Fórum témák
» Több friss téma |
Egyszerű kérdésem lenne. A mellékelt képen melyik gyártó logója látható?
Talán Signetics..
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2024
Csak óvatosan kotyogok közbe, hogy illik lennie egy üzemi és egy vész szenzornak is...
Elnézést a késlekedésért, ma jutottam odáig hogy megmérjem "rendesen", azaz kompenzátorosan, nem csak rádugva a multiméter. 1.011 V, a névleges 1,01865 helyett, én ez tökéletesnek mondanám.
Szerintem nyitok neki egy saját topic-ot.
Üdv Mindenkinek. Minden alkatrészt ellenőriztem. A potméterrel szépen lehet állítani a feszültséget. A váltakozó fezsültség 28,8- 28,9 V. Az egyen feszültség 0- tól 18,8-19 V amit a potméterrel szépen lehet állítani. Amikor az akkumulátort csatlakoztatom potmétert 0 V - ra állítva 16,2 V - tal tölt ami már az akkunak nem jó mi miatt van ez a jelenség. Az miért van amikor a potmétert 0 V felé állítom átvált mínusz előjelre a digitmulti. Lehet át kellene mennem az akkutöltős topikba. A segítséget előre is köszönöm.
Hello! Igen, bizony illene átmenni. De hogy válaszoljon valaki, ha azt sem tudja milyen töltőd van. De ha leszabályozod a töltőt nullára, és ráteszed az aksit, vélhetően visszafelé fog folyni az áram és akkor miért ne mutathatna mínuszt? (Feltéve hogy tud ilyent.)
De nem mindegy mit tettél rá, mekkora volt a töltőáram és miért kellene 0V-ra állítva helyesen csinálnia bármit is? És miért nulla, ha tölteni szeretnéd? Cseppet zavaros a dolog.
1 mV eltérés a névleges feszültségtől már bőven azt jelenti hogy mint referencia nem jó, hogy a cella halott. Persze nem mér a multid se ilyen pontosan, meg nem is használják ezt már referenciának vagy 50 éve. Nem leszólni akarom mert én értékelem az ilyet, csak megjegyeztem.
Örülök, hogy nem nem bontottam szét pusztán a doboza miatt.
Jó, hogy van aki törődik vele és látja benne az eszmei értéket, valamint láttatja másokkal, hogy volt valamikor ilyen is.
Sziasztok,az érdekelne hogy ez a kis trafó pontosan mire való? Galvanikus leválasztása szolgál,hogy ne legyen direkt kapcsolat pl ket egység között?
Sziasztok!
Szeretném meghirdetni ezt a sorkapcsolót, kapcsoló sort, vagy mit. Milyen néven lenne érdemes? Sok éve vettem valami brutál bemenetválasztónak. Mi másra lenne még használható?
Szia!
https://www.rgbautomatyka.pl/en/transformer-d4721-x088-70-t60403-d4...6.html A kép alatt a második letölthető katalógus adat. Üdv. A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2024
Szia!
Tirisztor vagy triak gate-meghajtásához szoktak trafót használni, mert azoknak kis feszültség, de viszonylag nagy áram kell. Ezen kívül nagyobbacska IGBT vagy MOSFET gate meghajtásánál is használják, de ott a galvanikus leválasztás is szempont szokott lenni.
Nagyon szepen koszonom,valami miatt nekem nem sikerult megtalalnom az adatlapot
Koszonom szepen,en is erre tippeltem volna,mivel eleg kezdo vagyok,de annal lelkesebb Ez egy hegesztogep ket panelja,azt hiszem fokozatnak hivjak,ezek kapcsolodnak a trafo meghajto tranzisztorokra,amibol 16 darab van
Szia!
Nem tudom mi a pontos neve, de hasonló kapcsoló sor volt egy régi orosz rádióban (Salute 001), amivel a frekvencia tartományokat lehetett kiválasztani (hosszú, közép 2 sávra, rövid 5 sávra bontva, és FM) Kisebb méretben egyik multiméteremben ilyen kapcsolósor a méréshatár váltó kapcsoló. Erre csak akkor jó, ha az egyiket benyomva kilöki a többit is, és nem függetlenek.
Bocsi eltűntem készítettem még egy pár fotót igy hátha jobban rá lehet jönni. az biztos hogy kapcsol a készülék három fázisú bár maga a kemence csak egy de ezzel semmi gond nincs. Mágneskapcsoló is van benne illetve ajtó zárva kapcsoló. Illetve ott az állíthatóság is.
SMD elkó beazonosításhoz kérek segítséget
felső sor 472 középen 1000 alatta 50 B mért érték 1000 mikro körül mekkora lehet a feszültsége? 50V?
Fotót tehetnél fel róla.( Alumínium házas kivitelben létezik).
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2024
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni HX9723 léptető motor vezérlő adatlapjával kapcsolatban, megvan valakinek? Gugli nem barátom...
Sziasztok!
Olyan SMD IC-vel találkoztam amit nem tudok beazonosítani. Ha valaki ismeri vagy találkozott már vele esetleg hogy mire használható az jelezze felém. köszönettel totimalk Remélem a képen olvasható de leírom amit látok. H ITS 61235 N 208 A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2024
A barátom két értelmezhető találatot ad. Egyfelől az ITS612 egy nagyáramú FET, de nem ilyen tokozásban, másfelől LM741 műveleti erősítő. A nyákból, az alkatrész környezetéből kiderül, hogy melyik lehet valójában. Persze simán lehet, hogy egyik sem.
Általában a felső sor utal a kapacitás értékre. Középen a feszültség kódja, alul meg valami gyártási kód.
Fotózd le légy szíves, ha pontosabb infóra vagy kíváncsi. ( 50B csak az orosz nyelvben jelent 50V-ot "вольт" Idézet: „Általában a felső sor utal a kapacitás értékre. Középen a feszültség kódja, alul meg valami gyártási kód.” Biztos vagy benne? A mellékelt kép szerint fentről az első a gyártói jelölés,második sor a kapacitás a harmadik a feszültségtűrés. Az 50B valóban orosz jelölés a fezültségre. Végül is elképzelhető, hogy Ők is gyártanak ilyen kondikat.( vagy....) A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2024
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni a képen látható 6 lábas IC beazonosításában. Egy Kindle ebook olvasóban található rögtön az USB port után. Előre is Köszönöm!
A legjobb tippem:
AP3029 white LED step-up converter Bővebben: Link Az USB 1-es lábáról a +5V a L1300 induktivitáson az 1-es lábra van kötve, ez is passzol.
Akkor az "általában" nem korrekt.
Ezért inkább azt lehet mondani, hogy gyártó függő. A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2024
Igazad van! Ok.
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2024
Üdv Mindenkinek. Fali dugasz tápban az IC ledobta a felíratott evvel kapcsolatban kérnék segítséget beszerzési lehetőséget, amit előre is köszönök szépen.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |