Fórum témák
» Több friss téma |
Hát úgy néz ki elengedem a témát. Majd valami lesz vele. A lyukgalván hibák az akku csatlakozó alatt voltak ahol tovább benne lehetett a víz. Sajna a BMS árán már 2Ah akku kapok, így azt kihagyom. Majd lesz használt olcsóbban, vagy cella hibás. Itt már 21700-as cellák vannak, így az nem passzol a 18650 helyett. De inkább BMS-t mókolok bele mint eladjam!
Amúgy az SMD kódokból honnan lehet megtudni mi micsoda? Pl AM, KNM, 21MB stb.? A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2022
Köszönöm. Akkor ez alapján 75v-os zener? Ezekkel az SMD kódokkal mindig bajban vagyok .Most már csak találnom kell egyet a helyére.
Sajnos a P2 alapján nem egyértelmű, ha zéner akkor is lehet többféle:
Bővebben: Link
Jaj de jó Akkor most agyalhatok. Hogy száradt volna le a keze annak aki a sok féle alkatrésznek ugyan azt a kódot adta
Azért az áramköri környezet nagyjából elárulhatja mi az, és mekkora. Ha a másik jó, és zéner valószinű akkor ellenállást sorbakötve megmérhető....
A többi P2 az nem SOD-123 (2 lábú)tokozású, hanem 3-4 stb
Ez igaz, de e szerint a táblázat szerint van SOD-123W tokozású is, ami más feszültséget ír. Gondolom az alkatrész méretei között lehet különbség. Vagy nem.
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2022
Apró popó: miért van 2 zener párhuzamosítva? Vagyis miért szoktak ilyet csinálni? Csak azért kérdem,mert még nem találkoztam egy áram körben sem ilyen megoldással,persze attól még lehet.
Dupla teljesítmény reményében, de ez teljesen vakvágány. A kisebb feszültségű üzemel, és az megy tönkre a másik meg nem is dolgozik. Zener esetén a több dióda sorba kötése a megoldás.
Sima diódák párhuzamosítása sem jó, leginkább csak egy tokban lévő dupla alacsony feszültségű schottky-k esetén alkalmazható. Bár ott sem lesz azonos a két dióda árama.
Sziasztok!
Jó pár éve vettem egy kád paravánt az OBI-ban. Az üvegtáblákat össze tartó zsanérok valamiféle spiáter öntvényből készülhettek, és idővel több is eltörött. A mellékelt fotón látható zsanérokat szerintetek hol érdemes keresnem?
Zár, csavar, kulcs, vasalás boltokban. Szerintem a VIII. Fecske u. Bérkocsis u. sarki boltban minden szokott lenni, de akárhol is kaphatsz. Egyéb barkácsboltokban is szoktak ilyenek lenni. Szerintem még az OBI-ban lehet.
Beszéltem az OBI-val, sajnos nem tart alkatrészeket ezekhez.
A sanotechnik-et javasolták, elküldtem nekik is a képet, hátha. Most valami féle barkács megoldáson gondolkodom, ha készen nem kapható, mert az üvegtáblák hibátlanok.
Érdemes lehet készíttetni rozsdamentes anyagból. Csak legyen aki ilyennel is foglalkozik.
Az talán már többe lenne, mint egy új paraván. Gyárilag kellett volna strapabíróbb anyagból készíteni.
Lehet hogy a tervezett avulás gyakorlati megvalósulásának a szemtanúja vagyok?
Nem egy nagy kaland maszekban legyárta(t)ni. Egy esztergályos készít neked olyan csapot ami a képen van, arra már csak egy megfelelő méretű laposvasat kell hegeszteni...
Sziasztok!
Mit takarhat az a kifejezés, hogy "NOS IC" ? Minek a betűszava a NOS? Az apróhirdetés rovatban láttam így hirdetni sima TTL, és egyéb áramköröket. ( Talán nosztalgiára akart utalni a hirdető? Furcsa lenne így hivatkozni ezekre. )
Rövidítés, new old stock, tehát régi, de új...
Persze ha leírom hot air, akkor ugranak nekem a nagymagyarok, de angol rövidítéseket meg szórni kell mindenhova.
Köszi, de akkor valami fogalomzavar lehet a hirdetőnél, mert használtként hirdeti.
Ami használt, az meg nem lehet egyben új is. Na mindegy, legyen a vevő dolga kibogozni.
Sziasztok!
A képeken egy kb két éves, SteelSeries Arctis 1 vezetéknélküli fejhallgató hangerőszabályzó potmétere. Ellenálláspálya árkosra kopott, cserélni kéne. De sem szervizkönyvet, sem ezen egy tìpusszámot nem látok. Valakinek van esetleg ötlete, merre lehetne elindulni a keresésben? Nem hiszem, hogy ne gyártanának hasonlót se már, de ha legalább a poti gyártójára ráismer valaki, már akkor könnyebb lenne egy katalógus alapján elindulni..
Én befaragnék a helyére egy méretben hasonló, értékben azonos (1k log?) potit, vagy trimmert(belevaló tengellyel)
Két komparátorral, két műveleti erősítővel és egy TL431-essel. Az adatlap alapján ezek vannak egy tokban.
Sziasztok!
Egy Dolphin Maytronics medence tisztító robot elektronikája meghibásodott, csak egy irányba megy nem vált irányt. A panelen van egy látszólag hibás alkatrész ennek a beazonosításához kérnék segítséget. WS2515 es MC0341 olvasható rajta.
Könnyíts a dolgon ami még kiolvasható a felületén azt írd le ide az sem baj ha foghíjas de úgy szerintem már lesz aki talál neked megoldást!
Kicsit vissza kéne rajzolni a környékét, mit csinál... talán szupresszor...
Vezérlő ic adatlap - ajánlott kapcsolás böngészés...
Szedd le és vágd ketté magasságában egy sniccerrel és kalapáccsal, egy pillanat alatt kiderül félvezető vagy kondi volt. Illetve mindenhez van pozíciószám, lehet ennél alatta van?
Sajnos semmi mást nem lehet leolvasni, ahol kidurrant oda van még írva valami de nem tudom elolvasni.
Mellékelek egy teljes képet, hátha így könnyebb kitalálni mi lehetett.
Nem ártana a lap hátáról is rakni egy képet és ha az ick feliratát hővezető pasztával megdörgölöd, a képen látható is lenne mi micsoda. De vedd le a hibás alkatrészt és nézd meg, alatta nincs-e pozíciószám, mindenhez van a panelen. Illetve hasítsd ketté, alakja alapján lehetne szupresszor is, de a kifolyt fekete lé inkább kondira utal. Meg ki tudod mérni a táppal sorban vagy párhuzamosan van, esetleg valaminek a konkrét lábaira csatlakozik. Ha nem kondi a hasítás alapján, akkor ne indíts rá, mert ha túlfesz van és leszedted a zárlatos diódát, akkor nem fogja megvédeni az áramköröd. De ha muszáj, kondira szavaznék, csak az összes többi polaritása jelölt.
A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2022
|
Bejelentkezés
Hirdetés |