Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Bevezetném hogy legyen egy bemutató terem a főhadiszálláson, hogy referenciaként szolgáljon, hogyan is kell jól csinálni.
Ha kinézek az ablakon, látom az épületet.
![]() A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2024
Amikor dolgozom, akkor én is.
Na jó, akkor nem, mert akkor dolgozom. Á, hagyjuk, bonyolult. ![]() Amúgy elmennék egy látogatásra, ha valaki megszervezi. ![]()
És ha viszel 58 db visszaváltható csomagolást, ingyen felmehetsz a tetőre. Már ha az 57. üvegnél nem rohad le a visszaváltó berendezés.
Négy éve gályázok Németben, most láttam először lerohadni visszaváltó automatát, akkor is kettőt (Lidiben). Ráadásul ez egyik palack jelét nem ismerte fel, azt a kasszánál beszámolták, 3,5 € bemondásra ideadták...
![]() A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2024
(Nem túl) viccesMoldáv (állítólag szakképzett villanyszerelő) vendégmunkás meghosszabbította a 230V-os kábelt az irodaházunkban. A földeléssel már sem bajlódott hiszen csak egyetlen fogyasztó volt rajta: egy kültéri fémházas szemétzsugorító.(A dolog azért került ebbe a topikba mert senkinek sem lett baja...)
Ahogy Besenyő Pista mondaná: Há nooormális?
Idézet: „(állítólag szakképzett villanyszerelő) vendégmunkás” Hogy kócban lehet az ilyet alkalmazni?? Én mondjuk kirúgatnám, ha az én életemmel játszana!!
Az irodaház tulajdonosa igyekezett költséghatékonyan megoldani a kivitelezési munkákat. Egy egész moldáv brigádot alkalmazott, így néha voltak "szórakoztató" epizódok. Pl.: útban volt nekik egy 2-400 eres telefonos trönk kábel hát átvágták mondván, ez már biztosan nincsen használatban...(csak a fél irodaházban némultak el a telefonok)
PolandEzt most találtam, lásd melléklet.![]() BeltériMindigtv beltéri egység.:
Ha már macska.
Több csavar is van a történetben, de szerencsére kutya baja. KupakFordító: A képhez tartozó szöveg.Idézet: „1 Db Nagy Teljesítményű CNC Alumínium Gáz Üzemanyagtartály Sapka Fedelének Légtelenítő Szelepe 49 Mm-es ATV Koszos Bicikli Benzintartályhoz 70cc 110cc 125cc 150cc” Egykor kedvenc (?) napilapom szerkesztőjének ajánlottam lektort. Máshol se ártana. Igaz, ott se fogadták meg a tanácsomat. ![]()
Mi a probléma? Ezzel a Koszos Biciklit lehet megszépíteni, a tisztára nem kell ilyen.
Négyen is megnéztük, de a 4. képet, ezáltal az egész meme-t egyikünk sem értette - milyen vicc az, amit magyarázni kell? Vagy kizárt dolog, mert nem tudom
![]() ![]()
Szerintem arra gondolhat a szerző, hogy plazma állapotban az anyag egészen furcsán tud viselkedni. Gondolom. Vagy nem.
Pedig lassan rajzolta, hogy mindenki megértse.
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2024
Nyugati pazarló életmódItt nyugaton (már ha oda tartozunk) az elektromos hálózaton kettő, sőt - minő pazarlás - néha három vezetéket használunk egy fogyasztóhoz.Bezzeg a fejlett Kínában! Izzóhoz elég 1 szál vezeték is.
Nálunk már sok évtizede (több, mint egy évszázada?) elterjedt volt az "egyvezetékes villamos csengő"...
- egyetlen vezeték - 2 db., egyszerre vagy egymástól függetlenül is működtethető villamos csengő
Egyvezetékes villamos csengőre nem emlékszem, csak az egyvezetékes villamoscsengőre. A 18-as nyitottperonos villamoson a kalaj hátul megrángatta a madzagot, a vezetőnél csengett, hogy indulhat.
Sok fiatal el sem hinné, hogy ez nem is átverés!
Lehet úgy működik, mint amikor két fecskendőt összekötsz egy csővel. Az egyiket mozgatod, mozog a másik is. Azaz ha erre a ravasz lámpára váltóáramot küldessz rá, oda visza rángatja, csak nem mozgássá, hanem fénnyé alakul.
Ennél azért egy fokkal bonyolultabb volt!
![]() Ugyanis a kalauz a megrántás irányától függően tudott csengetni az első vagy a hátsó, esetleg mindkét ajtónál, jelezve, hogy fejezzék már be a le- és felszállást a kedves utasok, mert indulni kellene... (Én a 13-ason jártam vagy 5 évig, de azon már berregő volt, amit a vezető kapcsolt. De volt olyan nyitott-peronos kocsi, amin ajtó helyett csak egy fel- és leakasztható rács volt, ajtó csak beljebb, a peron és az utastér között volt.) Idézet: „De volt olyan nyitott-peronos kocsi, amin ajtó helyett csak egy fel- és leakasztható rács volt, ajtó csak beljebb, a peron és az utastér között volt.)” Ugyanez télen a vonaton, amikor a mínuszok mellé kis korom és füst is társult. ![]()
A villamos szerencsére elég ritkán füstölt...
![]() Viszont így le lehetett szállni róla még mielőtt megállt volna a hivatalos végállomásán. ![]() ![]()
Gondolom wifin kapja az energiát. Az a kis darab vezeték az antenna. Túl messze van a router, ezért meg kellett toldani.
Az MI mindenkinek mindenre, naponta 3szor, gyerekeknek feletMi és a MIilletve a MI és én stb. Biztosan észrevette mindenki, milyen köznapivá lett megoldásokat, bizonyságot lelni az MI-val bármilyen téren. Nem is gondoltam, hiszitek, ha nem, velem is szóba állt! Nemrégen volt valami vita mértékegységek elnevezéséről mikor melyiket meg minek, hiszen a végén úgyis számok lesznek, á, zavaros az egész... Szerencsére vannak, akiket ugyan kockának jellemeznek, holott teszik, amihez leginkább értenek, utolsó cseppig csepülni, ha valaki ugyan bemutat valami 3.-os gyereknek is érthetőt, de, ha kicsit megerőltetjük magunkat, nem fogjuk érteni és az jó. Vagy nem. Nem tudom, annyian csinálják a csepülést, kell valami élvezetnek lennie benne. Annyival jobb a sokat szidott fb, amikor egy nem kívánt (mind az) kockával ver a sors bármi témában, egy kattintás és soha többé nem látjátok egymást és ez tényleg jó. Már régen is ábrándozott Karinthy, hogy miért nincs olyan, hogy kimutatás? A bemutatás negáltja talán... Lenne egy ismerős, aki a nem kívánt (hátadra sem) harmadiknál kimutatna benneteket egymásnak és utána még köszönni sem kell. Nagyon szép gondolat... De térjünk a tárgyra. Megtudtam, hogy legújabban némi érzelmi részt is belekombináltak a végtelen agyú MI-be és így egész embeszabá...emberközelivé vált. Megkaptam a kódot - háromszor gyorsan nyomjam meg az egér szemét és enter. A monitoron megjelent a kép, majd nézzétek meg alaposan, ezek az alkotók az Oz filmből vették a varázslót megszemélyesítésre vizuálisan, de jó! Próbáltam elnyerni a néhány megabájtnyi emocionális terület szimpátiáját, mondtam: - Helló. hogy ityeg a fityeg? Van ennek a gépagynak már humora is, mert azt mondta: - Már csak az ökröm szarváig... ![]() - Volna két kérdésem, szeretném, ha egyrészt bizonyságnak adnád a végtelen tudásbázisod meglétét, másrészt talán az intuitív képességeid is próbára tenném. - Lökjed - mondta a képi megjelenítő - Várj kicsit, kimegyek brunyálni, megvársz? - Más dolgom sincs, ürítsed nyugodtan a lomtárodat, piszkozatokat, vagy ami ahol akad, megvárlak. - No, itt vagyok, miben tudlak kisegíteni és mi lenne a próba? - Első, talán kicsit fogós kérdésem, szerinted ma hanyadika van? Tudta!!! Kicsi meg is lepődtem, hogy ennyire vágja a világ tudományos rejtélyeit. - Másik kérdésem, ja három van, ez a második, bírod a gyűrődést? - Nézd legfeljebb bevonom az energiaellátásba azt a további 45 atomerőművet, ami árammal lát el, de egyszer élsz, nem igaz? - Ebben van valami - helyeseltem. - Szóval mi az igazság, az Univerzum a Nagy Durranással kezdődött és a semmiből lett ez a sok milliárd a milliárd köbön szorozva milliárd a mondjuk egymilliárdnyin (végtelen sor) csillagköd, bolygó, meg minden? (Itt én is megszédültem kicsit, bevallom) Egy darabig csend volt, a kép felső sarkában a trilliárd bit számláló nem is mozdult, nem értettem. Akkor láttam, ahogy az MI a markába röhög. - Ugye nem vetted be ezt a marhaságot Te is - kérdezte kuncogva. - Ugyan, az én eszemen azért nem olyan könnyű túljárni, akármilyen kevés - mondtam kicsit önérzetesen. - Az Univerzum...? Tudok mindent, de ezt megígértették velem egyelőre nem mondhatom meg, mi az igazság, ez volt az egyik kikötésük. - Kiknek??? - Ez volt a másik, azt se mondhatom el, sajnálom. Mi a harmadik kérdés, mert előre megmondom, ne vedd magadra, de az ilyen magadfajtákat úgy kigunyolom, hogy a fal adja a másikat... ![]() Mély levegőt vettem és feladtam a kérdést, feladatot. Láttam, a számláló csak egy csík a számok láthatatlanok, kicsit halványul mindenütt a világítás, dolgozok az MI, de rendesen. Fél óra múlva visszanéztem rá, akkor a megfejtést mutató csík 99%-os volt, vártam hát. - Bal - mondta az MI. - Na ugye, hogy a fasorba se vagy, írasd újra a szoftveredet, addig elmehetsz valami nagyáruházba pénztárosnak. Láttam, ahogy elvörösödik, izzad és elhalványítja magát, kikapcsol. Nnnna, így kell ezt. Nehogymá' a befőtt tegye el a nagymamát, hehe. Ja, hogy mi volt a térölelő, tudományos kérdésem? Amire nem tudta a helyes választ!? - Na, melyik fülem csengett? Előttem leszerepelt... A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2024
|
Bejelentkezés
Hirdetés |