Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3539 / 3562
(#) nagym6 válasza furko hozzászólására (») Feb 4, 2024 /
 
Hülyeséget írtam, nem merőlegesnek, hanem egyvonlalban kell lenni a lézervonallal a húzás erőnek.
Gyerekkorban ahogy írod. Kukorica szemet pár méterről sokszor eltaláltuk.
(#) Remci válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 4, 2024 /
 
Én a szomszéd ablakát is
(#) nagym6 válasza Remci hozzászólására (») Feb 4, 2024 /
 
Pont elugrott előle a hülye tyúk.
(#) szs válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 4, 2024 /
 
Azért kár ezt a csúzlit feszt szidni. Ha jól megcsinálták (és nem olyan gagyi mód, mint amit bbb említett) egy jó kis szerszám. Persze, nem ér többet, mint egy távcsöves légpuska , de ha megtanuljuk használni, akkor ugyanolyan jó eredményű.
Amúgy: valójában minden fegyverféleséggel jó megtanulni valóban célozni. Nem ablakbetörésekkel hetvenkedni.
És legjobb abban maradni, hogy sohasem kellett komolyan használnunk egyet sem. Akiknek kell használniuk, azokból is belehülyül némelyik. És nem csoda ez.
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2024
(#) bbb válasza szs hozzászólására (») Feb 4, 2024 /
 
Nem szídom, csak a korábbi gallyra erősített gatyagumihoz képest nem annyira kényelmes, mert túl rövid a szára és így nekem nem jó megfogni. Gyakorlatilag a kisujjam a fogókar alatt tudom behajtani, azt már nem tudom rákulcsolni a szárra. A gumi rögzítése számomra furcsa, felülről van a lapos szíj megfogva. A lézer rajta csak arra jó, hogy világítson, a célzást egyáltalán nem segíti - szemre nélküle jobban megy.
A régi horgászcsúzlimmal pontosabban tudtam lőni, mint ezzel, kár, hogy elfáradt a műanyag nyele (igen, az arra volt kitalálva, hogy ívben tudd bejuttatni a vízbe a kaját, s nem egyenesen kellett vele célozni, hanem alulról egy ívpályát kellett vele belőni).
Fiatalkoromban volt a kezemben vadászcsúzli, amihez alkaros támasz is volt - na az valami elképesztő cucc volt, élmény volt vele lődözni.
(#) nagym6 válasza szs hozzászólására (») Feb 4, 2024 /
 
A lézercélzó nevetséges. A kihúzott gumi iránya nem pontos, lehet kicsit erre-arra, kavics is erre-arra megy.
Távcsöves légpuskánál a cső és a távcső iránya fix azonos.
(#) szs válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 4, 2024 /
 
Maga a csúzlizás is lehet nevetséges, ha úgy vesszük.(ha mindenáron nevetségességről akarunk beszélni)
Meg nevetségesebb a távcsöves légpuska. A távcsőtől picivel sem pontosabb, csak pénzt lehet kerni érte. Akarmilyen fix.
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2024
(#) Remci válasza szs hozzászólására (») Feb 4, 2024 /
 
Meg közelebb hozza a célt. Ne a Slavia 630,meg 631-ben gondolkodj, vannak attól pcivel komolyabb légpuskák is.
(#) szs válasza Remci hozzászólására (») Feb 4, 2024 /
 
Komoly légpuska?
Erről a PPS-el célbalövés jut eszembe. Akár lézerirányzékkal is...
Lőni mindkettővel lehet. Célbatalálni csak közelről

(A komoly szó és a légpuska szó amúgy is ellenkező előjelű)
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2024
(#) Skori válasza Remci hozzászólására (») Feb 4, 2024 /
 
Slavia-val anno kirakott gyufaszálakra lőttünk a barátaimmal, a gyufafejet kellett lelőni sacc 20m-ről. Amikor már egész jól ment, akkor növeltük a távot. A Slavia-hoz készített egy ismerős jobb dugattyút, és kapott erősebb rugót is, úgy már 50m-re is egész jó volt.
Amúgy légpuskából nem csak 4,5mm-es volt, hanem létezett nagyobb kaliberű is, és voltak szénsavpartonnal működők is... Egy barátomnak pedig FÉG gyártmányú légpuskája volt, amin nem a csövet kellett letörni, hanem külön felhúzórúd volt rajta - na azon már volt értelme távcsőnek is.
Lőttünk akkoriban Lov21 légpisztollyal is, úgy oldották meg hogy ne lépje túl a törvényben meghatározott tűzerőt, hogy a CO2 cső lötyögősre volt illesztve gyárilag, így lövéskor a nyomás egy része elszökött. Ezt, és a betöltőrudat rendesen megcsinálva (meg az irányzékot is - mert az gyárilag katasztrófa volt), hát.. nem álltam volna elé. Merev, felépítésű, pisztolyhoz képes hosszú csöve volt, célbalövésre optimális (de nem csak arra). Persze sokan a fegyverre mondják, hogy vacak, de ez nem mindíg van így... (általában akik nem tudnak lőni)
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2024
(#) Remci válasza szs hozzászólására (») Feb 4, 2024 /
 
Komoly. Pl a Gamo, ami nálunk csak 7,5J-osra lebutítva kerül forgalomba. Gyári érték 36J vagy több. De vannak más márkák is, amivel külföldön,pl a Spanyoloknál, szőrmés apróvadra vadásznak.
(#) Skori válasza Remci hozzászólására (») Feb 4, 2024 /
 
Milyen módon butítják le amúgy?
(#) Remci válasza Skori hozzászólására (») Feb 4, 2024 /
 
Nekem is van Slaviam,bár már régen használtam. A suliban általánosban volt lövész szakkör ( MHSZ) , ott is sokat lövöldöztünk velük. Volt amit megy mag köpködőnek hívtunk,mert repülés közben látni lehetett a lövedéket
(#) Remci válasza Skori hozzászólására (») Feb 4, 2024 /
 
Ha jól emlékszem,gyengébb rugót tesznek bele.
(#) szs válasza Remci hozzászólására (») Feb 4, 2024 /
 
Értrm. Ezt a valódi fegybereket gyártóknak, és az azokat felhasználóknak is mondjuk már el. Mi a francért költenek ra, amikor a légpuskák olyan jók...

Megválaszolom előre: szeretünk tét nélkül célbalövöldözni. Ahhoz a légpuska elég. 10 méterről néha eltaláljuk a gyufaszálat, és azzal kérkedünk. Azzal nem, hogy hányszor nem.

Ui:
Idézet:
„köpködő”

Na, kb ez a légpuska lényege
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2024
(#) Remci válasza Skori hozzászólására (») Feb 4, 2024 /
 
Egy a sok közül.
(#) Remci válasza szs hozzászólására (») Feb 4, 2024 /
 
A valódi fegyvereket vadászatra gyártják, van hogy egyedi kérésre,jó pénzért, engedéllyel rendelkezőknek. A légfegyvereket meg olyanoknak, akik az előbbit nem engedhetik meg maguknak,de azt is csak magánterületen használhatod.
(#) szs válasza Remci hozzászólására (») Feb 4, 2024 1 /
 
Persze. Erről beszélem. A légpuska játék. F... hosszabbító. Nem fegyver, nem komoly. És nem is valódi céllövő.

Ha belegondolok: amíg nem muszáj, addig a többségnek csak f..hosszabbítás a lövöldözés, a nagy szagértelem ebben . Addig örüljünk, míg nem kell nekünk is
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2024
(#) Skori válasza Remci hozzászólására (») Feb 4, 2024 /
 
Ki gondolná, hogy még most is van raktáron LOV21: Bővebben: Link
(#) Remci válasza Skori hozzászólására (») Feb 4, 2024 /
 
Nálunk ilyen volt Bővebben: Link
(#) Skori válasza szs hozzászólására (») Feb 4, 2024 / 1
 
Bár nem nekem címezted, de én említettem a gyufaszálra lövést. Ez egy ügyességi játék volt akkoriban. A célbalövés pedig amúgy egy sport, aminek az egyik eszköze pl. a légfegyver is lehet. Persze ha lenézed ezeket a sportolókat az inkább téged minősít, az általad említett "f..hosszabbítást" meg magyarázd el a női versenyzőknek is. Egy hölgy ismerősom, aki fiatalabb korában többször nyert légpisztollyal versenyt, szerintem hasonló jókat mondana neked mint amiket te írtál... Pl. gondolom jó nagy autód lehet
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2024
(#) Remci válasza szs hozzászólására (») Feb 4, 2024 /
 
Ezt azért nem mondanám. Egy fegyver sosem játék,még ha csak légpuska is. Az is tud súlyos sérülést okozni. Valaki mondta egyszer,hogy az íj,nyíl gyerekeknek való játékszer. Mégis évszázadokon át vérbe borította a világot.
(#) Skori válasza Remci hozzászólására (») Feb 4, 2024 /
 
Egy rendes íj kihúzásához nem kevés fizikai erő kell, és szerintem egész komoly tűzereje van. Egy barátomnak volt egy görgős íj (ezt könnyebb kihúzott állapotban megtartani), és egy nyílpuskája. Ez utóbbihoz egy külön kart kellett beakasztani, hogy egyáltalán fel lehessen húzni. Mindkettő komoly fegyver. Viszont egy gyerek fel sem tudná húzni egyiket sem.
Később eladta mindkettőt, mert túl veszélyesek...
(#) szs válasza Skori hozzászólására (») Feb 4, 2024 /
 
Nem értelek. Amikor legyalázták azt a csúzlit, aminek lézeres irányzéka is van, akkor elmondtam: az egy jó játék, ér annyit, mint egy távcsöves légpuska. Azaz: igen, spoteszköz. Nem fegyver. Igen, férfiasnak tűnő játék.
Erre most az a baj, hogy már én sem tekintem többnek? Én elhiszem, hogy van hölgyismerősöd, aki légpisztolyozik, sőt, bajnok is benne. (Így fórumokon amúgy is tele vagyunk különleges bajnokokkal).
Attól még: játék mind. És igen: nem lenézendőbb egyik sem a másiknál. És NEM fegyver. Szerencsére nem komoly dolgok. Én hadd örüljek már ennek

Van nagy autóm. De nem úgy, mint céloztál rá, és nem is az a célja.
(#) bbb válasza Skori hozzászólására (») Feb 4, 2024 /
 
Ráadásul, ha nem viselsz alkarvédőt és egy pillanatra nem figyelsz oda hogyan tartod az íjat, akkor gyönyörű véraláfutásos zúzódást tudsz összeszedni egy óvatlan mozdulattal.
A légpuskával is simán ki lehet lőni a másik szemét, ha hülyéskedik az ember és nem megfelelő körültekintéssel jár el. Pár hete airsoftozni voltam néhány cimborával - vastag pulcsi, nadrág, de ahol eltaláltak, az egy bő másfél hét alatt gyógyult be Na ott is a biztonsági intézkedések kötelezők, különben megváltozhat a látásmódod elég alaposan...
Mostanában új divatjáték a "gélpuska" (gel gun), ez vízben megdagadó, elég puha bogyeszt lő ki magából - no a teszteken azért csak felvették hozzá a szemüveget Bővebben: Link
(#) gyerek67 válasza Skori hozzászólására (») Feb 5, 2024 / 1
 
Így igaz.
Magam is íjászegyesületi tag vagyok, bár egy jó ideje nem indulok versenyeken, mert sokkal több időt és energiát kellene az edzésekre fordítani.
A versenyzőknek a Magyar Íjász Szövetség állít ki évente igazolványt, mely szerint:
"A versenyengedély tulajdonosa íj/számszeríj sportcélú birtoklására jogosult, valamint egyéni felelősség- és balesetbiztosítással rendelkezik."
Fegyvernek nem minősülő, de emberi élet kioltására alkalmas eszközökről beszélünk. Egy ilyen sporteszköz jellemzően 40-55 fontos, a vessző kezdősebessége pl. csigás íjak esetében 300-350 fps (láb/s) feletti, tehát bőven meghaladhatja a 100 m/s-t, azaz a 360 km/h-t.
Az ún. 3D szakágban a cél maximális távolsága 45 méter.
Nem játék, egy ilyen eszköz avatatlan kézben katasztrófát okozhat!
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2024
(#) sany válasza Remci hozzászólására (») Feb 5, 2024 /
 
Amikor én általános iskolás voltam, a tornatermünk ablakát lőttem ki focilabdával.
Véletlenül, volt csörömpölés.
(#) Macsek71 válasza Remci hozzászólására (») Feb 5, 2024 /
 
Idézet:
„Egy fegyver sosem játék,még ha csak légpuska is.”

Annó a suliban aktív tagja voltam a lövészklubnak ... Rémlik,hogy a fenti mondat volt az egyik alapszabály ...

Más : Van ez a NERF nevű játékfegyver-sorozat. Ugye ezt elvileg arra tervezték, hogy gyermekeink relatíve biztonságosan lövöldözhessenek egymásra.

Kölköm "örökölt" egy kupac ilyen "játékot", az egyik nem működő eszközt szétszedtem... Gyakorlatilag légfegyver elven működik : rugó->dugattyú->lövedék. Kis tisztítás, polírozás (műanyagon ), kenőanyag pótlás után el kellett zárni a gyerekek elől. Ugyanis nagyon durva lett : Szobatávolságról (ahonnan a gyerekek is aprítanák egymást) horpasztotta az alumíníum üdítős dobozt, vagy beszakította a hullámpapír "pajzsot" ...
(#) Ge Lee válasza Remci hozzászólására (») Feb 5, 2024 /
 
Így van, egy légpuska olyan amilyenre a gyártó megcsinálja. Nálunk ugye a 7,5 joule a határ, de pl. a Gamo Magnum ha nincs visszabutítva akkor 36 joule, a youtube-on vannak videók hogy vaddisznót lőnek le vele. De léteznek még ennél erősebb légpuskák is.
A nyílpuskát meg nem is értem, nekem volt egy 150 font-os még fiatal koromban, azzal akár 100 méterről is le lehet teríteni egy embert, mégsem kell hozzá engedély.
(#) Gafly válasza Macsek71 hozzászólására (») Feb 5, 2024 /
 
Van egy kollégám, annó még volt sorkatonaság.
Szerintem nem is harckocsizó volt, hanem valami vegyvédelmis, vagy hasonló.
Meséli, hogy ül bent a tankban, van kukucskáló, lehet forgatni, meg minden.
Egyszer feltűnt a parancsnoknak, hogy amerre csak megy, mindig követi a fegyver.
Állítólag nem is kicsit lett ideges, pedig lőszer aztán a közelben sem volt.
Következő: »»   3539 / 3562
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem