Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Csak kíváncsiságból mennyi idős a Genius One kazán? Én most raktam fel egyet pár hónapja ezért érdekelne mire számítsak....Alapból ntc hibás lett az enyém pár nap alatt, vettem egyet bele azóta jó.
Szia!
Ez volt a harmadik szezonja. Karbantartva nem volt, így garancia sincs. Egy külső hőcserélővel megy, hogy a benne lévő hőcserélőt védjem. Nálunk eléggé hosszú és gyakori ciklusokban fűtött, mert hideg nagyon a ház.
És akkor is MINDEN tanácsot direkt nem fogadtál meg, lehet nem neked kéne erről véleményt mondanod, miután eladtak neked venti hibára egy új alaplapot is.
Visszaolvastam, elkók cseréjétől nem riadnék vissza, ha még annyi problémája lenne csak.
Mezei multiméterrel ki tudom mérni, hogy a ventilátor megfelelő feszültséget kap? A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2023
Nem tudod kimérni. Abban általában kefe nélküli motor van, a meghajtóáramkör a ventin van külön.
Este szétszedem.
Kézzel megforgatva a ventilátort, nekem nem tűnt úgy, hogy szorult volna.
Egy bizonyos modulációnál elég darálós a hangja az enyémnek is.Ha lemodulál 2-4 Kw-ra akkor "darál".Először a szivattyúra tippeltem mivel az is modulálva játszik,de a ventillátor az ami hangot ad..Ezek ilyenek úgy látszik.Ha fizikailag nem venni észre semmi kotyogást,szorulást akkor lehet kontakthibás csatlakozó,hidegforrasztás is baj.Elko is lehet rossz,bár 3 évesnél nem igen jellemző véleményem szerint.
Ha javíthatatlan most akciós Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2023
Pár képet megnéztem a ventillátorról és a vezérlőpanelről és ha jól látom a motor vezérlése a kazánvezérlőn van. Van a csatlakozó mellett négy fet valószínű azok hajtják a motort. Lehet egyik elszállt,vagy a meghajtása nem megy..
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2023
Szia! Van ettől kedvezőbb árfekvésű is itt.
![]() Ha valaki szeretne iyen ventilátort behatóbban javítani az ilyesmire számíthat. Bővebben: Link Bővebben: Link stb. stb.
4 éve van fent.
-2 évig hideg időben folyamatos lángleszakadás hiba, kicseréltem minden elkót, újraforrasztások sem segítettek. Paraméter tuningal lett végül jó, ezt a telet hiba nélkül kifűtötte. ![]() -Gáz relé hiba, itt a relé környékén lévő átforrasztgatás után lett jó. -Égéstér dobja kilyukadt ez még megoldásra vár, csöpög a kondenzvíz. Soha többet Ariston.
+1 Szerviz egyenlő a nullával.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Szétszedtem a kazánt és a ventilátor jónak tűnik mechanikailag, a csapágy szépen megy, semmi baja. Valóban nem sok elektronika van a ventilátorban, 4 db tekercs van sorba kötve és talán egy ?hall érzékelő? (tipp). A mágnesen nem vettem észre repedést, azt is ellenőrizni fogom, csak még nem tudom hogy. Esetleg ha van erre valakinek valamilyen módszere, ötlete és a feltételezett hall érzékelő tesztelésére, légyszi írja meg. ![]() A panelen égést, vagy szemmel látható problémát nem látok. A forrasztások sem tűnnek gyanúsnak szabadszemmel nézve. De azért átforrasztom majd. Reménykednék, hogy csak ilyen probléma lenne, mert azért piszkálás után, ideig-óráig jól ment a kazán, jó lenne ennyivel megúszni. Köszönöm még egyszer az eddigi segítséget! Laci
Na nálam most tökéletesen megy kn3 hőcserélővel és a melegvíz egy 80 literes villanybojler kis átalakítással hmv sziivattyúval tölti napi pár bekapcsolással.A szervízparamétereket hónapok allatt finomítva én lőtem be aristonos nálam nem járt csak a kéményseprő mivel kéményesre kellett a szomszéd épület távolsága miatt.A jó beállítás lényeges mert másként hamar kifekszik szerintem is..
Igen az egy hall! Azt a kis nyákot forraszd csak át először mi a ventillátoron van! Lehet valamelyik tekercskivezetés nem érintkezik,vagy a hall lába lehet el van törve!
Köszönöm, megpróbálom. Esetleg ha be tudom azonosítani az alkatrészt, még ennek tesztelésével is megpróbálkoznék. Nem tudom, hogy a mágnes repedhet-e, létezhet-e ilyen probléma és nem-e vakvágány, de talán az is kizárható lenne.
Ha a hall teljesen rosz nem is menne..Forraszd át az egészet a kis smd ellenállást,kondikat is.Nem látom a motor tekercsei beforrasztva vannak,vagy lehúzható róla? Azoknak a tekercseknek a végeit is át kéne forrasztani..Ahogy hallom néha darálni a sajátomat nem lepne meg ha valami forasztási,kontakt hiba lenne a baja..
Igen, lehúzható a panel a tekercsekről, csatlakozók vannak.
Szia!
Köszi a tippet, kipróbálom! Megvan a nyomásérzékelő. Viszont a rendszernyomást mutató óra is onnan veszi a nyomásértéket. Mármint más kivezetésen, de közvetlen mellette. Miért lenne más a tágulási tartály nyomása? Ezt kifejtenéd? A szivattyút nyáron cseréltem ki, kapott egy új grundfos-t. Azt kizárnám, hogy meghibásodott azóta.
A tágulási tartály nyomását egy kerékpárgumi nyomásmérővel lehet megnézni magán a tágulási tartályon lévő motorbicikli szelepen,hogy van e bent megfelelő mennyiségű levegő mi a te esetedben ha jól néztem 1 bar.. Ezt viszont úgy kell mérni és ha szükséges pumpálni bele kis bringapumpával,hogy a rendszeren el kell ereszteni a nyomást.. Nem kell leereszteni,csak nyitva hagyni még megméred és pumpálod...A hidrofornál én így szoktam..
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni. Van egy Remeha Tzerra M 35 C típusú kazánom , ami lassan 2 hete olyan hibát produkál, hogy naponta kár többször is elkezd a státusz led 3x pirosan villogni (reset gomb megoldja). A kézikönyv szerint gyújtás gondja lehet. Rögtön hívtam azt a szerelőt aki évente karbantartja , molyolt is 1 órát, majd miután elment ismét előjött a hiba. Megint kijött a szerelő, de nem tudta megoldani. Eleinte „csak” 2-3x-szor csinálta a hibát , de most naponta 10x is, ráadásul éjszaka. Van valakinek esetleg ebben tapasztalata, vagy ismer 1 normális szerelőt. Hatvani vagyok, a környékemen nem ismerek olyat aki ilyen kazánt szervizel, leszámítva aki kijött? Köszönöm.
Sziasztok! Van egy Ariston nuos primo hc 200 hőszívattyús HMV bojlerem. Okosítani szeretném, de semmi dokumentációt nem találok, hogy milyen interfészen lehetne vele kommunikálni. A panelen van egy RJ12 csatlakozó, ezt próbáltam méregetni szkóppal, 2 lábon GND és 2 lábon 3V3 van de a többin semmi, és neten sem találok róla semmit. A kijelző panelra megy 5 vezeték, abból az egyik soros portnak tűnik, de azt meg nem tudom hogyan lehetne visszafejteni. Valaki találkozott már ezzel a típussal, vagy van ötlete, hogy merre induljak el? Előre is köszi!
Kedves Hozzáértők, AEG kombi cirkó, meleg víz adáskor felszalad a hőmérséklet, a lángot modulálja, aztán lekapcsolja, pár pillanat alatt visszahűl, begyújt, rövidesen megint túlmelegszik (71 fok persze a kijövő víz nem annyi). Mi lenne a megoldás?
Előre is köszönöm, ha valaki válaszol.
Szerintem a melegvíz csövön levő hőérzékelő lelazult vagy nem jó a hőátadása valamiért.
Vagy egyéb hőérzékelő elektromos kontakthiba.
Nekem is volt hasonló hibám.
Az NTC volt kontakthibás. Kiszerelve, hidegen mérve jónak tűnt. A csere segített. A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2023
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Van egy Ariston BS 24 FF, kombinált üzemű kompakt fali gázkészülékünk. Tavalyi évben tetőcserénk volt és beázott a kazán, elromlott. Vásároltam egy ugyanilyen típusú kazánt és fel is szereltettük. Egyel újabb típusú volt az új, mert egy újabb vezérlő panel volt benne. Sajnos közben ennek a vezérlő paneljével gond lett így átcseréltem a régi vezérlőpanelra. Viszont a régi vezérlő panelhoz vissza kellett tenni a saját előlapi panelt is, mert az újjal nem ment. Viszont azóta furcsa problémája van a kazánnak és nem jövök rá, hogy mi lehet a hibája. Kizárólag csak a meleg víz készítéskor csinálja, a fűtéskor nem csinálta. Tehát amikor meleg vizet engedünk, akkor a kazán ki-be kapcsolgat. Elindul az 50 fokos lámpa világít és a 40 fokos lámpa pedig villog. Majd az előlap szerint felmegy a víz hőfoka 90 fokra és kikapcsol a kazán. Majd néhány másodperc múlva újra bekapcsol és ez így megy. Néha letilt és világít rajta a 90 fokos lámpa és a vízcsepp lámpa mintha nem lenne benne elég víz vagy nyomás. A nyomásmérő óra szerint 1,5 bar nyomás van benne. Kicseréltem már az NTC-ket is a régire, de nem oldotta meg a problémát. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a problémája? Én arra gondoltam, hogy valami érzékelő okozza a hibát ami rossz adatot küld a vezérlőpanelnek, de nem tudom, hogy melyik lehet az.
Szia!
Nálam hasonló hiba a hőcserélő primer oldali dugulása miatt volt. A melegvíz először jól jön, majd visszaesik a fűtés és alacsony hőmérsékletű víz jön. Egy idő után ismét jön egy kis meleg és ez ciklikusan folytatódik.
Köszönöm, ez ki fogom próbálni. Mondjuk a váltószelepnél lévő keringető egyébként igen hangos szerintem. Lehet, hogy ez is ezt igazolja, hogy dugulás van valahol. Tavaly csináltam egy teljes rendszermosást és a váltószelepet is teljesen kitisztítottam.
Konkrétan a hőcserélő volt tele fekete lerakódással a fűtésrendszerből.
Mondjuk nekem van egy iszapleválasztóm a rendszerben.
Szintén van. Ennek ellenére ilyen volt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |