Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tina

Témaindító: Ferix_, idő: Márc 29, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   49 / 49
(#) Skori válasza glaci hozzászólására (») Dec 15, 2023 /

Egyedi problémának tűnik. Nagyon régóta használok TINA-t, és soha egyik verzió sem produkált ilyet.
Ez milyen verzió? A "Cimke" feliratba bal oldalon, hogy került egy checkbox, ami takarja a felirat egy részét? Esetleg hibás patch, vagy valami fájl sérülhetett...
(#) rascal válasza glaci hozzászólására (») Dec 15, 2023 /

Szia! Nekem ez az ablak így néz ki, és működik. Én a Texas Instrumens oldaláról töltöttem le az ingyenes verziót jó régen.
Version 9.3.200.277 SF-TI
Build date: 2018. október 4., csütörtök, 19:41:54
(#) glaci válasza Skori hozzászólására (») Dec 15, 2023 /

Szia!
A verzió:
TINA DesignSoft V9.3.50.47 HUN Industrial PRO x64 x86.iso
(#) Skori válasza glaci hozzászólására (») Dec 16, 2023 /

Ebből (V9) két verzió keringett a virágboltban is. Az egyikbe a törésre bejelzett minden víruskereső, ennek ellenére használtam egy kis ideig, és nem okozott vírusra/trójaira jellemző problémákat. Ugyanakkor a törés erősen bugos volt, bizonyos menüpontok nem, vagy hibásan működtek, és a program is gyakran összeomlott (mondjuk a legális verzió is összeomlik néha, de az ritkábban).
A későbbi verzió, amiben állítólag nincs trójai, az sokkal bugosabb (egyszerűen fogalmazva úgy sz@r az egész ahogy van), és nekem sokkal inkább tűnt úgy, hogy vírusos is...

A további virágbolti és hasonló, + egyéb verziók:
- 5-ös magyar, ez jól működik, nem vírusos, és másolni is lehet, nem muszáj telepíteni. Viszont a 8, 9-es verziók sokkal gyorsabbak, ez eléggé lassú azokhoz képest. Itt nem maga a programfelület sebességére gondolok, hanem a szimuláció sebességére.
- 6-os és 7-es verziók, van ahol működnek, van ahol meg egyáltalán nem. A 6-os eléggé bugos önmagában is. Ezeket nem érdemes használni. Ha jól emlékszem az 5,6 verziók valamelyikében benne maradt egy alkatrész-szám korlát is.
- 8-as verzió, ez az első olyan ami érezhetően gyorsabb, mint a korábbiak. Ez is bugos rendesen (gondolom a törés nem túl jól sikerült ennél sem), és a törésje jeleznek a víruskeresők.
- Texas-os, ingyenes verziók. Sajnos csak a 9-es van meg. Egész jól működik, de viszonylag hamar bele lehet ütközni a korlátaiba. A licenc tiltja az oktatási célú felhasználást! Ezért gyakorlatilag csak otthonra ingyenes. Ha nem akarod megvenni, akkor vagy ez, vagy az 5-os verzió az ajánlott. Esetleg még a 9-es korábbi, elméletileg "vírusos" verziója - ha nálad éppen működik az adott PC-n - ha tartasz a vírustól, akkor lehet neki egy külön virtuális PC-t futtatni (amit kizárólag csak erre használsz), itt nem tud komolyabb problémát okozni (akár egy XP is elég hozzá).
(#) glaci válasza Skori hozzászólására (») Dec 16, 2023 /

Köszönöm szépen, a kimerítő, mindenre kiterjedő választ!
(#) bencikusz válasza Skori hozzászólására (») Dec 16, 2023 /

Még annyit, hozzáfűznék Skori válaszához, hogy időről időre, jó áron meg lehet venni, a TINA oldaláról. Elvileg még most is van valami 30 40 % körüli akció. Most a 14-es verzió fut éppen.
(#) boti2 válasza bencikusz hozzászólására (») Dec 18, 2023 /

Igen, ilyenkor karácsony körül szoktak néha még féláras akciók is lenni. Én is így vettem meg.
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2023
(#) bencikusz hozzászólása Jan 3, 2024 /

Kedves Mindenki!
Van valakinek bevált módszere, PWM jel előállításra a TINA áramkör szimulátorban, analízis céljából?
A válaszokat előre is köszönöm!
(#) Skori válasza bencikusz hozzászólására (») Jan 3, 2024 /

Fogsz egy generátort, beállítod háromszögjelre. Ezzel sorbakötöd a moduláló jelet, pl. egy fix DC forrást, vagy egy másik generátort. A kapott összegjellel lehet vezérelni pl. feszültségvezérelt kapcsolót, vagy komparátort.

Amúgy egy sima generátor esetében is állítható külön a "H" és az "L" szint ideje.

pwm.png

(#) bencikusz válasza Skori hozzászólására (») Jan 3, 2024 /

Köszönöm szépen!
Hasonló megoldásra jutottam én is, csak találtam egy "Vezérelt forrást" a TINA-TI oldalán és azt paramétereztem át.

A képen látható függvény: IF(V(N1)>V(N2),5,0) gyakorlatilag egy If else. Ha a V(N1) nagyobb mint V(N2) akkor a kimenet 5 egyéb esetben 0.
(#) glaci hozzászólása Okt 19, 2024 /

ti.com tina90

Sziasztok! Van e valakinek tudása arról, hogy a ti.com-ról letölthető tina90 változat, milyen korlátokat tartalmaz és mire használható és mire nem?
(#) jonasr75 válasza Skori hozzászólására (») Dec 11, 2024 /

Szia! Tudsz nekem ajánlani illetve megosztani egy olyan verziót, ami működik és nincs benne trójai? Saját gyakorlási célra kellene, nem munkára vagy oktatásra. Nem baj, ha lassabb az analízis, csak fusson. Nekem egy tina 7-es van, ami win10 alatt valami miatt nem fut. Vagy próbáljak meg egy virtuális pc-t futtatni xp-vel? Mondjuk azt még sosem konfiguráltam, lila gőzöm nincs, hogyan kell.
köszi.
(#) Skori válasza jonasr75 hozzászólására (») Dec 11, 2024 /

Régebben letöltöttem a TINA Texas féle ingyenes verzióját, ezt oda tudom adni. Ugyan nem a legfrissebb verzió, de tutira nincs benne trójai.. Délután/este megkeresem, felteszem valahová. Privátban küldöm majd a linket (ha elfelejteném, akkor üzenj rám).
(#) Skori válasza glaci hozzászólására (») Dec 11, 2024 /

Ha jól emlékszem, csak magán használatra ingyenes, oktatásra ill. oktatásban NEM használható. Vannak benne Texas-os alkatrészek, és korlátozott az áramkör maximális alkatrész száma.
(#) Skori válasza jonasr75 hozzászólására (») Dec 11, 2024 /

Virtuális gép: A Virtualbox ingyenes, és elég jól használható, tedd fel, próbáld ki. Az XP szépen megy rajta, bátran lehet kísérletezni vele.
(#) Ge Lee válasza jonasr75 hozzászólására (») Dec 11, 2024 /

A 8-as elérhető volt a neten éveken keresztül, az biztosan megy w10 alatt, a 9-esek amiket feltettek azok mindegyik vírusos volt. Volt egy magyar 10-es vagy 11-es már nem emlékszem, de az csak egy töredék demó verzió volt, még elmenteni sem lehetett benne amit rajzoltál, korlátozott volt a méret, a letehető alkatrészek darabszáma stb, szóval semmire se jó.
(#) CHZ válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 11, 2024 /

Idézet:
„a 9-esek amiket feltettek azok mindegyik vírusos volt.”

Nekem ez valt be, tobb mint 8 eve hasznalom, ez megnyitja a regebbi verziok rajzait is.
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2024
Következő: »»   49 / 49
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem