Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Idézet: Milyen tégelyben van ? Képet tegyél fel légyszíves , a forrasztóón általában tekercsben kapható , és még azt is jó lenne tudni mit szeretnél forrasztani vele és hogyan tisztítottad meg a forrasztandó felületet ? „Az van a tégelyre írva,hogy: FSn 60Pb.”
Mint mondám, ezzel a pákával szinte mindent meg lehet forrasztani.
Egyetlen halála van, a fórumtárs, mert utána így néz ki: - Ez nem melegít - Nagyon melegít - Füstöl - Olvad - Hiányzik belőle sok darab - Mielőtt a földhöz vágtam, még nem így nézett ki - Ha rázogatom, akkor régen is így és csörömpölt és lötyögött Idézet: „- Mielőtt a földhöz vágtam, még nem így nézett ki” Ha földhöz kell vágni, akkor inkább érdemes lecserélni
Szia!
Nekem volt egy nagyon régi tekercsem. A gyártójára nem emlékszem,de valami Magyar volt. Annak az olvadéka olyan volt mintha zárványos öntött alu lenne. Csak maszatolódott. Nem a páka vagy a folyatószer volt a gond, hanem maga a forrasztó ón. De találtam rá egy ragyogó megoldást. Oda adtam olyas valakinek akinek mindegy milyen lesz a forrasztása. Én meg vettem egy használhatót. Talán még van a régiből is, ha így van délután lefotózom. A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2024
Nem a páka hibás. 45 éve használom és érdekesmódon 5-10 éve az enyém is furcsán forraszt. Teszi ezt az új forrasz anyagokkal. Ha régi, panelt bontok, összegyűjtöm az ón cseppeket, mer azzal ugyanolyan szépen forraszt egy kis folyasztószerrel, mint a hetvenes években. Elárulom, ugyan azzal a pákaheggyel. Azonos a tapasztalatom az elektromos forrasztópákákkal is.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2024
|
Bejelentkezés
Hirdetés |