Fórum témák
» Több friss téma |
Inhouse, igazad van.
Kiegészités (már ha ha nem lesz belőle harag): - Na ennél van jobb is. - Örök tanulság, hogy nem mindig a legcsicsásabb cuccut érdemes elhozni a cégtől. - Február 3 óta meg szerintem régen nyugvópontra jutott a kérdés. Azt nem tudom, hogy miért bukkant fel hirtelen, de szokott ilyen lenni. A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2020
Ugyan kicsit régi a hozzászólás. Szeretném a többieket megerősíteni.
Nekünk is van egy ilyen telefonunk, és ugyanott a kapcsolóval volt a gond. Egy ideig ment a szétszed/összerak árammentes dolog, de a hiba visszatért, egy két napon után. Így kiforrasztottam a kapcsolót, szétszedtem, kipucoltam, visszaraktam. Utána tökéletes lett, és működik már egy fél éve tökéletesen. Azaz a kapcsolóval van a gond, mint többen is írták - tisztának kell lennie.
Kedves Mindannyian!
Keresek Concorde C5881-es asztali számkijelzős telefonhoz kezelési, beállítási útmutatót, lehet nyomtatott, vagy pdf, word, stb. állományú. Kaptam a készüléket, de semmi info róla. Szeretném teljességében használni. Üdv!
Készítek róla képet és majd beteszem ide.
Jobbra fönt van a kijelzője monokróm LCD, többsoros, a hívót mutatja, ha be van állítva ott is a szám megjeleníthetősége. Idő, dátum is beállítható. Félkör(félhold) alakúak a számgombok, a kijelző alatt 12db kisebb gomb a memorizáláshoz, lejjebb, a számgombok alatt, pedig négy fehér gomb, kihangosítás, Redial, Flash, Hold, Speak. Két kis LED is kijelez valamit a számgombok alatt. Oldalt hangerőszabályozó, hátul két kis kapcsoló és a vonal csatlakozója, valamint a táp csatlakozás. 4db. AAA-s elem, vagy akku a memóriához, alulról. Üdv!
Sziasztok! Lenne egy kérdésem a Telekom optikai netet akarok a nyáron bevezettetni ,de nem tudom az optikai kábel mit használnak az oszloptól az egységig azz mennyire hajlítható,jobban mondbva 16-os cső van a szobámhoz egy 90 fokos könyökkel abba belehúzza a szerelő?? Ki akarom építeni mert a padlás sem járható a szigetelés miatt így majd én elhúzom az utp kábeleket hová kell..Illetve kell e külön a távolabbi helyre külön telefonkábel hol tv is van mert ott van a telefon készülék is,vagy elég csak az utp?
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2021
Nálam ugyan nem optikai kábel van, de az után következő egység a "mediabox".
Azon van két RJ11 a telefonnak és - többnyire négy - RJ45 a helyi hálózatnak. Ennek egyike lehet a TV set top box-a, a többire mehetnek a PC-k, vagy második router, stb. A 10cm-es sugárban való optikai kábelhajlítás elfogadhatő, kérdés, hogy hajlandó-e a szerelő behúzni a csőbe...
Szerintem oda akarja majd tenni, ahol a TV és a telefon van, valamint az ablakkeretet akarja megfúrni. Onnan viheted a szobádba az UTP-t.
Kedves Mindenki!
Van egy 1984-es CB76MM telefonom, ami a gyerekkoromban került hozzám, és az az ötletem támadt, hogy feltámasztom egy telefon adapteren keresztül. A szolgáltatási végpontot összeraktam, és más telefonnal működik minden. Ha ezt a telefont kötöm be, akkor kifelé tudok vele tárcsázni, ki is cseng, illetve mindent hallok, viszont engem senki. A kapcsolókat, és vezetékeket szálanként ellenőriztem. Az ellenállások, és kondenzátorok még igy 38 évvel a gyártás után is hibahatáron belüli értekeket mutatnak. Az indukciós tekercs egyenáramú ellenállása pontosan a mellékelt papir szerinti. A szénmikrofont nem volt más ötletem, hogy hogyan teszteljem, ezért az ellenállását figyeltem a multiméteren, és beszéltem benne, akkor változott látványosan. Értem, hogy pár ezer forintért lehetne másikat venni, de konkrétan ezt a készüléket szeretném életre kelteni. Van valakinek ötlete, hogy mit lenne érdemes még megnézni rajta?
Első körben ki kellene próbálni másik mikrofonnal. A szén mikrofonban,főleg ha már nagyon öreg, a szénpor össze áll és nem igazán akar működni. Próbáld meg óvatosan oda kocogtatni valamihez,hátha fellazul a szén.
Ha a mikrofon jó, marad a kagylóhoz menő vezeték, annak a végéről nézve is változik a mikrofon ellenállása?
A vezeték általában a kézibeszélőnél szokott eltörni (ahol hajlik a mozgatástól). Ezt rendesen le szoktuk vágni és újra kötjük. A rajzon a B és C vezetékről beszélek. A régi saruk is felhasználhatók ha nem túlzottan béna az ember.
Vagy a mikrofon betét, oda érdemes elektret mikrofont tenni. Jövő hétvégén lesz börze (ha van oltási papirod), ott kis szerencsével kapsz is. Ha nagyon nem megy, akkor adok hozzá, vagy megcsinálom.
Odacsaptam erélyesen, a 36 év magány után ez kellett neki. Van hangom újra, köszönöm szépen
Épp most javítottam az egyik alkalmazott telefonját. Állítása szerint az utóbbi időben nem mindig működött, de ha megnyomta a kézibeszélő vezetékét, akkor jó lett. Ezen a vonalon indultam el és mint már sokszor, most sem bizonyult értékelhető segítségnek a laikus esetleírása. Sem a kagylóval, sem a hozzá vezető kábellel semmi probléma nem volt. A készüléknél hiába lett beemelve a kagyló, nem folyt áram a vonalon. A kapcsoló jó volt, maradt hát valami egyéb szakadás. Ez egy Panasonic asztali készülék, a vonal egy kis segédpanelen keresztül jut a fő panelre. Itt egy párhuzamos glimm lámpa és egy fojtótrafó található. Sajnos manapság egyre sűrűbben találkozni olyannal, hogy az ilyen apró trafók kivezetéseinél túl feszesen rögzítik a tekercs szálát a panelbe forrasztott lábra. A vékony vezeték egyszer csak enged, főleg, ha éri némi mechanikus behatás a készüléket. Ezt visszaforrasztva újra üzemképes lett.
Érdemes a kontaktusokkal is foglalkozni, emlékeim szerin még a nem túl régi telefonokkal is sok volt a probléma a kontaktusok sorrendiségi beállításainál, kontakt hibáinál. Útálatos egy munka volt.
Sziasztok!
Olyan eszközt kellene csinálnom, amit egy telefonvonalhoz tudok kapcsolni és észlelni tudja a bejövő hívást, illetve meg tudja jeleníteni a hívószámot. Hangátvitel egyáltalán nem kell, nem kell felvennie sem, akár bonthatja is a vonalat rögtön, de ez már részletkérdés. A gondom az, hogy egyáltalán nem ismerem a vezetékes telefonrendszer működését. Azt már megtudtam, hogy a hívást hogyan tudnám észlelni (állítólag 20mA-t nyom bele áramgenerátorosan ha nincs hívás, aztán 75V AC-n csenget), de a hívószám kijelzéséről semmit nem találtam. Tud valaki hasonló projektről? Vagy esetleg valami használható leírásról, hogy hogy is működik a rendszer? Előre is köszönöm a segítséget U.i Nem tudom, hány féle szabvány van a vezetékes telefonokra, nekem konkrétan egy sagemcom gyártmányú telekom modemre kéne csatlakoznom a belső telefonkészülék helyére. (Hátha ez szűkíti a kört)
Szia !
Ha "csak" megjeleníteni kívánod a hívószámot egy ilyesmi hívásazonosító lehet a legegyszerűbb megoldás. Ha felhasználnád - pl egy arduinós projectben - (ha nem tévedek) a második csörgés végén - vagy után - jön egy jelsor, ami tartalmazza a hívószámot, időbélyeget...
Szia,
szerintem a hívószám kijelzéshez hozzá se fogjál, hacsak nem vagy mazohista. Cserébe adok ajándékba egy Ventus ID-150 kütyüt, amir csak rá kell dugnod a vonalra. Ha elő vagy fizetve a szolgáltatásra, akkor működni fog azonnal (és még a pontos időt is mutatja ). Csengőt ha magad akarsz építeni, akkor piezo zümmer (beépített meghajtóval), 330 nF (amit szintén tudok adni ajándékba), 4k7 ellenállás, zener, RJ11 dugó. De sokféleképpen megvalósítható.
Szia!
Nem fogalmaztam pontosan Valóban nem csak megjeleníteni szeretném. Konkrétan azt szeretném, hogy ha az n db előre beállított telefonszám egyikéről érkezik egy bejövő hívás, akkor mondjuk húzzon be egy relét. Szóval ha megfizethető áron tudtok ilyen eszközt, az is jó lehet nekem. @Gafly: Igazából egy kicsit az vagyok, ha ilyesmiről van szó
Az általam felajánlott eszköz erre nem alkalmas.
Netről leszedett cuccokkal óvatosan, mert a szabvány sokféle beállítást is megenged, ha az adott országban/szolgáltatónál működik, másutt nem feltétlenül.
Erre egy régi mobil alkalmasabb lenne kis átalakítással.
szép project lesz
Kicsit megtúrtam az általam elérhető forrásokat, de nem találtam semmi értékelhetőt a hívószám átvitel technikájáról, kódolásáról ... Gonoszkodva : felhívnám a figyelmedet az azonosított hívóval létrehozott kapcsolat után a DTMF kódok segítségével egyéb funkciókat is megvalósíthatsz Több eszköz ki-be kapcsolgatása, állapot lekérdezés stb
Abban neked teljesen igazad van, hogy el lesz vele a kolléga egy darabig.
De akkor kis segítség: Ez maga a szabvány: ETSI EN 300 659-1 Idézet: „Access and Terminals (AT); Analogue access to the Public Switched Telephone Network (PSTN); Subscriber line protocol over the local loop for display (and related) services; Part 1: On-hook data transmission” Feladat nem lehetetlen, a Texas meg is csinálta (na persze DSP-re ). Caller ID (CID) Algorithm, User’s Guide
Léteznek ilyen IC-k, de kell még hozzá egy proci is. Nálunk az első és a második csengetés között küldik az FSK jelet - ha előfizetés van rá.
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2022
RTU 5024 ??? Alin csak 4-5000. Igaz GSM, nem vezetékes.
Ha a megjelenítés nem fontos, csak a relé meghúzás:
https://www.hestore.hu/prod_10039209.html Ezzel nyitom idehaza a garázskaput, a család mobiljairól felhívva a benne lévő SIM-et, meghúz egy relé egy impulzusig. Csak egy ötlet.
Először az Alin vettem, fél évet bírt ki
Tapasztalatom nincs, egyik ismerőssel vetettem kapunyitónak, még nem panaszkodott, bár nagy valószínűséggel nem aliról vette. Tetszett a tudása ezért javasoltam. Úgy néztem tudja a ki/be kapcsolgatást is. Egy hátrányát közölték az általam építetthez képest, mikor locsolás vezérlőnek használták, nem jelzi, éppen ki vagy be kapcsolt a szivattyú. ( Nálam 2 csengetés után bont akkor bekapcsolt, ha 6 után bont akkor kikapcsolt, ha később akkor meg valami félre ment. - de ez nem mindegyik szolgáltatónál működik jól- )
|
Bejelentkezés
Hirdetés |