Fórum témák
» Több friss téma |
Motor tengelyét lehet forgatni. Régebben csinált ilyet hogy nehezen indult be. 5-6szor kellett inditani amire felpörgött hidegbe. De most leállt.
Kapcsoló burkolatát vagy a motor burkolatát?
Meg kell keresni a motor indítókondenzátorát és megmérni. Azon túl, hogy a hőkioldót vissza kell kapcsolni.
Köszi megoldódott. Hőlioldót kellett visszakapcsolni.
Sziasztok!
Van egy jópár éves csendes kompresszorom, mostanában pár perc használat után a tekercs részénél nagyon melegszik, inkább forró, mint meleg és ha leáll utána is melegszik, mintha zárlatos lenne, nehezen indul újra. Forgórész könnyen forog, tehát nem szorulás, a tekercselésnél lehet gubanc? Javítható az ilyesmi? Köszönöm előre is, üdv! Ákos A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2024
képek
Szét kellene szedni és megnézni a tekercseket. Valószínüleg menetzárlat lesz az állórészben.
Szia!
Először megnézném a kondenzátorát ott a behorpadt burkolat alatt a tartály oldalán! Ha csökkent a kapacitása is erőlködhet. Ha nem tudod mérni, akkor cseréld! Max 2eFt. A feszültsége és kapacitása egyezzen az eredetivel! Hidegen indul rendesen? Tomi Volt már ilyen nálam, ami leégett, akkor szerintem kuka, nem hiszem, hogy megéri tekercseltetni. Látszott is a tekercsein, hogy megégett. De volt, amin csak kondit kellett cserélni. A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2024
köszönöm válaszaitokat, megnézem mennyire jön könnyen szét a forgórész, hátha látni valamit
Ha ez kuka, melyik márka javasolt?
ennyire bele lehet látni, kicsi égésnyom, ez lehet szerintem a zárlatos rész, vagy még nem?
Nem biztos, hogy tovább szedném, a forgórész nem tudom hogy jön szét....? Érdemes a kondenzátorral még próbálkozni? A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2024
Menetzárlatos az állórész. Újra kell tekercselni. Vagy eldobós.
A kondenzátor látható része nem sérült. A tekercs égett. Néhány éve egy utcabelinek újratekertettem kínai 2200 W-os kompresszort. Akkor 27e.-Ft-ért. Nézz utána, megéri-e neked a mostani árakon. A címke alapján nem találtam nyomát. Nincs rajta más adatlap?
Sza! Ha már úgy is mindegy, mert rossz akkor jobb lenne meggyőződni arról, hogy esetleg nem teljesen van leégve csak a tekercsfej van öszemelegedve és csak azt kell leszigetelni megfelelően. A kondenzátort azt feltétlenül ki kellene mérni vagy cserélni, mert nagy a valszínűsége, hogy annak értékvesztése miatt van a történtek.
Szia, köszönöm.
Mostanság nem nagyon lesz időm szétszedni, de nem adtam még fel teljesen köszönöm a válaszokat! |
Bejelentkezés
Hirdetés |