Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Valószínű, hogy az a 9.4 V a trafó feszültsége.
Mehet. Legfeljebb nem működik majd.
Így se működik.
Nem annyira követtelek, de szerintem már említettem, nálad nem a relé környékén lesz a hiba.
Ha azt direktben tudod vezérelni, akkor a vezérlő áramkör valamiért nem adja neki a jelet. Tehát attól tartok, másik panelen kéne keresni a hiba okát, és hogy miért nincs vezérlés. De én nem értek nagyon az erősítőkhöz, számos oka lehet, hogy nem adja ki a kapcsoló jelet. Mondjuk mert a végfok rossz, DC offszet van a kimeneten, valamilyen hiba van a logikai áramkörben stb. A proci sok mindent figyelhet, és ha valami nem tetszik neki, máris tilt... A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2022
Ebben a tápban, akkor valami alapvető hiba van. Mérendő a segédtrafó szekunder feszültsége és az egyenirányított pufferelt feszültség. Ezekhez is találsz csillaggal jelölt mérési pontokat.
A 7805 GND lábát egy (1N4148) diódán keresztül kösd a testre, ez 0,6-0,7 V-tal megemeli a kimenő feszültséget ami várhatóan elegendő lesz. A 7806 eltávolítása előtt azért terheld be pl. 1 k ellenállással a +6 V-ot, lehet csak terheletlenül fut el a feszültség.
Nem az enyém az erősítő, én csak segíteni próbálok.
Ja, mindegy, eltévedtem. Címzettet meg már nem lehet módosítani.
Az előző üzenetem akkor krapulax6nak szólt...
Azt már megállapítottuk, hogy nem kapja meg a processzor a tápfeszültség meglétét igazoló jelet. Most keressük az okát.
Semmi baj.
Most egy korábbi hozzászólásodra reagálok az R712 kiforrasztásával kapcsolatban. A mérések során hol csatlakozol a testre?
Kérlek fotózd le a panel forrasztási oldalát is! Aggodalmas, hogy ennyit járt rajta a páka. Alkatrész kiforrasztást csak csere, vagy mással végképp nem pótolható vizsgálat céljából érdemes végeznünk.
Aggodalmad nem alaptalan a forrasztással kapcsolatban,csatolom a fotót.
Vac:13.15V, pufferelt pedig 16.8V. Diódát beiktattam a 7805GND-hez,kimeneten 5.7V-van így. Szerk.:GND711-re csatlakozom a mérésnél ezen a penelen. A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2022
Akkor hibás lett a 7806-os.
Szebb is lehetne. A forrasztással biztosan gond van.
Igen,ugy tunik,mar a 7805 van benne a 4148-as GND diodaval.
Forrasztassal kapcsolatban nem mentegetozom,tudom. Ellenben van kontakt .
Amíg a forrasztások nem lesznek rendbe, addig elég nehéz lesz továbblèpni.
A 470 Ω-os ellenállás után az 1N4148 diódánál a forrasztás rossz. A képről látszik, hogy ott bizony szerintem nincs kontakt. Akár szakadásvizsgálattal is leellenőrizheted a sávokat, a forrasztás után is. A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2022
Összehasonlítottam a fotóval az RD-6160 doksiját, a POWER DOWN áramkörben nem találtam eltérést.
Mivel jónak néz ki D712, kérlek ismételd meg a test és az R712 csillag közötti feszültségmérést, most AC és DC állásban is. A mérés helyén a szekunder feszültségét egyutasan egyenirányítja a D712.
DC-t nem tudtam mérni rajta ellenben 7V-AC jelen van.
Én is bizonytalan voltam de már a szakadásvizsgálóval korábban leellenőriztem ezeket.
Látszatra nincs de valójában van kontakt mindenhol.
Feszültségmentes, beforrasztott állapotban vizsgáld meg a D710...D713 diódákat! Egyformán viselkednek? A puffer kondi miatt kicsit várni kell, míg beáll az érték.
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2022
D710-720-n mérve záróirányban is van mérhető érték.Nagyobb mint nyitó irányban.
A C717 mit mutat dióda vizsgálatra? A túladagolt ón ellenére sem néz ki megbízhatónak a forrasztás. Ügyelj, hogy kisütött kondival indítsd a mérést!
Mikor az egyenirányító híd diódáit kiforrasztva mérted akkor ugye rendesen lezártak?
Az említett kondi töltődik,ha erre gondolsz.A diódák kiforrasztva mind rendben voltak.Átnéztem a felszakadt forrasztásokat,jelenleg a csillagozott mérési pontokon a amit már beszéltünk feljebb az R712-n megjelent 7V AC.
Nem fogalmaztam pontosan, a kondenzátor töltése elakad-e valamely polaritással egy diódának megfelelő értéknél?
Folytassuk a POWER DOWN jel visszaállítását! Addig jutottunk, az R712 csillag lábán van AC. Vajon a D715 anódon (csillag jelöli) is mérhető AC feszültség? Ha igen, akkor jó D715 esetén a katódján (R713 csillag) egyenfeszültségnek kell megjelennie. Korábban arról számoltál be az R713 csillag feszültségmentes. Az R712 és a D715 beforrasztott állapotú vizsgálata kimutatja az alkatrész végzetes hibáját, illetve a paralel R713 ZD715 nem lehet csont zárlat, inkább dióda/10k viselkedést várunk a mérés polaritásától függően.
Jó reggelt,kicsit amatőrködöm.Elővettem egy másik multit és azzal is méregettem.R712-n 5.25mV DC.Másik műszerem nem mutatott egyenfeszültséget.
D715 csillagon 555mV DC van jelen.R713 csillagon 364 mV DC. R712 -n 470Ohm mérhető a készülék áramtalanított állapotában,D715 is jónak tűnik diódavizsgálattal(Záró irányban magasabb mért érték). R713 ZD715---36Ohmot mértem,ezt jónak könyvelhetjük el.
Az R713, ZD715 alkatrészeken a 36 Ω nem jó érték. Ez nem elírás véletlenül?
Az R713 10k ellenállás nem valószínű, hogy lement ilyen alacsony értékre. A Zener lehet hibás, vagy a korábbi forrasztgatások folyatószere okoz átvezetést. Az utóbbira gyanakszom, mert valamennyi érték irreális.
Értem,Valóban 10k-s értékű,már korábban ezt is mértem,viszont isopropyllal átmostam a forrasztási oldalt.A Zener lesz a ludas.
Nem lehet 36 Ω. Még akkor sem, ha a Zenner szakad vagy rövidzárban van.
Lemosás utan változott az érték?
Nem..ramertem,36Ohm,kiforrasztottam az egyik labat,ugy 10k,utana vissza es ekkor mostam.
Beultetve ennyit merek. |
Bejelentkezés
Hirdetés |