Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Nem lenne egyszerűbb azonnal 30V körüli pakkokat kialakítani? Utána már csak egy áramgenerátor és kész is. Minek oda az a DC-DC átalakító?
Igazából egy ismerős projektjét fejezem be igy már meg vannak véve a cuccok igy azzal dolgoztam ami volt.
Más elrendezésben is lehetnének az akkuk. Én inkább 24V-ról emelném StepUp konverterrel a kívánt 30V körüli értékre. Ötösével párhuzamosítva 6 blokk sorban.
Vagy hármasával párhuzamosan, 10 blokk sorban. Ez ugyan 40V körüli feszkót adna, de abból meg egy LED meghajtó áramgenerátorral mehetnének a ledek.
A "Vagy" megoldás az igazi, így ha egy akku netán zárlatba megy, csak kettőt visz magával.
Jó reggelt a tisztelt fórumozóknak!
Mindegyik nagy teljesítményű OCB LED működtethető 40 V körüli tápfeszültségről?
Azt nem tudom, hogy mindegyik COB LED, de amelyik 36 V -os, az igen, LED meghajtó (áram) generátoron keresztül.
Szia! Azt hogyan lehet megállapítani ,hogy melyik 36 V -os? Az, amelyikre azt írja az eladó? Ebay-en rendelnék, de nincs pontos tipus megadva. LED meghajtó táp van.
Elő kéne bányászni, az aktuális COB LED adatlapját.
De, a LED -eknek a legfontosabb jellemzőjük, a maximális megengedhető áramuk. Ha áramgenerátorral (nem előtét ellenállással) hajtod, márpedig azzal illik, akkor semmi gond, beállítod az áramgenerátoron a megfelelő áramot, és elvileg készen is vagy. A probléma ott lehet, hogy ha az áramgenerátor analóg, akkor meglehet, hogy túlterhelődik az áramgenerátor. Ha kapcsoló üzemű, akkor nincs ilyen gond. Például: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2024
Kapcsoló üzemű a tápegység,de az eladónál csak annyi adat van, hogy COB LED, 12-36 V-ig
A kezembe került egy parksideos hőlégfúvó. Tüzetesen megvizsgálva találtam benne egy szál szakadást. Már csak az a kérdés forrasztható e?
Nem.
De szorosan összecsavarható, összeszorítható, és akkor talán bírja még valameddig. Vigyázni kell azért vele, mert törékennyé is válhatott a sok felmelegedéstől, lehűléstől, oxidálódott is biztosan. Szerk: Ha a szegecs közelében szakadt el, újra is lehet szegecselni. Ha pár milliméterrel rövidebb lesz az nem baj. A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2024
Ha jól látom, a szegecsnél szakadt el. Szegecseld újra és akkor valameddig még jó lesz.
szia!
krimpeld össze érvéghüvellyel
Üdv a tagoknak!
Visszavezethető ennek a tápegységnek valamely alkatrészére a gyakori (v. jellemző) meghibásodás?
Szia!
Az összes elektrolitkondenzátor veszélyben van, kicsik, nagyok egyaránt.
Az a 3 lábú ott a hűtőbordán?
Az akkor van veszélyben, ha zárlat következik be.
Mivel a laptop adaptere elég meleg szokott lenni ezért hármas fúróval óvatosal kifúrtam biztosítva a meleg levegő szabad távozását.
A hűtőborda mellett a zsugorcsőben? nincs rajta jelölés semmi
Az egy tekercs (induktivitás) ..
Helló! Fi relé csatlakozóaljzat formában, próba képen próbalámpával a fázist és a földet összezártam és öt próbából csak egyszer oldott a fi relé. Folytattam durvább próbával és egy darab vezetékkel összezártam a fázist és a földet ekkor nem működött a fi relé és a 16 amperos kismegszakító oldott. Ezért visszaküldöm a webárúházba mert még nem járt le a 14-napos visszaküldési határidő és cserét kérek egy kicsivel drágábbra és az árkülömbözetet kifizetem. Mi a véleményetek a próbáról? Indoklás nélkül visszaküldhető de ha le ellenörzik és észreveszik hogy rossz akkor is beleszámítsák az árát, vagy mondjam nekik hogy rossz? Köszönöm a válaszokat.
Az ellenállás értéke? Ezt méretezni kellene a FI relé áramához. Ha nem éred el vele a küszöb áramot, akkor jogos, hogy nem old le! Zárlatnál, meg nem kell leoldania, csak akkor ha kombinált! Így ez a teszt használhatatlan arra, hogy megállapitsd a FI relé működőképességét!
Az izzó ugye wolframszálas volt és 10W-os? Az a fi relé ugye 30mA-os?
A fi relé 30mA de az égő alkalmi 10w de nem wolframszálas. Én úgy tudom hogy a fázis és a föld vezeték darabbal összezárva oldani kellett volna a fi relének mert nagyobb áramot kapott (16A) mint a 30mA. Nem akadályozta meg a fi relé hogy a kismegszakító leoldjon. Jól tudom?
Aj-jaj! Ha már az alapokkal is baj van, akkor inkább hívj egy villanyszerelőt. A 230V nem játék.
Bővebben: fi relé Link A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2024
Volt kb egy hete és az is így tudta de mondta hogy nem biztos benne. Panel lakásom elosztó dobozában kicserélte a régi biztosítékokat keveset használt kismegszakítókra. A végén kértem olyan próbát hogy megbizonyosodjak hogy jól működnek a keveset használt kismegszakítók ezért zárja össze a fázist és a nullát. A kismegszakító 13A leoldott de a villanyóránál lévő régi fajta benyomós automatta 16A is oldott. Kérdezem akkor jó a kismegszakító vagy túl lusta?
Erős zárlatnál, 10-ből 9 × leold a főbizti is.
Mondjuk a "benyomóst" az ELMŰ-vel lecseréltetni ildomos. Már nem annyira megbízhatóak.
Biztos hogy villanyszerelő volt és nem csak annak adta ki magát?
https://telex.hu/belfold/2024/05/28/megbizoja-halalat-okozta-egy-ko...radban
Egy Fi-reléhez tartozik egy kioldási idő is. Ha az több, mint a kismegszakító leoldási ideje, akkor nincs itt probléma (fázis - föld összekötési teszt).
Ez csak nagyon felületesen igaz, zárlai áram, kioldási karakterisztika stb. ismeretek mellett lehet biztosan nyilatkozni, miközben az ÉV műszer a másik kezedben van. Magyarán ez ettől jóval összetettebb és egyáltalán nem biztos, hogy hibás az a Fi-relé. LED-es fényforrás is egy külön állatfaj, rengeteg alfajjal. Nem lehet vele tesztelni kb. semmit. Illetve lehet, olyan eredményekkel, mint amit kaptál: határozott talán. Teljesen mindegy, milyen indokkal (már ha adsz egyáltalán indokot, az sem kötelező) küldöd vissza, 14 napon belül kötelesek azt visszavenni, már ha nem szándékos rongálásról van szó.
Nem volt szakirányú végzettsége. Olyasmi lehetett mint a HE olvasóinak nagy része.
Hobbivillanyász. Csak amíg a 12, 24, 2x35 stb volt nem nagyon öl meg, a 230V ezt simán megteszi, lelkiismeret furdalás nélkül. A börtönben lesz ideje tanulmányozni, hogy mi mindent csinált rosszul. |
Bejelentkezés
Hirdetés |