Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3498 / 3614
(#) tufatofu válasza SzilCsong hozzászólására (») Júl 6, 2023 /

Átveszik, én két hete vittem ki 4db-ot. Most viszont csökkent az ára. Ha jól emlékszem nekem 200ft-ot fizettek kilónként érte.
(#) szikorapéter válasza tufatofu hozzászólására (») Júl 6, 2023 /

2 Hete még átvették de már nem, júli 1-től van az új szabályozás.
Pár dolgot egyáltalán nem, párat csak "ösztönző" összegért, néhány dolgot pedig rendes piaci áron vesznek át.
Semmi baj majd megindulnak a rezes konvojok külföldre a gazdagság felé
(#) tufatofu válasza szikorapéter hozzászólására (») Júl 6, 2023 /

Ez szomorú, mert akkor még több dolgot dobnak ki az erdőkben....
(#) szikorapéter válasza tufatofu hozzászólására (») Júl 6, 2023 /

Személy szerint nem szemetelek vele. Nálunk gyűlik az akku foglalkozási "ártalomból" de mivel nem kívánom szennyezni a környezetet (és valami újra hasznosíthatót jó lenne alkotni belőle) így az elbontás mellett döntöttem.
A savat semlegesítem, a műanyag házat elmosva berakom a műanyag szemetesbe, az ólmot java részében fel tudom használni a kohóban újraolvasztáskor, így nyersfémmé alakítom, a többi pedig (sajnos) a sima szemetesben végzi, de az kb 0,5kg egy 20kg-os akkuból....
(#) Gafly válasza tufatofu hozzászólására (») Júl 6, 2023 /

Sajnálattal mondom azt, hogy igazad van. Bővebben: Link
(#) Kinka István válasza SzilCsong hozzászólására (») Júl 6, 2023 /

Megkérdeztem az itteni átvevőhelyet, ők leszerződtek a mol-lal, de időbe telik míg megkapják az akkura is az engedélyt. Ezért nincs egyenlőre átvétel. Eddig átvettek elektronikai hulladékot is, de arra már nem kapnak engedélyt.
(#) bbb válasza Kinka István hozzászólására (») Júl 7, 2023 /

Amíg a MOLHU nincs feljogosítva a hulladékok kezelésére (mert nincsenek meg hozzá a megfelelő papírjaik, eszközeik, tanúsítványaik, ...), addig nem fogják átvenni azokat a veszélyes hulladékokat, amiket eddig át tudtak venni. Ahogy mondtam, a politika eldöntötte, ezentúl így lesz és kész, csak a különböző engedélyeket és jogosítványokat nem szedték még össze hozzá, hogy csinálhassa is az erre alapított cég. Amikor azok meglesznek, akkor nagyjából beáll a rend és ismét normálisan lehet majd leadni ezeket az anyagokat.
(#) Bakman válasza tufatofu hozzászólására (») Júl 7, 2023 /

Akinek van egy kis esze, az eddig sem az erdőben szemetelt, ezután sem ott fog. Szépen megvárja, amíg helyre áll a rend.
(#) Ódenka válasza tufatofu hozzászólására (») Júl 7, 2023 /

Én már hetekkel ezelőtt csak 80.-Ft-ot kaptam /kg.
(#) sany válasza tufatofu hozzászólására (») Júl 7, 2023 /

A nagy környezetvédelem.
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2023
(#) Ódenka válasza sany hozzászólására (») Júl 7, 2023 / 1

Jóapámnak volt egy érdekes szokása. Volt valami - gubancos drót, már nem szabványos régi szódásüveg (bár ne szabadult volna meg tőlük, gyönyörű régi darabok voltak, de az egyen szódagép nem tudta tölteni őket) szóval ezeket a feleslegesnek ítélt dolgokat kirakta a vaskerítés belső oldalára. A kerítés nem háló, hanem rácsos volt. Így másnapra ezeket a kitett holmikat ellopták...
(#) SzilCsong válasza Bakman hozzászólására (») Júl 7, 2023 /

Rakosgatom félre a UPS akkukat és egyéb akkukat, ingyen nem fogom leadni sehol. Viszont lehet, hogy erre is lesz válaszreakció, majd nekiállnak a hatóság emberei ellenőrizgetni és úgy járunk mint MHV Tomi.
(#) tufatofu válasza Bakman hozzászólására (») Júl 7, 2023 /

Én eddig sem szemeteltem oda, de látom mi megy mióta a szeméttelepeket bezárták, a lomtalanításkor kirakott cuccok közül szinte csak a tört aranyat szállítják el, és hordhatja vissza aki kirakta. Szépen lassan a zöldövezet megtelik mindenféle ganéval. Lehetne még ragozni, hogy főútvonal mellett lakom és heti 2 kukazsák sz@rt, üveget, palackot szedek össze az utcáról, mert egyszerűen kihajítja a kedves autós.
(#) tufatofu válasza Ódenka hozzászólására (») Júl 7, 2023 /

Gondolom nem egységáras ez sem, ahogy egyik bontóban ingyen otthagyhattam volna az autót, a másikban csak a papírért kellett volna fizetni, az autó otthagyásért nem, a 3.-ban löktek érte 60 ezret és papírt.
(#) Ódenka válasza tufatofu hozzászólására (») Júl 7, 2023 /

Én is óvatosan, két kérdéssel voltam az ügyben: Átveszik-e? (Ingyenes opció)
Fizetnek is érte? Igenlő válasz...
250.-/kg-ról 80.- Ft, ennyi lett.
Erre mondják, az információ pénz. Aki jól értesült, időben megy jó helyre.
Mondták az ügykezelők, a hulladék zománchuzal, tekercselő huzal most 1.500.-/kg.
De ez is változhat...Meg említették, van aki másutt értékesíti az ilyesféle hulladékokat.
Kocsira reflektálva: Azt mondta a szerelő (2008-ban volt) kicsi ügyeskedéssel ő ki tudja hozni null szaldósra az elárvult 1300-as Zsigulit. Örültünk, hogy ennyivel megúsztuk.
(#) Bakman válasza SzilCsong hozzászólására (») Júl 7, 2023 /

Idézet:
„ingyen nem fogom leadni sehol”
Érdekes hozzáállás. Én örülök, ha biztos helyen hagyhatom.
(#) sany válasza Bakman hozzászólására (») Júl 7, 2023 /

Ezzel én is így vagyok.
Nem régen adtam le az akksijaimat a hulladék udvarba. Igaz nem kocsi akkumulátorok, és nem UPS táp akksik voltak.
(#) somitomi válasza sany hozzászólására (») Júl 7, 2023 /

Dettó, miafenét csináltam volna itthon mondjuk a halott 72Ah-s akksival? Örültem, hogy az akkubolt átvette az újért cserébe, nem nekem kellett hulladékudvarba elcígölni.
(#) Gafly válasza somitomi hozzászólására (») Júl 7, 2023 /

Én is kitettem a pár kilóméteres autógumit (egy darab, autónak meg legalább három, de tipikusan négy van), két hétig a fene se akarta ellopni.
Aztán leadtam a gumisnál, 600 HUF (mármint annyit fizettem, hogy átvegye).
(#) SzilCsong válasza Bakman hozzászólására (») Júl 7, 2023 /

Már bocsi, de pont ez a jó hozzáállás, ha senki nem adná le, akkor észbe kapnának, hogy nincs ólom és adnak érte pénzt, de így nem fognak, mert látják, hogy leadják ezek ingyen is.
(#) Bakman válasza SzilCsong hozzászólására (») Júl 7, 2023 /

Már bocsi, de nem. Ha egy hulladékudvarban átveszik, elviszem, ha arra járok. Bízva abban, hogy nem házilag szedik szét és szennyezik a saját környezetüket (is). Házilag semlegesíteni ilyen anyagokat, nem is tudom, finoman szólva vannak kétségeim. Az pedig, hogy netalán pénzt is adnak érte, csak bónusz, veszek rajta fagyit.

szerk.:
Mi lesz akkor, ha megreped valamelyik burkolata míg várod, hogy legyen ára, amiért neked már megéri visszavinni?
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2023
(#) Jonni válasza SzilCsong hozzászólására (») Júl 7, 2023 1 /

Ezzel csak az a baj , hogy akik rendszeresen vastelepre járnak azok általába nem azért járnak mert nincs semmi a tévébe, hanem azért mert szegények, és ezen a nyomott áron is oda adják a fémet , és ezt hasznája ki az aljas állam!
(#) Bakman válasza Jonni hozzászólására (») Júl 7, 2023 / 1

Akik rendszeresen járnak, többnyire sántikálnak is valamiben, ugyanakkor kb. minden területen munkaerőhiány van, tisztességes munkát viszont nem akarnak vállalni (tudom, vannak tisztességes lomtalanítók is). Aljas állam! Azért lett nyomott ár, mert kb. mindenki egyszerre rohanta meg a telepeket, leadni az otthon sok-sok éve tárolt fémhulladékot, az árakat a kereslet/kínálat viszonya szabja meg. Ez is az aljas állam bűne!
(#) Jonni válasza Bakman hozzászólására (») Júl 7, 2023 /

Nem a cigányokról és a csövesekről beszélek. Van egy pár olyan ember aki főállásba tudja ezt csinálni, na azok most ráfáztak. PL van a gyüjtögetők (lengyel reality a discovery-n ) ott is lehet ilyet látni. De azért jobb lenne ha visszaállna a régi ár és nem az út mellet végeznék a hulladékok (mostmár nem csak az egyéb hanem a fém is).
(#) moltam válasza Bakman hozzászólására (») Júl 7, 2023 / 1

Milyen szabad piacról beszélsz? Éppen a piac és a fémkereskedő cégek közé nyomták be a mohut, aki megmondja hogy mennyiért hajlandó átvenni a hulladékot. Tájékozódj.
(#) Jonni válasza moltam hozzászólására (») Júl 7, 2023 /

Én beszéltem egy méh-es vállalkozóval 2 hete és azt mondta " nem tudom mi lesz , lehet bezárunk" .
(#) tufatofu válasza Ódenka hozzászólására (») Júl 7, 2023 /

Sajnos én a réznél is azt tapasztaltam, hogy annyit adnak érte amilyen kedve van éppen az átvevőnek, árjegyzéktől függetlenül. Nem vagyok nagy rézfelhasználó, de jó pár trafót újratekercselek. A bontott huzalt egy dobozba dobom, ami ha megtelt akkor leadom. Mindig van valami kifogás, hogy szennyezett, meg a lakk(az égettet le sem veszik), hogy a kiírt listaártól miért ad jóval kevesebbet. Szerencsére nem "rezezésből" élek, és pár évente, csak 8-10kg rézzel vágnak át.
(#) Bakman válasza moltam hozzászólására (») Júl 7, 2023 /

Tájékozódtam. Jajj, szegény kereskedők.
(#) Ódenka válasza tufatofu hozzászólására (») Júl 7, 2023 / 1

Ez a tekercsek szennyezése, papír, lakk majdnem mindig neuralgikus pont volt nekem, nálam is. Most hiába kezdem magyarázni, hogy az egyéb vörösréz hulladékhoz képest a legtisztább réz a tekercselő rézhuzal, de a papír... Volt amikor megmondtam, ha levon a szennyeződésre hivatkozva, nem adom le. Régen meg egy kereken 20 kg-os tekercset a 0.05mm-es sorszigetelésre hivatkozva át se vettek...Szerencsére eláll a hulladék réz, változóan, 20-30 kg egy évben keletkezik, majd viszem, ha megfizetik. Tekertem le olyan szünetmentes trafóból, aminek a kb. 1 mm-es huzalja kb. 70 cm hosszban is megállt vízszintesen, végét tartva. Majdnem rugót is lehetett volna csinálni belőle. Ezt már a távolabbi keleten ötvözték. De működött és ha a kutya ugat is, a karavánt hidegen hagyja...
(#) jani1987 hozzászólása Júl 9, 2023 /

A hangoló csöves műszer kérdést melyik fórumba tegyem fel?
Következő: »»   3498 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem