Fórum témák
» Több friss téma |
Ilyen jelzéssel 3,3V-os LDO-k is léteznek...a "miben van" lényeges (elhalgatott) infó.
Parkside 8Ah akkuban van. A két szélső közt 35 hom van oda és vissza is. A középsőhöz és bal 330ohm, középső és jobb 365ohm, a bal szélső GND. Én arra gondoltam, hogy ez csinál a max 21V-ból az elektronika számára kisebb stabil feszt, de nem igazán tudom. Meg van egy eredtileg 20 ohm ellenállás, ami púpos és 3K.
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2022
Akkor már az alsó oldalt is, ha lehetünk telhetetlenek.
Kiforrasztottam mind a kettőt, ès két szèlső közt maradt a 35ohm a panelon.
Mivel más "nagyobb" félvezetőt nem látok, a kimeneti kapcsolófetre tippelek.
Ha végigköveted, akkor elvileg a negatív ágban van sorosan bekötve...
Az U3 feszültségstabiizátor lesz, ezt sugallja a két lábára kötött kondenzátor. Induktivitást nem látok, tehát nem kapcsolóüzemű, hanem analóg.
Nem lehet, mert elvileg az akkunak a max 100A áram állítható be, így azt szerintem ebben a méretben nem bírná ki. Ezeknél a pakk direkben van a két kimeneten fetek nélkül, és valahogy a 3. csatlakozón a gépben tilt le. Annak még nem jártam utána, hogyan működik ez a része. De az tuti, hogy ez a BMS nem tud semmit megszakítani.
Rajzold vissza, és meg is lesz a válasz...
Nedudginak is igaza lehet...
A jobboldali láb az IC 23-as lábára megy. A 23 és 24 közt zárlat van, és a kettő közt van az a 4 kondi is. De kérdés még, hogy kondiból vagy IC-ből jön a zárlat. Ezt majd hőkamerával és 1V-tal megnézem. Mivel a jobb lábon is eredetileg 20V volt, így könnyen lehet, hogy az IC-nek annyi.
Na ennyire sajnos nem vagyok PRO! Nálam ez csak hobbi!
Bocs, 24-25-ös lábak közt és a kondiknál van zárlat.
Helló.Bd jelzéssel feltüntetett tv képcső panelon lévő, tippelni tudom valamilyen biztosíték lehet porcelán bevonatú.A kérdésem az hogy mennyit bírnak ezek?Lehet-e Fuse tipus helyett tenni?
A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2022
Inkább ferrit, dróttal a közepén. Zavarszűrő.
A Fuse az nem típus, hanem a biztosíték angol neve. A biztosítéknak van 3 alap paramétere, a mellékelt képen lévő például T:Trage ( lassú ) 1,6A és 250V-ig használható.
Amiket kiforrasztottál, azokon szakadást mérsz? Mert így ránézésre nem néznek ki biztosítéknak, de akár lehet az is. Ha van szervizkönyved, akkor azon szerepelnie kell ezeknek az alkatrészeknek is.
Igazad van.
Nyákba forraszthatóak szoktak így kinezni, például. Beforrasztva is mérhető, ott "tökéletes" rövidzárnak kell látszania.
Akkor ki kéne derítened, hogy milyen alkatrész. Ha TV képcső panelon van, akkor még akár szikraköz, vagy túlfesz levezető is lehet. Azok normál üzemben szakadást mutatnak.
Az egy darab alkatrészláb egy kis ferritgyönggyel, de egy professzionális röntgenkalapács segítségével magad is meggyőződhetsz róla. Nem biztosíték és nem jó helyette.
Szerintem a biztosítékra írta a szakadást, nagyon mást nem tudok elképzelni, piros rögzítő ragasztóval és ferrittel ekkora méretben, mint egy sima szűrt átkötést.
BD mint ferrite bead.
Ja, hogy a bizti szakadt? Imádom a fél információkat!
Bár én a kiforrasztott ( a Bd képen lévő ) alkatrészekre kérdeztem rá. És arra válaszolta hogy szakadást mér rajtuk. A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2022
A BD kiforrasztott helye.Nem biztosíték az biztos.
Igen ferrite bead az.Egyet összetörtem ferritbe ágyazott drótszál van benne.
Azt írtad, hogy szakadást mérsz rajta. Hogy is van ez?
Akkor a válasz az eredeti kérdésedre: Nem, Fuse helyére nem lehet tenni.
Nézegetem ezt a higanyos kluttyogatót.
Köszönet az ajándékozónak. Mivel teljesen rendben lévőnek tűnik, megpróbálom demonstrációs célra feléleszteni. Szerintetek is hihető, hogy 12 V/1 Hz? Nem csinálok belőle órát!
Termoblinker thermoblinker.
khttps://www.youtube.com/watch?v=Qgep9DpoOmQ https://www.youtube.com/watch?v=tRdHd-KvqcU A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2022
Van ám Pendelblinker is.
De ugye nem ez volt a kérdés, hanem: Idézet: „Szerintetek is hihető, hogy 12 V/1 Hz?” |
Bejelentkezés
Hirdetés |