Fórum témák
» Több friss téma |
Hello !
Köszi a segítséget biztos igénybe vesszem én lehet hogy magasabb feszültségű elkokat rakok bele 25 V Az egyik 1000 mikros a másik 470 mikros, vagy mind a kettő 470 mikros ? köszi
Ha minden igaz mindkettő 470-es.
Sziasztok.Tehát ez a kapcsolás amit uli megépített a rajzon feltüntetett alkatrészekkel üzemképes??
köszi
igen!
a (jelöletlen) C helyére én speciel 100n -t raktam.
Na most segítsetek ! Vettem végre valahára egy orosz trafót 3 kivezetése van melyik micsoda? Van egy BK jelű meg egy BK-b ezek közt van valami alkatrész a trafó oltalára rögzítve , és van még 1 jelzés nélküli. (meg persze még 1 csatlakozó ahol nagy fesz kijön)
Az a valami ami a BK és a BK-b közt van szétszedtem és egy rugó féleség van benne ami összeköti a két kivezetést
Az eredeti helyén ez inditási segitséget biztositott,nem más mint egy előtétellenállás,ami inditáskor kapcsolódott az áramkörbe. Neked nincs rá szükséged,vedd ki.
És melyikremegy a + pólus? a BK ra vagy a jelzés nélkülire?
Nem tudom fejből megmondani,utána kellene néznem.
Mindenesetre bármelyikre kötöd szikrázni fog.
Tisztelt Moderátorok!
Az redben van hogy a nem ide illő kérdéseket törlitek, de a moderátornak cimzett válaszomat miért?????? Nem bírjuk a kritikát???? Látom itt a moderátor mindent megtehet ilyen forumon még nem voltam! Na ezt is töröljétek mert nem ide való csak egy megjegyzés volt!
Köszi, a jelzés nélkülire kötöttem a + pólust.
Szikraköz nélkül ne működtesd,illetve ha mégis akkor ne húzd el a nagyfeszkivezetést a testtől,mert előbb utóbb ha kivül nem is,de belül átüt és tönkremegy.
A szikraközt azt mi közé rakjam a nagyfesz és a trafó testeközé vagy a másik két kivezetés közül valamelyikre(itt a pozitív pólust és a tranyó collektorát értem)? És utánna onnan mehet ki a drót ahová átüt a szikra?
A nagyfeszkivezetés és a test közé,és onnan mehet tovább a keritésre.
Mért van az hogy a pozitív ágra nagyobb szikrát üt mint a trafó testére?
Cseréld meg a kivezetéseket,és úgy próbáld.
Lehet hogy fogalomzavar áll fenn....
A testen én a tápfeszültség negativ pontját értem,nem pedig a gyújtótrafó burkolatát. Oda nem egészséges szikráztatni.
Akkor azért szikrázott kissebbet . Lehet hogy ezért halt meg az előző trafóm is! Ó már ez is kattogott magába de működik szerencsére.
2mm es szikraközt csináltam hát menet közbe néha nem ott ütött át meg kikapcsolás után sem.
Mostmár jó csináltam egy másik szikraközt, ezzel már jó. Köszi a segítséget
Egyre csak jönnek a problémák, 20-25m es riaszó kábelről hogy húzogassam le a burkolatot úgy hogy ne sértsem meg a drótot?
Lecsupaszolod vagy 5 centire, összesodrod a vezetékeket, és befogod két fadarab közé a satuba, hogy ne nyírja el a pofa. Aztán rongyot szorítasz a szigetelésre, majd elindulsz vele a satutól, és a szorosan tartott ronggyal végigsétálsz a teljes hosszán. A szorítás miatt a szigetelés kicsit felgyűrődik, ezt a gyűrődést tolod előre. Ha jól csináltad, akár 10...15 cm is lejön elsőre, onnantól a folyamat csak gyorsul.
6+2 eresnél ez még bejött, igaz, ráment a fél napom, 50 méteres szakaszra.
A fehér külsőt leszedtem, azzal a cérna izével ami benne volt. Arról a 8 színes vezetékről kéne lehámozni ami benne van , egy szálasok nem sodrottak. Húzogassam le 10cm es darabonként róla vagy hogy?
Ja, az más...
A fenti "módszer" alkalmas lenne szálanként is, csak akkor jóval könnyebben szakad a vezeték. Mindenképp egyenesre kéne nyújtani (valahol kiteríteni), több ponton óvatosan megfogni a szigetelést, és a szálat kihúzni belőle. Vagy végigmelegíteni hőlégfúvóval, hogy oldalra húzva, a szál végigvágja a szigetelést. Vagy venni rézhuzalt, tekercsben...
Ezeket kipróbálom! Semmiképpen nem veszek , minek ha van, szeretem ha valamit megtudok oldani az itthon találtakból, és nem rohanok mindenért boltba.
Rákötöttem a drótra és a szikraköznél nem ütött át (5mm) viszont a trafóba meg igen, ha leszedem a drótot akkor jó, mit csináljak vele?
Szia!
Találtam neked egy jó oldalt ha gondolod nézd meg.Üzemeltetési leírások vannak benne.Meg a szikraköz is benne van , hogy hogyan kell csinálni.Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |