Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   215 / 216
(#) img válasza Imi68 hozzászólására (») Nov 6, 2024 /

Eszerint a kép szerint nem is kell rajta 1.8 voltnak lennie (akkor meg én is tévedtem és 3.3 voltos az eprom - ezzel - ha 3.3 volt van az epromon - ellenőrizhető is a tézis helyessége).
(#) Imi68 válasza img hozzászólására (») Nov 6, 2024 /

Nem tévedtél. Van 1,8Volt a panelen ,a jó panelen meg is tudtam mérni a stabilizátor IC 1-es lábán. Mivel van egy jó panelem így összehasonlító méréseket tudok végezni. Csak az a kérdés hogy megkapja-e a 8-as lábra a megfelelő feszültséget.De mivel mint említetted a zárlatot,lehet hogy azt nem tudom megmérni
(#) img válasza Imi68 hozzászólására (») Nov 6, 2024 /

Már miért ne tudnád megmérni? Mekkora ellenállást mérsz az 1.8 voltos tápvonal és a GND közt? Nem kell számszerűen, csak ne legyen nagyon alacsony. Fordított polaritással mérd, tehát a piros szonda kerül a GND-re!
(#) Imi68 válasza img hozzászólására (») Nov 6, 2024 /

6kOhm az 1-es kimeneti láb a 8-as láb a bemeneti 2kOhm. Köszönöm szépen a segítséget mára.
(#) img válasza Imi68 hozzászólására (») Nov 8, 2024 / 1

Most látom, hogy nem válaszoltam. A Winbond eprom lábairól beszélünk? Az 1-es a CS, a 4-es a GND és a 8-as a VCC. Ha annak nincs külön tápja akkor jók vagyunk mert a 2k-s ellenállás nem utal zárlatra. Ha visszaköveted a forrásig, ott az 1.8 voltot előállító kapcsolóelem megkapja a fő tápvonalról a bemeneti feszültségét és az aktiváló jelét?
(#) doni82 hozzászólása Nov 8, 2024 /

LG Led tv kép hiba

Üdv.Van egy LG led tv-m,és a képernyő bal fele sötétebb mint a jobb oldali.
Mitől lehet ez?
Én a t-con,ra tippelek,de lehet tévedek.
Tettem fel egy képet a tv-ről,remélem látszik.

LG LED TV.jpg

(#) kadarist válasza doni82 hozzászólására (») Nov 8, 2024 /

Szia! Vannak ott még foltok máshol is. A LED-es háttérvilágítással van gond, nem mással.
(#) img válasza doni82 hozzászólására (») Nov 8, 2024 /

Üdv! Szerintem is LED hiba vagy a diffúzor sérült.
(#) Imi68 válasza img hozzászólására (») Nov 8, 2024 /

Szia! Az aktiváló láb egy kondenzátorral a testen van. A bemeneti feszültséget megfogom mérni ( tegnap fáradt voltam) az 5-ös láb(ssc) inrush current limit szerintem a processzorra megy. Köszönöm, jelentkezem.
(#) img válasza Imi68 hozzászólására (») Nov 8, 2024 /

Akkor elbeszéltünk egymás mellett mert te nem a Winbond eprom lábairól beszéltél.
(#) Imi68 válasza Imi68 hozzászólására (») Nov 8, 2024 /

A bemeneti feszültség nincs meg és az aktiváló láb is innen kapja össze vannak kötve. Az L201 tekercsig lehet vissza követni ezt a vonalat. Az a sejtésem hogy ezt a feszültséget a processzor adja ki. De rajz nélkül nagyon nehéz kibogozni.
(#) Imi68 válasza Imi68 hozzászólására (») Nov 8, 2024 /

Nem az epromról beszéltem a 1,8Volt-os regulátorról.
(#) img válasza Imi68 hozzászólására (») Nov 8, 2024 /

Le tudod fotózni az egész panelt olyan minőségben, hogy olvashatóak legyenek az alkatrészek feliratai? Úgy akkor utána tudnék nézni, hogy pontosan mik vannak rajta mert service manual-t nem találtam hozzá.
(#) Imi68 válasza img hozzászólására (») Nov 8, 2024 / 1

Szia! Kezdek képben lenni. Az általad említett Vinbond Ic flash memória és 3,3Volt-ot kap. Az 1,8V-os regulátor(S13A1D 183kj) a 24512FD eeprom-nak adja (adná) a tápját. Szerintem a processzor vezérli. Köszönöm szépen a segítséget.
(#) Imi68 válasza img hozzászólására (») Nov 8, 2024 /

Szia! Fotó. Sajnos nem fér fel jobb minőségben.
(#) img válasza Imi68 hozzászólására (») Nov 9, 2024 /

Magát a fotót lenne érdemes feltöltened, nem csak a fotó képernyőmentését.

Egyébként ilyen, képernyőmentésre készített képeknél, 90 fokkal elforgatva a telefont fotózás közben nagyobb lehetne a kép a képernyőn mert a hosszabbik oldalának több hely jutna.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2024
(#) doni82 válasza img hozzászólására (») Nov 9, 2024 /

Sajnos a telefon csinál ijen rossz képet.amugy sehol nincs folt.
(#) img válasza doni82 hozzászólására (») Nov 9, 2024 /

Mármint te nem látsz foltot csak diffúz átmenetet, vagy a LED ill. diffúzor nem sérült szerinted?
(#) Imi68 válasza img hozzászólására (») Nov 9, 2024 /

Szia! Nem engedte fel az oldal az eredeti kép 108mp kamerával készült. A kisebb telóm meg töltődöt. Bocs.Az egész lapról hiába készítek fotót mert biztos lesz olyan Ic ami abból a szögből olvashatatlan. De ezeken már túl jutottam. Tovább mérve a panelen megtaláltam az
(#) Imi68 válasza Imi68 hozzászólására (») Nov 9, 2024 /

Szóval megtaláltam a regulátor Ic-t tápláló dc-dc koverter Ic-t ami a13,2V-os vonalról két tranzisztoron keresztűl megkapja a 13,2 Volt-ot de a többi lábán semmit nem lehet mérni. Vagy rossz vagy az engedélyező jelet nem kapja meg.

Az 1,8V-os regulátorról van szó (1G=F0U)ami a eeprom Ic tápja. A eredeti müködő panelon(1G=G4S) hátha ismeri valaki.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2024

Pontosítás: Az eeprom 24512FD A regulátor Ic: S13A1D183 A dc-dc konverter Ic: 1G=F0U a másik panelon 1G=G4S.
(#) img válasza Imi68 hozzászólására (») Nov 10, 2024 / 1

Nekem csak az a furcsa, hogy a képeden egy Winbond W25Q40CL flash látható, ami 2.5 - 3.3 volt közt üzemel.

A dual LDO tipográfiája a Richtek-re mutat, viszont egyelőre nem találtam 1G jelölésűt.

A tekercset kapcsolgató IC-t átteheted próbaként a másik panelről, hogy azzal működik e.
(#) Imi68 válasza img hozzászólására (») Nov 10, 2024 / 1

Szia! Hálásan köszönöm szépen a segítséged. Minden elismerésem a tiéd. Sikerült megjavítani a panelt. A konverter Ic mellett lévő C204 számú kondenzátor 123 Ohm-os ellenállásá változott. Az utolsó fotón látható.Tisztelettel köszönöm: Imre
(#) img válasza Imi68 hozzászólására (») Nov 10, 2024 /

Örülök, hogy sikerült, de nem az én érdemem hanem a tiéd mert csak végig kellett mérni a panelt, hogy mi nem stimmel.
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2024
(#) doni82 válasza img hozzászólására (») Nov 15, 2024 /

csináltam uj képet.Remélem ezen jobban látszik a probléma.Amugy más gond nincs,csak az hogy a bal oldal sötétebb a jobb óldalnál.
(#) KBal76 válasza doni82 hozzászólására (») Nov 15, 2024 /

Ez szerintem a menüben bekapcsolva hagyott demó mód, ahol valami képjavító algoritmus hatását tudod megtekinteni.
(#) img válasza doni82 hozzászólására (») Nov 15, 2024 / 1

Úgy tűnik, hogy kimarad a video jel. Ellenőrizni kellene a TCON csatlakozásait, illetve leragasztani ami okozza. Google: "TAPE method".
(#) img válasza img hozzászólására (») Nov 15, 2024 /

Mármint a kép vertikális csíkozása alapján mondom, hogy egyértelműen nem háttérvilágítás probléma és nem is a demó mód vagy a hotel mód hatása.
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2024
(#) FAZ1 hozzászólása Nov 16, 2024 /

Televizió automatikus ki-be kapcsolódás

Van egy jó nagy LG tévém, kb. 4 hete vettem, viszont hiába tiltom le rajta az automatikus kikapcsolás (elalvás funkció) üzemmódot, 4 órai üzem után automatikusan és szinte rendszeresen kikapcsol. Lehetséges, hogy valahol még át kellene állítanom valamit a programjában?

A régebbi kis Blaupunk tévénken viszont a programozásnál sajna nincsen külön CSAK leállítási funkció. Sajnálatos de csak úgy lehet beprogramozni, hogy mettől-meddig üzemeljen.
Ez már azért is rémesen nagy hülyeség, miután azt általában én döntöm el, hogy mikor kapcsolom be a TV-t, az viszont nagyon jó lenne, ha a TV később valójában ki tudná magát automatice kapcsolni, ha például - mondjuk - elalszom a hülye műsorokon.
Következő: »»   215 / 216
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem