Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Audiofil, High End Audio
 
Témaindító: konyak6, idő: Márc 25, 2018
Lapozás: OK   11 / 17
(#) mek-elek válasza mek-elek hozzászólására (») Júl 10, 2024 /
 
Egy kis audiofilia, vagy mi a „csoda”?
Régi dolog, hogy nem vagyunk egyformák. Na és!
Nincs ezzel semmi baj, ha megfelelően tudjuk kezelni eme dolgot. Talán valahol érthető módon valamiféle misztikum, megfoghatatlan dolog, ami körüllengi az audiofilia világát.
Pedig abban semmi megfoghatatlan nincs! Mindössze az egész biológia. Vagyis az audiofil érzetének is van magyarázata, ha az nem is egyszerű. Nem a gyártókból kellene kiindulni, mivel az nyereségorientált tevékenység. Ők bátran fémjelzik termékeiket az audiofil szlogennel, mert tudják, hogy az emberek ezirányú képessége nem általános. Vagyis a vásárlók nagyja nem rendelkezik audiofil értelmező képességgel.
Jobbára csak a szemüket kell meggyőzni a vásárláshoz. Mondhatni ez a biológia, és az üzleti érdek találkozása. Egyikünk sem lehet jó mindenben! Ki ebben, ki abban juthat profi szintre, ha ez neki életcélja. És itt van a lényeg gyakorlatilag. Abban, ami valakinek jutott élete hajnalán, meg egy kicsi utána amikor az idegsejtek az agyában kialakultak. Nem én találtam ki!
Láttam a tévében, hogy mit jelent a korai időszakban az agyat ért információk hatása az agy fejlődésében. Ugyanis bizonyos szektorok összeköttetése akkor alakul ki, és ez jellemző lesz az egyed további képességeire. Nem kell ettől megijedni, mert ez nem valami ezotéria, csak tény.
Így minden embertársunkban van valami értékes, ami Ő!
Ám az audiofil az egy sajátos dolog.
Hogy mitől? Hát az ehhez szükséges korai „programozás” miatt. Ugyanis, mint írtam már, a fül csak mikrofon, a hallottak értelmezése az agy dolga. És ki hol kezdi e dolgot…
Mozartot a szülői házban kisgyerek korában érte eme „programozás”. Talán már a mamája hasában. És később, amikor a papa elvitte mindenhová, ahol akkoriban zenéltek, kialakult a gyermekben a zene értelmezése már fiatal korában. Én nem vagyok Mozart-os, mert nem szeretem a „diszkót”. Ugyanis a művei korai tartalma az addig hallott, agyában rögzült zenék afféle kavalkádja, mivel hozzáadott pluszt nemigen tartalmazott. És ez csak afféle turmix jellegű dolog számomra. Akár korai mesterséges intelligenciának is mondható lenne az akkori zeneszerzési módja. Természetesen van, akinek ez jön be, hiszen „nem vagyunk egyformák”.
A kései műveiben már van, ami vonzóbb számomra, de ehhez kellettek élete későbbi mélységei.
Ahogy a dal mondja: „De a lényeget nem értheted, amíg nem éltél nehéz éveket”
Vissza az audiofilhez…
Szóval az téves álláspont, hogy a fülünkön múlik egy rendszer hangzásának elemzése, minősítése, mivel az tanult képesség, tapasztalatokkal alátámasztva!
És mint a zene világában általános, az évek hosszú sora az ahhoz vezető út.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy valaki nem alkothat a valamiről saját véleményt, hanem azt, hogy azt ne akarja általánosítani, mert az erősen objektív hátterű.
Fontos dolognak tartom még megemlíteni, hogy audiofil tulajdonságon kívül is lehet zenét hallgatni. Olykor magam is teszek ilyet, ne kérdezzen senki arányt, mert ezt magam sem tudom.

A mellékletben az audiofil személyiség elképzelt meghatározása.
(#) Ge Lee hozzászólása Júl 19, 2024 / 2
 
Lehet, hogy inkább a vicces mókás topikba illene, de a linket olvasva abban is ezt: "Nagyon dinamikus, nagy felbontású, mint a jó tranzisztoros de lágy mint az A osztály és zenei mint a csöves..." kellőképpen feldobódtam, mondhatni bearanyozta a napomat.
(#) scooby_ válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 19, 2024 /
 
Sajnos, amikor valaki a saját portékáját hirdeti, mindent megtesz, hogy a legjobbat leírja róla. Csak onnantól kezdve meg ellentmondásos már azzal a ténnyel, hogy eladja. Mert ha annyira jó, akkor meg miért is? Az meg, hogy szimplán csak hülyeséget beszél, megerősíti ezt.
(#) compozit válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 19, 2024 /
 
Hát, az én estémet bearanyoztad, mert el sem tudtam képzelni, hogy egy ilyen drága made in home erősítőbe belefér a csupa lyuk próbapanel. Persze, lehet, hogy ez is kanadai. És hozzá a marketing... nem semmi lehet a fazon önbizalma.
(#) Ge Lee válasza scooby_ hozzászólására (») Júl 20, 2024 /
 
Amiket ott árulnak, szinte ártól függetlenül minden high end, audiofil meg reference, stb. Milyen reference? Meg high end? A high end az valami olyasmit takar, hogy a létező legdrágább dolgokból a létező legjobban van valami összelapátolva. Tehát, csak az alkatrészár alapból 7 számjegyű.
És természetesen minden meghirdetett portéka csodásan szól, mindennél (is) jobban. Aminek ugye azonnal ellentmond az eladás ténye...
Az olyan írás is árulkodó, amikor árul valaki egy Plinius SA Reference-t 2,6 milkáért ami 57kg súlyú és ami állítólag új korában 20 ezer euró volt és ezt (is) írja róla: "Az évek alatt jópár tranzisztoros erősitőt volt szerencsém saját rendszerben tesztelni és ez a végfok egyértelmüen a legjobb volt mindegyik közül. Az első olyan tranzisztoros ami felvette a versenyt a csőves erősitöimmel."
(#) Ge Lee válasza compozit hozzászólására (») Júl 20, 2024 /
 
A 3000Ft-os IC-vel készített csodákat is el kell adni valahogy. Nekem ezekben mindig a "brutális dinamika" tetszik, ami biztosan meg is van úgy, hogy az egyik nyákon van a puffer kupac ami utána 20 centi dróton megy az erősítőhöz. Legalább annyi esze lett volna a tervezőnek, hogy a pufferek mondjuk felét odateszi az IC lába mellé. Még egy vacak homemade csöves is úgy van megtervezve manapság, hogy a cső lábára oda van még forrasztva egy 22 vagy 47u.
(#) Suba53 válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 20, 2024 /
 
Ez röhej. Olcsó bolti műszerdoboz, kirágott furatok, túlméretes önfúró lemezcsavarok, olcsó kínai végfok panelek, próbapanelen összegányolt táp elemek, és végtelenül pofátlan árazás.

Ez a tipikus vicc kategória.
(#) mek-elek válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 20, 2024 /
 
Látom unatkoztok a melegben. És ilyenkor felüdít egy kis trollkodás.
Mi a fene köze van a hozzászólásaitoknak a témához?
(#) btamas81 válasza mek-elek hozzászólására (») Júl 20, 2024 /
 
Egy hájend erősítnek mondott valamit véleményeznek a kollégák.
És akkor még a cirmos kábelt nem is említették. Tényleg pofátlanul van árazva. De hogy ebből egyet sem ad el, az biztos.
(#) Suba53 válasza mek-elek hozzászólására (») Júl 20, 2024 /
 
Elek! Miért kell neked önkéntes rendőrködnöd. Tudtommal nem vagy moderátor.
Amúgy egy High Endnek csúfolt jószágról van szó, és ez egy ilyesmiről szóló topik.
Vagyis egyáltalán nem téma idegen a megtárgyalása. Még ha jókat röhögünk is rajta.
(#) mek-elek válasza mek-elek hozzászólására (») Júl 20, 2024 /
 
Az AKG K1000 és Cesaria Evora története
A füles nálam lesz egy darabig, a néhai hölgyet meg nem rég volt szerencsém zeneileg birtokba venni. Ezt a meleget élhetőbbé teszi egy kis zöldfoki + Cubai, Portugál mentalitás.
De a füles se semmi. Ő sem mai darab. Egy érdekes elképzelés szülötte, gyakorlatilag a füled előtt csüngő hangszóró annak minden technikai adottságával. Más már írt erről, előnyeiről, hátrányairól.
Persze ennek megítélése is egyéni kérdés. Így csak a magam tapasztalatait szerencsés előzményekhez hozzátenni.
Hogy ne a mellékletből kelljen oda-vissza ugrálni… Mivel nem a fülön van közvetlen, a meghittség ugrik. Ezért cserébe nem izzad az ember füle bele a fülesbe, és sajátos térképzéshez jutunk. Ez a hallgató és az EVAmp-TB-ME jó páros lehetne, ha az erősítő meg tudna felelni a 100ohm, és a sugárzási távolság egyszerre jelentkező kihívásának. Meg hát még be sincs járatva a hallgató. Az AKG nem a rockzene mestere. Mondjuk a hangszeres játék hősének.
Az Evore dupla CD 3000-ért lett. Rajta van a Sony is, de nem tudtam kisilabizálni, ki volt a végső "kéz", akitől vettem. A második lemezt találtam jobbnak műszakilag. Azonban az első CD-n, már rögtön az első számnál (Sodade) ki kellett a visszacsatolás kondijának rövidzár kapcsolóját (VCSKRZ) nyomni, mert a stúdióban igen feltekerték az ének hangerejét és dinamikáját, szóval két betyár nem szerencsés egy szám esetén.
Ami viszont szerencsémre bejött, a füles és a CD egyben. A K701-gyel zárkózottnak éreztem e zenét. A K1000-rel lazán, nagy szellős térben, diszkréten helyezkedtek el a hangszerek, és minden tágasan határolódott el egymástól. És az ének, ahogy írták is, fantasztikus, ahogy előre lép a térben. Amikor kezdődött a szám a hangszeres alap azonnal megmozgatta az ember fenekét a széken, és amikor az énekes is belekezdett a kellő tempóban nem lehetett kimaradni belőle.
Azt is írták, hogy a K1000-nek nincs nagy színpadmélysége. Ez általában igaz is. De ennél az anyagnál nekem nem hiányzott a nagyobb színpadmélység. Én úgy látom, akarom mondani hallom, hogy ez a füles nem hátrafelé mélyül, hanem előrefelé. Szóval, mint általában a felvétel tulajdonsága ennél a fülesnél is meghatározó. Azt nem tudom, hogy a bejáratás után milyen benyomásom lesz róla, de az Evora a kontrol része lesz.
Most azt mondanám, hogy nem baj, ha van az embernek egy ilyen fülese is, azonban nem ingyen adják. És ha csak egy választás lenne lehetséges, nem biztos, hogy ezt választanám. Az viszont már most is biztos, hogy hiányozni fog.

Második vallomás…
10 órát, ha ment, tehát nem lehet még egész értékűnek mondani. Azonban ezt azt hallgatva megváltoztatta az eddigi értékelésemet a K701-hez képest. A tér, amit produkál a szelekcióképessége jobb. Mondhatnám az elhatárolódás jelentősebb. Az apróságok is hallhatóbbak, és minden testesebb a térben. Nagyon eteti magát. Egyszerre Staxos, és hangfalas hatású a zene vele.
A klasszikus zenehallgatásra szerintem nagy hatással van. Mivel, ha összeáll adott mű, és a jó előadó együtt állása, akkor a szólamok összesimulása igen jól értékelhető vele. Közben gyönyörködni lehet lehet az egyéni képességekben. Ha nem sértek meg vele senkit, mindegy, hogy Stravinsky, vagy Genesis.
A Stravinsky-hoz hozzátartozik, hogy a K701-gyel nem szívesen hallgattam, mert nagyon nyomasztó volt. A K1000-rel már sokkal ehetőbbnek tetszett.
Több idő, több tapasztalat. Hogy milyen volt vele a Bergendi együttes iskolatáska című száma a rádióból? Egy különleges élmény, mivel így még nem hallottam. Az „így” azt jelentené, hogy hozzáfértem a szám számomra speciális megjelenítéséhez, ugyanis a „metronóm” kopogóhang előtérbe került jó dinamikával, mint a gyermek tétova lépdelése. Az ének hátrébb lépve nem szóló, hanem kommentátor szerepet kapott, a zenekar pedig az egészet aláfestette, mint a filmen vagy színpadon a háttér, vagy díszlet.
Rádió, Madonna, feltehetőleg mp3-ban, Like A Prayer. Azonnal feltűnt, hogy a kórust, és a kíséretben a fiatal lány hangját határozottan jól hallani. A mono felvételek azért izgattak, hogy mit mutat velük a K1000. Amikor az elsőt meghallottam, megnyugodtam. Tán még elemzőbb volt, mint a K701. Nincs olyan hangszerelési elem, amit nem hallani vele tisztán. Ha a felvétel és a zene megfelelő minőségű, nincs hiányérzete az embernek a mono felvétel esetében sem.
Lehet, hogy csak kezdem megszokni, de más dimenziót kap vele a zenehallgatás. Az igaz, ha órákat rajtam van megfájdul a fejem tőle. Feltehetőleg az öregembernek elszoríthatja a keringést a fejében. Amit viszont én másképp gondolok, vagyis előnynek tartok, hogy a hallgatási pozíciót könnyű megváltoztatni rajta. A felvételhez alkalmazkodva, eltolhatod könnyen a fejeden, egyenként állíthatod oldalak szerint a sugárzókat. Mivel az ember otthon nem futkosva hallgat zenét, így nekem a füles flexibilitásával nincs bajom.
Kinéztem a tájra, a fejemen a K1000 sztereóban muzsikál, a fülem érzi a szellőt, és hallja a kellemes a kellemes zenét. Nem rossz érzés ez szerintem. Valahol hajaz egy kiránduláskor hordozható rádió hallgatására, csak akkor más minőségű volt az a „rádióhang”.
Nem egetverő a basszus benne, de van, és jól artikulált. Nekem nincs basszus hiányérzetem vele. Ez a füles emlékeztet a hajdani FDS22-esem hangjára. Azonban azt fülre kellett nyomni, hogy , hogy mélyeket is halljál vele. Ez meg csak lebeg a füled előtt, és mégis több terjedelmesebb basszusa van, és szerintem ideális a középtartománya is.
Ebből még baj lesz…
Gondoltam rá, jó lenne egy párnahangszóró az EVAmp-TB-ME-hez, hogy kellemes háttérzenét produkáljak magamnak. Nos, ha ezt leteszem magam mellé, majdnem teljesül e vágyam.
Hozzátenném: a kialakítása miatt minden bánásmód esetén a hímestojás üzemmód a a célszerű! Jó lenne neki egy megfelelő táska a bejáratás idejére, hogy ne kelljen minden nap a dobozt ki-be zárni. Azonban erre csak egy puha bőr belső lenne alkalmas, mert a szöszmösz az ellensége a ritka rácsháló miatt.

Elnézést az olvasótól a mellékletet csak összeollóztam, nincs rendezve…
(#) mek-elek válasza Suba53 hozzászólására (») Júl 20, 2024 /
 
Látom ott folytatod, ahol a RIAA témában abbahagytad.
(#) mek-elek válasza btamas81 hozzászólására (») Júl 20, 2024 /
 
A vélekedésedben egy kifogásom van, ha téma szerint vesszük, hiányzik a tapasztalat a vélekedésed mellől. Vagyis ebben a témában nem elmélkedni kellene, hanem a témával kapcsolatos tapasztalatokról beszélni, ezzel másoknak információt adva, akiket a téma közvetlenül érdekel.
(#) Suba53 válasza mek-elek hozzászólására (») Júl 20, 2024 /
 
???????? Te egy kicsit frusztrált lehetsz mostanában.
(#) Suba53 válasza mek-elek hozzászólására (») Júl 20, 2024 /
 
Most már azt is előírod a HE közösségének, hogy egy adott témát hogyan értelmezzenek?
Nem képzeled egy kicsit túl magas polcra magadat?
Ez nem az angol királyi udvar, ahol csak szigorú protokollok betartásával lehet bármit csinálni.
Ébredj már fel kérlek!
(#) shany válasza Suba53 hozzászólására (») Júl 20, 2024 / 1
 
Idézet:
„...olcsó kínai végfok panelek...”

panelek:
https://neurochrome.com/products/modulus-86-stereo-kit

pufferkondik:
https://hu.mouser.com/ProductDetail/Cornell-Dubilier-CDE/SLPX223M05...7ik%3D

transzformátorok:
https://www.tme.eu/hu/katalog/toroid-transzformatorok_100028/?param...:200va

így hirtelen, plusz van még ott egy két apróság, amit nem ingyen adnak....
Mennyi lesz az anyagköltség?
(#) Skori válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 20, 2024 /
 
Amit idéztél:
"Nagyon dinamikus, nagy felbontású, mint a jó tranzisztoros de lágy mint az A osztály és zenei mint a csöves..."
Ilyesmit nagyjából minden audiofil cuccokkal foglakozó tesztben lehet olvasni. A múltkorában éppen Karesz rakott be mérési eredményeket a NAD-ról (purify végfokpanelek) Stereophile-től, amiből kb. az derül ki, hogy ugyan baromi szépen tudnak fogalmazni, de egy kimeneti impedanciát nem képesek normálisan megmérni. Szóval ők sem különbek ám szerintem (meg a legtöbb ezzel foglakozó marketinges sem), mint az általad linkelt oldal.

Az LM3886 integrált végfokról amúgy az az általános vélemény, hogy kimondottan jó hangú, és ugyanakkor kicsi torzítású végfok. Egyszóval egy egész jól sikerült konstrukciónak tartják. Invertáló kapcsolásban használva pedig még jobbak a paraméterei, mint az adatlap szerinti kapcsolásban. A kínai paneleken egy szimmetrikus bemenetű előfok van hozzákapcsolva, belevonva annak a visszacsatolásába, ami javítja a jel/zaj viszonyát, és tovább csökkenti a torzítását. Nem állítom, hogy ez egy csúcs hifi, de az átlagnál valószínűleg tényleg sokkal jobb (függetlenül attól, hogy tényleg egy kínai panel). Kapcsolási rajzot nem találtam róla csak egy blokkvázlatot. Abban egyetértünk, hogy egy audiofil cuccnak azon túl, hogy jól szól, minőségi anyagokból kell felépülnie, valamint kifogástalan elektromos, és mechanikai konstrukciónak kell lennie. Az említett végfok hangja nem ítélhető meg a képek alapján, de a kivitel tényleg igénytelenül néz ki, és ehhez képest túlárazott.

Aki ilyesmit árul attól szerintem nem csak a jó marketinges képességek lennének elvárhatók, hanem mellette a komoly szakmai hozzáértés is, és a műszaki paraméterek pontos ismerete is.

Persze lehet, hogy nem jól látom a kérdést, szerintem is vicces, de másképp, és az audiofíliában nagyon-nagyon sok ilyen van.
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2024
(#) Suba53 válasza shany hozzászólására (») Júl 20, 2024 /
 
Sztereo kit.

A toroid, és elkó rendben. De a mezítlábas kivitelezés önmagáért beszél.
(#) Skori válasza Suba53 hozzászólására (») Júl 20, 2024 /
 
A szimmetrikus bemenetet már lefelejtették... pedig igazán hasznos tud lenni.
(#) Suba53 válasza Skori hozzászólására (») Júl 20, 2024 /
 
Viszont audiofil nyáklapon van. Biztosan a nyáklap hangját bemérték audiofil fülekkel, és így nyerte el ezt a magas minősítését. De fél év bejáratás után lesz az igazi.
(#) shany válasza Suba53 hozzászólására (») Júl 20, 2024 /
 
Idézet:
„Sztereo kit...”
Mutasd már meg a hirdetésben, hogy hol látod ezt az aliexpresses panelt! Mert, hát a hirdetésben szereplő cuccról beszélünk, vagy nem?

Annyi hasonlóság van a két panelben, hogy mindkettő tartalmaz LM3886-t, legalábbis a neurochrome modulban biztosan, mivel annak az összes alkatrésze a Mouser-től jön, és garantáltan eredeti.

Az aliexpressesnek más a működése, az alkatrészek egy része hamis, a többi meg csak simán a legolcsóbb szemét, amit alapból cserélni illik....már amennyiben a nyák tervezése egyébként jó lenne, és képviselne bármilyen értéket...
(#) mek-elek válasza Suba53 hozzászólására (») Júl 20, 2024 /
 
Kedves Suba, már megint elferdíted a lényeget!
Vagy csak itt éled ki a trollkodási vágyaidat.
1., A témát nem én találtam ki
2., Én csak a téma szerinti dolgokról szoktam beszélni
3., Ha neked az az audifil királyi udvarnak minősül, akkor viselkedni kellene
(#) Skori válasza shany hozzászólására (») Júl 20, 2024 /
 
Amúgy akkor ezek szerint te árulod?
Pár dolog, hogy mi a gáz vele (ne vedd sértésnek, de ezt mindenki látja, és nem csak én):
- egyszerűen ronda a kivtel, nem jó belenézni a dobozba, pl.:
- próbanyákok
- hővezető pasztával összetaknyolt hűtőborda
- nincs szerelőlap, szét van fúrva az alja, és nincs szigetelő lap sem a panelek alatt.
- szigeteletlen saruk hálózati feszültségen, gusztustalanul kivitelezve.
(sem zsugorcső sem más szigetelés nincs)
- ez a doboz bár praktikus, de nem igazán szép
- kimeneti csatlakozók csavarjai alatt hiányzó alátétek + rugós alátétek, + rondán túllógó menetes szárak.
- a hűtőbordák ilyen rögzítése kimondottan ronda
- a vezetékek elrendezése nem eléggé átgondolt, és ronda is.
(#) mek-elek válasza Skori hozzászólására (») Júl 20, 2024 /
 
Sok mindenben egyet is értenék veled...
2005-ben építettem a 3875-el erősítőt. Az akkori, már sokszor megemlített osztott táp megoldással, duál monóban, stb. Az ajánlás szerinti csökkentett tápfesszel. Valóban jó hangú végfok. Van is még belőle a pincébe. Lehet, hogy rávettél, ha időm lesz, megépítem úgy a mai tudásom, eszközeim hátterével, de nem Kínai panelre...
(#) Suba53 válasza shany hozzászólására (») Júl 20, 2024 /
 
Csak nem te hirdeted, hogy ilyen elszántan véded?
A neurochrome is egy túlárazott webáruház, kb olyan mentalitása lehet, mint a Kácsának.

De szíved szerint egy HighEnd-nek hirdetett termékbe te elfogadnál egy-két bakelit próbanyákon összegányolt modult, még ha utána aranyozott csatlakozókat is teszel rá?
Nézted az erősítő házának kidolgozottságát, a szerelés minőségét?

És szerinted a Mouser honnan veszi az alkatrészeket? Bizony onnan ahonnan mindenki, Kínából.
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2024
(#) Suba53 válasza mek-elek hozzászólására (») Júl 20, 2024 /
 
Elek-Elek. Már megint a szövegértelmezésed hiányosságainak az áldozata vagy.
Olvasd el kérlek ( lassan, hogy felfogd ) amit írtam.
(#) shany válasza Suba53 hozzászólására (») Júl 20, 2024 /
 
Nem ismerem az eladót, a készülék kivitelezéséről nem írtam semmit ( nem is érdekel ) csupán a benne levő alkatrészekkel kapcsolatban.

Ez utóbbiról (és általában ) próbáltam valós információt leírni ( utánanézni ), és nem pedig hülyeségeket...
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2024
(#) btamas81 válasza shany hozzászólására (») Júl 20, 2024 / 1
 
Őszintén, te 285.000Ft ért kiadnál ilyen munkát a kezed alól?
Szerintem a többieknek sem a kapcsolással van baja, de ennyiért már elvárná az ember, hogy azért belül is nézzen ki valahogy. Pl a táppanel. Kínában fillérekért legyártanák hasonló színben mint az erősítő panelja. Ha már hájend, meg 285ezer, azért nem sima villanyvezetékkel kötném be. (Nekem is több erősítőmben az van, meg ugye a hosszabítókba is az van, de azért ha eladásra csinálnék valamit csak venném a fáradtságot valami jobb kábelre. Amennyi ebbe kell az bagatel összeg)
Pasztát azért letörölném a LM körül.
És akkor gondold el majd aki megveszi és beköti a 100/200/300ezer forintos tápkábelt, és majd jól leírja mekkorát dob a hangján.
(#) mcc válasza Suba53 hozzászólására (») Júl 20, 2024 /
 
Ha hiszed, ha nem, a Mouser a gyártóktól veszi az alkatrészeket. Szépen rajta is van a COO jelzés minden csomagon. DALE RN ellenállás USA, vagy Mexico, Beyschlag ellenállás Csehország, Onsemi tranzisztorok Korea például. Persze, ha valamit Kínában gyártanak, akkor azt onnan…
(#) Suba53 válasza shany hozzászólására (») Júl 20, 2024 /
 
Nem te írtál hülyeséget, hanem a neurochrome weboldal, amelyik 280 dollárért árul egy ilyen kitet. Az ugye kb. 100.000.- Ft. Az LM3886 az nem lesz attól HighEnd, hogy Kanadában dobják össze a kitet, és nem Kínában. Még akkor sem, ha a kapcsolás tényleg jó.

Kínában sem minden hamisítvány, meg ócska kukaszökevény. Jönnek fel mint a talajvíz.
Japánra is mint a bóvli táskarádiók országára tekintettek még a 60-as évek körül is. Majd a csúcstechnika fellegvára lett pár évtized alatt. Kína sem ott tart ma már, ahol kiharcolta magának a bóvli megtisztelő címet. Az általános alkatrész gyártása például már elég jó.

Gondold el, a legtöbb HighEnd gyártó Kínában gyártatja a csúcs készülékeit. És nem úgy, hogy mindent odavisznek, majd ott egy automata gépsor összerakja, majd hazaviszik.
Kínai gyártók alkatrészeit használják, kínai nyák panelekre dolgoznak, esetleg pár olyan alkatrészt vesznek másutt, ami kritikus, és Kína nem gyártja.

És ezek az alkatrészek rendelkezésre állnak Kína belső piacán is, ahol dömpingben gyártják a világot elárasztó termékeket, amik nagy része már nem gagyi kategória.
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2024
Következő: »»   11 / 17
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem