Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Adott egy potméter formájú, de négy kivezetéses enkóder, a rajzon közölt kapcsolási mechanizmussal. Ha jobbra tekerem, a jobb oldali kivezetés ad impulzust, ha balra tekerem, akkor fordítva. Csak CTR felirat van rajta, más adatot nem tudok. Mi a neve, és esetleg hol lehet ilyet találni? Előre is köszönöm.
Fényképezd körbe az enkódert, hátha valakinek képről beugrik, milyen típussal van dolgunk.
Jelenleg be van építve, ezért gyatrábbak a képek. Egyébként egy vezérlőegység fel-le nyomógombjai lettek kiváltva vele. Így tekeréssel könnyebb a beállítás. Próbáltam a ma kapható inkrementális háromkivezetéses enkóderrel is, de az nem jó.
Idézet: „Ha jobbra tekerem, a jobb oldali kivezetés ad impulzust, ha balra tekerem, akkor fordítva. Csak CTR felirat van rajta, más adatot nem tudok.” Ez igazán nagyon érdekes.
Ha másképp nem megy én terveztem egy pices cuccot 16f628 al éppen 3 gomb kiváltására ( gombos enkoderhez) a gomb váltja az üzemmódokat és az enkóder felfelé-lefelé tekerve lépteti a másik két nyomógomb kimenetet .
Mivel a gomb a kézi enkóderen külön kivezetés, így méretzanzásítás okán az enkóder jelátalakítására elég egy 6 lábú PIC10-es is.
Nem teljesen , mert van 3 bemenet és 3 kimenet , ha csak az enkóder kell akkor lehet elég a 6 lábú ... Egyébként meg azért lett 628 mert az volt a fiókban , de "bármire" átportolható ...
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2022
Idézet: „de "bármire" átportolható” Ez így van. Nem egy "atomreaktor" egy enkóder kódja. Főként nem a kézi enkóderé, ami mindíg 0-0-án áll meg. A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2022
De közelít a MIR űrállomás alapszoftveréhez
Idézet: Itt nincs gyors impulzus, két darab miniatűr relé és máris használhatod a háromlábút. Háromlábúban többféle működési módú létezik, van amelyik azt teszi ami neked kell, csak gondolom neked nem jó a közös vezeték, ezért javasoltam relét. „egy vezérlőegység fel-le nyomógombjai lettek kiváltva vele” A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2022
Relé nem jó mert épp a gyors impulzusok miatt kellett ez az eszköz. Pl 0-99-ig feltekerni csak egy pillanat. Közös vezeték lehet most is az van
Igen. Méghozzá X2 osztályú
Időközben megtaláltam a pontos nevét: impulzusos forgó kapcsoló. A TME kínálatában is van, de jelentleg nem kapható. Ha valakinek van ötlete, örömmel fogadom. Köszönöm az eddigi segítséget.
https://www.tme.eu/hu/details/ps1010-20/forgo-kapcsolok/ctr/ps1010-...0-000/
Tehát, nem célszerű berakni helyette a képen láthatót : Milyen hátránnyal jár? Egy kapu vezérlésben van.
Gondoltam, ha esetleg valakit tényleg érdekel, PIC független rutin (legfeljebb a bankváltások kellenek hozzá) az enkoderkapcsoló jelének átalakítására:
Üdvözletem! Van 2 darab 2x12V dupla tápegység, NyÁK-ra szerelve. Hálózati csatlakozó aljzatok nem egyformák a 2 lapon sem. Sem a telefon, sem az UTP (internet) kábelek nem illeszthetők. Az egyik 4, a másik 8 eres aljzatú. Ismerős-e valakinek?
Pedig 4 és 6 pinesek... Biztosan nem RJ9 és RJ11 csatik? a 4 pines pl ami a kézibeszélőbe megy. Vannak más RJ dugók is, de ahhoz nem nagyon fogsz plugot és présfogót találni. De magyar feliratú a nyák, csak nem raktak valami ritka RJ dugót rá, mit próbáltál bele? A kisebb a kézibeszélő csati a nagyobb a vonali csati lehet, illetve létezik belőle egy magasabb verzió is, de az úgyis beszerezhetetlen, egyszerűbb az aljzatokat cserélni akkor.
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2022
Azt mondja a felirat, hogy dinamika kompresszor. Te mire akarod használni?
Erről tud valaki valami közelebbit? Mintha a gugli nem ismerné.
Barátom, ezzel már megint olyat kérdeztél, amiről fogalmam (ismerve engem nem volt nehéz, mert nem értek hozzá ) sincsen.
De ránézésre valamelyik szines TV-hez lehet kiegészítő szolgáltatás. Adott időben bekapcsol, IR távirányítóként, például. Sokat nem adhattak el belőle, mert én például még soha nem láttam hasonlót. Jól tedd el, mert másnak ilyen nincsen... Idézet: „Barátom, ezzel már megint olyat kérdeztél, amiről fogalmam (ismerve engem nem volt nehéz, mert nem értek hozzá) sincsen.” Erre nem reagálok. Pedig tudnék Nomen est omen. Egyébként AM/PM óra ébresző funkcióval és ennyi. Csak még én sem láttam ilyet, de már az enyimé. Lomipiac,200.-
Lehet hogy valamelyik karácsonyi ajándék az elvtársaknak. Azok nagy része meg nem kereskedelmi termék volt.
Nincs 6 pines, csak 4 és 8. A 4 pines hasonlít a falon lévő analóg telefon aljzatához. Kábelvég nélkül nem tudom kipróbálni. Ez talán egy kis telefon elosztónak is vélném. A kék elkós, pedig 8 pines. De egy Ethernet kábel dugó szélesebb és laposabb nála. Végül a tápok miatt vettem. De ha használható eszköz lenne, akkor nem szeretném ketté vágni. Pl. router vagy switch.
Nem tudom, a képen lévő 6 pinből hogy lett neked 8..
De rá van írva a panelra, hogy ez egy dinamika kompresszor része, nem router meg switch, láttál te már routert 2 stabkockával meg pár soic8 tokos icvel??
Bocs, ha elírtam. A fekete elkós 6 pines. Egyiket sem láttam belülről, azért kérdezem.
Ha csak a tápok miatt vetted, akkor nyugodtan vágd szét. A másik felével úgy sem tudsz mit kezdeni.
Bár a táp része sem egy gazdaságos kivitel, ormótlanul nagy helyen terül el.
Sziasztok!
Pakolás közben találtam az alábbi alkatrészeket, de fogalmam sincs mik lehetnek, tudna valaki segíteni? A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2022
Sziasztok! Ez mi?
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2022
Valami ősi fotocella szerűségre tippelnék....
|
Bejelentkezés
Hirdetés |