Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3515 / 3599
(#) granpa válasza sany hozzászólására (») Okt 10, 2023 /

A körmök közt meg hézagok, amit illik kitölteni szivárgás, falslevegő etc. okán.
(#) erdgab válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 10, 2023 /

Köszönöm a válaszod!
Megragasztanám,de az nem járható út,már próbáltam.A száradási idő nem lenne gond,van másik kandalló helyette,nem kell azonnal,csak mint lehetőség merült fel bennem.
(#) erdgab válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 10, 2023 /

Sajnos,Zalaegerszegen nincs olyan barkácsbolt ahol samott lapot lehetne vásárolni,végigjártam.Ennyi év után (15-20 év) nem tudom milyen "márka" lehetett,csak hasonlókat látok cirka 150 ezer magasságában,de azok mérete nem jó.A Praktikerben is csak minimális a választék,ha lenne simán méretre vágnám.
Köszönöm a válaszod!
(#) Gafly válasza erdgab hozzászólására (») Okt 10, 2023 /

Ezt láttad már?
Igaz Pesten van, de ha nem sürgős, akkor csak jársz, vagy jár valaki arrafelé...
Ezen mondjuk koncogtunk egy sort.
Idézet:
„Fontos Tudnivaló! Sparheltek, kandallók vagy nagyobb csomagok kocsiba juttatásához segítséget kolléganők nem tudnak nyújtani. Ezt kérem minden esetben legyenek kedvesek figyelembe venni és segítséggel érkezni helyszínre!”
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2023
(#) sany válasza granpa hozzászólására (») Okt 10, 2023 /

Köszi! Én is úgy tudom, hogy bemehet a levegő. De majd megmondom neki. Ha tesz akkor sem csinál vele rosszat gondolom .
(#) Gafly hozzászólása Okt 10, 2023 /

Ez alapján sem fogunk már tájékozódni, ha megyünk Kurca torkolatot nézni.
Pedig elég jellegzetes volt...
(#) mnyugger válasza Gafly hozzászólására (») Okt 10, 2023 /

Az érettségi tablóra a képet, a Kurca partján fényképeztük.
(#) jani1987 hozzászólása Okt 11, 2023 /

Mi a neve ennek a lefolyónak az alján található hajlatnak ahol a víz megakad és elzárja a csatorna bűz útját? Minden fajta kereső szót használtam.
(#) gyerek67 válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 11, 2023 /

Szifon.
(#) gg630504 válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 11, 2023 /

+= Bűzelzáró.
(#) gyerek67 válasza gg630504 hozzászólására (») Okt 11, 2023 /

Voltaképpen Nálad a pont!
(#) sany hozzászólása Okt 12, 2023 /

Megint kályha.
A hőálló tömítőzsinórt mivel szokták beragasztani a résbe az ajtón? Az egyik eladó azt mondta, hogy vízüveg, a másík pedig samott. Meg nézem meg a neten. Esetleg tudja valaki?
Köszi!
(#) Gafly válasza sany hozzászólására (») Okt 12, 2023 / 1

Samott
Vízüveg
Az egyik por, a másik folyadék. De neten van direkt ragasztó is. Nehéz az élet...
(#) Bakman válasza sany hozzászólására (») Okt 12, 2023 / 2

Én a mellékletben lévővel ragasztottam bele pár napja. Itthon az ajtóban lévő vájatból éppen csak kilóg a tömítés, szinte ragasztó nélkül is benne marad.
(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Okt 12, 2023 /

Mind a kettő van.
Én is ragasztót kértem, de nem tudták milyen kell. Különben azt láttám a neten, mármint ragasztót
.
(#) sany válasza Bakman hozzászólására (») Okt 12, 2023 /

A zsinór csomagolására nincs írva semmi. Akkor nátrium-szilikát tartalmú ragasztót kell kérnem.
Köszi!
(#) Gafly válasza sany hozzászólására (») Okt 12, 2023 / 2

Bakman mester posztjára majdnem írtam valamit, aztán láttam hogy nem Technocoll, hanem Technicoll.
(#) Bakman válasza sany hozzászólására (») Okt 12, 2023 / 2

A ragasztó kb. kőkeménységű lesz kötés után. A folyamat: ragasztót belekened a vájatba, belenyomod a méretre vágott tömítőzsinórt. Becsukod az ajtót és 24 órán át nem piszkálod, ennyi idő kell a ragasztónak a teljes kötéshez. Vágás előtt, közvetlen a vágás mellett tekerj egy kis ragasztószalagot a tömítőzsinórra, mindkét oldalra, mert a vágás után azonnal foszladozni kezd.

Én a "sarkokba" kb. két, az oldalak közepére kb. egy-egy kávéskanálnyi ragasztót raktam, eddig jónak tűnik. A ragasztó sűrű, a tömítózsinór nem szívja be, a kilógó szálakba fog kapaszkodni. A zsinór alatt ne legyen egy helyen sok, mert össze fogja ragasztani az ajtót a kályhatesttel ha a zsinór kinyomná a kencét.
(#) sany válasza Bakman hozzászólására (») Okt 12, 2023 /

Te profi vagy ebben. Majd mondom az eladónak megnéztem a neten.
Köszönöm a segítségeteket!
(#) Gafly válasza sany hozzászólására (») Okt 12, 2023 / 1

Idézet:
„Majd mondom az eladónak megnéztem a neten.”

És akkor ebben teljes mértékben igazat is mondtál.

Lehet, hogy majd az eladók is tőlem tudják majd meg milyen ragasztó kell.

Támad a vírus a megyében.
(#) pajesz66 hozzászólása Okt 13, 2023 /

Sziasztok!

A fórumon belül lehet valahogy felhasználóra keresni?
Pl. ha vissza szeretném keresni a saját hozzászólásaimat...
(#) nagym6 válasza pajesz66 hozzászólására (») Okt 13, 2023 /

Lásd a képen. Fent "Fórum"-ra klikk, és a kép szerint beírod, és "Keresés módja"-ban is választani.

pajesz66.jpg

(#) Gafly hozzászólása Okt 13, 2023 / 1

Németül tudóknak klasszikus: (re)barbara
(#) Bakman válasza Gafly hozzászólására (») Okt 13, 2023 /

Barbaráig értettem.
(#) jani1987 hozzászólása Okt 14, 2023 /

Gyerek koromban volt valódi bőr foci labdám de mint ha most már csak műbőr sz....at lehet csak kapni. Vagy tévedek? Ha még van hol lehet kapni?
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 14, 2023 /

Van bőrből is. Válogass belőle.
(#) klimas 56 válasza sany hozzászólására (») Okt 15, 2023 / 1

Hőálló szilikont keress és használj álláspontom szerint. Kéménybéleléssel(is) foglalkozom, használom a szilikont..innen a tanács.
Általában piros színű, 1000 °C a hőtűrése, akár vegyestüzelés, kandalló vagy gázkészülékhez is megfelelő és nagyon tapad szinte mindenre. A kötés után is rugalmas marad
(#) Lázár Péter hozzászólása Okt 15, 2023 /

Néha még magam is meglepem, azon, hogy miért jutnak eszembe teljesen felesleges dolgok. Ez esetben az, hogy mire is használható sok funkciója mellett a gőzölős vasaló. Többek között tökéletesen passzol a formája a nagyúr arcberendezéséhez. Még jó hogy haladunk a korral és az okos kijelölés segítségével pillanatok alatt készíthető bármiféle összeollózott kép.
Következő: »»   3515 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem