Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Volt már valakinek szerencséje a Computherm Q4Z zónavezérlöhöz? Tudja kezelni a rádiófrekvenciás termosztátokat mint a T70 RF?
Q4Z leírásában: "Termosztátok vezetékkel köthetők be!!".
T70RF: lásd mellékelt kép. Ha a vevő(ke)t összekábelezed a zónavezérlővel, akkor tudja kezelni.
Hello! Miért nem inkább a kérdésedet tetted fel, amire választ vársz?
Bakman, köszi. Ezt olvastam ki én is. Tehát elvileg a kis RF dobozokat kell egyesével a Q4Z-re kötni, majd mindegyiknek 220-at adni konnektorról. Arra gondoltam, hogy ez kikerülhetö-e, de akkor nem. Jobb lett volna ha maga a Q4Z tudja kezelni a rádiófrekit és nem kell kötögetni a 3-4 vevöt pluszban.
„Jobb lett volna ha maga a Q4Z tudja kezelni a rádiófrekit”
Erre találták ki a Q8RF-et. 4 zónás kimenet, fűtéskérelem a kazánhoz, max. 4 db RF termosztát fogadása (kettőt tartalmaz az alapcsomag).
"Jobb lett volna"...ha vásárlás előtt kérdezel!
Az említett Q8RF (és társai) meg nem azonos frekin működnek a T70-essel. Talán később majd piacra dobják a hozzávaló 4 csatornás vevőt is.... A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2021
Létezik valami normális kinézetü RF szett? A Q8RF-eket akarom kiváltani, nagyon ronda szegény, bün feltenni a falra és gondok is vannak vele (sokszor jelzi hogy merül, pedig nem, az egyiket 3 alkalommal kellett garanciáztatni).
Régen volt a Danfossnak egy rendszere ami nem kapható, valami olyasmi kellene.
Zónavezérlő: Bővebben: Link, hozzá való termosztátok (fehér és fekete): Bővebben: Link. Szép, cserébe drága.
Köszi, kicsit borsos ár.
Ha a T70RF vevöegységeinek com no csatlakozóit bekötöm a Q4Z T1-T2-T3-T4 csatlakozóiba, mindegyiknek adok áramot, a Q4Z com no megy a kazánba, akkor müködni fog a vezérlés? A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2021
Adott egy Computerm vezetékes szobatermosztát . A készülék programozható a kijelző működik , de amikor a kijelző átvált a beállított hőmérsékletre a relé nem kapcsol azonnal, mikor túllépte a beállított hőmérsékletet legalább 1-2 fokkal akkor kapcsol. Szerintem relé gondja lesz, de vajon hol kapok ilyen relét? Vagy elfáradt volna hőelem benne?
Az, hogy nem azonnal reagál, normális is lehet, valószínűleg szándékosan van benne némi késletetés, pl. ajtó kinyitására (amíg kimegy valaki) nem kapcsol azonnal, mert a rövid hideg huzat hatása pár perc alatt elenyészik. Épület fűtésénél pedig ennyi idő elhanyagolható időtartam.
Ok ezt megértem, de eddig nem kellet ennyit várni, pedig a termosztát több mint 10 éve ugyan ott van, és a lakás szellőzése sem változott. De ennek nem úgy kellene működni, hogy amikor eléri a beállított hőmérsékletet a kijelzőn a relének kapcsolni kellene?
Nekem ugyan újabb van, azon lehet állítani, hogy hány fok különbségnél kapcsoljon. Az enyém fél fokra van beállítava. Töltsd le a használatiját, hátha neked is lehet állitani rajta. Ja és nekem sem kapcsol azonnal, van pár másodperc spétje.
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2023
Nem egyértelmű az eredeti kérdésed. Egyrészt "a relé nem kapcsol azonnal", másrészt "mikor túllépte a beállított hőmérsékletet legalább 1-2 fokkal akkor kapcsol". Az első időtartamra vonatkozik, a másik hőmérsékletre.
Hello! A termosztátnak úgy kell működni, hogy ha pld. 22C-ra van állítva és a hiszterézis 0,2C-ra, akkor amikor a levegő eléri a 22Cfokot, kikapcsolja a kazánt. Ha lecsökken a hőfok 21,8Cfokra bekapcsolja a kazánt. (A hiszterézis értéke általában programozható.)
Az hogy amikor lekapcsolja a kazánt a hőfok tovább emelkedik, az nem a termosztát hibája, hanem a fűtésrendszer hőtehetetlenségének tudható be. (Ha ez számodra információ..) Léteznek Fuzzy logikás termosztátok, amik öntanuló rendszerével, próbálják kiküszöbölni a rendszer tehetetlenségét. De ilyen nem sok van. És van olyan, ami "analóg szabályozást végez" a láng moduláció változtatásával. Ennek komfortérzete jobb, de sokan tévesen lecserélik az ilyen termosztátot feladva előnyeit a Wifi távvezérlés oltárán. De mindenki úgy tesz, amit és ahogy Ő helyesnek lát.
Köszönöm a választ. Azt megírnád nekem neked milyen termosztátod van? (típusa, vagy link).
KB több 10-éve van meg a termosztátom ezeket lehet programozni: ora,7-nap, napon belül 5 időzóna ,5 hőmérséklet de csak azt lehet beállítani, hogy hány fok különbséggel azt nem.
Computherm Q7
A tied elemmel működik? Ha igen próbaltad az elemcserét? A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2023
Idézet: „Q4Z + T70 RF szobatermosztátok?” Ez mégis melyik lenne a topik témája közül?
Kb. egyik sem. De nem tudhatod, mert az ő termosztátjának típusát titokba tartotta (nehogy segíteni lehessen), csak a másikét kérdezgeti..
Q7 az övé is, csak a régebbi. És lehet állítani a hiszterézist azon is. Csak én emlékeztem rosszul a fél fokkal. 0,1/0,2/0,3 lehet állítani.
Én azt javaslom írd fel a programjaidat, cserélj elemet, reseteld le és nézd meg mit produkál. Ha jó újra beprogramozod. A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2023
Bocsánat nem tartom titokban csak a fényképen amit küldtem nincs rajta a típusa ,de most lefényképezem a belsejét is hátha ez többet mond nektek.
Köszi a tippeket, az elemcserén túl vagyok, programozni tudom, fejbe van az összes programom, még a reszetelést megpróbálom. Kaptam egy jó használati utasítást (csatoltam) ahol részletesen leírja a kapcsolási érzékenység beállítást. Megpróbáltam, de a termosztátom a SET majd egymás után a
DAY és a COPY gomb megnyomása után nálam a felül a nap funkció villog. Sajnos nekem még a régi szoftverrel van felprogramozva, úgy nézem.
Ez itt a csapda, hogy nincs rajta a típusjelölés. Ezt a készüléket gyártotta boldog-boldogtalan, mindenféle formában. Nem tudhatod mi van benne. Esetleg levelezd mag a szegedi forgalmazót, hátha Ők tudnak valamit. Címük a kezelési végén van..
Meg kipróbálhatod, hogy mennyi is a hiszterézis, ha ki-be viszed a beállított értéknél egy melegebb és egy hidegebb helyiségbe, ide-oda. |
Bejelentkezés
Hirdetés |