Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hörmann kapuk
 
Témaindító: Maxim Max, idő: Feb 9, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   27 / 27
(#) uniman válasza SzilCsong hozzászólására (») Jan 27, 2024 /
 
Mivel ez a B-60N leírás, te meg sima B60 típust írtál...
(#) SzilCsong válasza uniman hozzászólására (») Jan 29, 2024 /
 
Igen, az lesz az, van ilyened?

Ez, ha jól látom, akkor a marantec control 40-nak felel meg, akkor még nem volt külömbség a hörmann és a marantec között, ha jól gondolom.
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2024
(#) uniman válasza SzilCsong hozzászólására (») Jan 29, 2024 /
 
Tizenévvel ezelőtt sok ilyet szereltünk, de akkor még Marantec volt. Köbméternyi doksijaim mélyén talán lapulhat ebből is, de a Marantec-es... A német nyelvű a netről letölthető. de ez nem segít neke. A papírokat már rég nem nézem, nem könnyű megtalálni köztük valamit.
(#) SzilCsong válasza uniman hozzászólására (») Jan 29, 2024 /
 
Nekem ez a vezérlés sokkal jobban tetszik, mint a control 145
a finombeállítási lehetősége miatt, főleg 220-asnál marha gyorsan túlmelegszik, le/föl nyitogatásnál, aztán meg kitalálják, hogy 2 centivel nyíljon följebb, na akkor lehet újra kezdeni, de akkor meg már túl is melegedett, hőbiztosíték leold, 20 perc vigyázzba állás, majd megint, újra az egész....
Az lenne a kérdés, ennél a tipusnál, hogy lehet megoldani a lefele öntartást?
Mert a 145-nél kell csinálni egy átverő áramkört, amit a vezérlés felöli telefonos csatlakozóba kell dugni a sima átkötés helyére, de itt nincs ilyen.
(#) keurus hozzászólása Ápr 6, 2024 / 1
 
Sziasztok! Rotamatic kétszárnyas vezérlés kérdésem lenne: Több hónapja nem használtam a kaput, nyitott állapotban volt. Most be szerettem volna csukni, de a 4-es hibakódot villogja ( HALT- kapcsoló aktív) kimértem a panelen, a 74HC4538-asig annak a 3-as lábára megjön az 5V , Q; Q_ változik, de nem monostabilan (ahogy mértem). Van akinek hasonló tapasztalata van? mit tudnák kezdeni vele? esetleg MCU hiba? Viszont meg is kérdezném, nincs e valakinek más problémából adódó tönkrement panelja, amiben az MCU jó?
(#) Kékróka válasza keurus hozzászólására (») Ápr 6, 2024 / 1
 
rotamatic 2 van

J.
(#) Glitch hozzászólása Ápr 29, 2024 /
 
Sziasztok,

tudna nekem segiteni vki, ha egy rotamatik1-est le szeretnek resetelni, mivel a piros led 6x villan, de a reset nem mukodik, akkor mi tudok csinalni?
A 4-es kapcsolot ON-ra allitom, azonnal megnyomom a P kapcsolot, majd amikor gyorsabban villog a led 4-es kapcsolot OFF alasra allitom --- utana a led ugyan ugy 6x villan.

A panel az a verzio, amin ket poti van, es a depwitch-bol is tobb mint 12-van... sajnos jobban nem tudom beazonozitai.

Koszonok elore is minden segitseget!!!
(#) user1914 válasza Glitch hozzászólására (») Ápr 29, 2024 /
 
Csak egy kérdés:
A reszet után általában kell egy áramtalanítás, hogy újra érvénybe kerüljön a memória tartalom.
Vagyis áramtalanítottál?
Üdv. M.
(#) Glitch válasza user1914 hozzászólására (») Ápr 29, 2024 /
 
A reset utan azonnal nem, de mivel a piros led utana is villogott 6x, de mar nem reagalt az ismetelt resetre - a piros led nem villogott gyorsan - ezert aramtalanitottam, es aramtalanitas utan is ugyan ugy 6x villogott a led sajnos

Amikor a reset lepeseit megcsinalom, akkor mintha ujraindulna, mindket led elalszik, majd a zold folyamatosan vilagit, a piros 6x villog.....
(#) barbely695 hozzászólása Júl 23, 2024 /
 
Üdv! Hörmann rotamatic p2 kétszàrnyú kapuval lenne a kérdésem, az egyik hogy hogyan tudnék a sebességen àllítani? Màsik hogy a kapuszàrnyak indulàsi idejét kellene jobban egymàsra hangolni, jelenleg gyàri beàllítàson fut, de nagyon lassú. Köszi
(#) uniman válasza barbely695 hozzászólására (») Júl 23, 2024 /
 
Leírásában vannak a sebességállításra utaló "hieroglifás" képek...

Leiras.jpg
    
(#) Laca13 hozzászólása Szept 10, 2024 /
 
Előre elnézést kérek a fórumozóktól és az adninektől is, mert meg fogom ismételni egy másik topikban írt segítség kérésemet, mert közben rájöttem, hogy ez a topik kifejezetten ezekről a kütyükről szól.
Szóval a barátomnak kapus szakemberek beszereltek egy Hörmann ProPort S toló, kapunyitót, de mivel az infra sorompónak nem volt csövezése, prizmás infrával oldották meg a biztonsági funkciót. Így viszont a kapu nyitásnál is megáll, ha valami (természetesen a kutya) a kapu útjába kerül. Uniman topiktársunk valószínűleg rátapintott a lényegre, hogy a gyári két vezetékes infra sorompó helyett, nem gyári, prizmásat építettek be, és azt gyakorlatilag a stop gomb helyére kötötték be.
A lényeg az lenne, hogy ezt a nem gyári sorompót meg lehet-e mókolni úgy, hogy csak zárásnál állítsa le a kaput, illetve hogy akkor el is indítsa visszafelé?
A gyári valami one wire rendszerű?
(#) SzilCsong válasza Laca13 hozzászólására (») Szept 11, 2024 /
 
Szia

Ha az infra buszos rendszerű, akkor azt az életbe nem lehet helyettesíteni, max ha a hörmannak van erre tükrös megoldása.
más gyártó buszos infrája se jó hozzá, már kipróbáltam
(#) Laca13 válasza SzilCsong hozzászólására (») Szept 12, 2024 /
 
Szia
Értem, köszönöm. Azt szerinted legalább meg tudnám oldani, hogy nyitásnál legalább ne állítsa meg a kaput az infra? Értem ez alatt a legegyszerűbb megoldást, hogy mondjuk a motort működtető feszt egy soros diódán keresztül egy relére kötni, ami a polaritástól függően vagy behúzna, vagy nem, így nyitásnál gyakorlatilag nem engedné működni az infrát, jobban mondva nem engedné a leállítást.
(#) SzilCsong válasza Laca13 hozzászólására (») Szept 12, 2024 /
 
Szerintem pwm-ezve van a motor, pufferelni is kell, viszont elég széles feszültség tartományba mehet még így is a motor, akkor inkább a relékről vedd le és nyitáskor egy pici teljesítményű relé párhuzamosan, rövidre zárja az infra kimenetét (logikai vagy)
Ezt a módszert én is alkalmaztam, így tudom telóról, hogy nyílik, vagy záródik a kapum.
De ezzel a módszerrel még mindig csak megállásra készteted a motort, irányváltás nem fog történni.
Akkor már inkább nem a stop szálat, hanem az imulzus kapcsolót vezérelném.
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2024
(#) Laca13 válasza SzilCsong hozzászólására (») Szept 14, 2024 /
 
Szia!
Most ez a prizmás infra van a kapun. A tápot a piros és fekete vezetéken kapja a kék meg a sárga gondolom a relé kapcsolt vezetéke.
Egyelőre nem tudom hová van bekötve az infra, mert még nem találtam korrekt leírást, rajzot erről a kapunyitóról. Így azt sem tudom, van e impulzus bemenete, pedig az ötleted jó lenne.
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2024
(#) uniman válasza Laca13 hozzászólására (») Szept 14, 2024 /
 
Lehet az "impulzus kapcsolónak" a kapuvezérlés manuális "Nyit-Stop-Zár-Stop"(?) működtető bemenetét nevezi...ami a az "ext.Funk" 21-20-as pontja (is) lehet.
Én úgy látom, hogy a prizmás infra relékimenete a kék sorkapocsra van kötve (Halt=Stop)...
(#) Laca13 válasza uniman hozzászólására (») Szept 14, 2024 /
 
Jól látod, az infra relékimenete valóban a stop sorkapocsra van kötve. Így evidens hogy nyitásnál és zárásnál is megáll. Ha jól tudom, ennek a bemenetnek manuális kapcsoló nélkül zárva kellene lennie, a nyitásra áll meg a kapu.
(#) Laca13 válasza SzilCsong hozzászólására (») Szept 16, 2024 /
 
Csak tippelek, mert rajzom nincs. Az a két omron relé a kondik mellet az vajon az irányváltást csinálja, vagy valami mást? Mert ha az irányváltást, akkor egy kis párhuzamos relével valóban megoldható lenne az infra nyitáskor letiltása. Tény, az irányváltás akkor se történne meg. Azt esetleg egy egyszerű két impulzust adó áramkörrel meg lehetne oldani, ami az impulzus bemenetet kétszer kapcsolná, megállítaná és visszafele indítaná.
(#) SzilCsong válasza Laca13 hozzászólására (») Szept 16, 2024 /
 
Vagy menüből beállítani, ha van rá lehetőség (nem tudom), hogy gombnyomásra nem csak megállítsa, hanem irányt váltson.
(#) Laca13 válasza SzilCsong hozzászólására (») Szept 16, 2024 /
 
Szerintem nem lehet menüből beállítani, csak a DIL kapcsolókkal lehet egyes funkciókat befolyásolni, de ezt pont nem, legalábbis én ezt találtam a kezelési utasításában.
(#) Laca13 hozzászólása Szept 16, 2024 /
 
Van ez a Hörmann LSA1 nevű infra adapter, ami elvileg bármelyik infra sorompót kompatibilissé teszi a Hörmann kapumozgatókkal. Persze a listában nem találtam a ProPort S vezérlőt. A kérdés az, hogy ezzel a modellel is kompatibilis vajon? Gondolom olyan nagyon nem variálták a busz protokollját.
Mert hogy ezzel az adapterrel tulajdonképpen mókolás nélkül megoldódna a probléma.
(#) uniman válasza Laca13 hozzászólására (») Szept 16, 2024 /
 
Annyiért már vehetsz eredeti HÖRMANN egyutas infrasorompópárt is (EL301)...
(#) Mumtaz válasza Laca13 hozzászólására (») Szept 22, 2024 /
 
A Proport-ok a Hörmannak a "költséghatékonyabb" megoldásai. Tényleg csak alap dolgokat tud. És nem is lehet beállítani, hogy azonnal vissza nyisson, ha zárás közben impulzust kap.

A mai napig nem értem, hogy ha csakis az EL101/301 fotocellákat lehet rákötni, akkor mi a fenének kellett négyes sorkapocs az SE3-ra. Mert az 5-71-18-20 kiosztásból a két eres 301-et a 71-re és a 20-ra kell kötni. Az 5-ös és 18-as más típusú fotocellához kell(ene).

A régebbi Lineamaticokban egyébként a 71-20 között gyárilag áthidalás volt. Ha oda relés fotocellát kötöttek, akkor az ezt az áthidalást szakította meg. Sajnos a Proportokba ezt nem programozták bele, pedig maga a vezérlés egyébként ugyanaz. Csak ugye jó pár alkatrészt lehagytak róla.

Megoldás lehetne, valahonnan kéz alól szerezni valakitől egy 12, vagy 16 kapcsolós Lineamatic vezérlést. Bár erre kicsi az esély, hogy ha van is, akkor értelmes áron hozzá lehet jutni.

Vagy még a mókolás, hogy valamilyen 24V-os motorokhoz való vezérlést kell bele tenni, de ahhoz kell kialakítani végállás kapcsolókat.
(#) ramiz01 válasza Mumtaz hozzászólására (») Szept 23, 2024 /
 
Üdv!Rendkívül sokat segített a hozzászólása a Hörmann fénysorompóval kapcsolatban,az útmutatása szerint kötöttük be és kiválóan működik!Köszönöm tisztelettel!
(#) Posgaiimi hozzászólása Szept 24, 2024 /
 
Sziasztok!

A segítségetekre lenne szükségem: Van egy 2017-es (már a 7 szegmenses kijelzős) Hörmann Rotamatic2 kapunyitóm, mely olyat produkál, hogy random kinyílik, és nyitva marad.
Amit kizártam: távirányítók (nem volt hatósugárban, illetve elem kivéve), az automatikán a nyitó gombot levettem. A rendszerben Hörmann szenzorok is vannak (kívül, záráskor hatósugárba lépéskor megáll, kicsit visszanyit. Ha jól tudom teljesen zárt állapotban ez nem számít).
Találkozott már valaki ilyennel? Mi lehet a gond, merre keressem? Létezik, hogy BS vevő esetén valami "beazavar", interferencia van? Van kb. 20 méterre egy Hörmann garázskapu is (az is BS), azzal semmi gond nincs!
Köszönöm!
(#) mraulajos válasza Posgaiimi hozzászólására (») Szept 24, 2024 /
 
Hali!
Beázott, vezeték nélküli kapucsengő.?
(#) Posgaiimi válasza mraulajos hozzászólására (») Szept 25, 2024 /
 
Szia!
Vezetékes a kapucsengő, legalábbis nálam (meg hát szerintem a Bisecure-t nem lenne szabad zavarja, nem?), beázás nyomait nem láttam, gyári dobozba van...
(#) mraulajos válasza Posgaiimi hozzászólására (») Szept 25, 2024 /
 
Engem már próbára tett. Egy nagy zápor után egy kapu sem működött (3db). A beázott kapucsengőből ki vettem az elemet, minden helyre jött.
Következő: »»   27 / 27
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem