Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   550 / 575
(#) patexati válasza fapuska hozzászólására (») Ápr 13, 2023 /
 
Szia! Csak kíváncsiságból mennyi idős a Genius One kazán? Én most raktam fel egyet pár hónapja ezért érdekelne mire számítsak....Alapból ntc hibás lett az enyém pár nap alatt, vettem egyet bele azóta jó.
(#) fapuska válasza patexati hozzászólására (») Ápr 13, 2023 / 1
 
Szia!

Ez volt a harmadik szezonja. Karbantartva nem volt, így garancia sincs.
Egy külső hőcserélővel megy, hogy a benne lévő hőcserélőt védjem. Nálunk eléggé hosszú és gyakori ciklusokban fűtött, mert hideg nagyon a ház.
(#) antiktelefon válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 13, 2023 / 2
 
És akkor is MINDEN tanácsot direkt nem fogadtál meg, lehet nem neked kéne erről véleményt mondanod, miután eladtak neked venti hibára egy új alaplapot is.
(#) fapuska hozzászólása Ápr 13, 2023 /
 
Visszaolvastam, elkók cseréjétől nem riadnék vissza, ha még annyi problémája lenne csak.
Mezei multiméterrel ki tudom mérni, hogy a ventilátor megfelelő feszültséget kap?
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2023
(#) JZoli válasza fapuska hozzászólására (») Ápr 13, 2023 / 1
 
Nem tudod kimérni. Abban általában kefe nélküli motor van, a meghajtóáramkör a ventin van külön.
(#) fapuska válasza JZoli hozzászólására (») Ápr 13, 2023 /
 
Este szétszedem.
Kézzel megforgatva a ventilátort, nekem nem tűnt úgy, hogy szorult volna.
(#) patexati válasza fapuska hozzászólására (») Ápr 13, 2023 /
 
Egy bizonyos modulációnál elég darálós a hangja az enyémnek is.Ha lemodulál 2-4 Kw-ra akkor "darál".Először a szivattyúra tippeltem mivel az is modulálva játszik,de a ventillátor az ami hangot ad..Ezek ilyenek úgy látszik.Ha fizikailag nem venni észre semmi kotyogást,szorulást akkor lehet kontakthibás csatlakozó,hidegforrasztás is baj.Elko is lehet rossz,bár 3 évesnél nem igen jellemző véleményem szerint.
Ha javíthatatlan most akciós Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2023
(#) patexati válasza fapuska hozzászólására (») Ápr 13, 2023 / 1
 
Pár képet megnéztem a ventillátorról és a vezérlőpanelről és ha jól látom a motor vezérlése a kazánvezérlőn van. Van a csatlakozó mellett négy fet valószínű azok hajtják a motort. Lehet egyik elszállt,vagy a meghajtása nem megy..
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2023

vezerlo.jpg
    
(#) VIM válasza patexati hozzászólására (») Ápr 13, 2023 /
 
Szia! Van ettől kedvezőbb árfekvésű is itt.
Ha valaki szeretne iyen ventilátort behatóbban javítani az ilyesmire számíthat. Bővebben: Link Bővebben: Link stb. stb.
(#) bundibacsi válasza patexati hozzászólására (») Ápr 13, 2023 /
 
4 éve van fent.
-2 évig hideg időben folyamatos lángleszakadás hiba, kicseréltem minden elkót, újraforrasztások sem segítettek. Paraméter tuningal lett végül jó, ezt a telet hiba nélkül kifűtötte.
-Gáz relé hiba, itt a relé környékén lévő átforrasztgatás után lett jó.
-Égéstér dobja kilyukadt ez még megoldásra vár, csöpög a kondenzvíz.
Soha többet Ariston.
(#) bundibacsi válasza bundibacsi hozzászólására (») Ápr 13, 2023 /
 
+1 Szerviz egyenlő a nullával.
(#) fapuska hozzászólása Ápr 13, 2023 /
 
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Szétszedtem a kazánt és a ventilátor jónak tűnik mechanikailag, a csapágy szépen megy, semmi baja.
Valóban nem sok elektronika van a ventilátorban, 4 db tekercs van sorba kötve és talán egy ?hall érzékelő? (tipp). A mágnesen nem vettem észre repedést, azt is ellenőrizni fogom, csak még nem tudom hogy. Esetleg ha van erre valakinek valamilyen módszere, ötlete és a feltételezett hall érzékelő tesztelésére, légyszi írja meg.
A panelen égést, vagy szemmel látható problémát nem látok. A forrasztások sem tűnnek gyanúsnak szabadszemmel nézve. De azért átforrasztom majd. Reménykednék, hogy csak ilyen probléma lenne, mert azért piszkálás után, ideig-óráig jól ment a kazán, jó lenne ennyivel megúszni.

Köszönöm még egyszer az eddigi segítséget!

Laci
(#) patexati válasza bundibacsi hozzászólására (») Ápr 13, 2023 /
 
Na nálam most tökéletesen megy kn3 hőcserélővel és a melegvíz egy 80 literes villanybojler kis átalakítással hmv sziivattyúval tölti napi pár bekapcsolással.A szervízparamétereket hónapok allatt finomítva én lőtem be aristonos nálam nem járt csak a kéményseprő mivel kéményesre kellett a szomszéd épület távolsága miatt.A jó beállítás lényeges mert másként hamar kifekszik szerintem is..
(#) patexati válasza fapuska hozzászólására (») Ápr 13, 2023 / 1
 
Igen az egy hall! Azt a kis nyákot forraszd csak át először mi a ventillátoron van! Lehet valamelyik tekercskivezetés nem érintkezik,vagy a hall lába lehet el van törve!
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2023
(#) fapuska válasza patexati hozzászólására (») Ápr 13, 2023 /
 
Köszönöm, megpróbálom. Esetleg ha be tudom azonosítani az alkatrészt, még ennek tesztelésével is megpróbálkoznék. Nem tudom, hogy a mágnes repedhet-e, létezhet-e ilyen probléma és nem-e vakvágány, de talán az is kizárható lenne.
(#) patexati válasza fapuska hozzászólására (») Ápr 13, 2023 /
 
Ha a hall teljesen rosz nem is menne..Forraszd át az egészet a kis smd ellenállást,kondikat is.Nem látom a motor tekercsei beforrasztva vannak,vagy lehúzható róla? Azoknak a tekercseknek a végeit is át kéne forrasztani..Ahogy hallom néha darálni a sajátomat nem lepne meg ha valami forasztási,kontakt hiba lenne a baja..
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2023
(#) fapuska válasza patexati hozzászólására (») Ápr 13, 2023 /
 
Igen, lehúzható a panel a tekercsekről, csatlakozók vannak.
(#) gblue válasza VIM hozzászólására (») Ápr 14, 2023 /
 
Szia!
Köszi a tippet, kipróbálom! Megvan a nyomásérzékelő. Viszont a rendszernyomást mutató óra is onnan veszi a nyomásértéket. Mármint más kivezetésen, de közvetlen mellette. Miért lenne más a tágulási tartály nyomása? Ezt kifejtenéd?

A szivattyút nyáron cseréltem ki, kapott egy új grundfos-t. Azt kizárnám, hogy meghibásodott azóta.
(#) patexati válasza gblue hozzászólására (») Ápr 14, 2023 /
 
A tágulási tartály nyomását egy kerékpárgumi nyomásmérővel lehet megnézni magán a tágulási tartályon lévő motorbicikli szelepen,hogy van e bent megfelelő mennyiségű levegő mi a te esetedben ha jól néztem 1 bar.. Ezt viszont úgy kell mérni és ha szükséges pumpálni bele kis bringapumpával,hogy a rendszeren el kell ereszteni a nyomást.. Nem kell leereszteni,csak nyitva hagyni még megméred és pumpálod...A hidrofornál én így szoktam..
(#) callmaster hozzászólása Ápr 17, 2023 /
 
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni. Van egy Remeha Tzerra M 35 C típusú kazánom , ami lassan 2 hete olyan hibát produkál, hogy naponta kár többször is elkezd a státusz led 3x pirosan villogni (reset gomb megoldja). A kézikönyv szerint gyújtás gondja lehet. Rögtön hívtam azt a szerelőt aki évente karbantartja , molyolt is 1 órát, majd miután elment ismét előjött a hiba. Megint kijött a szerelő, de nem tudta megoldani.
Eleinte „csak” 2-3x-szor csinálta a hibát , de most naponta 10x is, ráadásul éjszaka.
Van valakinek esetleg ebben tapasztalata, vagy ismer 1 normális szerelőt. Hatvani vagyok, a környékemen nem ismerek olyat aki ilyen kazánt szervizel, leszámítva aki kijött?
Köszönöm.
(#) erdeidominik1999 hozzászólása Máj 14, 2023 /
 
Sziasztok! Van egy Ariston nuos primo hc 200 hőszívattyús HMV bojlerem. Okosítani szeretném, de semmi dokumentációt nem találok, hogy milyen interfészen lehetne vele kommunikálni. A panelen van egy RJ12 csatlakozó, ezt próbáltam méregetni szkóppal, 2 lábon GND és 2 lábon 3V3 van de a többin semmi, és neten sem találok róla semmit. A kijelző panelra megy 5 vezeték, abból az egyik soros portnak tűnik, de azt meg nem tudom hogyan lehetne visszafejteni. Valaki találkozott már ezzel a típussal, vagy van ötlete, hogy merre induljak el? Előre is köszi!
(#) apuwader hozzászólása Jún 10, 2023 /
 
Kedves Hozzáértők, AEG kombi cirkó, meleg víz adáskor felszalad a hőmérséklet, a lángot modulálja, aztán lekapcsolja, pár pillanat alatt visszahűl, begyújt, rövidesen megint túlmelegszik (71 fok persze a kijövő víz nem annyi). Mi lenne a megoldás?
Előre is köszönöm, ha valaki válaszol.
(#) bbalazs_ válasza apuwader hozzászólására (») Jún 10, 2023 /
 
Szerintem a melegvíz csövön levő hőérzékelő lelazult vagy nem jó a hőátadása valamiért.
Vagy egyéb hőérzékelő elektromos kontakthiba.
(#) Gombszem válasza apuwader hozzászólására (») Jún 11, 2023 /
 
Nekem is volt hasonló hibám.
Az NTC volt kontakthibás. Kiszerelve, hidegen mérve jónak tűnt. A csere segített.
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2023
(#) gyunix hozzászólása Jún 17, 2023 /
 
Sziasztok!



Segítségre lenne szükségem. Van egy Ariston BS 24 FF, kombinált üzemű kompakt fali gázkészülékünk. Tavalyi évben tetőcserénk volt és beázott a kazán, elromlott. Vásároltam egy ugyanilyen típusú kazánt és fel is szereltettük. Egyel újabb típusú volt az új, mert egy újabb vezérlő panel volt benne. Sajnos közben ennek a vezérlő paneljével gond lett így átcseréltem a régi vezérlőpanelra. Viszont a régi vezérlő panelhoz vissza kellett tenni a saját előlapi panelt is, mert az újjal nem ment.



Viszont azóta furcsa problémája van a kazánnak és nem jövök rá, hogy mi lehet a hibája. Kizárólag csak a meleg víz készítéskor csinálja, a fűtéskor nem csinálta. Tehát amikor meleg vizet engedünk, akkor a kazán ki-be kapcsolgat. Elindul az 50 fokos lámpa világít és a 40 fokos lámpa pedig villog. Majd az előlap szerint felmegy a víz hőfoka 90 fokra és kikapcsol a kazán. Majd néhány másodperc múlva újra bekapcsol és ez így megy. Néha letilt és világít rajta a 90 fokos lámpa és a vízcsepp lámpa mintha nem lenne benne elég víz vagy nyomás. A nyomásmérő óra szerint 1,5 bar nyomás van benne. Kicseréltem már az NTC-ket is a régire, de nem oldotta meg a problémát.



Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a problémája? Én arra gondoltam, hogy valami érzékelő okozza a hibát ami rossz adatot küld a vezérlőpanelnek, de nem tudom, hogy melyik lehet az.
(#) bundibacsi válasza gyunix hozzászólására (») Jún 17, 2023 /
 
Szia!
Nálam hasonló hiba a hőcserélő primer oldali dugulása miatt volt.
A melegvíz először jól jön, majd visszaesik a fűtés és alacsony hőmérsékletű víz jön. Egy idő után ismét jön egy kis meleg és ez ciklikusan folytatódik.
(#) gyunix válasza bundibacsi hozzászólására (») Jún 17, 2023 /
 
Köszönöm, ez ki fogom próbálni. Mondjuk a váltószelepnél lévő keringető egyébként igen hangos szerintem. Lehet, hogy ez is ezt igazolja, hogy dugulás van valahol. Tavaly csináltam egy teljes rendszermosást és a váltószelepet is teljesen kitisztítottam.
(#) bundibacsi válasza gyunix hozzászólására (») Jún 17, 2023 /
 
Konkrétan a hőcserélő volt tele fekete lerakódással a fűtésrendszerből.
(#) gyunix válasza bundibacsi hozzászólására (») Jún 18, 2023 /
 
Mondjuk nekem van egy iszapleválasztóm a rendszerben.
(#) bundibacsi válasza gyunix hozzászólására (») Jún 18, 2023 /
 
Szintén van. Ennek ellenére ilyen volt.
Következő: »»   550 / 575
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem