Fórum témák
» Több friss téma |
Hover szárítógép nem kondenzálya a vizetSziasztok . GHLC H8A2DE-84 hőszivattyús szárítógépbe melegek a ruhák , de nem szárít . Szétszedtem , utálatos egy konstrukció . Hőcserélők kimosva , R290 gázzal újra töltve , gyári adat alapján (150gr) .Ezt a hülye konstrukciót szétszedve nem igen lehet tesztelni , mert nincs levegő keringés , de így szét dobva beindítottam a kompresszort . Fél óra után a nyomó ágon a kondenzátor 70C , az elpár meg 34C . Így már érthető hogy miért meleg a ruha , de nincs szárítás . Érdekes hogy a szűrő is forró . Kalorikusan is szerelő szakíkat kérdezném , mi lehet az oka hogy a kondenzátor forró , meg a szűrő is , az elpár meg nem hideg , inkább melegszik , mer kb. 21C volt a külső hőmérséklet . Whirlpool AZB F03 hibaSziasztok!Az alany egy Noé által a bárkából kidobott Whirlpool AZB889, F03 páraérzékelő hibával. A két "gyári" resetmódszer nem hozott eredményt, a szenzort kicseréltem(jó drága vasdarab, én hülye). Amit észrevettem hogy a dob és a háfal között nincs stabil érintkezés, de ha direktre kötöm a dobot a hátfallal akkor sem szűnik meg a hiba. A kérdés az lenne hogy ezek milyen elven mérik a nedvességet, hogy tudom kimérni, és milyen érték lenne az általános? Gyanakodok az elektronikára is, de "szemre" nem látok rajta hibát. Ez az F03 amúgy valós szenzorhiba vagy csak valami parasztvakítás, esetleg tök más mehetett tönkre? Tudtok valakit aki tud ilyen elektronikát javítani, kiütni, tesztelni, vagy ebben segíteni? A gépecske egyébként imádat tárgya 12 év alatt egy ékszíj, és 3 szivattyú van csak a számláján. Köszi ha elolvassátok, méginkább ha tudtok segíteni valami tippel, vagy a vajákolásban.(a ráolvasás és az ördögűzés eddig nem segített) Köszi!
Szia!
Köszi a választ. Most megpucoltam 0.5 ohmot mérek a hátlap és a dob között. Ha megjavul veszek egyet. A hiba maradt reset után is. A szenzor mit mér amúgy? Kapacitást, vagy ellenállást? Lehet vezérlő baj.
Tudtommal ellenállást mér. Reset nem fog sikerülni mert nem érzi a ellenállást. Tegyél bele nedves ruhát és úgy próbáld. (De valaki ellenállást rak be addig, fogalmam sincs mekkorát csak belefutottam már valahol) Persze lehet vezérlő gond is.
Aeg 8000 hosszú szárítási időSziasztok. Aeg 8000 típusú szárítógép a beállított idő pl2. 20 helyett 4-5 órát szárít. Első óra viszonylag pontosan számol vissza, de a következő egy óra alatt csak 10 perc megy le a számlálóról. Kimostam 2x az egész gép minden porcikáját a probléma nem szűnt meg. Köszönöm
Beko DF-7439 SX program közben alaphelyzetbe áll.Sziasztok. Címben szereplő szárítógép a program elindítása után változó időközönként (mindennel együtt 4 órás program esetén 40 perc után) egyszerűen alaphelyzetbe állítja magát. A kijelzőn nem jelenik meg hibakód csak a kiválasztott program alap lefutási ideje miközben a program lejártakor nem kellene megjelennie időnek. Segítsetek hol kezdjek keresni hibát. A szűrőt és a mellette lévő ventilátort már kitakarítottam.
Köszi megint! Beletettem egy vizes töröközőt és semmi.
Hozzávetőleges nagyságrendi értéket esetleg tudsz mondani mit illene mérnem a vezérlő csatiján ideális esetben? Sharp Szárítógép nem indulSziasztok!A Sharp szárítógép (KD-GHB7S7GW2) egyik napról a másikra nem indul el. Feleségem szerint égésszag volt érezhető a mosóhelységben és Error felirat a gép kijelzőjén. Az elektronikai kezelőfelület működik, minden program választható, azonban az indítást követően semmi nem történik. Először azt hittem, hogy a kondenzátor halt meg, de azt ellenőriztem egyszerű méréssel. A kondi töltődik és szépen kisül. A szárítógép egyébként PSC motoros. Van-e valakinek ötlete, hogy mi lehet a hiba oka, mert elektronikai panel, illetve kondenzátor hibát én kizárnám, bár nyilván nem vagyok szakember, csak lelkes problémamegoldó. Köszönöm!
Szia! Kicseréltem, de nem javult meg. Sőt, most még később állt ki hibával. Már majdnem kicsordult alul a kondenzvíz. Van ötleted mivel próbálkozzak?
Szia! Próbáld már a szivattyút direktbe kipróbálni?
Szia , mit jelent hogy: "Kimostam 2x az egész gép minden porcikáját " ? Mert ha szerződted a gépet és a hőcserélőket is kimostad , akkor valószínűleg , hőszivattyú kalorikus hiba .
Szia , így ennyi infóból nehéz bármi okosat mondani , csatolok egy huzalozási rajzot , hátha segít .
Hőszivattyús szárítógép nem szárít, nem melegszik a belső térÜdv! Valakik, akik értenek hozzá, segítsetek!AEG 8000 Series hőszivattyús szárítógép. Minden szűrő tiszta, mégsem jut fel víz a felső tartályba, sőt alul sincs. Persze nem is szárít, és a száradási idő is brutál lett. Nyilván a hőszivattyús rendszer lehet a bűnös. A hőmérséklet érzékelő termisztoron 7,5 MEGAohm-ot mértem. Lehet ez a bűnös? A kompresszor nagyon meleg, a belőle hőcserélő felé elmenő réz csövek hidegek, csak a kompresszor felső részén lévő egyetlen réz cső meleg. A réz csövek hőcserélő csatlakozásánál kicsapódott fehéres kiválás látható. Nem tudom, hogy ez normális-e? Érdemes költeni rá, vagy 6 év után ez is kuka? Válaszotok köszönöm előre is!
Bocsi, én nem vagyok szakértő, nem tudok segíteni, de nekem sokat segítene az AEG hőszivattyús szárítógép teljes robbantott ábrakészlete. Segítenétek, hogy hol találom meg a neten ezt?
Szia!
A 7,5Mohm szerintem nem stimmel. De ez nem igazán szokott tönkremenni. Valamit elmérhettél. Szétszedted teljesen a kalorikus kört kivetted a helyéről? Átmostad? Annak az elkoszolódása szokott ilyet művelni vagy a gázhiány. Kondenzvízszivattyú és a szintérzékelő rendben? Tesztelted? Ja ha már segítséget kérünk és rajzot akkor bizony szükség van egy pontos típusra, adattáblára. Anélkül nem megy. Beko DPU 7306 XE LeírásSziasztok. Kaptam egy Beko DPU 7306 XE hőszivattyús szárítógépet,de nem találok hozzá magyar nyelvű leírást. Valakinek nincs véletlenül? A gondom az,hogy bár ez alacsonyabb hőfokon dolgozik mint a régi,de nem szárazak a ruhák,és a víz nem jön fel a tárolóba.
Kijött végre a szerelő, azt mondta, hogy elment a gáz belőle, így kuka. Annyit mondott még, hogy a hőszivattyús egy parasztvakítás (meg is köszöntem neki a jelzőt... a kondenzációs legalább javítható.
Így van egy műszakilag tökéletes, alig használt gépem, de valami környezetvédelmi előírás miatt nem lehet a gázt tölteni, így eldobhatom. Legalábbis ennyit mondott. Kifizettem a bevizsgálási díjat, aztán most nézegetem, hogy mit kedjek ezzel a monstrummal. Amit nem értek, hogy ha nem lehet gázt cserélni benne, vagy utántölteni, akkor miért árulnak kompresszort az AEG oldalán... ??? Tud esetleg valaki valamilyen megoldást, hogy rentábilis módon mégis életre kelteni a gépet?
Szivattyú rendben, átmostam ahol hozzáfértem. A gép elején, az ajtónál van egy hőmérsékletérzékelő, lehúztam a vezetéket,és beemértem a két csatlakozóban. 7,5 Mohm volt. Engem is meglepett, mert olvastam korábbi hozzászólásokban, hogy kohm nagyságrend a szokásos. A szerelő gázhiányt állapított meg, azért nem fűt.
Szia.
Helyedben megkérdeznék egy hütöst hogy megjavitaná-e. Ismerösék LG höszivatyus száritojábol szintén elment a gáz. Aluminium az egéssz hütökör. Beforrasztottam a repedést és feltöltöttem, azota megy...
Az én AEG gépemmel ugyaez volt. Szerelő azt mondta, hogy elment a gáz belőle, így kuka.
A leírások csak alap felhasználóknak vannak, még a gép öntesztjének indítását sem tartalmazza. Körülnézek, hátha találok hozzá valamit, de szerintem nem leszel beljebb... A hőszivattyús rendszerek esetén kellemesen meleg, de nem forró ruhát lehet kivenni a szárítóból...
Ez nem biztos, hogy pont az, de az ábrák egy az egyben megegyeznek, szerintem a tartalom is hasonló lesz.
Szia Bihari. Köszönöm a segítséget,én is ezt találtam meg. Kb 25-30 fokig melegít,ami éppen elég is.Valószínű gáz van benne még. A víz hibára lehet megvan a megoldás majd ha szétszedem meglátom. De a nedves ruha még zavar,arra még gyúrnom kell
KapcsolásirajzSziasztok.Adott egy Electrolux EDP2074GW3 szárítógép aminek a paneljén elszállt egy ellenállás,Szín kód alapján 10M ,nem tudom ez lehetséges érték? Valakinek nincs kapcsolási rajza ehhez a géphez?
A kérdéses ellenállás képe itt látható.
Szerintem néhány nagyságrenddel (millió) kisebb, mert inkább biztosíték ellenállásnak néz ki. Lehet a színek sem olyanok már, mint eldurranás előtt...
Szia Gafly. Most nézem youtubon egy videót,ahol egy ilyen gépet szerelnek,és pont a mellette lévő relét. Valóban más színe van ott a videón.Bővebben: Link
Kérlek nézz rá a 10. percre. Lehet jobban beazonosítható.
Valóban az lehet amit te írtál,mert visszakövetve, Közvetlen a betápra megy. Akkor most milyet kell vennem,mi ennek a pontos neve?
Sárga, szürke, fekete, arany. 48Ω 2-3W, szerintem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |