Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Kedd, 18:27 ott a link a hozzászólás alján, GU10 80led.
Tudom, eleve volt már olyan meghajtóm, amit eddig használtam, csak a méretes PC tápot akartam volna kiváltani ezzel a megoldással, de így ezt buktam, mert 12V-ból csinál ~11V-ot, ami nem jó, bontani nem tudok helyettesítőt, egy másik PC tápot néztem, de abban nem találtam hasonló 3 lábú stabilizátort sem. Van-e egyáltalán 5V stabilizátor egy PC tápban?
![]()
Ez elég 200 literre
![]() Ha bevált , oszd meg velem is mert kiváncsi vagyok hogy milyen hatékony. A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2023
Van két ilyenem is, ezt még régen vettem, nyákhoz.
Ez csak UV B, ugye, ez nem jó erre a célra, ha jól gondolom! Erre is azt írták, hogy nem ajánlott nézegetni! Nem a GU10 linket nézted, ugye, mert azt nem én raktam be az előző hozzászólásba! Automatán csinálta, nem arról van szó, azok hagyományos fehér ledek! A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2023
Nem jó, csak az UV-C, csak annak van baktérium, gomba stb ölő hatása!
Nem azt nézem, hanem amit régebben belinkeltél ![]() A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2023
Idézet: „Kollégám váárolt 5TB-s pendrive-ot 6e Ft-volt! Lehet rá írni rendesen, szóval működik!” Jó pár éve egy kollégám vásárolt 2TB pendrive-ot kb 2000.-Ft ért. Ami akkor bomba árnak számított. Gyanús volt nagyon, lehetett rá írni, de biztos voltam benne, hogy valami sumák van benne. Elkértem, hogy letesztelem. Akkor 2TB hatalmas méret volt, ő sem írogatott akkora mennyiségeket, de halál büszke volt, hogy milyen jó üzletet csinált. Nos egy hétvégén összeszedtem úgy 2TB méretű anyagot, filmeket főleg, és ráküldtem másolással. Úgy kb. 30 GB méretig normális sebességgel mutatta hogy másol, de azután a sebesség leesett a töredékére. Mutatta, hogy másol, de gyanús volt eleve. Másnapra azt mondta, hogy rajta van a 2TB adat. Na akkor pendrive-ról vissza a gépre. És 30 GB körül megállt a tudomány, annál több nem került vissza. Valahogy beprogramozták, hogy mutassa a méretet, de valós írható-olvasható tárhely nem volt mögötte, csak egy töredék mennyiség, hogy az első próbánál még elhiggye az ember a kamut. Úgy látszik, hogy ez a mai napig hatékony átverés. ![]()
Ez akkor még egy jó nagy pendrive volt, mert ez inkább csak 8GB volt ha jól emlékszem, és mint a kamerák esetében, folyamatosan írta felül magát!
Viszont fele annyiba sem került, mint az én 128-as pendrive-om! Nem tudom, miért hiszik ezt el emberek még mindig, teljesen irreális már maga a tárterület is egy pendrive-ba!
Előfordulhat, de nem nagyon. Esetleg a stand-by 5V-ra tehettek 5V-os stabot, de mostanában azt is egy független kis kapcsoló üzemű kör állítja elő analóg stab nélkül.
Régebbi ipari elektronikai cuccokban rendszeresen előfordult, ha olyan levetett panelekhez hozzáférsz bontásra, akkor még találhatsz is. Nem lakik a környékeden egy lelkes hobbista? Azok fiókjaiban biztosan vannak 5V-os stabok, és talán még el is cserélik veled a 12V-osra, vagy egy üveg sörre. ![]()
Van erre már célprogram is úgy hívják H2TestW. Szektorról szektorra ellenőrzi van e valós tárhely.
Amint nincs, rögtön írja is, hogy melyik szektortól hibás, és látod a valós kapacitást. Ha átparticionálod a valós méretre, úgy nem lesz adatvesztés, legalább is amíg bírja a használatot. A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2023
Sajnos tudtunkkal nincs még a környékünkön se hasonló hobbista, akivel tudhatnék szerelgetni, pedig jó lenne.
![]() Ipari cuccokat sajnos nem szoktam összeszedni, kettő különböző szétbontott PC tápot is néztem, csak mosfet vagy fesz megfutás elleni alkatrész van a hűtőbordákon, stabilizátort nem találtam.
Akkor nem nagyon figyeltél, mert írtam már neked régebben a szomszédból. Ld: adatlap
Egy tucat 5 V-os stabilizátort lelhetsz nálam. ![]() A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2023
Üdv, egyik ismerősöm kért meg nézzek körbe kicsit az ügyében. Ismertek e, vagy létezik e olyan áramkör egyáltalán, ami egy hangszóró hangerejét megnöveli tápfeszültség nélkül? Tehát csak a hangfrekvenciás jel van. Konkrétan egy bérházi kaputelefon, és az a baja, hogy halk a csengő, meg a beszéd hangereje is.
Persze akkuval megoldható volna, na de anélkül?
Szia.
Jó kérdés, a kar, meg a ház hamarabb sérül, elrohad. A vezérlése ha már beletekertek egy évtizedet ? Cégekre nehezen sózod rá, magánházi sorompó pedig A hajtóműves 230v 1f hűtött motor barkácsolni valamit, eddig még nem láttam elromlottat. Ára,nézd meg mások mennyiért kínálják őket Bővebben: Link J. A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2023
Szerintem csodák nincsenek... Esetleg valami "jobb" hangszóróra csereberélni hátha csak öreg szegény...
Máshol a szomszédban hangosabb-e, teszt megvolt? ---- Megnézni, hogy inaktív állapotban van-e valami feszültség, abból lehetne "lopni" valami keveset és azzal akksit tölteni, arról meg már mehet erősítő.
Fogalmam nincs, nemrég hívott, hogy találjak ki neki valamit rá. Még azt se tudom milyen készülék.
Majd informálódom még. A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2023
Tessék! Granpa egy egészséges sétányi távolságra van.
És ahogy írta, az ő fiókja is egy kincsesbánya. ![]()
Amúgy nem fér a kültségvetésbe egy kis 230-as táp + egy kis erőlködő?
Keszthelyi vagyok, ha eddig nem tűnt fel.
![]()
Ez a gramofon tölcsér lesz! Tápfesz nélkül működik!
De, láttam, és a térképet nézve pár kilométer a táv.
Azért írtam, hogy egy egészséges séta. ![]() De ha van bringád, akkor még egyszerűbb. A gyerekeim szeretnek kék túrázni. És 30-40 km egy nap meg sem kottyan nekik. A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2023
Gyanítom a cél az, hogy ne legyen plusz külső egység, hanem beférjen az eredeti kézibeszélőbe,
ráadásul minden plusz kábelezés nélkül. A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2023
A texas instruments oldalán írják hogy nem szükséges. Gondolod a texas rosszul tudja?
Althoughno outputcapacitoris neededfor stability,it doeshelp transientresponse.(If needed,use 0.1-μF, ceramicdisc). Bár nincs szükség kimeneti kondenzátorra a stabilitás érdekében, ez segíti a tranziens reakciót. (Ha szükséges, használjon 0,1 μF kerámialemezt).
A 78xx sorozatú stabilizátorok kb. az emberiséggel egykorú alkatrészek, mindig is felmerültek problémák a kondenzátorok elhagyása miatt, ebben a fórumban is szép "irodalma" van.
szerk.: Kerestem egy TI adalapot, lásd melléklet. A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2023
De a tantál akkor sem lesz jó, amit Zsombor akart berakni , kerámia kell.
Erre a mondatodra reagáltam: "Amúgy a kondi nélkűl is működik."
![]()
Régebben én használtam 1-10µF tantál kondikat a 78xx, 79xx staboknál, és nem volt velük semmi gond.
Pár áramköröm már megvan vagy 40 éve és működik gond nélkül. A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2023
Nekem kondi nélkül is müködött
![]() De mostanság inkább DC-DC konvertereket használok mert egész megfizethető és 100-szor hatékonyabb. A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2023
Valaki (már nem tudom ki) érdeklődött mire jutok az UPS -be, a lítium aksi beépítéssel.
Írtam ide egy kis szösszenetet eddig mire jutottam, ha aktuális még az illetőnek. |
Bejelentkezés
Hirdetés |