Fórum témák
» Több friss téma |
Ez a megoldás túl egyszerűnek látszik.
Ferrit gyűrűnek az a dolga, hogy az árnyékoláson folyó áramokat csillapítsa, ezért ide bármilyen alacsony frekvenciás gyűrű jó, amelynek mérete passzol a kábelre. Ezzel az elrendezéssel az a gond, hogy egy ilyen félhullámú dipól közepén áramhas van. A becsatolásnak szimmetrikusnak kéne lenni, a korrekt megoldás balun használata lenne. Csak azért működik viszonylag jól, mert az illesztetlenség kis mértéke a vevő bemeneten nem számítanak túl sokat. Az ütközési csillapítás az átviteli út csillapításához képest jóval kisebb. A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2019
Ma esti áthaladás a Meteor M2-ről
Vevő: Airspy R2 Antenna: Sirio GP3e
Múlt heti esti áthaladás a Meteor M2-ről.
A vevő ugyanaz, de antennát váltottam erre (kép). Szerintem az északi rész most sokkal jobb, pedig nincs olyan magasra téve.
Üdv mindenkinek! Nem túlzottan régen kezdtem hallgatni időjárási műhold adásokat ebből kifolyólag nem rendelkezem tapasztalattal ezen a téren. Egy usb sdr vevőt használok vételhez. Nekem csak ilyen képek jönnek csatolok is egyet. Néhol szép képeket látok még a Noaa műholdakról is. A kérdésem hogyan tudnék jobb életszerűbb képeket venni? Gondoltam a dekóder nem megfelelő amit használok WXtolmg. A vételi jel szépen hallható nem tudom mit nem csinálok jól. Tapasztalatom nincs ezen a téren csak kísérleteztem a dologgal.
Szia! Ez az alaptérkép, amit a program generál. Játszani kellene a hangkártya beállításokkal, mert a program nem kapja meg a hangfrekvencás jelet. Kösd össze a line outot a line innel, vagy a mikrofonbemenettel, de virtuális kábelt is használhatsz.
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2022
Az SDR programmal tudsz rogziteni is.
Tobb lehetoseged is van. Alapsavi jel csak hangfrekvencia. Ezen a modon kenyelmesen tudsz utofeldolgozni. Nem kell kapkodni abban az 5 10 percben mig az atvonulas tart. Tobb fele beallitast is kiprobalhatsz , mivel ott van a vett audio fajlod. Ha pedig beallt egy jol hasznalhato akkor azt elesben is probalhatod. Ha van eleg tarkapacitasod akkor akar teljes vett nagyfrekis spectrumot is rogzitheted, ekkor a doppler csuszaszbol adodo hibakat is tudod korrigalni. Persze nem kell tobb megas savszellesseg eleg a legkisebb par 100 kHz spectrumkepet latnod. Igy igaz gigabajtos fajlok jonnek letre 5 10 perc alatt. Igen a masik az hogy a vett audio jelet rakell vezetni a wxtoimage bemenetere. Ezzel is el kell jatszani ... fizikai kapcsolat audio ki es bemenet osszekotese hangkartyan ... vagy virtualis audio kabel program hasznalataval mint ahogy elozoleg irtak . Azok kozott is vannak vakvaganyok oprendszer/ hangkartya driver fuggoen.
Úgy tűnik sajnos a Meteor M N2 is befejezte a pályafutását végleg : Bővebben: Link
Idézet: „08.02.2023 Meteor-M2 is apparently completely lost for LRPT. Only devices that do not require precise orientation are enabled to work. Data/Information is only received when a ground station accidentally hears Meteor-M2 sporadically. We hope to see you again on Meteor M-N2-3!”
Üdv mindenkinek! A kérdésem Sdr Rtl2832u R828d A300u Dab vezeték nélküli FM rádióvevő alkalmas meteor m2 vételére? Válaszokat köszönöm! Egy képet is csatolok melyik vevőre gondolok.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |