Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Idézet: „igazi információbánya” Persze. A lányaim folyton onnan idézgetnek. Én meg tépem a maradék hajamat. A tőlük és másoktól hallottak alapján én ezt szűrtem le: Miden 1db valós és értékes információra 2 álhír, 4 téves információ és 25 éktelen baromság jut. Ennél még a Blikk-nek is jobb az aránya. Én csak "Félrinformációs álhírportál"-nak hívom.
Azért nekem van mit vesztenem ha ugrik a face. kb 1000 ismerős akivel valamilyen szinten tartom a kapcsolatot. Üzleti, érdeklődési kör. pl lézer. Ezen felül majd 40.000 fős csoportot kezelek. Nem lenne jó dolog elveszteni. Elég sok információt és tudás morzsát gyűjtök be adott csoportokból. Ötleteket. Üzlet terén is elég sokat segít. De hozzáteszem már nem annyit mit régen. Ezért is fogok kipróbálni a most olyan népszerű videós és fényképes platformokat is. Jah és az üzenetekről ne is beszéljünk. Ha nem törölném rendszeresen a címeket elég sok adat kerülne nyilvánosságra. Ha csak az idei évet nézem legalább 50-60 cím email és telefonszám amit töröltem. Tehát egy feltörés számomra egy kisebb katasztrófa lenne.
Csak a szokásos, "én nem fészbúkozok, mert az a hülyéknek való", "én nem nézek tévét, mert az az ostobáknak való", "én nem internetezek, mert ott csak a szenny ömlik", "én nem hallagtok rádiót, mert baromság úgy ahogy van" stb. jelmondat egyikét láthattuk. Időnként felbukkannak ezek, mintha ezzel lehetne bizonyítani, hogy aki ilyet ír/cselekszik, az a többiek felett áll, ha máshol nem, intelligenciában.
Igen, vannak mindenhol butaságok de hazsnos információk is. Szűrni kell tudni. Idézet: „de hazsnos információk is. Szűrni kell tudni.” Sajnálatos modon ezek meg a hasonlo forumok többsége éppen azért jött létre, hogy elvegye a intelligenciát a szürés lehetöségét és a tömegek manipuláciojára szolgáljon. Lásd sok társadalmat hova jutott ez ilyen átképzés után. A tudás forrása egészen máshol van, ahol indoklást is kapsz/találsz a tényekhez, nemcsak millioszámu majomösztoni ismétlést. A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2023
Idézet: „Időnként felbukkannak ezek, mintha ezzel lehetne bizonyítani, hogy aki ilyet ír/cselekszik, az a többiek felett áll, ha máshol nem, intelligenciában.” Pont tőled olvasni ezeket a sorokat, elég meglepő. Na de nem is erre akarok igazából reflektálni. Idézet: „Igen, vannak mindenhol butaságok de hazsnos információk is. Szűrni kell tudni.” Persze. Még ezen a fórumon is kell szűrni. Akár az én hozzászólásaimat is, mivel nem vagyok tévedhetetlen. Csak nem mindegy, hogy mekkora információözönből mennyi a kiszürendő.
Én hasznos információkról, te meg tudás forrásáról írtsz. Van némi különbség, nem illik összekeverni a kettőt.
Ügyesen lepattintottál egy csalót, gratula. Ha valóban kaptál volna kódot és be is írtad volna, akkor lehet, hogy adatlopás ment volna végbe a profilodon, ami veszélyes dolog.
Adhattál volna valami ilyen kódot neki:
V3SZT3SCS4LO
Pedig bizony akadnak hasznos ötletek a facebook-on, érdemes figyelni.
(Van is itthon talán alu sörösdoboz)
Hogyan tudod eldönteni tudás hiányában mi jo meg mi nem?
Tényleg nem érted mit írok vagy szándékosan trollkodsz? Tudás: Ohm törvénye. Hasznos információ: Az áramszolgáltató jelez pl. Facebook-on (is), hogy x és y időpontok között szünetel a szolgáltatás karbantartás miatt.
Hogyan döntöd el hogy egy könyv hasznos információkat vagy hazugságokat tertalmaz ? Ugyanez igaz minden információ forrásra .
A maiakrol már nekem is kétségeim vannak, de régebben minden kiadvány lektorálva volt.
Sajnos ez a mai generácionak már nem kell, és a forumokon is inkább csak a politikával vannak elfoglalva.
Na látod, nem vagyunk az FB-n, hogy ilyen stilusban reagálj.
Kérjük, hogy kicsit hűtsétek le a kedélyeket, semmi szükség nincs a kardoskodásra. Köszönjük!
A baj nem okvetlenül a forditással szokott lenni ( azzal is gyakori), hanem magával a témával.
Mit keres egy indiai bulvár hir a magyar média felületeken? És hány ilyen eset történhet naponta Indiában annyi emberrel meg tehénnel? Valoban kell tudnia egy magyar olvasonak, hogy egy olyan országban mint India, ahol a szent tehenek millioi bolyonganak szerte az országban elüt a vonat egyet, ami pechjére az öregembert találja el? Amugy az angol fennhatoság idején az indiai vasutak hasonloan a brit szigetekhez be voltak keritve azaz a sinekre aligha kerülhetett tehén vagy ember. Ugy látszik ez nem volt elég demokratikus.
Tulajdonképp idevaló is. Azonban azt is tudod (ha mástól nem, hát én is jeleztem már):
A morbid humor olyan mint a láb... (Van, kinek nincs)
Megvettük a házhelyet. Az északi oldalon végig volt kerítés. Annak idején a szomszéd bekerítette az egész telkét. Később eladta a házat. Néhány év múlva eltűnt az egész kerítés. Oszlopostul.
Teljesen "elfolyósodott". A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2023
Idézet: „Tisztelt felhasználók! Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.” (Sárga fejléc.)
Azért a vasuti kerités nem ilyen. Az a vasut tulajdona mindenhol a világon s ha az eltünik, akkor komoly gondok vannak.
Amugy a ti telketen is gond lehet, ha majd valamiért felelöséget kell vállalni. Ki fogja majd eldönteni, hogy ez nálatok vagy a szomszédnál történt.
Ne hagyjátok magatokat, valahogyan gyorsan jelöljétek vissza a telekhatárokat, mielőtt esetleg vita lehetne belőle, hogy hol volt a határ. Különben is elvileg nem lettetek megkérdezve, mielőtt eltüntették a kerítést, nem?
Erbe mester, lehet hogy ennyi év után, ebben a kérdésben, nem szorul segítségre.
Vezetékes telefon rossz néma, másik vezetékesről hibabejelentés. Robot kérdez, csak igen vagy nem-el lehet válaszolni. Olyan kérdés nincs, hogy melyik a hibás vonal azaz telefonszám, mivel arról nem, csak másik jó vonalról tudok beszélni. Feltételezi, hogy a rosszról hívom. Végül tájékoztat, hogy jó az a vonal, amelyikről beszélek. Mobilról már sikerült, ott gondolja, hogy másik a hibás.
Na hány ora van ezen a toronyorán Hradec Kralovéban?
Vigyázz csalás van a képen, de ugyanaz az ok, mint a gráci toronyorán. A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2023
|
Bejelentkezés
Hirdetés |