Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Dióda helyettesítés
Szerintem az Alkotó által linkelt darabot tedd a helyére.
Nagyobb áramot bír, és dupla feszültségig jó. Ráadásul szinte filléres darab.
Hello mindenkinek.
Segítséget szeretnék kérni. Egy végfokba tönkrement egy zener dioda. A tipusa 1N744. Sajnos már nem kapható a hq nál sem. Mivel tudnám helyettesíteni. Kösz a segítséget.
Köszi a segítséget.
Neki is csak 1-2 kattintás lett volna..
Sziasztok!
Ezt a diódát szeretném helyettesíteni, mivel tudom? RM4Z https://datasheetspdf.com/pdf-file/344458/Sankenelectric/RM4Z/1 adatlapja Ez jólenne? https://www.hestore.hu/prod_10029737.html Köszönöm a segítségeteket.
Ez is jó.
Nem írod, mibe kell. De az adatlapon nem írják, hogy gyors dióda lenne.
Elnézést igen, egy autó erősitőbe volt. Renegade ren500 ez egy 2 csatornás erősitő. Csak nem működik egyáltalán és ezt cserélném. NAh leírtam és nem is azt szedtem szét ... Elnézést rossz infó. Pioneer gmx-502 -nek a diódája.
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2023
Sziasztok! RL207 egyenirányító diódát kellene cserélnem egy akkumulátor töltőben, és az internet szerint 1N4007 típusúval lehet helyettesíteni. Viszont ahogy nézem az adatlapokat az RL207 vezetési árama 2A, az 1N4007 típusúnak viszont 1A. Kezdő vagyok még, de szerintem nagyon nem lehet helyettesíteni ezzel a típussal, vagy mégis?
Mekkora teljesítményű a töltő és hol van a dióda?
Esetleg majd kettő 1N4007-est párhuzamosan beköthetsz.
Most nincs előttem a töltő, de emlékeim szerint a 230V-os betáp közelében van a dióda.
No de mekkora a töltő? 12 V 6 A, vagy 6 V 1 A?
Ha semmit sem tudunk a töltőről, akkor ne is kockáztass, ne tegyél valóban a 2A-es helyett 1A-es diódát. Ha nincs 2A-es, akkor kicsit nagyobbat nézhetsz.
Ha nem találsz mást, próbáld például 1N5408 -al, abból nem lehet baj, ha 3A-es. Mégcsak nem is sokkal drágább a 4007-nél. A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2024
Na most volt időm megnézni. Ez egy 60 w-os töltő, 12-18V, 1.8A (ebből gondolnám hogy az 1A karcsú). Lefotóztam a területet is.
Ezt találtam még, amit cseréjére ajánlanak:
You can replace the RL207 with the HER308 HER208 FR307 FR207 BY255 1N5408 UF5408 1N5408G ezekből a HER208 és a FR207 2A-es, és olyan vékony lábú, mint az RL207, a többi 3A-es, és 1,2-1,3mm lábvastagságú. Tehát azt is meg kéne mérni, befér-e a lukba a vastagabb -vagy óvatosan kibővíteni azt. Találtam ugyan RL207-et, de az neked irtó messze van: Bővebben: Link Ha van a közeledben olyan üzlet, ahol árulnak diódákat, akkor (szerintem) elegendő, ha a 2A/1000V-ost kéred, de kinyomtathatod ezt a képet is, aztán megmutatod, hogy mit kell valamivel helyettesíteni:
Hello! Én nem tudom, de a kép alapján ezek a hálózati feszt egyenirányítják. Ha így van, akkor meg 60W-ra bőven jó az 1N4007 ..
Elnézését, persze nincsenek SF102 diódák. Írtad is, hogy RL207 vannak. Bocsánat.
Én abból indultam ki, hogy nem tudom, a gyártó miért tett 2A-est. És ha nem tudom, akkor kisebbet nem teszek.
És még így is tönkre mentek.
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2024
Bőven elég az 1N4007-es. PC tápokban 300 W-ig is előfordul, abban pedig jóval nagyobb a pufferkondi. Ha tönkrementek, annak oka van, azt is meg kell keresni. NTC is van benne, ami csökkenti a bekapcsolási áramlökést.
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2024
Köszönöm a hozzászólásokat! Szerintem pc tápból tudok kioperálni olyan diódákat, ha nem jön be akkor jön a nagyobb verzió.
Más hibás alkatrészt esetleg nem találtál rossznak? Sajnos lehet, hogy más alkatrész is hibás. A diódák nagyon ritkán mennek tönkre "önhibájukból".
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2024
Hali!
Milyenen jelentősége, ha egy tirisztor meghajtó/gate lábára nem BD3, hanem BD4 diódát kötök, vagy fordítva.? (BTW69 1200)
Nem BD3 és BD4, hanem DB3 és DB4. Utóbbi nagyobb feszültségű, érzéketlenebb tőle a kapcsolás igaz, tirisztoros fázishasításnál kb. semmi jelentősége.
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2024
Szia!
A DB3 inkább oszcillátorokba előnyös, a DB4 pedig triggerelemként, triakhoz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |