Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! A szabályzó nekem úgy tűnik, hogy jól működik, ezért a motort kellene megvizsgálni, hogy a szénkefék és a kommutátor rész rendben van e. A motor ugye könnyen forgatható? Talán csak a szénkeféket kellene megpróbálni kicserélni.
Könnyen forog a motor.
Nem tudom cserélhető e így külön a szénkefe benne. Érdekes mert van egy gomb, ami áthidalja a triakos vezérlést, és olyankor a maximális sebességgel üzemel a gép, mindenféle probléma nélkül. Idézet: „Érdekes mert van egy gomb, ami áthidalja a triakos vezérlést, és olyankor a maximális sebességgel üzemel a gép, mindenféle probléma nélkül.” Erre most itt nagyon egyszerű választ szeretnél? IGEN
Szia!
Cseréld ki azt a sárga kondenzátort új ugyan olyan paraméterrel rendelkező típusúra. A teteje repedtnek tűnik, akkor pedig az már rossz. Üdv.
A motort nem fényképezted le. Az ilyen kézi mixerekben, kis robotgépekben gyakran igen rafinált DC motorok vannak. Már több tönkrement nálunk is, s volt közöttük olyan is amiben nagyon sok tekercs volt a rotoron és 4 kefe. (már nem emlékszem pontosan, de 10-nél több volt a rotoron). Tovább nem rágodtam az ügyön, mert valoszinü valamelyik tekercs ment tönkre, ami visszarugdal a triaknak, ezért nem tud jol szabályozni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2023
Szia!
Az csak egy folt rajta, nem sérült a kondenzátor. Massawa Áhh, így már értem. Akkor nem folyok bele jobban én sem. Köszönöm mindenki segítségét, tanácsát.
Sziasztok, felsőmaróm fordulatszabályzója széttört, tudom működtetni anélkül? Ha igen melyik drótot melyikkel kellene összekötnöm? Köszönöm a segítséget.
Tudod működtetni anélül, teljes fordulaton.
A harmadik képen pont eltakarsz egy lényeges részt, de nagy valószínűséggel kéket a kékkel, barnát a barnával.
Az alsó eltakart rész csak egy "átkötés" lehet kizárásos alapon.
A másik képen az is látható, hogy pont barna és kék van párosítva, de úgy egyébként teljesen mindegy. Ahogyan mondod, a hálózati kábelt kell összedugni a motorral. Lehetőleg úgy, hogy később visszalakítható legyen. Maga a szabályzó simán restaurálhatónak tűnik, nem egy nagy kihívás. De újraépíteni sem...
Udv!
Kitakart részen semmi nem lehet , mivel a következőképen ahol alk oldal felöl látható két nagy kivágas van, tehát fólia ott nem futhat. Átkötéssel egyet értek, színt a szín re.
Attól még futhat ott fólia, körülölelvén a furatot. Elrejtve csak találgatni lehet.
Koszi mukodik. Lattam a neten szabalyzokat 1-2 ezer forintert,csak nem tudom melyik lenne jo hozza. barmelyik elfer a helyen , tekergetni nem szotam,stabilan 6 osra volt allitva allandoan.Melyiket vegyem meg,tudnal ebbe segiteni?
https://techfun.sk/hu/produkt/regulator-ac-napatia-220v-2000w-s-pot...vD_BwE ez pl jo hozza? A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2023
Igen, jó hozzá. Nem fog elférni az eredeti helyén de egy dobozba rakva mefelelő lehet. A dobozra szerelsz egy dugaljt és abba dugod a gépet. Igaz, így kicsit nehezebben hordozható...
Visszateheted ám ezt is, különösen ha fixen szoktad használni.
Ránézésre majdnem minden darabja megvan...
Szerintem lehet belebarkácsolni más kivitelű potit
Szia! Ez egy jó régi, 2010-es válaszod a topikban, amit én most találtam, nagy örömömre.
Egy másik mostani topikban (https://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_2489.html) 2023.12.07-én írtam be. Ha ebbe beleolvasnál kérlek, hogy ne írjak itt le mindent újra. A lényeg, hogy egy ipari 3f mikromotor (10Ncm) (5-25 ezres fordulat) vezérlésének vettem egy kínai ZS-X11 F 3fázisú meghajtót. Viszont a fordulat terhelésre jelentősen csökken. Ki van vezetve a csillagpont is, az eredeti szétbarmolt gyári táp is gondolom innen, a tacho feszültséggel oldotta meg a fordulattartást, mert ezzel a géppel kis korongokkal fémeket is vágnak, kell a nyomaték. Lehet a rajzodon elhelyezett FET a betáp pozitív ágában is? A gyári táp pufferje 43V-on van. Mint írtad is, jobb lenne, ha a motorról levett tachofeszültséggel lenne a visszaszabályozás. Hogyan alakítsam át a kapcsolásodat? A PWM jel előállítására ide is megfelelő a kapcsolásod? Mert lehet komlett ilyen modult kapni : https://www.elektrobot.hu/termek.php?filename=4816.html&i=4816 Köszönöm
Hello! Inkább belinkelhetted volna, amire hivatkozol. Mert ezt így időre megtalálni
De olvastam a hozzászólásaidat. Nem értek/nem ismerem a BLDC motorok lelki világát, így hozzászólni sem tudok érdemben. De ahogy Te gondolkodsz, az cseppet túl egyszerű. Egy szabályozás nem olyan mint egy villanykapcsoló, hogy bekötöd és felkapcsolod.
Elnézést, tényleg berakhattam volna a linket.
És abban is igazad van, hogy nem egyszerű, dehát azért próbálkoztam itt. De így is köszi, üdv. Idézet: Rosszul gondolod. „az eredeti szétbarmolt gyári táp is gondolom innen, a tacho feszültséggel oldotta meg a fordulattartást” Ha a 3f motor csillagpontján feszültség jelenik meg, akkor baj van, mert valamiért felborult a szimmetria. Viszont fel lehet használni hibakezelésre. Ha azon a vezetéken amit csillagpontnak gondolsz üzem közben feszültség jelenik meg, akkor az lehet egy tacho generátor kimenete, és akkor azt lehet használni a szabályozáshoz. Megállapítani úgy lehet, hogy megforgatod a motort, és ha akkor azon a csillagpontnak nézett vezetéken feszültség jelenik meg, akkor az igen nagy valószínűséggel a tacho generátor kimenete.
Sziasztok,
Állványos fúró esetén tönkre ment a gyári fordulat szabályozó. Tettem bele helyette egy egyszerű szabályozót, de így most nincs ereje kis fordulaton. Tud valaki linket aliexpressről, olyan szabályzóhoz aminél ereje is lesz kis fordulaton? Köszi!
Megmutathatnád a tönkrementet... Sok az ismeretlen: se típus, se link. Talán volt az eredetiben visszacsatolás a motorról...anélkül mindegyik erőtlen lesz kis fordulaton. Itt olvasgass:
https://www.hobbielektronika.hu/forum/nyomatektarto-fordulatszam-szabalyzo
Parkside 710-es állványos fúró, a nem kijelzős verzió. Az eredeti nincs meg, azt előző tulaj kivette. Két kábel be két kábel ki. Semmi extra nem volt a gyári sem. Amúgy a gyári gyantával kiöntött volt.
Ez szerintem a kijelzősé, mert ott a kijelző írja a fordulat számot, és gombos az állítás. Az enyém tekerős, és nincs benne a 2 be és 2 ki kábelen kívül semmi.
Amúgy megtaláltam a gyárit! De sajna több mint 10000Ft és a lézer táp is rajta van. A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2024
Moderátor által szerkesztve
Attól még lehet benne pl nem látható helyen hall érzékelő, ami a "közeli" motorról kapja a mágnes impulzust, ebből tudhatja mennyire forog, és arányosít a megnyomáshoz...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |