Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
<morgás>
Én is ott kerestem volna, ahol a fejlesztéseket és változásokat bejelentik. ![]() </morgás>
Attól függetlenül sok értelmét nem látom, főleg hogy idő szerint alul van a legújabb és esélyes ott akar írni az ember. Ennyien nem tudják a válasz gombot használni, hogy inkább az új hsz gombot rejtették el?
Vissza is forrasztottad az eredetire az akkut/ labortápot és nem jó? Nehéz elképzelni, hogy usbről megy, de akkuról nem, csak azért, mert kihúztad egyszer.
Azt bizony nem tudom, hogy emiatt lett-e így -de most, hogy megjegyezted... nem elképzelhetetlen.
Ebben mondjuk pont nincsen igazad, mert ez magadnak állítod ízlés szerint.
Szerintem az új topic nyitását kellett volna eldugni. ![]()
Üdv!
Milyen feszültség érték lehet ez az akku? Pont az adattábla szakadt el. LED világítótest akkuja
Kitapogatva hány cellás? Abból lehet következtetni.
Oh, köszönöm, eléggé vaksi voltam és már azt hittem, hogy én kaptam valami furcsa némítás-szerűséget.
![]() ![]() Ez már picit szőrözés volt. ![]() No, ha rákattintsz, akkor az alábbi ki kép fogad. Nem olyan nehéz jól értelmezni: azt fogalmazták meg benne, hogy: -biztosan önálló hozzászólást kívánsz írni? -egész biztos, hogy nem válaszolni kívánsz valakinek? (Mert akkor a "válasz" gombot használd, ne az "új kérdés"-t) A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2023
Ebből a szögből nem látszik jól, hogy az egy hengeres test, vagy két henger van összefogva.
De amúgy a 32650 az Li-Ion akku méret. Ha egy darabból áll, vagy 2 db van párhuzamosan kötve, akkor a névleges Li-Ion akku feszültsége van, ami 3,7V-4,1V töltöttségtől függően. A Li-Ion cella töltők kb 4.1-4,2V-nál jelzik, hogy fullosra töltötték az akkut.
Nagyon sok fórumon megszoktam, hogy az új bejegyzések legtöbbször felülre kerülnek, így nem kell egy csomót lefelé scrollozni, ha az újakra vagyok kíváncsi.
Szerencsére a HE fórumban is bekapcsolható ez az elrendezés, ha be vagyok jelentkezve, így nálam mindig felül van az új hozzászólás. De én ezt így tartom normálisnak. ![]()
Esetemben csak az SG Fórum olyan, mint amit leírsz, a többi helyen mindenhol úgy vannak a hozzászólások régi→új rendezve, mint itt, engem nem zavar.
Sziasztok!
Szeretnék kérdezni egy hozzáértőnek egyszerűt. Van egy 100mA-t fogyasztó kis készülékem ami 15 méter vezetékről kapja az áramot egy 5 voltos és 15W-os telefontöltő adapterről. Hónapok óta működött szépen gond nélkül egyébként. Lenne egy olyan kérdésem hogy azt megtehetem hogy a vezeték végére ráteszek még egy USB csatlakozót hogy két táplálási lehetőségem legyen és bedugom mindkét csatlakozót a dupla aljzatú adapterembe? Gyakorlatban ez hogy nézne ki? nem lenne baj ha ugyan azt az ellátást két helyről kapná egyszerre?
Csipogd ki, ha gnd és 5V közös (szélső lábak) akkor igen. Ha valami extra okos töltő quickcharge opciókkal, akkor nem.
Köszi! Ez valóban egy henger, és van egy kis IC is ráforrasztva. A korrodált részt majd alaposan letisztítom, de egyébként ez a kis IC kell az akkuhoz?
Igen, kell az a kis panel, a töltést-kisütést szabályozza.
Az a kis panel a védelmi áramköre az akkunak. Mindenképpen érdemes rajta hagyni, mert gondolom a lámpában nincs külön kialakított BMS áramkör.
Beázott, vagy az akkuból kiszivárgó elektrolit marta így meg azt a részt? Ha szivárog az elektrolit, akkor nincs nagy jövője annak az akkunak.
Igen, beázott. Külső töltővel 5 V -al tölthetem?
Mehet rá az 5 volt de közben jó lenne az akku pontján mérni a feszültséget, hogy az áramkör rendben van-e.
Oké! Köszi! Üdv
Nincs neki saját töltője? Ez egy napelemes lámpa?
Lehet hogy érdemes lenne egy erre való töltő panelt beépíteni. Ez kifejezetten 5V-ról működik, és komplett töltő, túltöltés elleni védelemmel. Akár úgy is, hogy kapcsolhatóan a napelem, vagy a külső 5V-os betáppal.
Tudja valaki hogy kell egy mikro kapcsolót kiforrasztani? Ha sima lágy forraszos akkor nem kellene gondot okozzon. Nem akarja a hozzá való készüléket kapcsolni.
Sziasztok!
Szeretnék csinálni egy fertőtlenítésre alkalmas lehetőleg led-es megoldást! Van valakinek ilyen készülékkel kapcsolatban tapasztalata, infója, hogy mit kellene keresni, milyen hullámhossz jó erre a célra?
Ha úgyis halálra van ítélve, csipkedd el egyenként a lábait, azután a kiforrasztás egyszerű lesz.
Ha van panelfúródhoz mini flex korongod, az még jobb megoldás. Ja, most nézem jobban, ez SMD. Akkor egyenként emeld fel forrasztás közben a lábait pl. injekciós tűvel. A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2023
Szia!
Mielőtt leszednéd, ellenőrizd a kapcsolókat, nem biztos, hogy azok a hibásak.
2-2 lábra ónpaca és felváltva melegíted. Vagy ha elég jó a nyák akkor meg is lehet billenteni a kapcsolókat, de egyszerű simán mindet melegíteni.
Én vékony acéllemezt szoktam aládugni és az épp melegített láb alatt kihúzom.
Jó oda a sörös/üdítős dobozból vágott csík is, ez meg kapható a sarki közértben
![]()
Folyadékot vagy gázt akarsz fertőtleniteni? Mindkettőnél germicid lámpát szoktak használni ami az UVC tartományba sugároz, (pont ezért belenézni tilos mert káros a szemre) . Ledesbe is létezik de úgy tudom annak a hatása nem túl jó és a ledek vagy 10-szer drágábbak (ha ugyanazt a fényintenzitást akarod elérni mindkettővel) mint a germicid fénycső. Ha fénycsőt választanál ahhoz kell egy hozzávaló folytótrafó, önmagába nem használható/tönkremegy azonnal.
Nekem volt a tavamhoz uvc fertőtlenitő és amig új volt nagyon szépen elbánt az algákkal , de az élettartama nem végtelen, évente cserélni kell ,még akkor is ha nem égett ki, mert sokat veszít a hatékonyságából |
Bejelentkezés
Hirdetés |