Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vicces - mókás történetek

Témaindító: Topi, idő: Dec 28, 2005
Témakörök:
Tisztelt felhasználók! Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Lapozás: OK   159 / 978
(#) tiggersoft válasza szamóca hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

Itt ugyan ez történt csak minden kék! azzal magyarázta állitólag nem kapott mást...
(ez ugy 30 éve volt nagyapám valami horgász-villanyszerelő(?) ismerőse követte el)
Az egyik szobában találkoztam kb. 3m feketével(!) ennyi a változatosság...
(#) hapro hozzászólása Aug 1, 2008 /

Viccek, mókás történetek...

tegnap este filmnézés közben egyszercsak se kép se hang és a számítógép nem kapcsol vissza.
Áramtalanítom, és mikor lekapcsolom az áram alól, elég büdöset érzek. A tápom meghalt. A ventillátor tönkre ment, és túlmelegedett a cucc. Annyira forró volt, hogy kb 5 perc után is égette a kezem a tápház.
Na hát ez ilyen vicces történet volt.
(#) Frankye válasza hapro hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

Jót mosolyogtam rajta, de félek, ha velem történik, nem derültem volna ennyire...
(#) Tomi20 válasza hapro hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

Hasonló képpen én is jártam már: Haza érek, megyek be a szobába, gép megy. Megcsapja az orrom az irgalmatlan "amper szag". Két gép van, mindkettő be volt kapcsolva. Nem tudtam beazonosítani, hogy melyik, már annyira büdös volt. Mindkettőt kikapcsoltam. Elkezdek tapogatózni, hogy mi meleg. Hát az egyik gép tápja olyan forró volt, hogy megégette az ujjamat, de csak nagyon picit értem hozzá. Jól van, kiszerelem, volt másik táp, beleraktam, hál' istennek ment is rendesen. Szétkaptam a tápot. Venti nincs megszorulva, semmi sem látszik rajta. Bekapcsolom. Venti indul. Kb 3mp-el késöbb eldurrant az egyenirányító dióda, kapcsoló tranyók, meg a TL494. Mondom fajin, ez megszaladt. Amit használni tudtam belőle az csak a trafója volt. Csak ekkor gondoltam bele, hogy ez akkor is történhetett volna ha még a gépben van...
(#) Gery válasza Tomi20 hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

Akkor mondhatjuk azt is hogy Te a szerencsésebbek közé tartozol...
(#) pixels válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

Mi is szidjuk a szerelőket... A villanykapocslók nincsenek egy szintben, mert a padlózat még nem volt lesimítva, ahol gödör volt, lejjebb van a kapcsoló, ahol meg domb, ott feljebb (nem a plafontól mérték a helyüket). Valamint voltak olyan ügyesek, hogy a 12 centi széles vasbeton gerenda alatt vitték a csillárokhoz a vezetéket, pont a középvonaylában. A csillárnak a kampóját meg hova fúrom? A betongerendába? Nem volt kampó a csillárnál, mikor leszedtem... Hát mondanom se kell felrakás után se lett. Egyszerűen nem tudunk a vezeték közelébe fúrni, mert ott a gerenda. Csak reméltük, hogy az aluvezeték nem törik el tőből, míg feltettük apuval, ugyanis a vezeték tartja a csillárt (szerencsére nem túl nehéz). Jah meg csak két részre van bontva a ház elektonikailag. A konyha az egyik legtávolabbi pont ahol nagy áramfelvételre lehetett számítani (1kW-os vízmelegítő), de nincs külön vezeték a helyiséghez... Igaz hogy ~20 éves a ház, de azért én vezettem volna a vízmelegítő miatt külön kismegszakítót, és kábelt a konyhának.
(#) GrandF hozzászólása Aug 1, 2008 /

Ma kaptam e-mailben.
(#) Báddzsó válasza GrandF hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

:taps: hú ez most nagyon kellett, felvidított az biztos.
(#) fufuka hozzászólása Aug 1, 2008 /

tisztelt Barátom... (valóban tisztelt ) felhív, hogy a villám beleba...ott a hálózatba és háááát úgy tűnik meghótt a szünetmentese, azt megnézném e?!
..mi bajom lehet belőle alapon fogom magam és szétszedem...
na itt jött a dolog.... csak áltam és röhögtem... mondván: ilyen nincs...
pedig van, mert láttam...
a villám valami egészen speciális űrtechnológia alapján tökéletesen ráforrasztotta a stabIC-ket a hűtőbordára... ill nem forrasztott... hegesztett... az alut a vassal... olyannyira, hogy vésővel sem tudtuk leszedni... így jártak a másik bordán a teljesítmény tranyók is!! na lám ilyen a világ... mi az űrbe járunk alut vassal ötvözni, a villám meg helyben tudja...
a nyák szinét nem mondom... gondolom sejtitek.....
(#) fufuka hozzászólása Aug 1, 2008 /

na legyen még egy ami a szakértelemről szól....

Diósd ELMŰ telep..

az egyik nagyfesz trafó (ami a 220ra transzformál), söntjét mozgató 3 fázisu motor feladta a küzdelmet a működő világban... na irány TMK és csere...
Nagytudású villanyász embör elkapja az új motort és beszereli... elvégre ért hozzá!!!!

Aznap az ELMŰ hibabejelentőjénél percenként szóltak a telefonok... mindenki arra panaszkodott diósd-érd térségben, hogy ami be volt dugva elektrónikásos eszköz, az halni ment...

miért is???

mert a TMK szakember a sönt motort nem megfelelő fázissorba kötötte be....
az automatikus védelem érezte a túlfeszültséget, hát gyorsan adott egy parancsot a sönt kihúzására, na a motor meg beljebb tolta... és így tovább így tovább, míg a diszpancser 250-260V-nál le nem lötte a dolgot manuálisan....

(#) Norberto válasza fufuka hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

Idézet:
„a nyák szinét nem mondom... gondolom sejtitek...”

Azért pörköltet még nem tud főzni a villám maximum csak próbálkozik... a barnaság már megvan :yes:
(#) _ampervadasz_ válasza Frankye hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

Ezt nem kell mesélni, mielőtt mi is felujítottunk, már aktív volt a füstérzékelő!
Nállaunk is szintén egy vadonat régi, 16A -es kismegszakító gondoskodott a védelemről, ami 10A-nél kioldott.
A mi lakásunk régen főzőkonyha volt, mert ez a terület anno a MOL területén dolgozók szolgálati lakása volt.
Anno még tettek a dolgokba, mert majd jön a szaki és megcsinálja. Azóta a ház szigetelését mi csináltuk meg ( a mi részünkön), a hideg meleg vizet a szennyvízet, a fűtést, ugyan is mind tönkre ment egyfolytában.
Visszatérve a vezetékekhez, anno még én sem voltam gazdag (igaz most se ), de volt egy 486os gépem 280W, egy 2X25W os univer$um (~75W) (jajj de utálom ezt a márkát), meg a Daewoo TV-m(45W), illetve egy csillár, amiben volt 2darab minyon 25W -os lámpa, egy kicsit arrébb meg dől a füst a falból!!!
Fogtam kivéstem az egészet (ekkor még 16ésfél voltam), és újra beakartam csövezni a tábláig, nem volt egyzserű! 3m "fűtőszálat" szedtem ki a falból(1mm^2 alu).
Ha a kismegszakíító ki volt kapcsolva, az én szobában, még mindig volt áram! Kiderült, hogy az én szobám mellett lévő 2mX5m -es helyiségbe ment át a vezeték, és úgy ment az órához. Jaa és közben a mi áramunkat kapta az a helyiség is. Na azt azonnal megszüntettem, egy fejszecsapással, és egy lekötéssel az óráról.
De amikor a lakást ujítottuk fel... hát, nem volt sok vezeték de egy tüzijátékkal egybekötött, szilvesztert lehetett volna tartani akkor.
Amikor készen volt az új vezetékezés, mentem a közösképviselőhöz az édesanyámmal hogy, a tábláig kitudjam cserélni 3X4mm^2 MT kábelre.
Az is sikerült, de a következő év elején, megy a hátunk mögött a beszéd hogy lopjuk az áramot, mégy az egyik kedves lakó mondja is hoyg ez egyértelmű!
Kérdezem én hol egyértelmű, leszedjem a csatornát, és bontsam végig az vezetéket, hogy még a folytonossága sem szakad meg?
Hát ő nemet mondott és azt hogy őneki csak mondták, de a nevet nem akarta megmondani. (csak hogy tudd a "kedves" képviselő"elv"társ volt az okos, de én még nem hallottam hogy a villyszerelést is kötelező letennie az önkormányzati képviselőknek, de így legalább érthető lenne miért is ilyen kontár a villanyszerelési munkák!) Ez volt a villyany jöjjön a víz.
Jött is legalább 6szor is, mert eltört, kilukadt, perforálódott, olyan régiek voltak. A csövek amúgy is azért rohadtak, mert mi az alagsorban laktunk, -1% körül szigeteléssel! Akkor a szennyivízcső rendszeresen eldugult, és mosogatni is csak úgy lehetett, ha nem mosakaodott, és nem zuhanyzott senki. Ebből adódik az hogy a a fal tömegével omlott, és az öntvény radiátort is csak, 20 könyv álította meg, hogy ki ne szakadjon a helyéről.
Aztán a ház körül is elszált a víz kétszer. Collos horgany cső jött be (nem vicc), de úgy hogy a ház elött volt egy T idom és a hát két oldalról kapta meg a hideg vizet. Aztán megunták, és kicserélték, az egészet az aknától, KPE csőre. Nem csodaálkoztam amikor egy kézzel vetett rajz fénymásoltatát pillantom meg a vizvezetékszerelő kezében, kb egy 10éves gyerek rajzolási technikájával odapingálva, hogy merre megy a vezeték.
Akkor a csöveket elkezték kiásni nyomás alatt.
Hát persze hogy a szomszéd és a mi konyhánk között jött be a fővezeték, miért is ne! Akkor odaparkolt a markoló, és csövestül kiakpta, na az árok azonnal megtelt, és a konyhában lévő konektorból dölt be a víz.
Mivel mzs vezeték volt és legalább 40cm volt mögépréselve, ezért könnyedén kitudtam tépni a falból, és egy edénybe beletudtam rani, kikötés nélkül. Akkor befurtak hozzánk, hogy a csonkot megatálálják. Meg is lett meg is kötötték, vissza ástak mindent, de nem volt vissza falazva!!! (ezért -1% a körülszigetelés) (én mondtam tegyünk panaszt de az édesanyám hagyuk alapon semmit nem tett :no: ) Azt meg kell jegyeznem, hogy az utcánkban is volt már nem egy csőtőrés. Végig volt akna, abban egy tartó konzolon (szigetelés nélkül majdnem) az egész csőrendszer. Kiváncsiságból egy 60cm részét átviszgáltam, ahol nem régen újítottak. Az volt, összesen 84 hegesztési pötty volt a 800mm -es csövön, megerősítés céljábol, hogy ne lyukadjon ki.
Az már mellékes hogy a hegesztés mentén jobban korródálódik a cső de mindegy, akkor én tudom rosszul. Aztán jött a fűtés korszerűsítés. Itt azért volt erre szükség, mert pl. nállunk ha kint volt -20C fok, akkor a lakásban volt ~-4C fok. Ezt sem viccnek szántam. De reggelre a tea megkötött! Volt öntvényradiátor, csak teljesen eldugult a csőrenszer, azon az oldalon ahol én laktam. Amikor a fűtés korszerűsítés volt akkor sem lett jobb csak rosszabb!
Ez a fűtésrenszer egy kanadai liszenszű volt, közel sem felelt meg, a magyarországi elvárásoknak. A lakásunkban egy szál cső fut végig jelenleg is, amire egy pici 4es alu lamellák voltak rárakva, és a burkolat. A csövek, az épületben rossz szigeteléssel lettek ellátva, illetve az utcán a központokig. Télen, soha nem volt jég azon a részen, az biztos. A kazánok tulterhelve alig tudták biztosítani, egy "normális lakásban a 18Cfokot." A mi lakásunkban volt ekkor 2Cfok. Aztán a melegviz, és a fűtés heti renszerességel, 1-2 napra leállt, mert a kazánok tulterhelése közben, szivárogni, kezdett, amit a védelmi automatika érzékelt, és letiltotta, az egész kazán helyiséget. Mivel kazánt nam tudtak azonnal hozni a tél kellős közepén meg főleg a melegvízre szükség van, vissza kapcsolták a redszert, de már kevesebb kazán működött, illetve a többi kazánra esett annak az egynek a "terhelése" is. Más helyen már fel is robbant, mert nem bírta tovább. Azóta kicserélték az összes kazánt, és csak néhány leállás van azóta.(ja és 28000Ft csak a melegvíz és fűtés készenléti dija!!! :eek2: ) Amikor a lakást felujítottuk, a csővezetékek siralmas állapotban voltak, még 15 kijukadási lehetég is kilátásban volt. Amikor felujítottuk a laksát, ami 64mm^2 volt, és egy évig tartott mivel rajtunk keresztül kapott mindenki meleg-hideg vizet.
Amikor a padlózatot felszedtük alatta a párnafa az már szivacs volt, és volt alatta 20cm homok, alatta meg építési trömelék, de nem sok, mert már azalatt ott volt a föld.
Annyira hanyag volt, hogy tényleg egy évig tartott a helyre állítás. A szigetelés, és a falak kiszárítása, különösen sok időt vett el! Azóta nállunk, minden tökéletes, olyan jó a szigetelés, hogy a fűtés szinte nem is ment egész télen, viszont amikor a csöveket cseréltük, és ami töllünk ment felfelé, a csonktól , az biztos bemozdulhatott, mert a felettünk lévő mellett lévőnek, kettő, és a mi felettünk lévőnek egy, és az ő felettük lévőnek három csőtörése lett hirtelen utána, miután készen lettünk. Azóta a végig lett cserélve, de sajnos végig mi áztunk, a fölöttünk bekövetkező események miatt. De szerencsére nállunk minden oké lett! A fűtésrenszerre 600millió forintot biztosított a MOL (mert a MOL-tól kaptuk a fűtést), de a telepkarbantartója csak egy 200milló forintosat vett meg, a többivel lelépett, a mai napig keresik! :eek2: Jelenleg 585millió forint az egész telepnek a kára, amit a Fóku$zkom KHT. átvett, és eladott egy pesti cégnek, annélkül hogy mi ittlakó telepiek, tudtunk volna rólla. Aztán a pesti cég jött is volna, és mindent a 3szorosára kart növelni, hogy a veszteséget tudja kompenzálni. Ahha csak ebből csakhamar biróság lett, felszámolták a Fóku$z-t, és visszakerültünk Komáromi önkormányzathoz!
Ez volt idáig a legnagyobb hozzászólásóm idáig, de ez egy annyira összetett dolog volt, annyira összefüggésben van mindennel minden, hogy ezt kigy tudtam érthetően leírni, de megigérem legközelebb legfeljebb csak 5sornál rövidebb hszt. írok!
(#) _ampervadasz_ válasza Frankye hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

Ja és egy ízelítő, hogy hogy néz ki az új "vizierőmű, a sok csőtőrés után, felujítva.
(#) Sergei válasza pixels hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

szia.

egy 6-os vidiás ütvefuroval bátran megfurhatod a beton gerendát.tudszrá lyukat furni de sajna a furot eldobhatod.jah és nem kell eröböl nyomni a furogépet csak szépen lazán kényelmesen :yes:

üdv Sergei
(#) _ampervadasz_ válasza Sergei hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

Csak ne vasat találjon, mert akkor még egy párat furhat még! Egyszer amikor Győrben az Árkádot csináltuk, a mennyezetbe furtam, hogy az optikai füstérzékelőnek, a bilincset tudjam hová rögzíteni.
Ki is tudtam fúrni, de épphogy mellette ment el egy vasnak, majd hirtelen elakadt, és pofán vágott a T.I.P fúrókalapács. A fúrószár elhajlott, én meg majdnem repültem, 4,7 magasan felengengedett önjáróból.
(#) Sergei válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

hát igen ismerös ez a dolog ennélmárcsak az jobb ha viz folyik a mennyezetböl és nem tudod kihuzni a gépet
(#) pixels válasza Sergei hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

Hát igen, azzal talán bele lehetne fúrni... Csak nincs ismerős, akinek van, meg ideadná.

_ampervadasz_ :

A gerenda aljában 10 vasszál van elég sűrűn, a tetejében és közepében meg talán 6-6. Szerinted akkor elfelejthetem, hogy megfúrjam?

Háát ott nem a mennyezeből jött a víz hanem a SPINKLER csőből!
Átadás elött novemberben 2-án estefelé a németek egy banzájt rendeztek, hogy kész a koceráj, ja csak az érkezésük elött másfél órával elpukkant egy 800mm -es spinkler cső, elárasztotta a SPÁR bejárat elötti részt, egy egész kapcsolóteret, és a butikok, és a 3db lift között folyosórendszert! Na az jött, mint a cunami!
(#) _ampervadasz_ válasza pixels hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

Nemtudom, de én nemadnám érte a fogamat!
(#) Sergei válasza pixels hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

ha a szomszédom lennél adnék én furot meg furogépet is.de ha tiszta munkát szeretnénk végezni akkor a hilti puskával fel lehetne szögelni a mennyezetre :yes:

az igen szép lehetett.

minálunk csak egy auto szalonbol lett medence.de ugy hogy az emeleti konyhában nem volt megforrasztva a réz idom és ennek hatására medence lett a konyhábol,illetve a villany csövek a falban levezették a vizet a földszintre.látszott merre mennek a csövek és még a konyektorbol is viz folyt

A legjobb az volt még aznap, hogy mondták , hogy a fémhalogéneket rakjuk fe, de nem volt, anyag, de aézt rakjuk fel, szóval érted nem?
Mi felraktunk 10db fémhalogéntetőt az álmennyezetre, fehér sziloplaszttal, csak sokáig kellett ott álni!
Mások meg aszthitték, hogy nagyon elfáradtunk, merthogy a második napja dolgoztunk egyfojtában, és csak 20percet kellett kinyujtott kézzel tartani a fedőt, hogy ne jöjjön le, a távolból, meg csak nyujtózkodásnak láttszott!

A végleges teszt volt a legjobb aznap éjjel éjfélkor.
Bekötöm az ÁRKÁD feliratot, meg a peremvilágítást, és még 5 reklámot. Felkapcsolom a 16A -es kismegszakítót sejtelmes búgás, hallatszódott. Kimegyek, kérdeztem hogy minden ok e?
Hát nem az a Reklámból semmi sem indult el. (Mert kiderült elloptak 50m 5x2,5 MCu-t) Az kárkád feliratból, az Á és a K discozott, a peremvilágításból kettő fénycső világított, 20percig aztán egy durr és kialszik.
Visszanézek a kismegszakítóhoz, a búgás egyre hangosabb volt! Rámérek a lakatfogoósműszerrel az meg kiakadt, és a kismegszakító forrt!
Megjegyzem nem én csináltam, nekem, illetve nekünk csak a bekötést kellett megcsinálnunk. De az egész úgy ahogy volt rossz volt!

fejetlenség meg szervezetlenség
dolgozzál de nincs mivel

megint az a szinesfém kereskedelem
itt földkábelt huztak be a villanyászok dirib darab védöcsöbe. aztán felajánlottuk nekik hogy adunk védöcsövet mert nekünk sok megmaradt igy ök is jol járnak mert mégicsak emberségesebb a kivitelezés ha egybe van a csö. oda adtuk nekik ök behuzták a gép meg betemette az árkot.másnap reggelre meg hiányzott a 4x 75 méter 4 eres földkábel ( a vastagabbik fajtábol) mitnemondjak majdnemcsak keretbe foglalták a nevünket hogy oda adtuk a csövet nekik,mivel igy joval egyszerübb volt nekik befüzni az ujj vezetéket.hozzáteszem nyil egyenes volt a lefektetett villanykábel szoval nem volt benne iránytörés

Ez minig így van egy ekkora horderejű projekt kivitelezésekor!

Azon már meg sem voltam lepődve, hogy a tervrajzon szerepelt egy áramváltós főmérőfej, aztán felrakom egyedül a itongra, aztán a jött a főfőnök, aztán ordítozott a mi főnökünkkel hogy feleletőlen, mekkora f*sz, mert ennek nem itt a helye stb.
Aztán 150m odébb került. Ez volt a másodikon a SATURN mellett lévő ALEXANDRA könyvesbolt bérleménynek a fogyasztásmérője.

Na de akkor már összegyült bennem az erő, amikor egy 2x2x0,8 as kábelt kelett áthuzni a SPÁRelötti butikok mellett lévő kapcsolótérből, a SATURNba.
A SATURNnak a vezetője is ott volt, egy 60cm nénike, pitbul arccal, és kb a természete is hozzá hasonló volt.
Nem akar minket beengedni, minden idióta kifogással jött, aztán bementünk, és elfűztük a kábelt a SATURNban lévő kapcsolótrérig.

Ott az Árkádban erre nem volt lehetőség, mert a rendörség, és az Árkádban lévő örség is védte a komplexumot. Az már más hogy az eta porszívó dobjában csempésztem a kaábelt én is!
Főleg amikor a 240es kábelfogadóhelyiségben kellett kötni.

A legjobb a SPÁR raktárhelyiségében volt jó dolgozni, tudtam enni inni, miközben toltam a 240es kábelt a tálcában.
Az árkád transzformátor helyiségétől kellett, a SPÁR kapcsolóterébe behozni a kábelt. Szóval idő, és erőigényes volt, de legalább egy karnyujtásnyira volt a kaja és a pia. A biztonsági őrrel meg jóban voltunk, de azért nem koccintottunk.

minden rosszban van valami jo
(#) bandikala hozzászólása Aug 1, 2008 /

Az építkezésről elloptak 110000Ft értékű rézkábelt és kőműves szerszámokat.
Következő: »»   159 / 978
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem