Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   3873 / 3998
(#) Gafly válasza szs hozzászólására (») Aug 4, 2023 /

<morgás>
Én is ott kerestem volna, ahol a fejlesztéseket és változásokat bejelentik.
</morgás>
(#) antiktelefon válasza Gafly hozzászólására (») Aug 4, 2023 /

Attól függetlenül sok értelmét nem látom, főleg hogy idő szerint alul van a legújabb és esélyes ott akar írni az ember. Ennyien nem tudják a válasz gombot használni, hogy inkább az új hsz gombot rejtették el?
(#) antiktelefon válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 4, 2023 /

Vissza is forrasztottad az eredetire az akkut/ labortápot és nem jó? Nehéz elképzelni, hogy usbről megy, de akkuról nem, csak azért, mert kihúztad egyszer.
(#) szs válasza antiktelefon hozzászólására (») Aug 4, 2023 /

Azt bizony nem tudom, hogy emiatt lett-e így -de most, hogy megjegyezted... nem elképzelhetetlen.
(#) Gafly válasza antiktelefon hozzászólására (») Aug 4, 2023 /

Ebben mondjuk pont nincsen igazad, mert ez magadnak állítod ízlés szerint.

Szerintem az új topic nyitását kellett volna eldugni.
(#) Fats Domino hozzászólása Aug 4, 2023 /

Üdv!
Milyen feszültség érték lehet ez az akku? Pont az adattábla szakadt el. LED világítótest akkuja
(#) lelkes amatőr válasza Fats Domino hozzászólására (») Aug 4, 2023 /

Kitapogatva hány cellás? Abból lehet következtetni.
(#) Udvari Zsombor válasza Jonni hozzászólására (») Aug 4, 2023 /

Oh, köszönöm, eléggé vaksi voltam és már azt hittem, hogy én kaptam valami furcsa némítás-szerűséget.
(#) vargham válasza Jonni hozzászólására (») Aug 5, 2023 /

És mi van ha nem kérdezni akarok?
(#) szs válasza vargham hozzászólására (») Aug 5, 2023 /

Ez már picit szőrözés volt. (de valóban vannak olyan topikok, ahol eleve kérdés nélkül teszünk új hsz-t)

No, ha rákattintsz, akkor az alábbi ki kép fogad. Nem olyan nehéz jól értelmezni: azt fogalmazták meg benne, hogy:
-biztosan önálló hozzászólást kívánsz írni?
-egész biztos, hogy nem válaszolni kívánsz valakinek? (Mert akkor a "válasz" gombot használd, ne az "új kérdés"-t)
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2023
(#) Suba53 válasza Fats Domino hozzászólására (») Aug 5, 2023 /

Ebből a szögből nem látszik jól, hogy az egy hengeres test, vagy két henger van összefogva.
De amúgy a 32650 az Li-Ion akku méret. Ha egy darabból áll, vagy 2 db van párhuzamosan kötve, akkor a névleges Li-Ion akku feszültsége van, ami 3,7V-4,1V töltöttségtől függően.
A Li-Ion cella töltők kb 4.1-4,2V-nál jelzik, hogy fullosra töltötték az akkut.
(#) Suba53 válasza antiktelefon hozzászólására (») Aug 5, 2023 /

Nagyon sok fórumon megszoktam, hogy az új bejegyzések legtöbbször felülre kerülnek, így nem kell egy csomót lefelé scrollozni, ha az újakra vagyok kíváncsi.
Szerencsére a HE fórumban is bekapcsolható ez az elrendezés, ha be vagyok jelentkezve, így nálam mindig felül van az új hozzászólás. De én ezt így tartom normálisnak.
(#) Udvari Zsombor válasza Suba53 hozzászólására (») Aug 5, 2023 /

Esetemben csak az SG Fórum olyan, mint amit leírsz, a többi helyen mindenhol úgy vannak a hozzászólások régi→új rendezve, mint itt, engem nem zavar.
(#) Bolhabusz1990 hozzászólása Aug 5, 2023 /

Sziasztok!

Szeretnék kérdezni egy hozzáértőnek egyszerűt.

Van egy 100mA-t fogyasztó kis készülékem ami 15 méter vezetékről kapja az áramot egy 5 voltos és 15W-os telefontöltő adapterről. Hónapok óta működött szépen gond nélkül egyébként.

Lenne egy olyan kérdésem hogy azt megtehetem hogy a vezeték végére ráteszek még egy USB csatlakozót hogy két táplálási lehetőségem legyen és bedugom mindkét csatlakozót a dupla aljzatú adapterembe?
Gyakorlatban ez hogy nézne ki? nem lenne baj ha ugyan azt az ellátást két helyről kapná egyszerre?
(#) antiktelefon válasza Bolhabusz1990 hozzászólására (») Aug 5, 2023 /

Csipogd ki, ha gnd és 5V közös (szélső lábak) akkor igen. Ha valami extra okos töltő quickcharge opciókkal, akkor nem.
(#) Fats Domino válasza Suba53 hozzászólására (») Aug 6, 2023 /

Köszi! Ez valóban egy henger, és van egy kis IC is ráforrasztva. A korrodált részt majd alaposan letisztítom, de egyébként ez a kis IC kell az akkuhoz?
(#) lelkes amatőr válasza Fats Domino hozzászólására (») Aug 6, 2023 /

Igen, kell az a kis panel, a töltést-kisütést szabályozza.
(#) Suba53 válasza Fats Domino hozzászólására (») Aug 6, 2023 /

Az a kis panel a védelmi áramköre az akkunak. Mindenképpen érdemes rajta hagyni, mert gondolom a lámpában nincs külön kialakított BMS áramkör.
Beázott, vagy az akkuból kiszivárgó elektrolit marta így meg azt a részt?
Ha szivárog az elektrolit, akkor nincs nagy jövője annak az akkunak.
(#) Fats Domino válasza Suba53 hozzászólására (») Aug 6, 2023 /

Igen, beázott. Külső töltővel 5 V -al tölthetem?
(#) lelkes amatőr válasza Fats Domino hozzászólására (») Aug 6, 2023 /

Mehet rá az 5 volt de közben jó lenne az akku pontján mérni a feszültséget, hogy az áramkör rendben van-e.
(#) Fats Domino válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Aug 6, 2023 /

Oké! Köszi! Üdv
(#) Suba53 válasza Fats Domino hozzászólására (») Aug 7, 2023 /

Nincs neki saját töltője? Ez egy napelemes lámpa?
Lehet hogy érdemes lenne egy erre való töltő panelt beépíteni. Ez kifejezetten 5V-ról működik, és komplett töltő, túltöltés elleni védelemmel. Akár úgy is, hogy kapcsolhatóan a napelem, vagy a külső 5V-os betáppal.
(#) jani1987 hozzászólása Aug 7, 2023 /

Tudja valaki hogy kell egy mikro kapcsolót kiforrasztani? Ha sima lágy forraszos akkor nem kellene gondot okozzon. Nem akarja a hozzá való készüléket kapcsolni.
(#) Fidel hozzászólása Aug 7, 2023 /

Sziasztok!

Szeretnék csinálni egy fertőtlenítésre alkalmas lehetőleg led-es megoldást!
Van valakinek ilyen készülékkel kapcsolatban tapasztalata, infója, hogy mit kellene keresni, milyen hullámhossz jó erre a célra?
(#) bitmixer válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 7, 2023 /

Ha úgyis halálra van ítélve, csipkedd el egyenként a lábait, azután a kiforrasztás egyszerű lesz.
Ha van panelfúródhoz mini flex korongod, az még jobb megoldás.
Ja, most nézem jobban, ez SMD. Akkor egyenként emeld fel forrasztás közben a lábait pl. injekciós tűvel.
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2023
(#) vision61 válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 7, 2023 /

Szia!

Mielőtt leszednéd, ellenőrizd a kapcsolókat, nem biztos, hogy azok a hibásak.
(#) antiktelefon válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 7, 2023 /

2-2 lábra ónpaca és felváltva melegíted. Vagy ha elég jó a nyák akkor meg is lehet billenteni a kapcsolókat, de egyszerű simán mindet melegíteni.
(#) lelkes amatőr válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 7, 2023 /

Én vékony acéllemezt szoktam aládugni és az épp melegített láb alatt kihúzom.
(#) pipi válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Aug 7, 2023 /

Jó oda a sörös/üdítős dobozból vágott csík is, ez meg kapható a sarki közértben
(#) Jonni válasza Fidel hozzászólására (») Aug 8, 2023 /

Folyadékot vagy gázt akarsz fertőtleniteni? Mindkettőnél germicid lámpát szoktak használni ami az UVC tartományba sugároz, (pont ezért belenézni tilos mert káros a szemre) . Ledesbe is létezik de úgy tudom annak a hatása nem túl jó és a ledek vagy 10-szer drágábbak (ha ugyanazt a fényintenzitást akarod elérni mindkettővel) mint a germicid fénycső. Ha fénycsőt választanál ahhoz kell egy hozzávaló folytótrafó, önmagába nem használható/tönkremegy azonnal.

Nekem volt a tavamhoz uvc fertőtlenitő és amig új volt nagyon szépen elbánt az algákkal , de az élettartama nem végtelen, évente cserélni kell ,még akkor is ha nem égett ki, mert sokat veszít a hatékonyságából
Következő: »»   3873 / 3998
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem