Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1387 / 1387
(#) kaqkk válasza tothgyula hozzászólására (») Nov 2, 2024 /

Idézet:
„Az van a tégelyre írva,hogy: FSn 60Pb.”
Milyen tégelyben van ? Képet tegyél fel légyszíves , a forrasztóón általában tekercsben kapható , és még azt is jó lenne tudni mit szeretnél forrasztani vele és hogyan tisztítottad meg a forrasztandó felületet ?
(#) Gafly válasza Jonni hozzászólására (») Nov 2, 2024 /

Mint mondám, ezzel a pákával szinte mindent meg lehet forrasztani.

Egyetlen halála van, a fórumtárs, mert utána így néz ki:
- Ez nem melegít
- Nagyon melegít
- Füstöl
- Olvad
- Hiányzik belőle sok darab
- Mielőtt a földhöz vágtam, még nem így nézett ki
- Ha rázogatom, akkor régen is így és csörömpölt és lötyögött
(#) Jonni válasza Gafly hozzászólására (») Nov 2, 2024 /

Idézet:
„- Mielőtt a földhöz vágtam, még nem így nézett ki”

Ha földhöz kell vágni, akkor inkább érdemes lecserélni
(#) Gafly válasza Jonni hozzászólására (») Nov 2, 2024 /

Fórumtársunk azóta ritkán jár ide.
(#) Elektro.on válasza tothgyula hozzászólására (») Nov 4, 2024 /

Szia!
Nekem volt egy nagyon régi tekercsem. A gyártójára nem emlékszem,de valami Magyar volt.
Annak az olvadéka olyan volt mintha zárványos öntött alu lenne. Csak maszatolódott.
Nem a páka vagy a folyatószer volt a gond, hanem maga a forrasztó ón.
De találtam rá egy ragyogó megoldást. Oda adtam olyas valakinek akinek mindegy milyen lesz a forrasztása. Én meg vettem egy használhatót. Talán még van a régiből is, ha így van délután lefotózom.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2024
(#) Epu2 válasza Gafly hozzászólására (») Nov 4, 2024 /

Nem a páka hibás. 45 éve használom és érdekesmódon 5-10 éve az enyém is furcsán forraszt. Teszi ezt az új forrasz anyagokkal. Ha régi, panelt bontok, összegyűjtöm az ón cseppeket, mer azzal ugyanolyan szépen forraszt egy kis folyasztószerrel, mint a hetvenes években. Elárulom, ugyan azzal a pákaheggyel. Azonos a tapasztalatom az elektromos forrasztópákákkal is.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2024
(#) Bakman válasza Epu2 hozzászólására (») Nov 4, 2024 /

Jó forrasztóanyagot kell venni. A HEStore-ban kapható SSW-t nyugodt szívvel tudom ajánlani.

Az eredeti kérdésre kár több találgatást pazarolni, mert a "nem jó a forrasztás" kijelentés mögött számos ok lehet.
Következő: »»   1387 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem