunder. Így lesz három lába, hogy a négyből kettőt összekötsz.
(#) alpha válasza Topi hozzászólására (») Aug 3, 2007 /

Üdv !

Topi, feltetted vhová a Te rajzodat ? Mert az előzőt (Dazert) megcsináltam, de szegény kutya füle botját se mozdítja rá.... Lehet, hogy süket ???
(#) tp hozzászólása Aug 10, 2007 /

hi! infrahanról láttam az eggyik csatornán egy dokumentum filemet(tiger attack volt az angol címe a magyar meg a tigris ordítása vagy valami ilyesmi viasat exploreren)! tényleg van benne valami. A filmben egy irodaházzal szemben de nagy távolságban volt egy alagút amikor sűrűn jártak kamionok az alagúton át, a rezgések eljutottak az irodaházba és sokan fejfájásra hánnyingerre panaszkodtak. Ebben a filmben volt egy ilyen hang generátor ami két hosszú úgy 3 méteres csőből állt kb 40cm-es átmérővel, de pontosan hogy voltak összekötve vagy mi volt benne azt nem tudom (valami mélynyomó biztos) de olyan rergést csinált hogy lobogott a függyöny a szobába (meg hát tv-n nem igazán jött át a surround hatás) de meggyőző volt.
(#) tp hozzászólása Aug 10, 2007 /

ja ezt még Wolf68-nak szántam csk visszaugrott a böngészőm valamiért és nem vettem észre...
(#) Wolf68 válasza tp hozzászólására (») Aug 10, 2007 /

Köszi,
egyenlőre kipróbálm a hallható tartományt, Isten hangjával.
Találtam egy remek kis kültéri hangszórót, ami 35-30000 Hz-ig müxik. Az Adobe Audition-al remek idegtépő mixet kevertem, + rákevertem egy rövid kérést visszhangosítva (Isten hangját).
Elég rövid a mix, hogy a monotonitástól és a 40-19000Hz -ig terjedó modulált hangoktól a falra másszon. (remélem, én nem fogok... )

Jó lenne tudni, mi rezonált a csőben...

(#) mazsipapa hozzászólása Szept 17, 2007 /

Üdv Mindenkinek! akik szenvednk a kutyaugatástól.

Hasonló problémával küszködünk mi is a szomszéd kutyáitól. Valószínűleg nekem a hozzászólásokban szerplő DAZZER van meg gyári változatban. Ha közel van a kutyához kb. 3 ~5 m. akkor ha kapcsolom rezzen és elmegy. Arra gondoltam, ill. kérdezem: meg lehtne-e növelni a kisugárzott jel teljesítményét úgy, hogy kb. 15 ~ 20 m-es legyen a hatótáv? most 9 V.os elemről megy. tudnák neki többet és nagyobb teljesítményt is adni. holnap előkeresem és fölrakok egy - két képet róla. Én úgy hallottam, hogy az a 22 - 22,5 KHz az a tartomány ami izgalomba hozza őket. (engem meg talán nyugalomba)
Sajnos a Conrádos dolgokhoz nincs nagy szerencsém, a zomszéd galambbal is ellát. A conrád galambriasztójától mi kaptunk doberdót, a galambok vidáman turbékoltak. Majd erre is kellene valami megoldás.
Üdv: mazsipapa
(#) huron hozzászólása Nov 12, 2007 /

Üdv!

Topi, fel tudnát tenni a 2.0-ás verziót is?
(#) Boldika hozzászólása Nov 13, 2007 /

Mekkora rezgésszámtól van az ULTRAHANG?
(#) Medve válasza Boldika hozzászólására (») Nov 13, 2007 /

(#) szamóca válasza Boldika hozzászólására (») Nov 13, 2007 /

Az emberi felső hallás küszöb álltalánosan 20 000Hz, ami felette van az ultra hang.
(#) Boldika válasza szamóca hozzászólására (») Nov 13, 2007 /

Köszi!
(#) Boldika válasza Medve hozzászólására (») Nov 13, 2007 /

Köszi!
(#) huron hozzászólása Nov 23, 2007 /

Találtam a neten egy kapcsolást ebriasztónak:

http://www.mitedu.freeserve.co.uk/Circuits/Misc/whistle.htm

Ilyen 82 dB-es piezot honnan lehet beszerezni? Egyáltalán hogy kell kérni a boltban. Vagy ez maga a piezo hangszóró? Bocs, de nem nagyon értek a dologhoz, csak összerakni szeretném.
(#) Gery hozzászólása Dec 26, 2007 /

Nah miahelyzet, valaki jutott már valamire? Én erre a dazzer félét nézegettem. És mi a helyzet Topi a 2.0ás verzióval?
Nekem a szomszéd kutyát kéne vele szórakoztatni mert vonyít mint a sakáll ha nincs otthon a szomszéd. A bekapcsolását még megoldom, a lényeg maga a riasztó!
Tud valaki segíteni, mondani valami?
(#) tams hozzászólása Dec 26, 2007 /

Tudom, hogy ezt valami biológiai fórumban kellene megkérdeznem, de szerintetek az utlrahang elriasztja pl a vadállatokat? (Őz, vaddisznó, róka, nyúl) Csak mert azon gondolkoztam, hogy csinálok egy ultrahangos vadriasztót, a motoromra, mert nyáron elgázoltm egy őzet és csúnyán összertört a motor meg én is.
(#) Molnár János válasza vegyészmérnök hozzászólására (») Márc 9, 2008 /

Kedves Ismeretlen!
Most lettem nyugdíjas, boldog napokat élhetnék, ha nem lenne a szomszédaimnak macskái. Kérlek segíts.
Én vegyész technikus vagyok. Érdekel ez a riasztó ami már másnak bevált és nem drága.
előre is köszönöm
(#) Hunya válasza Molnár János hozzászólására (») Márc 9, 2008 /

Kedves Molnár János!
A sok levél ellenére azt hiszem csak nekem van valamilyen tapasztalatom.
A vegyészmérnökkel ( aki egyébként csak egy egyetemista srác) csináltattam egy ilyen kütyüt és nagyon örültem hogy nem kell szenvednem a készítésével. Ö azt írta hogy a nagybáttyánál bevált.
Sajnos nálam a macskák kiröhögték 2méterről.
Úgyhogy te is jobban jársz egy csúzlival!
(#) motyo hozzászólása Márc 10, 2008 /

Nekem is jól jönne egy kutyariasztó... Sokat bringázok és volt már rá példa, hogy kutya kergetett meg! Dombnak felfelé elég szar menekülni.... lefelé nincs gond! Van valami bevált kapcsolás valakinek?
(#) tams hozzászólása Márc 21, 2008 /

Hello!
Nekem van egy ilyen kis szirénám, amit a helyi menők szoktak pittyegtetni.
Namármost ez tertalamz egy HEF4069-es ic-t, egy trafót, meg egy pár ellenálást meg kondit meg 2 rranzisztort. Námármost feltételezem, hogy a kondik vagy ellenálás értékével lehet frkit állítani. Hogyan határozzam meg, hogy hogan lehet? Mert ehhez az ic-hez találtam adatlapot de ez valami hex inverter, nem tudom, ez mit csinál.
(#) rego hozzászólása Júl 4, 2008 /

Üdv mindenkinek !

Látom a kutyaugatás gátló építése leült. A kapcsolások között nem találom Topi beigért működő ugatásgátlóját.
(#93059) --2007-- Valaki tud használhatót építeni?
Van itt akinek van hasonló? olcsóbban?
http://zolibolt.hu/?page=termekek&kat=134&a=1

(#) DiveZ hozzászólása Júl 13, 2008 /

Helló Srácok!

Nagy gonddal küzdök és a segítségeteket kérem!!!

A minap kitört a III-ik világháború, mert (az amúgy nem annyira szökdösős macsekunk meglépett) és egy laza 90 perces keresgélés után (3 csapat szomszédot is bevonva) sikrült megtalálni...

Ez annyira betette a kaput (föleg az én drágámnál), hogy azóta körletelhagyási megvonás van folyamatban...

Nos, ami kellene:
Egy adó (vagy vevő) egység a macsek nyakába, illetve egy riasztó egység a kerítésre (több helyre) ami ha palánkjegyet érvényesítené a macsek, akkor hangos nemtetszését kifejezve jobb belátásra bírja a szökni vágyót...

Előre is köszi a segítséget!!!
Ezzel nem csak nekem tennétek jót...
(#) Ballage válasza DiveZ hozzászólására (») Júl 13, 2008 /

Villanypásztor esetleg nem jó?
(#) DiveZ válasza Ballage hozzászólására (») Júl 14, 2008 /

Gondoltam rá én is, de nem vagyok benne biztos, hogy jó megoldás lenne. Arról nem is beszélve, hogy asszonypajtás tuti sokkot kapna tőle, valamint a kertkapunál nem alkalmatható...
Meg aztán akrobatikus egy macskánk van és simán átuorja...

Szóval inkább a riasztós megoldás lenne jó...

Köszi!
(#) Ballage válasza DiveZ hozzászólására (») Júl 14, 2008 /

Akkor esetleg olyan kéne, mint a lopásérzékelős kapu a boltokban. A cica nyakába kell egy passzív, hangolt rezgőkör, a kerítésbe meg megfelelő közönként, megfelelő nagyságú tekercsekkel felépített LC oszcillátorok. Amint elég közel ér a cica, elszívná a nyakban lévő rezgőkör az oszcillátorok energiáját (mint egy GDO-nál). Ezt már lehet detektálni és akkor mehet az áldás a cicusra... Ez azért is jó, mert akkor a macsekra szerelt kütyübe nem kell elem. Esetleg a nyakörv maga lehetne a tekercs, csak akkor nehéz lecsatolni megszakítás nélkül.
(#) DiveZ válasza Ballage hozzászólására (») Júl 15, 2008 /

Határozottan tetszik a megoldás!!!
Miket is kell beszerezzek ehhez a történethez?
Ha lopásérzékelő kell azt tudok szerezni (passzív részére gondolok)
Viszont a többiről fogalmam sincs!
Ellenben ha volna ilyen rajzod, leírásod akkor megépíteni megtudnám (szerintem)

Mond, hogy mi kell hozzá és beszerzem...

Előre is köszi!!!
(#) Ballage válasza DiveZ hozzászólására (») Júl 15, 2008 /

Hát, erre nem hiszem, hogy bármilyen kész megoldás lenne, itt mindent neked kell kifejelesztened.

Keress rá a GDO-ra a neten, szerintem kis továbbfejlesztgetéssel lehetne belőle csinálni valami ilyesmit. Az RT-ben is elég sok GDO-s cikk van.

Először építs egy működő példányt, majd keresd meg vele a lopásgátló saját frekijét (valami olyasmi dereng, hogy pár száz khz körül van). Aztán csinálj olyan gdo-t, aminek nagobb a tekercse, hogy messzebbről érzékelje a plecsnit. Aztán már csak a detektálásról kell gondoskodni, arra meg egy műverősítő is jó. Erre meg mehet a "beavatkozó szerv".

Persze ez részemről csak egy ötlet, lehet, hogy egyenesen a lopásgátlóknak kéne utánanézni, hogy azok hogy működnek.
(#) Sebi válasza Ballage hozzászólására (») Júl 15, 2008 / 4

Ez az út nem vezet (egyszerű) megoldáshoz...
Gondolj bele, a GDO-nál milyen távol lehet a 2 tekercs egymástól? (néhány cm).
Régebben építettem analóg ellenőrző egységeket áruvédő tiketthez (RF) csomagolóasztalba, ezek A4 méretű keretantennával, biztonsággal felismernek 4-5cm átmérőjű tiketteket max 15-20cm távolságból, ha a két tekercs síkja párhuzamos.

Maguk az áruvédők proceszzor(-ok) segítségével érik el a 70...90cm felismerési távolságot, ami évek óta nem akar növekedni... Meg kell küzdeni az idegen forrásból származó (sok esetben akár 10...50-szer nagyobb) zavaró jelekkel - hamis riasztás nélkül - miközben a tikett által keltett néhány uV változást 100%-ban fel kellene ismerni.

Egy megvalósítható megoldásként inkább a kerítéssel párhuzamosan, alacsonyan (macskamagasság) telepített infrasorompó által indított ultrahangos macskariasztót ajánlanék.
(#) Ballage válasza Sebi hozzászólására (») Júl 15, 2008 /

Hát, akkor mégsem olyan jó megoldás.... :-/

De mondjuk, hogy vannak sugárzók (tekercsek) a kerítés mentén telepítve, amelyek, mondjuk f(a) frekvencián sugároznak ki modulálatlan RF jelet (közös táplálással), a macsek nyakában meg van egy kütyü, amiben van egy felvevő rezgőkör, ami erre a frekire van hangolva. A rezgőkör felszed egy kis energiát és (egyenirányítás/szűrés után) ezzel táplál egy kis oszcillátort, ami f(b) frekvenciával rezeg. Ezen a frekin az adást a kerítés melllé telepített antennák fognák fel. Ha a macsek elég közel van, akkor beindul az oszci és azt már lehet detektálni egy megfelelő érzékenységű vevővel (ez 1 db. IC-vel megoldható). Ekkor megint nem kell elem a macskába. A lényeg, hogy f(a) és f(b) között megfelelő legyen a távolság, hogy ne zavarják egymást az adók.
(#) DiveZ hozzászólása Júl 20, 2008 /

Helló Srácok!

Nagy gonddal küzdök és a segítségeteket kérem!!!

A minap kitört a III-ik világháború, mert (az amúgy nem annyira szökdösős macsekunk meglépett) és egy laza 90 perces keresgélés után (3 csapat szomszédot is bevonva) sikrült megtalálni...

Ez annyira betette a kaput (föleg az én drágámnál), hogy azóta körletelhagyási megvonás van folyamatban...

Nos, ami kellene:
Egy adó (vagy vevő) egység a macsek nyakába, illetve egy riasztó egység a kerítésre (több helyre) ami ha palánkjegyet érvényesítené a macsek, akkor hangos nemtetszését kifejezve jobb belátásra bírja a szökni vágyót...

Előre is köszi a segítséget!!!
Ezzel nem csak nekem tennétek jót...
(#) sebestyen_ferenc válasza DiveZ hozzászólására (») Júl 20, 2008 /

külföldőn ezt a problémát ugy oldoták meg, hogy az álatba beültetek egy mikro chipet és az össze van kötve egy GPRS helyzet meghatározoval.
Következő: »»   5 / 23
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem