Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Ha nem javítás a feladat, (vagy több hely áll rendelkezésedre) akkor tudnám ajánlani ezt a modult. Én már töbször használtam, és meg vagyok vele elégedve.
Sajnos ez a megoldás nem jó, panelre kell a rosszat már kiforrasztottam ez nem tudom mi lehet ez is Analog Device ,A PA kód
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2023
Sziasztok! Kimentettem a MÉH-telepről egy Transzvill T630 6 típusú, 630VA-es trafót, amiről a neten semmilyen dokumentációt nem találtam. A képeken látható adattáblák alapján sem volt egyértelmű, hogy mire szolgált. Aki tudja, kérem szépen, írja meg! Köszönöm!
Hello! Ez egy UBT trafó, vagyis egy univerzális-beépíthető-transzformátor.
Két tekercspár van benne, 1-3-5 és 2-4-6 kivezetések között. Ezek variálásával több feszültségre is beállítható. Ideiglenesen leválasztó trafónak is jó, ha 1-5-re viszed a 230V-ot és a 2-6 közül veszed le. Persze akkor nincs meg a 630VA. Szekundernek is általában ilyen felépítésű a tekercse.
Köszönöm! Úgy hangzik, mint amivel egész jól lehetne csöves erősítőket tesztelni, mindenképpen érdemes volt hazahozni.
Szia! Azért mérd meg szigetelés vizsgálóval, mielőtt elkezded használni leválasztónak.
Szia!
Mekkora minimális szigetelési ellenállásnak kell legyen, hogy leválasztó trafónak merjek használni egy nem osztott csévés trafót. Az enyémet 250v AC feszültségen mérték és kb 180-190 megaohmot mértek, de minden mérésnél más értéket mértek. Használhatom ezt a kis kb 50VA-es trafót leválasztó trafónak javításokhoz?
Szigetelési ellenállást DC feszültséggel kell mérni. 230 VAC eszközt legalább 500 VDC-vel. Mit jelent a más-más érték? Ha 50 - 100 MΩ-ot mértek, jó lehet, igaz, eleve hibás a mérés...
A más-más érték azt jeleni, hogy első mérésnél 199Mohm, második mérésnél 194Mohm, harmadik 184Mohm, negyedik 179Mohm. Azt hiszem ez volt a legkisebb érték.
A műszer tulajdonosa aki villanyszerelő, ő állította be a feszültséget. Visszaviszem és megismételhetjük 500V DC-vel.
Nem is tudom. Olyan helyre visszamenni, ahol eleve hibás módszerrel indulnak neki egy alap feladatnak.
Bocsánat a megkésett jelentkezésért. Csak most sikerült a végére járni a dolognak. Ki lett véve a chip, CH431-el 1,8V-os adapterrel sikerült az írás. Érdekesség, de az írás vagy törlés után nem olvasható vissza a tartalom. Több írás után minden-mindegy alapon visszakerült a helyére és láss csodát a gép életre kelt. Ez miért lehet?
Valószínűleg aktívak voltak a funkcióbitek: azoknak a beállításait megnézted?
Milyen programmal olvastad / írtad a tartalmát?
A CH431 gyári programjával, Neoprogrammer-el illetve egy 3. Felé programmal aminek volt saját hardveren.
Szép reggelt a tagoknak!
Kérnék némi segítséget! A találatok alapján én nem sokat tudtam meg. Fel töltök egy alkatrészt és némi infót szeretnék hozzáértőktől. pl mire való mit érhet kb 35 db van belőle. Köszönöm ha kapok segítséget
Az SN7440 4 bemenetű NAND buffer orosz megfelelője. Ennyiért szeretnék eladni
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2023
Most K155ID1 -ed van, vagy a képen látható K155LA6? A képen látható az, amit írtam.
Ami a képen hülye orosz betű Ezért nincs infóm róla mire jó mit érhet. Sok mindenem van hírdetve is meg sok száz még nem! Csak pakolászok
Ezeket sajnos nem ismerem, a Colibri-vel szoktam használni.
A képen la6-van,amit linkeltél az id1.
Köszönöm szépen! Akkor értéktelen vagy ér valamit?
Ahogy nézem hasonló. Mik pontosan ezek a funkció bit-ek?
A 141 _ért van aki 1000ft-ot is elkér,hát a7440 -ről még nem halottam ugyanezt.
Megnéztem ezt a NeoProgrammer-t: használhatónak tűnik, később kipróbálom élesben.
Sziasztok.
Javítok egy retro ertősítőt. Van benne egy furcsa dióda. A sorba kötött ellenállás szénné égett. Valószínű a dióda is kampec, igaz zárlatot nem mérek. 30 voltos táppal LED diódás méréssel sem jó. Az erősítő mésik fele is leégett, de ezen része jó. A dióda műszeres mérréssel nem jó, de tápegységes méréssel igen. A kérdésem az hogy mivel lehet helyettesíteni? A rajz alapján két sorba kötött dióda. Ha berakok 2 1n4148-at jó lesz e? A válaszokat nagyon szépen köszönöm.
Neten írták 4248 2db jó bele, pontosabbat senki nem fog vakon mondani.
Bocs, hogy bele koty-koty, de az alsó nem zener?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |