Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3474 / 3599
(#) Ge Lee válasza don_peter hozzászólására (») Márc 2, 2023 /

Nekem egy ilyen van, ez egy gyerekeknek gyártott műanyag játék puskán volt rajta mint lézer irányzó, nem valami erős, de ezzel is simán el tudom vakítani a kamerát csak nehéz pontosan eltalálni vele olyan pici a fénypont. Nagyobb távolságra lehet hogy ez is többet szórna, nem próbáltam.

laser.jpg

(#) mnyugger válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 2, 2023 /

A kamera és a megfigyelt terület közé telepíteni egy UV és egy IR reflektort.
Végső esetben 5W lézer.
(#) Gafly válasza mnyugger hozzászólására (») Márc 2, 2023 /

UV minek, nem elég barna a szomszéd?
(#) sany válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 2, 2023 /

A szomszéd az udvaron kergeti majd a piros pontot, mint egy macska.

@don_peter:
Lehet a szomszéd olvassa a fórumot, aztán leszereli, áthelyezi a kamerát.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2023
(#) mnyugger válasza Gafly hozzászólására (») Márc 2, 2023 /

Vakicccsa a kamerájt.
(#) don_peter válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 2, 2023 /

Ohh ilyenem nekem is van. Régi arcade gépekhez volt fénypuska lézere..
Agyaltam az IR-en, de nem tudom melyik lenne a legjobb és mekkora teljesítmény.
(#) don_peter válasza sany hozzászólására (») Márc 2, 2023 / 1

A fenét, tök műszaki analfabéta. Csak ahhoz ért amivel bosszantani tud engem..
Eskű ezekkel a szomszédokkal csak a baj van. Biztos ők is így gondolják..
(#) jani1987 hozzászólása Márc 3, 2023 /

Az enyémnek ilyen a beállítása. Errefelé indokolt.
(#) Gery78 válasza don_peter hozzászólására (») Márc 3, 2023 / 2

Nem lesz megoldás, hogy lézerrel elvakítod a szomszéd kameráját, ez a probléma eszkalációjához fog vezetni. Nem gondolod, hogy ha ő felszerelt egy kamerát amivel figyel Téged, és Te ellenlépésként elvakítod azt lézerrel, akkor nem fog valamit megint kitalálni a bosszantásodra? Esetleg Ő jelent fel? Ez olyan mint egy sakkjátszma, mindig lesz valami ellenlépés, és ebből patthelyzet alakul ki, ami nem jó senkinek. Javaslom nézd meg a Kínzó közelség c. filmet Samuel L. Jackson-nal, ez a film pont erről szól. Ez a szomszédokkal való adok-kapok csak el fog fajulni egy idő után, és csak sokkal rosszabb lesz. Hidd el, ennek az egyetlen megnyugtató és legális megoldása, hogy a jegyzőnél kell bejelentést tenni, hiába nem szeretnéd. Ők majd kötelezik arra, hogy szerelje le, vagy úgy állítsa be a kamerát, hogy ne figyelhessen Téged. Az egyetlen megoldása ennek a jogi út, a többi módszer csak el fogja mérgesíteni a helyzetet. De gondolom ezt nem akarod.
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2023
(#) mnyugger hozzászólása Márc 3, 2023 / 1

Éppen pogácsát sütök.
(#) don_peter válasza Gery78 hozzászólására (») Márc 3, 2023 /

Igen, mérlegeltem ezt is. Még is úgy gondolom, hogy mérlegelve a lehetséges megoldásokat ez a legjobb amit tehetek, anélkül, hogy erőszakos lennék. A hatóságban nem bízom már rég. Ezt hagyjuk is nem akarom kifejteni miért, de az biztos, hogy a hatóság sosem az mellé áll, aki tisztességes adófizető. Ez tapasztalat..

Majd meglátjuk mi lesz, de valamit kell tennem mert az állapot puszira nem fog megszűnni. A következő lépés még lehet az említett gyerekes lépés, hogy én is teszek fel egy kamerát, amely egy az egyben belát a teljes udvarára és a lakásába is és akkor csak észhez kap. Egyelőre ezt nem teszem meg, kivárok..
(#) tufatofu válasza don_peter hozzászólására (») Márc 3, 2023 /

Ha valakinek romlik a szeme a szomszédban, akkor azt is mondhatja, hogy a lézeredtől "vakult" meg, és nincs az a bíróság aki azt fogja mondani, hogy nem, mert miért nem jelentetted, hogy távolítsa el. Életjáradékot fizetni "megcsonkításért", pedig nem olyan vidám dolog.
(#) bbb válasza don_peter hozzászólására (») Márc 3, 2023 /

Ha magadnak akarsz rosszat, akkor felrakod a kamerát úgy, hogy rá nézzen. Ne félj ő nem lesz rest kapásból feljelenteni és addig elfordítani a kameráit, míg kijönnek ellenőrizni.

Inkább járkálj meztelenül a kertben és várd meg, míg feljelent szeméremsértésért. Akkor azonnal mehet a visszavád kukkolásért, amiért őt fogják elővenni. De feljelentheted pedofilía gyanúval is, mert azt mondod a gyereked is veszi.

Ennek nincs jó megoldása. Még egy méterrel magasabb kerítés -> feljelent az önkorinál, az meg imádja az ilyet és közlik majd, hogy átlátható kerítést kell felhúzni.
Infravető -> csak a villanyszámlád növeled, neki meg szép fehér folt lesz a kép egy részén (mindenhol nem, csak akkor, ha pont bele tudsz világítani, de ekkor elég egy kicsit elfordítani)
Lézer -> ugyan már Pont semmit nem ér, csak egy kicsit kell elfordítani a kamerát hozzá, hogy egyáltalán ne zavarjon be.

Hiába nem bízol a hatóságban, ha nem tudod a szomszéddal megbeszélni - elhiszem, valóban van ilyen barom, akkor legjobb, amit tehetsz, hogy hozzájuk fordulsz. Persze ha lenne lakóközösségeketek, vagy ismernéd a barátait, akkor ott is érdeklődhetnél, de így semmire nem mész.
(#) don_peter válasza bbb hozzászólására (») Márc 3, 2023 /

A helyi HÉSZ alapján épült a kerítés, pont emiatt a sok kukkoló miatt gondoltuk a teli kerítést megépíteni. Mondjuk akkor még nem a kamera, hanem építkezés miatt mert állandóan itt álltak a kerítés előtt a lakók és aki elhaladt és nézték mi, hogy van az udvarban. Meg az önkormányzat pofátlan fényképezős csatlósai kedvéért mert erre felé úgy sétálgatnak az önkormányzati dolgozók és hatalmas teleobjektív fényképezővel készítenek képet a telkedről. Ha egy követ arrébb teszel már jön a felszólítás, hogy engedély köteles volt vagy sem. Ezen felül a légi felvételek sárkányrepülővel, egy-egy körzet felett többször is ha változást észlelnek. Mikor építkeztem heti rendszerességgel jöttek és fényképeztek. Szánalmas volt. Még a kerítés után is azon kaptam a csávót, hogy ágaskodik és kerítés felé nyújtva fényképez befelé. Komoly dolgok ezek..

A többire nem reagálok, hatóság nuku, egyéb kockázatot vállalom, nincs mit enni.
(#) adchef válasza don_peter hozzászólására (») Márc 3, 2023 /

Gyakorlatilag majdnem szó szerinti saját problémámra a csúzli + csapágygolyó volt a megoldás. Szomorú dolog, de van, hogy állatnak kell lenni, mert másból nem értenek egyes honfitársaink.
(#) furko válasza adchef hozzászólására (») Márc 3, 2023 /

Én légpuskát ajánlottam volna, de nem mertem leírni. Persze olyan szögből megcélozva hogy másfelé terelődjön a gyanú.
(#) Gery78 válasza furko hozzászólására (») Márc 3, 2023 /

Persze, aztán egy házkutatás alkalmával meg is találják nálad a fegyvert. Komolyan jobbnál jobb ötleteket adtok neki. Csúzli csapágygolyóval, meg légpuska. Issstenem...

Don_Peter: Akkor úgy néz ki lesz a Kínzó közelség c. filmnek egy magyar verziója is veled a főszerepben. Hajrá tegyél fel még néhány kamerát, aztán jöhetnek a filmecskék az eszkalációról. Komolyan nem értem miért nem jó a hivatalos út, jogod van hozzá. Hacsak úgy nem, hogy a korábbi fotózások, és egyebek miatt összevesztél a hatósággal, és akkor ők is úgy állnak a problémádhoz. Másra nem tudok gondolni.
(#) furko válasza Gery78 hozzászólására (») Márc 3, 2023 /

Nyilván az ésszerű és jó megoldás ha bejelenti, és ezt tenném, hiszen a szomszéd jogot sért.
(#) Gery78 válasza furko hozzászólására (») Márc 3, 2023 /

Így van, ez az egyetlen civilizált megoldás erre a jogsértésre, hogy be kell jelenteni a jegyzőnél, és ő majd intézkedéseket csinál. Ha nem csinál semmit a jegyző, de hivatalból kell neki, ez nem érzelmi alapon megy, akkor lehet tovább menni pereskedni.
(#) Ge Lee válasza Gery78 hozzászólására (») Márc 3, 2023 /

A jegyző semmit nem tehet, nincs rá jogköre. Légpuskához meg semmilyen engedély nem kell.
(#) tufatofu válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 3, 2023 /

Hááát, egyik ismerőssel a jegyző falaztatta be a spájzablakot, mert a szomszédban lakó üldözési mániás öregasszony szerint, azon éjjel nappal figyelik.
(#) szikorapéter válasza tufatofu hozzászólására (») Márc 3, 2023 /

Nálam átjárt a szomszéd a kertünkbe, lenyúlta a szerszámosom és figyeltek a felső ablakukból ami a portánkra nézett
Jegyző, birtokvédelmi majd az ablak lesötétítve becsavarozva (csavar az én oldalamról került bele), a szerszámot visszakaptam nem kellett rendőrt hívni.
Ennek is volt előzménye, én is úgy tettem mint a lentebb tárgyalt uriember, többnyire semmit, vagy csak vissza szóltam ha fel mérgelt, eszkalálódott a helyzet majd mikor eltűnt több mint 60E ft-nyi szerszám akkor jegyzőt hívtam azonnal.
Ha ő nem tett volna semmit akkor rendőrségi feljelentés lett volna, de szerencsére ennyivel megoldódott pedig a falu legzsémbesebb szomszédja szerintem az enyém.
Azóta már "viszonylag" jóban vagyunk, de atrocitás semmi nem történt.
(#) Gery78 válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 3, 2023 /

Én úgy tudom a jegyzőnél lehet ilyen esetben bejelentést tenni. A jegyző közvetlenül az önkormányzat vezetője alatt dolgozik, ha neki nincs erre jogköre talál olyat akinek van.
Nem is az engedéllyel van a probléma a légpuska esetében, hanem hogy kárt tesz vele más vagyontárgyában. Az mindegy, hogy ez jelen esetben egy kamera, ami őt figyeli, attól még sok pénzt fizetett érte, és a tulajdona.
(#) Gafly válasza don_peter hozzászólására (») Márc 3, 2023 /

Azért ahogyan írod, te sem vagy ám nagyon egyszerű :
Idézet:
„A többire nem reagálok, hatóság nuku, egyéb kockázatot vállalom, nincs mit enni.”

Enni nincs mit, kamerára, kakaskodásra azért tellik.
(#) tbarath válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 3, 2023 /

Köszi, egészen logikusnak tűnik.
(#) don_peter válasza Gafly hozzászólására (») Márc 3, 2023 /

Olvasd vissza van bőven infó. Legalább is tisztelj meg vele, ha már írsz valamit..
(#) don_peter válasza adchef hozzászólására (») Márc 3, 2023 /

Csúzli és légpuska. Van légpuskám, de nem hoztam fel városra, kiindulva, hogy nekem is van egy gyerekem én sem szeretném, ha a portámra átlövöldöznének. Van az utcába egy orvos, aki szórakozásból néha lődöz a saját telkén, egyik nap arra sétáltunk a családdal és csak úgy csattant a fa kapun lövedék. Iszkolás volt ezerrel. Szóval az ilyet kerülném, még ötletnek is rossz, bár nem mondom, hogy nem fordult meg egyszer sem a fejembe.
(#) adchef válasza don_peter hozzászólására (») Márc 3, 2023 /

Nem megoldást javasoltam, csak leírtam a sajátomat. Én másfél évig küzdöttem mire erre jutottam. Volt minden, szép szó, határozott kérés, fenyegetés jogi útra tereléssel, bejelentés önkormányzatnál, rendőrségnél. Sokan figyelmeztették, hogy nem jó politika ujjat húzni velem. Semmi sem történt. Persze minden helyzet más. Egy kis faluban lakom, ahol bizonyos "köztiszteletnek" örvendek. Birka türelmű ember vagyok és kenyérre lehet kenni, de ma divatos kifejezéssel, vannak vörös vonalak, amiket nem ajánlatos velem szemben átlépni. Ilyenek a magántulajdon és a magánélet szentsége. Huszon pár évembe került, mire a falu minden lakosa megértette a hozzám tartozó user manualt, de ma már nincs gond ezzel. Ez a jóember messziről jött ide, valakinek a valakije. Azt hitte, hogy neki ezt is lehet. Most már tudja, hogy nem.
(#) don_peter válasza Gery78 hozzászólására (») Márc 3, 2023 / 4

Valóban volt gondom a hatósággal, főként az építésüggyel. A sztori egészen érdekes volt, építkezés előtt egy felvonulási épületet akartam építeni, amely nem engedély köteles. Megelőzve minden problémát elébe mentünk a dolgoknak és előbb az építés hatósághoz mentünk be, majd ezt követően az építés felügyelethez egyeztetni a felvonulási épületünk kapcsán. Az egyeztetés azért volt szükséges, mert a felvonulási épületet el kell bontani, ha az építkezés befejeződött, de ha még is szükséges és szeretnénk maradni, akkor fennmaradási engedéllyel megmaradhat az épület, ha szabályosan van építve. Már akkor gáz volt mert egyik sem tudta megfelelően értelmezni a saját építési szabályaikat, de végül egyességre jutottunk és a megbeszéltek szerint, jól körberágva a témát megkezdtem az étkezést. Majd fél a tél miatt leállt az építkezés, alap + szerelőbetonig kész voltunk. Majd jött a fényképes ember és a felszólítás. Bementünk és jött a hiszti, hogy nem felel meg a szabályoknak az építmény..
Persze jogkövető módon már előre készíttetünk terveket, nem két fillér az sem. A kifogás az volt, hogy nem jelentettük be...???? Mi van?? Heteken keresztül még egyeztettünk is..
Aztán mikor képbe kerültek arra hivatkoztak, hogy nem hagytunk tűvédelmi távolságot a szomszéd kerítésétől. Utóbbira nem térek ki a HÉSZ nem rendelkezik ilyenről. Majd mikor megértették, hogy minden úgy van ahogyan az korábban egyeztettük látszólag elfogadták a kialakult helyzetet.
Majd ezt követően kaptunk egy értesítést, hogy a felügyelet ki fog jönni és felülvizsgálja az akkora már beadott tervek alapján az megépített alapot. Furcsa volt a helyzet mert pont azok jöttek ki a felügyelettől, akikkel konkrétan korábban az egyeztetések lefolytak. Szóban megbeszéltük a dolgokat és mondta, hogy minden rendben. Erre egy hét múlva kaptam egy majdnem 500eFt-os bírságot.
Sem felebezés, sem indoklás csak az hogy szabálytalan építkezés és mivel meghaladja a 200eFt-os kiszabott bírság ezért 2x-es szorzóval emelik. Mi van???

Itt már kezdtem azért mérges lenni. Újra egyeztetés, időpontra...stb.
Kiderült, hogy egy olyan szabályra hivatkozik az építés hatóság ami nincs is, ez a tűzvédelmi távolság volt korábban, majd ezt gátoltságtól kért szakvéleménnyel megcáfoltuk majd erre jött nekik az agymenés, hogy azért szabálytalan mert a hátsó szomszédomnak nem korlátozhatom a jövőbeni építkezéshez való jogát azzal, hogy a hátsó kerítéstől kicsit több mint 1 méterre raktam az épület hátsó falát. Szerintük, a két épület csatornája közt 3m-nek kell lennie. Ha helyi HÉSZ úgy rendelkezik, hogy a szomszéddal megegyezve akár a kerítésre vagy is a megye határra is építhetek, de ebben az esetben a szomszéd ráépíthet a hátsó falamra. Ezt felhozva habzott a szájuk és jött az értetlenkedés. Majd ezt követően állásfoglalást kértünk a felügyelettől hivatkozással az előzőleg helyszínen történő megállapítására, de azt megtagadták mondván nem mehetnek szembe az építés hatósággal. Jelezték, hogy olyan korrupt a rendszer, ha felebeznénk is, akkor is bírság lesz a vége, mert velük fogják az ügyet megvitatni és ők nem mehetnek velük szemben ez a felsőbb utasítás. No ez után kértem egy találkozót a hatóság vezetőjétől és semmilyen érv vagy jogi érv vagy értelmezésre nem volt hajlandó, no ekkor eldurrant az agyam a többit nem írom le, de kissé vulgáris voltam, de még tisztességes.

Nekik a pénz kellett nem voltak hajlandóak mást elfogadni. Ilyen esetben 2 lehetőség van, meg kell szüntetni a szabálysértést, vagy fizetni a bírságot. Ha kifizetem azt mondták építhetem tovább nincs további teendőm. Nem fizettem. Bontottam majd fényképeztek, és újra építettem 50cm-el beljebb, hogy meg legyen a kerítéstől az 1.5m távolság.

Szóval ennyi a sztori. Volt javaslatom a kedves hatóságnak kikkel és mit kellene tenni, de azok persze nem baj, ha bejelentés nélkül és szedett-vedett módon építkeznek. Nem számít és nem kell büntetni szegénykét. De a rendes jogkövető magatartást mutató dolgozót szívatni kell a végtelenségig. Szóval ezért nem érdekel a hatóság. Nincs bizodalmam. A jegyzőt hagyjuk, pontosan ugyan olyan segítő kész mint az építés hatóság volt. Az ügy végén kiderült, hogy rosszul értelmezték illetve egy korábbi HÉSZ szerint adták ki az engedélyeket. Ez úgy derült ki, hogy a párom jogász és letöltötte a hatályos szabályokat, majd ezzel ment be egyeztetni, és teljesen értetlenek voltak, mert nem ismerték a hatályban lévő saját szabályzatukat. Borzasztó volt végig vinni az ügyet. 500eFt-ba került az hogy becsületes akartam lenni. Ha nem szólok soha nem lett volna gondom.

Hosszú lett, remélem elolvassa valaki..
(#) don_peter válasza adchef hozzászólására (») Márc 3, 2023 /

No igen, alapjában véve és családot előtérbe helyezve barátságos és tisztelettudó ember vagyok, de van, vagy lesz egy olyan pont mikor kiugrik belőlem az állat. Egyelőre ezt az állatot próbálom elnyomni és finoman cselekedni. Még az elején vagyunk nagyon. Korábban azt hittem végre egy normális szomszédom is lesz, de sajnos nem így lett. A családjára tekintettel nem szeretném megalázni, méltósága megmaradjon előttük. Ma bedöccentettem a mocit és már fordult is a kamera az udvaromra. Mikor becsuktam a kaput kezemmel megformáztam egy figyelemfelkeltő jelet ezzel búcsúztam ma tőle. Egyelőre vicces a sztori, remélem nem fajul el nagyon..
Következő: »»   3474 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem