Fórum témák
» Több friss téma |
Legyen a furat 0.5-0.6 mm és ha megjött kifúrod 0.8-ra.
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2024
Hole to hole clearance(Different nets) 0.5mm (két lyuk közötti táv?)
Amennyiben szigetelés kell a 2 lyuk között Pad to Track 0.2mm (vezetősáv/lyuk táv? ) Forraszto felület és a vezetösáv közötti távolság Via to Via clearance(Same nets) 0.254mm Mert ugyanazt a jelet vivö vezetékröl van szo. ( azaz nem kell szigetelés). A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2024
Na jól van jó lesz ez így is:
megtaláltam azthiszem ami nekem kell: Minimal trace and spaceing 1-2 Layers 5mil (0.127mm) 5mil (0.127mm) Így minden bele fog férni. Köszönöm mindenkinek a segítséget!!!
Ezzel csak az a baj, hogy amint beleharap a 0.8-as fúró a 0.5 -ös lyukba, máris törik.
Oszlopos fúróval talán be lehet próbálkozni, de az első kb 2-3 próba szintén fúrótörés lesz csak.
Ehhez nagyon gyors fordulatu furo kell. A mezei oszlopos furogépek tul lassuk.
Igen az megy kb 3000-et. 10000-et pörgő meg nem hiszem, hogy mindenkinek van otthon.
Spéci panelfúró meg még kevesebbeknek.
Ui.: Nekem is csak egy bútorlapból faragott bóvli van.
Na ne, ma mëg a legolcsobb DC motorok között is több van ami joval 10000 felett tud forogni.
Az igaz, én most a pincébe található asztali fúróra asszociáltam. Az AC.
Én egyszer próbáltam azt hiszem 0.6-os furatot átfúrni 1-essel a DC fúrómmal. Úgy tört le a hegy, ahogy hozzáért a panelhoz pedig óvatos voltam. Több fúróhegyet nem kockáztattam meg. Bár lehet csak én vagyok pancser. Ui.: Lehet próbálkozni kinek hányadikra sikerül. A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2024
Szerintem PCB fúráshoz manapság célszerűbb egy CNC-t beszerezni. Egy sima 3018-as talán már nem is kerül többe mint egy jobb panelfúró. Azzal még a 0.3mm-es fúróval is törésmentesen tudsz fúrni.
Annyit azért nem fúrkálok itthon. Inkább kiadom az egész gyártást alvállalkozásba keletre.
Nyilván ez a legcélszerűbb megoldás, de egy CNC nem csak PCB fúrásra alkalmas, hanem elég sokoldalú "szerszám". Pl. a készülék dobozának elkészítéséhez is jó szolgálatot tehet egy.
Arra ott a 3D nyomtatóm. CNC-re egyenlőre még nem vágyom annyira, hogy pénzt is adjak érte.
De szerintem most már jegeljük a témát mert ez már nem ide való.
Te is ugy vagy mint a szakállas viccben. Az oroszoknak sikerült legyártani a világ legvékonyabb aranydrotját. Elküldték Svájcba is mutogatni. Azok meg átfurva visszaküldték….
Lidl ben tudsz venni, Parkside ot, akcióban, ez simán pörög 21000ford/min. akkus, és rendesen ki lehet fúrni vele, az üvegszálas, kétoldalt fóliázott panelt is.
Beépített 12V-os akkuval, 7900ft. én már 8éve ezt használom.
Igy van, hiába tűnik erősnek, eltöri elkoptatja a fúrószárat, még az 1-est is
Nekem is van kettö is, de ezt nem igen ajánlom NYÁK furásra.ha be tudod fogni egy jo állványba akkor még elmehet, anélkül feleslegesen nagy és nehéz. Ha 1 mm.nél vékonyabb lyukak kellenek akkor inkább a Proxxon kis asztali furogépét ajánlom. Azzal még az akkor 15 éves fiam is több 100 lyukat furt ki egy 0,8 mm HSS furoval.
Természetesen az akkus gépeket is használom. Éppen a minap mérgelödtem mert a 2 gép látszolag egyforma, de az akku nem. Ráadásul az ujabb kapcsoloja sokkal intelligensebb mint a régié. Az ujon tengelyirányban kell ki- bekapcsolni, azaz a megcélozott lyukbol nem ugrik ki a furo, a régebbikben keresztbe megy a kapcsolo. A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2024
A magas fordulat hiánya nem kizáró körülmény a panelfúrásnál. Kisebb fordulaton lelassul a fúrási folyamat. A nagy fordulatot azért alkalmazzák, mert a panelfúrási körülmények alig melegítik a szerszámot, és a kellően magas fordulaton olyan gyors a fúrás mintha "átütnéd" a lyukat. De valójában erre ritkán van szüksége az amatőröknek, mert ők jobban ráérnek.
Akkor van szerszámtörési kockázat ha nincs szinkronban a fordulat és az előtolás. Illetve csak fix függőleges vezetéssel lehet a kellő stabilitást elérni, kézben tarva ez lehetetlen. A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2024
Sziasztok!
Elnézést ha nagyon rossz helyre írtam, de tud valaki olyan embert aki megrajzol nekem egy NYÁK-ot? DipTrace programmal próbálkozok, de nagyon nem bírok ráérezni. Tervezni nem kell, a lap adott. Bárki aki tud segíteni, vagy ismer valakit aki foglalkozik ezzel kérem írjon. Köszönöm!
Miről van szó? Tedd ki, hátha akad valaki.
Egy két oldalas lap, 6x7 cm, de lehet kicsivel nagyobb is, nem kell pont ugyanilyen.
Két 32 lábas eprom és két 28 lábas memória van rajta egy csatlakozóval.
Ezt átrajzolni lehet, ha mindkét oldala be van scannelve és 1:1 méretben mented.
A másik oldalról is tegyél fel képet.
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2024
Szia!
Ha kétoldalas a panel, akkor minden furat lyukgalvános! Úgy tudom olyat nem vállalnak, hogy az egyik ilyen, a másik meg olyan. A tervező programok is mindkét (vagy több) oldalra raknak PAD-et.
Az a panel -ha jól emlékszem- több szempontból is eltér a "normálistól". Az említett helyen egyáltalán nincs is PAD, csak a vezetősáv. Én is értetlenül nézem, de biztosan van oka ennek a választásnak.
Igen, a tervező sem egyszerű alak , de köszönöm, hogy megtűrtök itt, és segítetek!!
Ez egy Plux22-es csatlakozó aljzat lesz mozdonyokba, dekóder fogadására. Az előírás, hogy a nyák csak lyukas legyen, (1,27 mm raszter 0,7mm lyuk) fölötte van a csatlakozó, ami fogadja a tüskesort. Valami ilyesmi lesz ha elkészül: kép1 Itt a hátoldala: kép2 (A JLC elfogadta a tervet, gyártásban van.) A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2024
Egyáltalán nem volt semmilyen kritikai szándékom. Attól mert nem olyan mint a megszokott, még nagyon jól működhet, és csak ez a lényeg.
Tényleg hálás vagyok, hogy itt lehetek, és Segítetek. Ne halld félre. Még egyszer köszönöm!!
(((Még azt sem tudom mi az a PAD))) PAD=amire forrasztani lehet, mert elő van rá készítve a felület?
Az én értelmezésemben a PAD a lyukas forrasztási szemet jelenti (Ezeknek általában a panel összes rétegén azonos a formája). És azt is így hívom amikor felületszerelt alkatrész forrasztási pontjára gondolok, SMD PAD-ként.
Ez a meghatározás nagyon hasonlít a tiédhez, csak annyiban érzek különbséget, hogy nálam az is előfordul, hogy vezetősávokat teszek forraszthatóvá a terhelhetőségük növelése érdekében, amit nem hívok PAD-nek hiába forrasztható. |
Bejelentkezés
Hirdetés |