Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos távirányítós kapunyitó

Témaindító: wital, idő: Ápr 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   135 / 136
(#) SzilCsong válasza Andralin hozzászólására (») Aug 26, 2024 /

Ezekbe túlhajtott ablaktörlő motor van (túlhajtott = 12V helyett 24, vagy nagyobb feszültséggel rúgatják)
Az a watt érték elég érdekes szokott lenni, mivel látok 2-300W-os (papíron) motor, közbe meg egy 24V 150VA-es trafó van bennük, akkor ez, most hogy van?
(#) Andralin válasza SzilCsong hozzászólására (») Aug 26, 2024 /

Az alacsony ára alapján gondolod azt, hogy ebben is túlhajtott motor lehet?

Amúgy azzal mi a gond, ha viszi a kaput rendesen? Hamar tönkremegy, leég?

Utánanéztem a forgalmazónak, 2 év garanciát vállalnak és meseszép tömeges Google értékeléseket kapott a webshop eddig, több mint 4000 értékelés és az átlag 5,0 az 5,0-ból. Talán ez garancia lehet, hogy ha hamar tönkremegy, akkor biztosan kicserélik.
(#) SzilCsong válasza Andralin hozzászólására (») Aug 27, 2024 /

Nem azt mondom, hogy ebbe, hanem azt, hogy mindegyikbe
Némelyiken rajta is van, hogy 12V, elég neves gyártók H....mann szintén
Egyébként nincs ezzel probléma, mert attól még sokáig bírják.
Kefe szokott elkopni. De az is több év használat után.
(#) uniman válasza Andralin hozzászólására (») Aug 27, 2024 / 1

Ezt a motort vagy féltucatnyi webshop kínálja...te biztos tudod melyikről írsz (mi nem).
Van olyan webshop, amelyik eredeti gyártóját (Powertech) is meg meri nevezni.
De TMT név alatt, más külsővel is létezik...
Ilyen 24V-os motor is létezik, pl. buszokban, teherautókon... Az nekem nem tetszik, hogy gyorsan működik, így a motor jobban kínlódik, a kis áttételek miatt. A 20%-os üzemi ciklusa sem biztató. Az anyagminőség is lényeges, az meg csak a gari lejárta után fog kiderülni. A forgalmazó meg reménykedik, hogy addig nem rohad el... A garancia feltételeit ismered? Lehet csak céges/számlás telepítő által lepecsételt papírokkal érvényes. A hozzá kínált akkut láttad? Eléggé "vékony"-nak tűnnek (Saccra a max.5A-t 7 percig bírják leadni). Ok, más akkut raksz bele...
Lebeszélni nem akarunk, végre valakinek lesz saját tapasztalata (25 hónap múlva kiderül).
(#) Andralin válasza uniman hozzászólására (») Aug 27, 2024 /

Bocsánat, tényleg nem írtam a webshopot, kapuaruhaz.hu, ott néztem ki, ezeknek van 4000-nél több 5/5 pontos Google értékelése, a vélemények alapján nagyon korrekt cégnek tűnik.

Ezt a szettet néztem ki: Bővebben: Link

Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet a garancia kérdésére! Végigböngésztem a cég ÁSZF-ének a vonatkozó részét és sehol nem említik benne, hogy elvárt lenne a szaki által történő felszerelés.
Sőt, a termék adatlapjáról közvetlenül letölthető a magyar nyelvű telepítési útmutató, benne a vezérlő felprogramozási leírása, a javasolt beállítandó paraméterek, minden, mintha kifejezetten támogatnák a saját kezű felszerelést.
(#) mraulajos hozzászólása Aug 27, 2024 /

Hali!
Már kettő Ilyen vezérlésem van, ami processzor hibás. Ennek a javításával tudtok valakit, vagy ez nem javítható? 50 - 60 e. Ft egy ilyen vezérlés.
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2024
(#) SzilCsong válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 27, 2024 /

Szia
Mi alapján állítod, hogy processzor hibás?
Zárlat van az 5V ágban és ha kiveszed a processzort, megszűnik?
(#) SzilCsong válasza Andralin hozzászólására (») Aug 27, 2024 /

Az, hogy hogyan értékelik, attól nem kell hanyatt vágódni, pl.: neves, "szép" márkájú garázsnyitó szett, amit a szerelők szeretnek, mert gyors a beépítésük, annyi tipushibával rendelkezik, hogy az ellenségemnek nem ajánlanám
(#) mraulajos válasza SzilCsong hozzászólására (») Aug 27, 2024 /

Mind kettőt el küldtem az OVERGATE hez. Ott állapították meg. Egyébként az 5V os stab.IC mindkettőnél tűz forró. Térségünkben gyakori az 1-2 mp áramszünet. ismétlődve. Szerintem ez okozhatja.?

Nem az áramszünet szokott gond lenni, hanem a túlfesz, azt sajnos átviszi a stb ic.
Írtam PM-be
(#) mraulajos válasza SzilCsong hozzászólására (») Aug 27, 2024 /

Láttam, majd írok. Képen jelöltem. Erről van szó?
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2024

Úgy látom, hogy a trafó és a gombok között van a stab ic, ott kéne mérni az 5V ágat. Középső láb a (-)
(#) zaza99 válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 28, 2024 /

Az írják, hogy precízebb a mozgás azzal, de mindegy nem lesz. Viszont ma megjött a Brainy vezérlő. Az automatikus tanítási móddal érdemes tanítani? Nem tör össze mindent? A kapukat félig nyitva haggyam mielőtt elindítom?
A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2024
(#) mraulajos válasza zaza99 hozzászólására (») Aug 29, 2024 / 1

Úgy csináld, ahogy a leírásában le van írva. Elsőként beállítod a végálláskapcsolókat. Ezt követően, az automata tanítást el kell végezni.
(#) zaza99 válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 29, 2024 /

Összeraktam, működik. Az auto tanítást nem lehetett megcsinálni mert nem enkoderes a motor, de azért be tudtam álogatni.

Csak a Gate Control BASE 1000 volt gondom mert azt írja hogy Tápfeszültség 12-30V DC vagy 12-16,5V AC a Brainy meg csak 24V AC-t ad ki és arra nem mertem rákötni. Tetem be neki egy kis tápot. Táp nélküli megoldást használtok rá? Pl egyenirámónyítás + DCDC konverter?
(#) mraulajos válasza zaza99 hozzászólására (») Aug 29, 2024 /

Igen, én ezt használom.
(#) zaza99 válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 29, 2024 /

Köszi.
Én meg ezt találtam:Bővebben: Link
(#) mraulajos válasza zaza99 hozzászólására (») Aug 29, 2024 / 1

Tökéletes!
(#) zaza99 hozzászólása Szept 2, 2024 /

Sziasztok!
A Master Slip távirányítót Bővebben: Link tudja kezelni a Beninca Brainy?
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2024
(#) Laca13 hozzászólása Szept 5, 2024 /

Sziasztok!
A barátomnak van egy Hörmann ProPort S Kapunyitója, ami vezeték hiányában, prizmás sorompóval lett szerelve. (tolókapu) A problémája az, hogy a kapu nyitáskor is megáll, ha a nyílásba kerül valami. (persze hogy a kutya kiszalad ) Ha valaki ismeri ezt a nyitót, mondja meg legyen szíves hogy nyitásnál kikapcsolható-e a sorompó letiltása?
Köszi.
(#) Prefector válasza Laca13 hozzászólására (») Szept 5, 2024 / 1

Használatiban benne van, DIL6-os kapcsoló. Gyári beállítás szerint nyitáskor nem kell megállnia csak akkor ha az erőhatárolás állítja meg, a biztonsági kapcsoló nem állítja meg. Valaki akkor elkapcsolgatta.
(#) mikrodigit válasza Laca13 hozzászólására (») Szept 5, 2024 /

Magasabbra kell tenni az infrát, hogy a kutyát ne érzékelje. (Vagy alacsonyabbra kell cserélni a kutyát.)
(#) uniman válasza Laca13 hozzászólására (») Szept 5, 2024 / 1

Az a prizmás cucc ugyen nem kétvezetékes, mint a gyári? Így nem is oda lett bekötve? De hová...talán a stop gomb helyére? Az meg ugyebár mindig dolgozik! Lehet nézegetni a leírást, ha "hekkelve" van a fotocella...

TX_RX.jpg

(#) Laca13 válasza Prefector hozzászólására (») Szept 9, 2024 /

Bocs de ez biztos hogy a ProPort S használatija? Mert én csak ilyet találtam.
És ebben mindössze csak annyi van, hogy a DIL3 állásával lehet meghatározni, hogy van e sorompó, vagy nincs. Esetleg tudsz egy linket ahol megtalálom az általad idézett használatit? Vagy esetleg el tudod küldeni? Sajnos a barátom és a kapu is elég messze van, így most csak távolról próbálok neki segíteni.

Proport S.JPG

(#) Laca13 válasza uniman hozzászólására (») Szept 9, 2024 /

Az a baj, hogy mikor ott voltam, ostoba módon nem néztem meg a cuccot, csak szóba jött ez a hiba. Ezek szerint a gyári infra sorompó ugyanazon a két vezetéken kommunikál, ami a tápja.
A szép az egészben, hogy kaputechnikai cég szakembere szerelte be neki, jó drágán. Csak gondolom hogy a prizmásnak külön tápja van, és a kimenetét nem a kétvezetékes bekötési helyére kötötték. Az lehet amit te írtál, ezért meg is kérdezem a barátomat, hogy egyáltalán elindul-e a másik irányba a kapu mikor a sorompó megállítja, vagy csak megáll, mert akkor tuti hogy a stop gomb helyén van. Sajnos akkor ezt sem figyeltem meg.
(#) Laca13 válasza uniman hozzászólására (») Szept 10, 2024 /

Idézet:
„Az a prizmás cucc ugyen nem kétvezetékes, mint a gyári? Így nem is oda lett bekötve?”

Valószínűleg a lényegre tapintottál. Most kérdeztem meg, hogy a kapu csak megáll a sorompótól, vagy el is is indul ellenkező irányba. Nos, csak megáll, úgyhogy a te verziód lehet az igazság, a nem gyári prizmás cuccot, nagy valószínűség szerin a stop gomb helyére kötötték.
A gyári vezetékes infra sorompó gyakorlatilag ugyanazon a vezetéken kommunikál, mint amin a tápot kapja? Meg lehet valahogy hekkelni a prizmást hogy ugyanazt csinálja mit a kétvezetékes?
(#) Laca13 válasza uniman hozzászólására (») Szept 10, 2024 /

Bocs, de nem három vezeték az a kettő?
(#) uniman válasza Laca13 hozzászólására (») Szept 10, 2024 /

Mi nem tiszta?

2wire.jpg

(#) Laca13 válasza uniman hozzászólására (») Szept 11, 2024 /

Az nem tiszta, hogy a gyári infra közvetlen jellel vezérel, vagy az is csak egy relét működtet mint a prizmás? Mert akkor nem értem hogy miért nem lehetett rendesen bekötni a prizmást?
(#) mugab hozzászólása Szept 21, 2024 /

Találkozott már valaki ezzel? Mi a tipusa? Van e leírása?
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2024
Következő: »»   135 / 136
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem