Fórum témák
» Több friss téma |
Hol tört meg? Ahogy rárakták a csatlakozót, odébb is lehet tenni, ha a végén tört meg, ha meg máshol, akkor az javítható, ha nem mindet sikerült eltépni mondjuk.
De ha egy vagyont akarsz költeni, technics ribbon cable néven találhatsz.
Sziasztok.Nemrég vettem egy Technics SA-AX 530 as házimozi erősítőt.Mindegyik hang kimenete jó csak egyedül a subwoofer nem szól.Próbáltam különböző hangzásokra állítani de sehogy nem szól.Valakinek esetleg lenne valami tanácsa ötlete a hiba okával kapcsolatban?A távirányítón van egy menü gomb próbáltam hátha ott kell valamit beállítani arra a gombra viszont nem reagált semmiKérlek segítsetek.Köszönöm.
Szia!
Átnéztem a manualját. Ezen az erősítőn sok mindent nem tudsz állítani. Ugye aktív mélyládát kötöttél rá?
Szia.Nem tudom igazából mi az az aktív mélyláda de én az előző házimozim hangfalait használom.Az alábbi linken megnézheted.De ahogy látom a műszaki leírásában ez passzív mélyláda.Ha ez így van akkor mit tudok a továbbiakban tenni?http://https://www.lg.com/hu/hazimozi-rendszer/lg-DH4530T#none
A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2022
A sub kimenet hogy néz ki? Hangszóró csatlakozó az is mint a többi, vagy RCA?
Igen ugyan az mint a többi.
A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2022
Valami nem gömbölyű! Ezt a képet találtam.
Ezen 5db hangszóró kimenet van, a center, a front pár, és a surround pár. Ezen sub hangszóró csatlakozó nincs. A tied nem ilyen? Lefotóznád a tiednek a hátulját? A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2022
Ugyan ez az enyém is de a surround kimenet mellett balra lent van a subwoofer out kimenet RCA csatlakozója én oda próbáltam csatlakoztatni az enyémet de semmi.
Az szerintem vonal szintű kimenet, oda aktiv mély kell.
Előbb még azt írtad, hogy nem RCA.
Azon a sub kimeneten csak egy vonali kimenet van, ami nem tud meghajtani hangszórót. Vagyis vagy egy aktív sub ládát kötsz rá ( Az aktívban van beépített erősítő ), Vagy egy mono végerősítőt, amire a mélynyomódat kötheted.
Rendben köszönöm a segítséget.Megpróbálom valamejik lehetőséget.További szép napot!
Sziasztok!
Van egy Technics SU-V4x erősítőm és a Jobb oldal terhelése hatására bekapcsol a védelem. Bal oldal tökéletesen működik. Fülhallgató kimenete mindkét oldal működik, de csak egy bizonyos hangerőig, utána a védelem itt is bekapcsol. Mivel a fülhallgató közvetlenül a végfok kimenetről veszi a jelet, felmerült bennem, hogy nem a végfok IC a hibás, hanem valami előtte, ami bekapcsolja a védelmet. Ebben kérném segítségeteket, hogy hol keressem a hibát, vagy miként szűrjem ki. Illetve tudjátok-e, hogy mi célt szolgál a két darab 3,3F-os sorba kötött kondi a kapcsolásban? Kapcsolási rajz "I" panel (bal alsó sarok) C705, C706. Erősítőben az egyiknek a lába el volt szakadva, érdemes-e ezt cserélni?
Sziasztok.van egy Technics su-v620m2 erősitöm.a hiba a következö.ha feltekerem a hangerőt kb fèlig,a rellè lekapcsol.lényeggtelen hogy bevan e melegedve vagy nem.de ha feles hangerő alat halgatom szèpen dolgozik szinte 16-17 óràt megy minden nap.40fokra felmelegszik,40fölöt bekapcsol a kuler.mondjuk ez normalis.de fuggetlen attol feles hangerő fölöt lekapcsol a relé,kikapcsolom a kèszüléket,visszakapcsolom.hangerő ugyanúgy àll,szól ugy 7-8màsodpercet ès megint kikapcsol.de ha a hangeröt leveszem feles alà akor gond nincs.kihangsulyozom.1pár gyàri hangfal van ràkötve.8ohm.kàbelekel együt mértem és kellet a kàbel hoszan varialnom de a lényeg az hogy mind a 2 oldalon.8,25ohm van.nem eltérő.na szóval itt egy kicsit elakadtam.tudna e valaki segiteni hol keressem a hibàt?
Egy képet találtam a belsejéről guglibarátom segítségével. Ez alapján amint leveszed a burkolatát, láthatsz négy nagyobb kondit benne. A tünet alapján esélyes, hogy azok kezdik megadni magukat.
Ha van venti es nem indul be, akkor ez a hiba oka…
Sziasztok!
Kaptam egy SA-5460-as rádióserősítőt, aminek a jobb oldalán kint van a tápfesz. Még nem szedtem ki a tranyókat, de mivel 47éves, a vég és meghajtótranzisztorokat már nem gyártják, ezért kérdezem, hogy mivel tudnám kiváltani ezeket, illetve a jó oldalt is cserélni szoktátok-e, (csatornaszimmetria) vagy csak a rosszat ilyen esetben?
Szia! Ha nem ragaszkodsz az eredeti állapothoz, a TO-3 (kihaló félben lévő) tokozású, végtranzisztor helyett szinte bármit felrakhatsz a hűtőbordára ami a 100 V, 10 A peremfeltételt teljesíti és HF célra készült. Például 2SC5198, 2SA1941. Sajnos a TO-3 választék (MJ15003 - MJ15004) fájdalmasan sokba kerül.
A jó oldalt nem piszkálnám. A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2023
Köszi! Már jó ideje nem elektronikázok, és nagyon felmenetek az árak ahogy látom.
Ezt is azért nem javíttatták meg, mert egy szerelő 80ezres javítási költséget saccolt. Ennyit meg nem ér a készülék.
Nézz be a fiók aljára! Hátha akad BD249/250
Kivettem. A 2SB541A az el van szállva, és a 2SB536 meghajtónak is annyi, a 2SC1628 viszont már jó. Benéztem a fiókba, és van egy darab BD250C tranzisztorom, csak az nagyon nem illik a TO3 helyére. Most az 536 helyett kell majd valami. Mivel a negatív táp ült ki, ezért gondolom az NPN oldal az jó lehet. Vagy szedjem szét azt is?
A P-s meghajtó lehet például MJE15031.
Leválasztanám az N-es végtranzisztort is és meggyőződnék róla beáll-e nullára a kimeneti feszültség. A meghajtó tranzisztorok emitter-ellenállásain keresztül biztosított a visszacsatoló kör megléte. Ilyenkor mérendő mekkora feszültség várja a végtranzisztorok bázis-emitterét. A rajzon 0,6 V szerepel, a nyugalmi áram állító potival ezt érdemes 0,5-0,55 V-ra levenni, nehogy egymásra nyissanak majd beültetés után a végtranyók. Bővebben: Link
A BD250C 100V-os. A névleges tápfeszültséged 48,2V. És ezt még talán akkor adták meg, amikor 220V volt a hálózati táp. Azóta még a napelmek is emelik a hálózati feszültséget. Szóval, maradnék a minimum 140V-os típusoknál.
Most értem rá javítani a cuccost.
Egy malőr folytán a mérőcsúcs leugrott a meghajtó tranzisztor lábáról, és rövidzárat csinált, kiégetve a 680ohmos ellenállatot. Hurrá! Kicseréltem, de nem lehetett állítani a potin. Beállt 110mV-ra. Na mondom akkor a hőstabilizátor tranyó lehet a ludas. Kivettem és igen, átment ellenállásba. mivel csak BC546-om volt itthon beleapplikáltam azt, csak hát miért is egyezne a lábkiosztása a 2sc828-al a bekötővezetékeket meg egy szűrőkondit is át kellet variálni. A jó oldal meghajtói meg iszonyúan melegedtek. Rámértem és ahogy mondtad 600mV-os gyári beállításban voltak. Visszavettem 550-re és most OK-s a dolog. A skálavilágítás szofita izzóiért még fel kellet keresnem 4 üzletet, ahonnan az összesen 4db-os készletet felvásároltam. Ezt volt a legnehezebb beszerezni. Kösz a segítséget! A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2023
Örülök, hogy sikerült!
A mérő tapogatócsúcsára húzott zsugorcső, vagy urambocsá' szigszalag, ami csak egy gombostűfejnyi fémes részt hagy szabadon a továbbiakban megvéd az ilyen balesettől.
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre. Adott egy Technics SU-7100K erősítő. A jobb oldali kimeneten 1,1V mérek, a bal oldali kimeneten pedig 35V-ot. Szétszedtem az erősítőt. GND-hez képest Az F1 biztosítéknál 35V mérek, az F2 biztosítéknál 1,1V-ot. Az lenne a kérdésem hogy merre induljak el a hibakeresésbe, merre és mit mérjek ? Itt találtam hozzá kapcsolási rajzot is. Bővebben: Link
Leginkább semmit, STK0039K van benne, ami beszerezhetetlen, csak hamis kapható. Maximum utánépítheted tranyókból vagy darlingtonokkal. Mivel biztos meghalt, ha tápfesz kint van, de 1.1V is messze 2-3 nagyságrenddel több a normálisnál.
Vagy bőven van benne hely, rajk bele egy szimpatikus végfokot.
Áhh, értem. Azért köszönöm szépen a segítséget.
Egy másik fórum szerint a K megjelölés csak a technics sajátja... Sima STK0039 pedig van a hqelektornikában: hq. Mondjuk ennyi pénzért már elgondolkoznék a javításon
|
Bejelentkezés
Hirdetés |