Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fejhallgató erősítő
Lapozás: OK   139 / 144
(#) teddysnow válasza Bassmester hozzászólására (») Máj 30, 2023 /
 
Van egy MOSFET és egy sima tranzisztoros A osztályú fejhallgató erősítőm, kipróbálnék valamilyen egyszerű műveleti erősítős meghajtásút. Ez a terv, nem cél.
(#) mek-elek válasza belganarancs hozzászólására (») Máj 30, 2023 /
 
Amikor valami kiakaszt, az nem azt jelenti, hogy valakit az ellenségemnek tartok. Ez talán a korommal is jár. Kicsit aktualizálja a másságunkat. Ez már ilyen... Kb 18 éves korom óta programoztam az agyamat a zenei részletek minél jobb érzékelésére. Ne szoktam magamat "kábítani" illúziókkal. Ezt csak azért írom, hogy érzékeltessem az ehhez való hozzáállásomat. Mondják a kerékpározást nem lehet elfelejteni. Szerintem az első szerelmet sem, meg hogy fiatalon mit tanult, tanítottak valakinek. Vagyis az agyunkat képezni kell az extra dolgokra, igény esetén. És a neten, itt a fórumon is akadt fórumtag, aki nélkül nem tartanék itt az építéseimben. Tudom nem egyszerű dolog amiről írtam. Én is megszenvedtem vele az elején. Most meg szüretelhetem az eredményét. És néha magam is elcsodálkozom, hogy hogy jutottam el idáig. De azért persze szívesen látom a "kezdő" építéseket, mert emlékeztetnek a fiatalságomra.
(#) mek-elek válasza btamas81 hozzászólására (») Máj 30, 2023 /
 
Tamás, nem vitatva, csak hozzátéve, egy kapcsolás minősítése nem oly egyszerű dolog, mert annyit is tudhat, ahogy megépítették. Lehet, hogy ez szokatlanul hangzik annak aki beéri a megszólalással (nem rád értve). A felszínes minősítgetések káoszt teremtenek egy adott rendszer egészére nézve. Az általam emlegetett rendszer elejével, és végével lenne szerencsés kezdeni, azaz a teszt zenei anyag, és az adott felhasználó elvárása. Csúnyán mondva: igénye. És a két vége között ehhez kell elemeket keresni, legyen az csöves, vagy félvezetős. A hallgató, vagy hangfal csak az utolsó előtti elem ebben a rendszerben. És minél több az elvárása valakinek a zenehallgatással szemben (kiközösitően: vájtfülű), annál több dolog merül fel a rendszerelemekkel kapcsolatban, és bizony ennek komoly anyagi vonzata is lesz.
Ezek után, én előre venném a végét. Azaz akit tényleg vonz a jobb hangzás, az költsön többet a saját rendszerére, mert különben csak holt kiadás, vesződség e dolog.
(#) mek-elek válasza tothbela hozzászólására (») Máj 30, 2023 /
 
Nem szeretnék félreérthető lenni. Hiszen a hozzádszólásom magamból fakad. Már közöltem a zenehallgatási szempontjaimat. A tapasztalataim is ebből fakadnak, és ha valaki ezt hasonlóan képzeli, az csak a véletlen műve, mert én is egy képzelet szüleménye vagyok.
Komolyabban, a hallott térhatást az agyunk míveli velünk. Vagyis nehéz személyekre átlagolni. Ez kicsit olyannak mondanám, mint a 3D-t sík felületen. Ehhez kellenének a részletek pontosabb érzékelései. És ami nem elhanyagolható, az ehhez megfelelő zenei anyag. Aztán meg egy jó erősítő. A hallgató is számíthat, de szerintem a hallgató főképpen az élethűségért felelne. Nem akarok én okoskodni, csak a tapasztalataimról szólnék. És itt sokféle dolog adódik. Sztereó, tértextúra, a hangerő hatása a hallható hangképre. És itt már beköszönnek az adott hallgató képességei is. Hangkép közel-távol, persze, hogy egyéni. Mivel én szeretem a részleteket, az az elvárásom, hogy a legapróbb zenei nesz is hallható legyen a számomra. És ennek van egy minimum hallhatósági szintje nálam, amihez már jogosan köthető a "füleim" állapota. A lényegnél maradva, ahogy meg is említetted, mindenkinél van egy terhelhetőségi határ, amit ajánlatos figyelembe venni, pláne, ha egy öreg kecske az illető zenebarát. Tapasztalatom bizonyos hallgatóknál, hogy a hangszínpadot igen mélyről indítják, ami nem az esetem. És a hangerő növekedésével ülhet az ember egyre előrébb a nézőtéren. És itt meg is említeném az általad ajánlott vcskrz-t, amely bizonyos felvételeknél hasonló hatást produkál, ha nem is egészen ennyi lenne a hatása. Hallgatós üzemben jól jön, ha az építés milyenségéből adódóan, a hangszínpadnak jelentős mélysége van. Kellemesebb, pontosabb a részletek érzékelésének lehetősége. És ami utálatosnak hangzik, az egészben visszaköszön az építés minősége. Mert, ha nem közelít az egész az elvárható ideálishoz, akkor a "ricsajossága" miatt válik terhessé, ha meg kellemesen tompa hangzásúnak érezni, részletek nélkül, akkor pedig unalmas hatásúvá válik a hangja. És ez már az alkatrészek területe is. Zárszónak, én is építettem másképp...
(#) mek-elek hozzászólása Jún 3, 2023 /
 
Ma a bcskrz vezetékei is átlépik a 600 órát. Lehet, hogy célba értem, de nem érzek fene nagy boldogságot. Felső-kategóriás fülesre nem telik. Ez a cudar meg igen válogatós lett. A felvételek szerint, mennyek és pokol. A hallgatóimban állandóan a gyengéiket keresi. Régebben tetszett, hogy hallgathatóbbak az MP3-ak vele. Most meg már utálja őket. A melegedést sokallom. Azonban egyre kevesebbet fog most már menni. Ácsolok neki egy ideiglenes ventilátorbakot és várom a 35-40 fokot, és akkor eldől a hűtőborda kérdés, és jöhet a készülékház készítése. Azért a Maxell-al is hallani valamelyest a képességeit. Ezt bátorításnak mondanám. Sajátos a térképzése. Most már jobban alkalmazkodhatok a felvételek képességeihez a vcskrz, és a bcskrz állásaival, mert nem kell a vezetékeik bejáratása miatt a rövidzár pozícióba tartani őket.
Remélem jó párost alkotnak majd a most készülő RIAA korrektorommal...
(#) scooby_ válasza mek-elek hozzászólására (») Jún 5, 2023 /
 
Ezt az AKG-t használod?
Javaslom, fogd meg bármelyik erősítődet, és ezzel a fejhallgatóval terhelve kezdd el mérni a kimenetét oszcilloszkóppal, ha van. Meg fogsz lepődni. Nekem egy AKG K612 PRO van itthon. Akkor engedtem el ezt a fejhallgatót én is, amikor megláttam vele a jelalakot az erősítő kimenetén... Egyszerűen szörnyű, és sehogyan nem tudom kompenzálni azt a túllövést a négyszögjelen, amit ez okoz. Egy másik (AKG K450) fejhallgatóval egészen másként viselkedik nálam mindegyik erősítő, nincs túllövés, nagyon szépek a jelalakok. Ha csak simán 300R-os ellenállással terhelem meg az erősítőt, akkor is szépek a jelalakok, csak a fejhallgató visz vissza valamit, amit az nem szeret.
(#) mek-elek válasza scooby_ hozzászólására (») Jún 6, 2023 /
 
Köszi az infót! Szkópom az nincs, de, ha megyek majd KT-hoz, remélem lesz rá mód, hogy megnézzük.
Jelenkezem az eredménnyel. Sajnos a hallgatók is tudhatnak csodákat...
Azt megkérdezhetem addig is, hogy a füleddel mit hallottál ebből? Ja, és K701-em van, Osztrák, korai sorozatszámmal.
(#) scooby_ válasza mek-elek hozzászólására (») Jún 9, 2023 /
 
Könnyen elképzelhető, hogy az enyém hamisítvány. Én nem is használom inkább, mert mélyei alig vannak, gyakorlatilag nincsenek is, és nekem bántja a fülemet, mert mintha éles, fémes hangja lenne, de bármit is csinálok vele, nem vagyok elégedett a hangjával. Pedig pont a magas impedanciája miatt vettem meg illetve mert studió minőségűként adták el. Ha ezt használják a studiókban, akkor tudom sajnálni a hangmérnököket.
(#) pucuka válasza scooby_ hozzászólására (») Jún 9, 2023 /
 
Amit tapasztalsz, az sokkal inkább a fejhallgató minőségi problémája. Meglehet, hogy csak a Te példányod ilyen.
(#) mek-elek válasza scooby_ hozzászólására (») Jún 9, 2023 /
 
Csak hallottam, hogy az új Kínaiak ugyan felébe kerülnek a régi árnak, de nem is az igaziak. A jelenlegi "enyémet" a fiam rendelte használtan. És azóta is látott hasonlót, de hamar gazdára talált. Máshonnan nézve, két egyforma, használt hallgató nem lehet, mivel nem tudni, hogy használták, vagy hogy tárolták. Nálam a K7101-ből kettőnél van tapasztalatom. Mindkettő osztrák gyártású volt. Sajnos idáig nem volt időm kereszttesztre. Merthogy az elsőről FET-es tapasztalataim vannak, a mostani meg a HC-TB-ME-ben volt, azaz tranyós végfokon. És innentől, ha tetszik valakinek, ha nem, mindkettőnél jellemző volt a hangjára a bejáratásuk milyensége. Ezek a hallgatók, ahogy írtad "szárazhangúak", És az ajánlásukban sem forszírozzák a rockzenét. Ha a mostaniról vélekedem, azt mondanám van benne elég mély, legalábbis az én igényeim nézőpontjából. És ami furcsa tapasztalatom jelenleg, hogy eddig ennyi bejáratási időt nem tapasztaltam, hogy megjelenjenek az extra mélyek. Ennek pontos okát nem tudom, de nem is érdekel. A K701 "csak" 62 ohmos. Így relatív az impedanciájának a nagysága. Szerintem, ha komolyan vesszük a hangminőséget, akkor ehhez hozzátartozik az erősítő, és a hallgató szimbiózisa. Nekem is volt szerencsém mellényúlni ebben a dologban. Álmodoztam egy Shure hallgatóról. Nem volt drága a maga 160 ezrével. Úgy 100 óra járatás után visszaküldtem. Drasztikus brummogást mutatott, némi sziszegés kíséretével. Persze túlzó voltam, nevezzük lélektani megközelítésnek. Az akkori K701 sokkal kellemesebb volt (bejáratva). Utólag átgondolva a dolgot, azt fúrcsáltam, hogy mi vágott át, amikor a méltatásait olvastam. És arra a következtetésre jutottam, hogy elmellőztem (nem ismertem) a hallgatások során alkalmazott eszközöket, amivel használták. A hangmérnöki attitűd igen relatív, mint a várható saját vélekedés. Végül is lehet az fizetett reklám is az, hasonlóan a vaktesztekhez is akár. Ezt itt zárná m is, mivel nem szeretnék e témából bikaviadalt. Mindig a saját füleddel kell meghallgatni valamit, amit megvennél. De lehetőleg legyen az az eszköz kitéve hallgatásra, vagyis használták valamennyire. És ha újonnan hazaviszed, és nem tetszik a hangja, ne vidd vissza, mert 3-500 óra múlva helyreáll a rend. A K701 lényege talán a közepeiben van. Ha bejáratták, azok szellősek és részletesek tudnak lenni. Persze, ha a HD650-hez hasonlítjuk, annak simulékonyabbak a közepei, de lőttek is a finomabb részleteknek vele. És annál csak a mélyeket keni el jobban. És megtapasztalhattam rövid időre egy Sony Qualia 010-et, ami természetesen, akármilyen szomorú, magasban, mélyben, kellemességben, minden téren veri az említett hallgatókat. Pedig csak 100 órát volt a fülemen, és közben folyamatosan javultak a hallott tulajdonságai. A K701-nek 100 óra semmi. Olyan, ahogy írtad. Elég neki, ha nem használták pár hónapig.
(#) scooby_ válasza mek-elek hozzászólására (») Jún 9, 2023 /
 
Sajnos engem is elég rendesen megszivatott ez a fejhallgató. Úgyan is amikor ezt a szkópábrát mértem, éppen egy újonan elkészült elektroncsöves fejhallgató erősítőt raktam össze, azt mértem, és szerettem volna a fejhallgatóhoz igazítani a paramétereket. Természetesen volt benne visszacsatolás, kompenzáció. De bárhogy is próbáltam kompenzálni, a négyszögjelen a túllövés nem akart megszűnni. Betudtam az erősítő hibájának, és hogy nem tudok vele mit kezdeni, ezért elbontottam az erősítőt. Majd építettem egy olyat, amit már sokan megépítettek. Ott is rámértem a kimenetre, és ott is produkálta a túllövéseket. Ekkor kaptam a fejemhez, és nem hittem el, ezért elő kaptam a régi fejhallgatót ami egy AKG K450-es, és kipróbáltam azzal. Na, ott már inkább vágás keletkezett a négyszögjelen, de összességében hozta az erősítő azt, amit tőle el lehetett várni. Csakhogy az előző csövest addigra már elbontottam. A fene se gondolta volna...
Ami a K450.et illeti. Mielőtt megvettem, előtte egy Marshall márkájú fejhallgatót használtam. Megnem mondom a típusát. Sajnos valami érte, mert egy idő után borzasztóan elkezdett zörögni, rezonálni. Gondolom elengedett a tekercselés. Megérett a cserére. Akkor kezdtem el fejhallgatók után nézni, és ezt a típust meglehetősen dicsérték. Végül is utána néztem a paramétereinek, ami számomra is meglepő volt, mert azthiszem 10Hz-30kHz közötti átvitelt írtak, és 32R impedanciát. Ami számomra még egy jó szempont volt, hogy a fejhallgató vezetéke mindkét oldalon JACK csatlakozós. Ami azt jelenti, hogyha valamilyen oknál fogva a fejhallgatód vezetéke megtörik, egyszerűen kidobod a kukába és veszel helsette újat. És ami jó, hogy ehhez is gyártanak többfélélét, más és más minőségben. Ami még egy jó szempont, hogy szintén fillérekért, de a hallgató sműbőr szivacsos párnácskái is cserélhetőek viszonylag olcsón. Így nekem ez a fejhallgató >10 éve megvan úgy, hogy néha vezetéket vásárolok hozzá, néha fülpárnát. Számomra ez gazdaságosabb, mintha újat kéne vennem. Persze ez nem a reklám helye, csak mint tapasztalatot írtam le. Megkockáztatom, hogy kvázi kinyírhatatlan fejhallgató ez, hacsak egy rossz erősítő meg nem küldi egy kis DC-vel véletlenül.
(#) segítő válasza pucuka hozzászólására (») Jún 9, 2023 /
 
A harmadik gyerek mondta, hogy "unkozok" Itt is sokan unkoznak. Bocs.
A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2023
(#) mek-elek válasza scooby_ hozzászólására (») Jún 10, 2023 /
 
A mellékletben lévő adatok az egyértelműség miatt. Sokan ugyan vitatják, azért belátható, hogy az anyagok bizony viselkednek. És szerencsésebb olyan anyagokat használni, amik már megállapodtak, mert így jobban tartják az állagukat. No meg minden anyagnak van sajátos tulajdonsága. Mért lenne ez másképp egy hangszórónál, vagy egy hallgatónál. Innentől meg marad az együttélés velük. Ha nincs elég pénze az embernek, akkor ez magától adódik. A másik, már írtam róla, az egyéni elvárás. A K701, ha be is van járatva, igen szókimondó. vagyis igen érzékeny a felvételek milyenségére is. A kábelekről annyit, hogy egy adott erősítőnél nem minden kábel segíti a jó hangzást. No most akkor, hol keressük, a hibát, ha nem hallunk valamit jónak. Ez az egész egy káosz lehet, ha nem jól egyengetjük a magunk útját. Az első, hogy mit szeretnénk hallani. Ehhez kellene először is egy megfelelő felvétel. Én azt mondanám, hogy a második egy megfelelő hallgató, amit több cuccal megpróbál magának valaki, hogy nagyjából elfogadható e a hangja (bejáratva). előnyös ehhez egy használt darab. És az utolsó az erősítő hozzá. Azért, mert ezt könnyebb az egészhez illeszteni fajtára, kimenőimpedanciára. A jól megépített erősítő ne mehet csak úgy tönkre, mivel nem tud gerjedni, be-kikapcsoláskor nem kopog, és ha már félni kell a csatlakoztatott hallgató esetleges rövidzárjától, akkor egy jó minőségű 10 ohmos soros ellenállás biztonságot jelenthet. Nekem is van egy ilyen mindenes hallgatóm Maxell típusú, 32 ohmos.
A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2023

K701.png
    
(#) mek-elek válasza mek-elek hozzászólására (») Jún 21, 2023 /
 
Kiegészítésként, mivel már bejáratottnak mondható a HC-TB-ME (már nem tapasztaltam változást a hangjában), már csak néha járatom, azaz hallgatom. Ezzel megváltoztak a készülékeim eddigi pozíciói. A PC-re visszakerült az EVAmp-ME. Hát ezáltal lehetőségem nyílt, hogy különösebb rámolás nélkül rátehettem a saját K701-t. Tapasztalataim, emlékeim szerint, nem egészen azonos a fiam K701-ével. Azonban ezt másodiknak érzem a sorban. Az első az érdekesebb, vagyis az én K701-em mit mutat az EVAmp-ME-vel. Az is igaz, hogy nem ment vagy két-három hónapot, azonban azonnal jó benyomást keltett a kapcsolatuk. Ez nem olyan igen-nem dolog, hanem a benyomás összességében pozitív. Az eltérések oka összetett, ezért nem akarnám ezzel teleírni a témát. Az viszont egyértelmű előttem, hogy a K701-hez jobban passzol a FET-es végfok. Azt sem hanyagolnám el egészen, hogy milyen az a FET-es füleserősítő. Lehet ezt félremagyarázni, de talán érthető, hogyha a hangok aurája behatárolt, akkor azok mennyiségi érzete eltérő lehet az egész térben, a kivitelezésből fakadólag. És egyben hozzájárul a részletek érzékelésének lehetőségéhez.
(#) Inhouse válasza matyusz hozzászólására (») Aug 9, 2023 /
 
Ha valaki szembe kerülne vele, akkor az ALU9308D egy TDA1308 klón, én nem találtam adatlapot hozzá, a TDA-t megnézve stimmel. Egy öreg CD lejátszóban volt.
(#) melorin hozzászólása Aug 14, 2023 /
 
Sziasztok!
Vásároltam egy ilyen erősítőt, de sajnos alacsony impedanciás és érzékeny fülessel van egy hallható alapzaja. Van egy olyan érzésem, hogy azért mert még a low-gain állásban is túl nagyot erősít. Átalakítanám, de nem tudom hogy kezdjek neki.
Szerintetek első körben próbáljam meg visszafejteni és lerajzolni a kapcsolását?
(#) ABU válasza melorin hozzászólására (») Aug 14, 2023 /
 
Én elsőre kidobálnám a JRC5532-t és betennék a helyére pl LME49860NA-t. Füles erősítőnek nem is használnék csak A osztályt vagy jóféle DAC
(#) melorin válasza ABU hozzászólására (») Aug 14, 2023 /
 
Az enyém OPA2604-el érkezett, de kipróbáltam az LM4562-t is. Hogy érted a második mondatodat?
(#) ABU válasza melorin hozzászólására (») Aug 14, 2023 /
 
Úgy értem bár ez teljesen egyéni meglátás, nekem eddig csak az A osztályú füles erősítők tetszettek hangra, pl. a JLH vagy Canamp.
Ezektől már csak a DAC jobb pl. XmosU208+ES9038Q2M
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2023
(#) melorin válasza ABU hozzászólására (») Aug 14, 2023 /
 
Egy fejhallgatóerősítőnél hogy lehet jobb egy DAC?
(#) Suba53 válasza ABU hozzászólására (») Aug 14, 2023 / 1
 
Ugye csak viccelsz. Nézted mi van előtte? TPA6120A2 világbajnok kis zajú fejhallgató erősítő.
Az 5532 esetleg csak a nagy jelű illesztő lehet, de a zajhoz nem sok köze van.
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2023

tpa6120a2.pdf
    
(#) mek-elek válasza melorin hozzászólására (») Aug 15, 2023 /
 
Az ajánlott kondit betetted a földhálózatba?
A zaj tekintetében a füles impedanciája nem érdekes.
(#) melorin válasza mek-elek hozzászólására (») Aug 15, 2023 /
 
Sajnos nem tudom megtenni, mert nem ott a panel sarkában van az egyetlen pont ahol a jelföld hozzáér az erősítő házához. Hozzáér az XLR csatiban lévő csavarnál is és a poti fémes része is jelföld, az pedig oda van csavarozva az erősítő előlapjához. Mindegy, megoldottam a védőföldelés lekötésével Földhurok már nincs, ellenben maradt a halk sistergés. A műveleti erősítős topikban ajánlották, hogy a második fokozat (TPA6120) erősítését vegyem vissza 2-ről 1-re. Ezt fogom kipróbálni első körben szerintem.
(#) mek-elek válasza melorin hozzászólására (») Aug 15, 2023 /
 
A védőföldet én nem bántanám. Az erősítés visszavétele sem az igazi megoldás. Ránézek még egyszer. Én azért megpróbálnék mechanikai megoldásokat keresni az "illegális" érintkezések megszüntetésére. Lehet, hogy babrás, de megérné. A rögzítések szerintem megoldhatóak szigetelőkkel is. Ha visszanézel az előző építésemre, ott még a paneltől is elszigeteltem az alkatrészeket. Egy kis kreativitásra biztatnálak! Kellene egy kis mechanikai plusz... Ennyi az egész.
(#) mek-elek válasza mek-elek hozzászólására (») Aug 15, 2023 /
 
Ki van jelölve a teendő. A "robbantott" képen látható a kialakítás lehetősége. A bemeneti RCA kiszed, és a kaphatóra csere a szigetelők használatával, az XLR-eknél, nem tudom kapható el szigetelős változat, ha nem szigetelő gyűrűket rá. A potinál is hasonlóan, stb...
(#) melorin válasza mek-elek hozzászólására (») Aug 15, 2023 /
 
A bemeneti RCA szigetelt, pont írja is a kép felett az ürge: This headphone amp has also insulated RCA inputs. Tehát tovább kutatott mert nem ez volt a gond.
Az XLR csatiról csináltam képet, a karikázott részhez megy a csavar, ahol úgy oldották meg a csatit, hogy a földelés egy érintkezőjéhez érjen hozzá a csavar. Azt megpróbálhatom, hogy lecsípem az érintkező csavarhoz érő részét.
A potinál nem tudom mit fogok csinálni. Megnézem, hogyha a panelről leforrasztom a poti burkolati/rögzítő lábait, akkor vajon nem-e szűnik meg a letestelése.
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2023
(#) ABU válasza melorin hozzászólására (») Aug 15, 2023 /
 
Annyit kellene vele csinálni, hogy a TPA visszacsatolását kisebbre venni ha nincs igény nagy érzékenységre, nem tudom jelenleg mennyit erősít, gyanítom elég 1x is, az előző fokozatot kidobni belőle, hf jel be rögtön a TPA-ra potiról, tápból megszüntetni a két lm317-337 reget, helyére superreg, ha már a tervezője 2x15V AC trafót szánt bele elég lett volna 9V is aztán nem kellene regulátorozni végfok tápot.
(#) mek-elek válasza melorin hozzászólására (») Aug 16, 2023 /
 
Amire gondoltam a mellékletben.

RCA.docx
    
(#) melorin válasza mek-elek hozzászólására (») Aug 16, 2023 / 1
 
Én meg arra írtam, hogy az RCA szigetelt, ahogy a képen is látszik. Fekete műanyagból van a teste ami átjön a lyukon, arra van rácsavarva az anya.
Tegnap egyébként sikerült szétválasztanom a jelföldet a testtől. Az XLR csatiból kicsíptem a csavarhoz érő földelő pint. A poti burkolata bele volt forrasztva a panel GND pontjába, sajnos annak kiműtésekor széthullott a poti
Sebaj, nem tűnt valami minőségi darabnak, veszek majd bele másikat. Kár, hogy 4 csatornás, így jóval kisebb a választék.
Így már volt értelme megcsinálni a sarokban a kondis áthidalást, amivel párhuzamosan azért még bekötöttem egy 4,7 Ohm 5W ellenállást, a neten állandóan belebotlottam ebbe a felállásba.
Majd pedig az egészet áthidaltam egy kis karos kapcsolóval, így gyártottam magamnak egy Ground Lift kapcsolót a készülék hátulján
A zúgás teljesen megszűnt, jöhet a további tuningolgatás, mert gyárilag nem a szájízem szerinti a felállás néhány helyen a kapcsolásban.
Ja, találtam egy jó nagy hibát a kínai barátaink munkájában. A főkapcsolóval párhuzamosan van egy kondinak hely a panelen, oda van írva, hogy 300-400V kondi kell oda. Erre betettek egy 100V-os WIMA utánzatot!! És én még csodálkoztam, hogy kikapcsolt állapotban is világít halványan a power LED...
(#) mek-elek válasza melorin hozzászólására (») Aug 16, 2023 /
 
A potiról, azt nem tartom problémának, hogy földelve volt a háza, mivel nem duál-monó a készülék struktúrája. Én például nem földeltem az alps poti házát, mivel két önálló földhálózattal építek. Azonban a készüléked "dzsungel" ahhoz, hogy bátran ajánlanám a poti házának földeletlenségét. Tulajdonképpen jó lenne egy hasonló poti is, csak ezek szerint óvatosabban kell vele bánni. Jó olvasni az elszántságodat... Sikeres továbbiakat!
Következő: »»   139 / 144
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem