Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lemezjátszó beállítása, javítása
Lapozás: OK   72 / 82
(#) Honda130 válasza GARFIELD13 hozzászólására (») Márc 10, 2023 /
 
A mechanikai állapotára nagyon nem panaszkodott. Valami állítás állítólag szorul, de azt meg lehet csinálni. Meg talán a lift, ami engedi a kart lefele, majd felemeli, túl lassú. De szerintem az úgy tök rendben van. Én úgy látom, szép finoman működik rajta minden. Persze, nem ismerem a szakmai szempontokat, ami alapján kritikus szemmel nézhetnék rá.
A beállításhoz nincs eszközöm, de elvileg nem én csinálnám a hangszedő cserét. Ettől függetlenül mindenképp szeretnék magamnak egy tűmérleget. Csak hogy én is nézegethessem
Az utóbbi gondolatodban, amiben felsorolod hogy a láncszemek milyen sorrendben lesznek, a Lemezjátszót hátra soroltad. De valójában ő pont a mechanika lenne. Ha a hangszedőt külön, előre vesszük.
A Dc2050-ről tudom, hogy nem egy csúcs hangfal. Ezt a hangfalat hallgattam egész gyerek koromban. Jól szól, de megvannak a maximum határai, aminél többet nem várhatunk. Van egy érdekes hang tónusa, ami korlátozza a zenehalgatás örömét. Valójában ez a hangszóró azért jön szóba, mert ez volt elhagyatottan a szekrény tetején és ez az egyedüli lehetőség 8 ohm-ra itthon. Tehát, ki kell próbálni. Meglátjuk, hogy fog produkálni. Tetszik, vagy nem tetszik? Utána lehet tovább gondolkodni. Hangszórót illetően, az egyik probléma velem van. Nem tudom, hogy egy kis szobába milyen méretű hangszóró szólna jól? Tudok szerezni Orion falakat is, ha kést szegeznének a nyakamhoz. Vagy mást. Van még egy kicsit kisebb, két utas Sonny hangfalam is. Kivitelre úgy néz ki mint ez a Videoton. (fából van, és hasonló téglatest, csak kisebb) De ez meg 6 ohm-os. Azt lehet hogy megpróbálom az Unitrával. Mégsem 4 ohm-os. Talán nem olyan nagy gáz. Minden esetre, már a második zeneszámra meg lehet mondani róla, hogy ér-e valamit a lányom szobájában?
Videotonra visszatérve: Melyik a jó perem? Mert kétféle van hozzá, ahogy nézem.
(#) GARFIELD13 válasza Honda130 hozzászólására (») Márc 10, 2023 / 1
 
Szia!
A 2050-et én is sokat hallgattam régen, az első dobozpárom az volt és még meg is van.
A kis Unitrát ma is hallgatom minden nap az irodában, de az ott egy poraiból feltámasztott B32-es páron szólal meg.
A lejátszási sorban szerintem a 431-es a leggyengébb, ezt továbbra is fenntartom.
Ettől függetlenül én is most kínlódok 2 db MC400 feltámasztásával, de egy 5120-as (470) lenne a Tesla (Nad)sorból a legjobb választás lemezjátszónak.

A perem kérdésre már válaszoltam ott ahol feltetted. A széles rilnis kell.
Üdv.
(#) Fantasy válasza Honda130 hozzászólására (») Márc 10, 2023 / 1
 
Üdv!
Idézet:
„A tesla lemezjátszó kapcsolóit és potmétereit viszont nem tudták megjavítani. Sajnos kopottak és oxidosak is az érintkezők. Kondikat kellene sserélgetni, meg trimmereket, de állítólag nem tudni az értékeket, meg ilyesmi.”

Azért, ez elég meredek kijelentés, akkor az a szakember csak olyan "szakember", inkább nem akart vele foglalkozni.
Nekem is van egy 431-es teslám, szintén voltak neki kontakt hibái a potiknak, és a nyomógombos kapcsolóknak. A potikat szét lehet szedni és ki lehet tisztítani, a kapcsolókat szintén, kicsit tökölős munka de rendbe lehet hozni, a trimmerek ha nem voltak elpiszkálva a festék ép rajta, azt sem kell cserélni, a kondikra is hasonlóképpen igaz, hogy ami jó azt nem kell cserélni. Amúgy az alkatrészeken rajta van az értékük. A neten elérhető a teljes dokumentáció hozzá. Több helyen is olvastam, hogy fikázzák ezt a típust, meg az eredeti vm2102 hangszedőjét, pedig jó kis gép.
Többféle hangszedőt kipróbáltam már, pl egy audiotechnika at-71 nekem nagy csalódás volt, közelébe sem ért a vm2102-nek.
(#) mek-elek válasza Fantasy hozzászólására (») Márc 10, 2023 / 2
 
Csak csendben jegyzem meg a következőket... Ha egy szakember a munkájáért kapott pénzből él, és tisztába van az önköltség fogalmával, akkor nem teheti meg, hogy más órabérrel számolja el a "tökölős" munkákat. Azt meg gondolom nem szereti, hogy azt mondják neki, hogy mi kerül ebben a látszólag egyszerű műveletben annyiba? Hát a vele töltött idő! Dehát tanácsot Te is adtál, gondolom a neten van az ilyennek videója is, és következhet a: magad uram...
(#) elektrorudi válasza Honda130 hozzászólására (») Márc 11, 2023 /
 
Igen, a kúpos kialakítást írták rosszul. Még a típusszámában is benne van , hogy E.
Ha nem számítana a tű kialakítása, nem tudnának 1,5x magasabb árat kérni érte, mert senki sem venné meg. Az E előállítása kb. ugyan annyiba kerül, mint a kúpos kialakítás, tehát a magasabb árat nem a gyártási költség indokolja.
(#) Joe_001 válasza mek-elek hozzászólására (») Márc 11, 2023 /
 
Üdv!
Egy régi story jut eszembe a mi mibe kerül témában.
Az öreg karosszériás szaki nézegeti a horpadást az autón, nézegeti , nézegeti, aztán odakoppint egy kiskalapáccsal, és visszaugrik a lemez, festeni sem kell. Menni lesz?100 Ft. Mi kerül ezen 100 Forintba? Kérem, a koppintás az 10 Ft, az, meg hogy hová kell az 90Ft. Na ez a szakma.
(#) Honda130 válasza Joe_001 hozzászólására (») Márc 11, 2023 /
 
Mit szeretnél ezzel mondani? Remélem nem azt, hogy nem akarom kifizetni azt ami jár! Pénzről egyetlen szó sem esett a posztomban sem és máshol sem. Aki elvállalja, az mondja meg mennyiért csinálja. De felajánlás sem történt a javításra. Egyszerűen kaptam egy véleményt. Hogy nem reveláns megjavitani. Ennyi.
(#) mek-elek válasza Honda130 hozzászólására (») Márc 11, 2023 /
 
Szoktam műszaki vélemények esetében kiállni egyes értékeléseknél, hogy ne általános jelentése legyen egy hozzászólásnak, mivel az egyéni jellegű. Most azonban ezt fordítva értettem. Azaz egy munka megrendelése esetén adódhatnak sztereotípiák, de ezek nem zárják ki egy egy kölcsönösen előnyös "tranzakció" lehetőségét. Azonban ehhez nem árt mindkét fél azonos érdekeltsége. Ez esetben, egyik oldalról a megfelelő szakmai felkészültség, és a munkadíj igénye, a másik oldalról, a végzendő munka várható munkaköltségének reális mértéke.
Jelentősen egyszerűsítene a dolgodon, ha lenne egy kis " babrálási" múltad. És ahogy írtam, lehet, hogy Te magad is megtudnád a hibát javítani.
(#) Gafly válasza mek-elek hozzászólására (») Márc 11, 2023 / 3
 
Tízezer alatt szerintem mérnök sem kalapácsot, sem billentyűzet nem ragad óránként.
Akit meg szeretünk, annak ingyen is megcsináljuk (és még ebédet is kap mellé).
(#) mek-elek válasza Gafly hozzászólására (») Márc 11, 2023 /
 
Ilyen eddig is volt. És nem biztos, hogy "szeretet" volt a háttérben. De ez ebben az esetben nem hasznos tanács.
(#) Honda130 válasza mek-elek hozzászólására (») Márc 11, 2023 /
 
Van barkacsolási múltam. 51 év. Sok mindent csináltam már. Ezt is meg tudom oldani, ha kapok pár tanácsot. Csak az az igazság, hogy most nem is gondoltam rá, hogy szükség lesz saját tudásra. Gondoltam, elküldöm megcsináltatni. Kipucolják, kicserélik amit kell, aztán fizetek, jó lesz. Nem úgy lett.
(#) Honda130 hozzászólása Márc 17, 2023 /
 
Sziasztok!
Picit most rossz kedvem van. Végül, úgy alakult, hogy kivezették a hangszedő jelét a hátsó csatlakozón és közvetlenül az Unitra erősítő hátuljába be lehet dugni. Szól, csak sajnos nagyon zajos. nem tudom, miért, de főleg az egyik fele, búg. Afféle trafó hang szerűség hallható. vagy a villanymotor. Nem tudom.
Lényeg az, hogy ez így nem jó. otthon az átalakítás után tesztelték és halgatták. Állítólag szépen szólt. Hogy nálam, mi okozza ezt a zavart, nem tudom. De úgy vagyok vele, hogy inkább maradt volna úgy, ahogy volt. Csak nem tudom poontosan, hogy mit honnan kötöttek le és hova kötöttek fel? Nagy kedvem nincs már visszavitetni, ahol csinálták. Csak ugye, most van egy lemezjátszóm, ami nem használható, meg egy erősítő, amivel szól, csak búg. Semmi nem megy egyszerűen, úgy látom.
(#) Gafly válasza Honda130 hozzászólására (») Márc 17, 2023 /
 
Földelések már csak ilyenek...
(#) CHZ válasza Gafly hozzászólására (») Márc 17, 2023 /
 
Igen, főleg ha rosszul alakítjá ki.
Szerintem egy jó fotó a megvalósításárol talán segíthetne megtalálni a kivitelezés hibáit...
(#) Honda130 válasza CHZ hozzászólására (») Márc 17, 2023 /
 
Holnap még pár ötletet megpróbálok, aztán ha nem lesz jobb, akkor szétszedem és fényképezek. Ha esetleg lesz érkezésetek, néha nem néznétek ide fel? Valahogy légyszi segítsetek megoldani ezt a dolgot, mert így nem maradhat a lányomnak.
Köszönöm!
(#) Honda130 válasza Honda130 hozzászólására (») Márc 17, 2023 /
 
Nem tudtam holnapig várni. Kipróbáltam pár dolgot, amit javasolt az ismerősöm. Fordítva bedugni, távolítani egymástól az erősítőt, meg a lemezjátszót, stb. Búg ez mindenképp. Gyári állapotban szerintem nem búgott a lemezjátszó. Hiába minden. szerintem a tű szedi össze. Lehetséges hogy a gyári állapotában ennél zajszűröttebb lehetett?
(#) btamas81 válasza Honda130 hozzászólására (») Márc 18, 2023 /
 
Milyen kábellel kötötted össze? Van rajta külön test vezeték? Amivel a lemezjátszó házát meg az erősítő házát összekötöd?
(#) Honda130 válasza btamas81 hozzászólására (») Márc 18, 2023 /
 
A gyári atjátszó zsinór van felhasználva. A lemezjátszó egyik kimenetére lett kötve a hangszedő jele.
(#) Massawa válasza Honda130 hozzászólására (») Márc 18, 2023 /
 
Olvasom a vergödésed. Szomoru. Semmi olyan informácioval eddig nem igen szolgáltál, ami releváns lenne a témában.
Elöször us kérdezd meg a szakikat, aki modositották a lemezjátszot, higy náluk brummogott-e.
Ha nem akkor a hiba nálad van.
Amivel ketdeni kell.
Hány polusu a hálozati kábel a gramofonna meg hány polusu az erösitöbe. Ha mind a két kábel 3 polusu akkor a fene megette.

A kivezetett pickup alig pár millivoltos jelet ad, azt csak egy rövid kábellel lehet az erösitöbe kötni,
Gyakran az árnyékolást csak a bemeneten (erösitönél) bekötni. A másik végén nem.
A mágneses pickup nagyon érzékeny a mágneses terekre. Ezért az egész lemezjátszonak olyan helyet kell keresni ahol nincs ilyen tér.
(sok régi HiFi torony szenvedett ilyen bajjal),
Deritsd ki, mikor brummog, amikor már forog a tányér ( a motor), vagy anélkül is).
Ha igen akkor a lemezjátszó földelésével lesz a gond. Sok helyen a kart is hozzádrotizták a hálozat zöld sárga földeléséhez.
Stb.

Szoval ilyen dolgokrol lenne értelme beszélni.
(#) Honda130 válasza Massawa hozzászólására (») Márc 18, 2023 /
 
Ezt a vergődéses dumát elvetem. Nem vagyok kíváncsi az ilyenekre. Tehát, ha továbbra is hasonló hangnemben szólsz hozzám, akkor inkább megkérnélek, hogy mellőzd felém irányuló segítséget. Az ilyet nem szeretem. Ki vagyok én, hogy bárki is ilyen hangnemben beszéljen velem, És ki vagy te, hogy így leiskolázol? Nem veszekedni járok ide és azért, hogy valaki, kénye kedve szerint így bánjon velem.
A probléma tegnap vetődött fel és első nekifutásra voltak tapasztalataim, amit leírtam. 3 hetet vártam a két készülékre, hogy egy hozzáértő megcsinálja. A válasz a következő volt, miután átnézte a Teslát és az Unitrát: Az Unitrának megcsinálta a potiját, mert nagyon kontaktos volt. A Teslának minden potija kontaktos és kopott. Pár kondit ki kellene cserélni, de minden oxidos rajta és nem is látszik semmin az érték. legjobb lenne kihagyni a saját erősítőjét és direktben kivezetni a tű jelét. Ockodtam ellene, de végül meg lett csinálva. Kaptam még 2db TSM hangfalat, hogy amennyiben tetszik, akkor 30-ért az enyém. Mondom, oké, de először halgassuk meg, mit sikerült csinálni, Az Unitrának a hangerő szabályzója mögött van egy kis tányér rész. Szétszedtem, csak meg kellett pucolni és vissza ragasztani. Potik úgy rágnak, hogy szinte karistolnak. A fedél alatt minden csupa por. Itt nem csinált senki semmit. Oké, mert gondolom nem is volt baja. De azért küldtem el, hogy átnézzék és megjavítsák, ami szar. Akkor miért nekem kell azt a kis karikát visszaragasztani? Miért nekem kell a potikhoz egy pici csepp kenőanyagot tenni?
Tesla: Az átalakítás után ugye az egész kezelőszerv halott. Ez természetes, mert ki lett iktatva. A lift része, ami leengedi a hangszedő kart, eddig szerintem kifogástalan volt. Most használati utasítást kaptam hozzá, hogy először nyomogassam meg lefele és utána már jól fog működni. ??? Minden lemez előtt? Mindegy. A tűnyomás állítója szinte magától letekeredik. Ez nem tudom milyen volt, de használatit kaptam hozzá, hogy amikor egyensúlyban van, akkor onnan 20-ig előre kell tekerni és nagyjából jó lesz a tűnyomás. Hmm? Azt az infót kaptam, hogy be fognak mindent állítani. És azt, hogy azért iktassuk ki a gyári elektronikát, hogy szebb hangja legyen. Búgásról nem volt ám szó!
Tegnap első nekifutásra összekötöttem a kis túlzással élve:rendszert. Amikor a lemezjátszót bekapcsolom még nem, amikor a motor elkezd forogni még nem, de ahogy a tűhöz bármi hozzáér, már búg is. Nem nagyon, de főleg az egyik csatorna búg. A hangerő emelésével erősödik a búgás. Loudness-el érdemes halgatni, mert a nélkül halott a hangja. Természetesen a loudness erősíti a zajt. Kikapcsoltam a készüléket, az erősítőt lekötöttem róla és eltettem a szekrénybe. Aztán később beszéltem az ismerősömmel. Azt tanácsolta, hogy próbáljam meg forgatni a konnektorban a két készülék dugóit, meg az átjátszó zsinórt is megpróbálhatom fordítva használni. Mondom, oké. Picit lenyugodva, később előszedtem és összekötöttem mindent. Halgattam pár lemezt és nem mondom, hogy nem megszokható, de búg. Főleg, ha épp nem szól a zene és két szám között tart a lemez. De közben is hallani. Elnyomja a zene, de azt mindenképp hallani, hogy nem szép tisztán szól. Ez szerintem az átalakítás előtt nem volt.
Figyu! Eddig jutottam el tegnap. Most abban a szobában a feleségem épp alszik. Zörögni nem akarok. Tegnap este már nem akartam annyit dühöngni vele, mert valójában beteg is vagyok. A héten táppénzen is voltam e miatt. Ha felkel az asszonykám, kihozom a lemezjátszót és leveszem a tetejét. Csinálok pár fotót, meg megnézem ezeket a földeléseket, de nem biztos, hogy minden pontja önállóan menni fog.
Ennyi a történet. Vergődni nem szoktam, de nem minden napom egyforma. Főleg, ha beteg is vagyok. De panaszkodni nem szoktam, csak nem akarom, hogy flegmázzanak velem. Én sem flegmázok senkivel.
(#) Massawa válasza Honda130 hozzászólására (») Márc 18, 2023 /
 
A sok felesleges szövegben csak egy mondat tud rajtad segiteni. ( a többinek nincs itt semmi keresnivaloja.)
Hogy akkor kezd el bugni amikor a tühöz érsz. A tühöz csak a lemez érhet semmi más, attol meg nem igen bughat, hacsak nem mechanikus a bugàs, azaz remeg az egész tànyér a lemezjátszo dobozával együtt. Ilyen is volt, és ezért van sok minöségi lemezjàtszo rugalmasan beépitve a dobozába.
(#) Honda130 válasza Massawa hozzászólására (») Márc 18, 2023 /
 
De búg a lemeztől is.
Megnézem ma, hogy jól van-e visszatéve a tányér. Volt ott egy kis lemez karika. Esetleg fordítva van, vagy rossz helyen, nem tudom.
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2023
(#) Gafly válasza Honda130 hozzászólására (») Márc 18, 2023 /
 
Megszállott hifisták/audiofilek/csövesek ilyenek, csak a hitet osztanak nem tudást.
És amikor kitiltják őket, akkor nyitnak új topic-ot vagy más néven megint beregisztrálnak.

Ne etesd a trollt.
(#) Honda130 hozzászólása Márc 18, 2023 /
 
Tehát, akkor most neki tudok újra szaladni. Hogy érthető legyen mi a gondom. Levettem az ékszíjat a motorról. A tű a lemezen van. Elvileg játszik a lemezjátszó, de nem szól, mert nem forog a tányér. Az erősítő fél hangereje már ilyen gerjedést rendez. Zenében ez már nagyon hangos lenne. Megnézem az arnyékolást. Ha nem latok semmit, valamit ki kell találnom.
(#) CHZ válasza Honda130 hozzászólására (») Márc 18, 2023 /
 
Ha jól értem, csak akkor gerjed, ha a tű a lemezre kerül.?
Oka akusztikus visszahatás, lemezjátszó merevvázas ezért hangsugárzóktól távol kell elhelyezni.
Hasonló jelenség amikor a mikrofon közel kerül a hangszórókhoz.
Itt mélyebb tónusú, mivel a rezonancia pont alacsonyabb frekire adódik.
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2023
(#) Honda130 válasza CHZ hozzászólására (») Márc 18, 2023 /
 
Igen. Akkor gerjed. Most viszont csináltam egy pár lépést a megoldás felé.
Először is, a szekrény, amire helyeztem a lemezjátszót, közvetlenül a nagy szekrények között volt. Most is ott van, de picike hézagot csináltam közéjük. Eltávolítottam a szélső szekrényt picit. Mivel a lemezjátszó picivel szélesebb, mint maga a kis szekrény, amit készítettem neki, ezért a rendelkezésére álló helyen nehezen fért eddig el. Kifejezetten szoros volt. Nehezen, de be tudtam csúsztatni a helyére. Jobbról és balról szorosan fogta a két másik szekrény. Távolítottam őket és most szabadon van a lemezjátszó. Ezen kívül, leszereltem a gumi lábakat róla, mert csak 3db volt. A negyediket így, vagy úgy meg kellett oldanom, hogy ne lódjon az egyik fele. Próbaképp 4db szivacsos lábat készítettem neki.
Lényegesen jobb lett. Nem gondoltam volna. Az volt a furcsa, hogy amikor hozzáérek, akkor is recseg a hangszóró. Most, ha ugyanazt a tesztet megcsinálom a rendszeren, csak 3/4 hangerő felett lehet hallani szerintem a rossz hangot. Normál hangerőn szerintem sokkal tisztább a hang. Kérdés, hogy lehetne-e ezt még jobbá tenni? Létezik-e olyan láb, vagy padozat, ami még jobban csillapít?
(#) nagym6 válasza Honda130 hozzászólására (») Márc 18, 2023 /
 
A "búg" az 50Hz brumm, ha nem akkor akusztikus visszacsatolás -mint visszább írták-. A hangszórók közel vannak a lemezjátszóhoz és a hanglemezre sugároznak, vagy egy szekrényen vannak a lemezjátszóval, hangszóró rezgést a bútor átviszi a lemezjátszóra. Ekkor él igazán az akusztikus visszacsatolás. Próbára tedd máshova távolabb a hangszórókat, más irányba sugározva, ekkor változik-e a probléma.
(#) Massawa válasza Honda130 hozzászólására (») Márc 18, 2023 /
 
Na látod alig néhàny nap alatt jutottál el arra, hogy a készülék nem bug, hanem a visszacsatolás miatt gerjed. Lassan egy kisregényt irtál a problémádrol, pedig elég lett volna az a néhány mondat is.

Ennek a visszacsatolásnak több oka van. Valahol a rendszerben hiányzik a tömeg. Azaz valami “hallja” a környezetet és erre berezeg, amit a hangszedö felvesz.
Ezen nem segit az árnyékolás, mert ez elektroakusztikus gond.

Ezen nem fogsz tudni egyszerüen segiteni, mert sok minden gond lehet.
A lemezjátszo doboza nem elég nehéz ( és csak most irod, hogy 3 lábon áll, ki tudja hogyan). Nem tudom, hogy van a lemezjátszo sasszi a dobozba szerelve. A jo megoldás az szokott lenni, hogy nehéz fadoboz stb. gumilábakon - ma inkább szilikonlábakon áll. Ebbe a dobozba a sasszi rugalmasan van beépitve és aránylag nehéz tányérral. A motor a sasszira szintén rugalmasan van szerelve.
Ehhez jönnek még a csapágyak. A tányér csapágyaiba sürübb szilikon olaj kell ami kizárja a kotyogást.
A kar tücsapágyait meg a lehetö legkisebb játékra kell beállitani. Nem árt, ha a kar olyan nehezebb kivitelü, kevesebbet reagál a hanghullámokra. A tányér meg a lemez között szintén egy puhafelületü, de nehezebb gumitányérnak kell lenni, ami csillapitja a fémtányér és a lemez között a mechanikus rezgések átvitelét.
Az utolso szalmaszál lehet, egy kicsivel növelni a tü nyomását, az is csillapithatja a visszacsatolást.
Ha ez sem segit, akkor a szomszédos szobába kell vinni a lemezjátszot, vagy egy szekrénybe zárni amikor használod. A plexi bura sem porfogonak lett kitalálva.
(#) Honda130 válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 18, 2023 /
 
Igazság az, hogy majdnem 2 méterre vannak a hangszórók. Tudom, hogy nem egy nagy távolság, de nem tudom hova tenni. Most jobb a helyzet, de valahogy még mindig úgy gondolom, hogy lehetne javítani a dolgon. Holnap még kitalálok valamit. Jó lenne valami jó láb a lemezjátszónak. Hogy rugózhasson is, de csillapítson is, viszonylag erős is legyen. Valamit majd keresek még.
Az nem lehet, hogy a motor nagyon átadja a remegést a lemezjátszónak? Hogy lehetne elsimítani az 50HZ-et a motoron? A felfogatását valahogy nem szokták gumírozni?
(#) Honda130 válasza Massawa hozzászólására (») Márc 18, 2023 /
 
Ez a lemezjátszó 11kg. Ha ez kevés, akkor nem tudom mennyi kell? Akkor legyártom 10-es kazánlemezből az oldalát. Ettől függetlenül, nem tartom kizártnak, hogy összeszedi a környezet hangjait.
Oké. Mondjuk, hogy sikerült beazonosítani a probléma forrását. Viszont, egy dolgot nem értek.
Mielőtt a hangszedő jele direktbe ki lett vezetve a lemezjátszóból és ki lett hagyva a rendszerből a saját erősítő, meg a kezelő szervek, ez a probléma nem létezett. A hanfalak ugyanezek voltak és minden ugyanott volt, ahol most. Miért nem szenvedtem ezzel a problémával a beavatkozás előtt?
Még egy kérdésem lenne: Akusztikus visszacsatolás. De akkor ha a hangszóró hangját hallom vissza és attól gerjed az egész. A zenétől ami berezgeti a bútorokat miért nem gerjed jobban, Akár egyre jobban, ahogy emelem a hangerőt? Nem kéne a végén sípolnia? Anno hallottam ilyet még a Videoton hifinél. Ha rosszul kapcsoltuk, úgy üvöltöttek a hangszórók, hogy csuda.
Következő: »»   72 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem