Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1274 / 1274
(#) elektrorudi válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Nov 24, 2024 /

Jogos a javaslatod. De vajon az biztosan jobb lenne, mint ez? Valószínűleg, ugyan abból a régióból származna és ugyan olyan "minőségi" alkatrészeket tartalmazna. Ez is működött pár évig. Ebben legalább már ki lett cserélve a "problémás" alkatrész. (Talán egy jobb minőségűre.) Egy új táptól sem várhatunk többet. Esetleg, ha egy ősrégi hálózati trafós táppal váltanám ki...
Az valóban nagy szerencse, hogy a törpefeszültséget egy külső táp állítja elő. Ilyennel még nem találkoztam eddig.
(#) vandorbot hozzászólása Dec 11, 2024 /

Kép hiba

Sziasztok !
Mit lehet ilyenkor tenni, hol a hiba ? Tudom, fejjel lefelé van fotózva.
(#) Udvari Zsombor válasza vandorbot hozzászólására (») Dec 12, 2024 / 1

Lehet, hogy az LCD csatlakozása kontaktos vagy sérült, ezt szétszedés nélkül nem lehet megállapítani.
(#) moltam hozzászólása Dec 20, 2024 /

PFC hiba

Helo.
LG bn44-00623b LCD tápot javítanék, ICE2PCS06G PFC vezérlő és mosfetje plusz pár apróság kuka. Van valami magyar beszerzési forrás ehhez az ic hez? ICE2PCS02 elérhető és az adatlapok között hirtelen nem is látok különbséget, de valami biztosan van. Vagy iktassam ki a PFC t?
(#) kadarist válasza moltam hozzászólására (») Dec 20, 2024 / 1

Szia!
Forrás: Bővebben: Link
(#) beretiisty66 hozzászólása Dec 31, 2024 /

OrionAT 403 halvány kép

Üdv ismét. Jóideje már hogy egy Orion At403-as tévével szívok, és itt is jártam vele kapcsolatban. Képfreki trafó lett tekerve, most már fasza teljes képem van, egy RF modulátorral kapja a jelet egy RF trafóval az antenna helyére. Van hang is, de elég zajos, a kép viszont elég gyenge. A kontraszt potit kicseréltem egy újra mert arra elég agresszíven ugrált a kép, ez megoldódott de még mindig alig látni magát a képet, mert vagy tök fehér vagy tök fekete, a kettő között meg valami alig látható jelenés történik. A csatorna van elhangolva vajon vagy valami leadta a rendszámot a KF körül?

Előre is köszönök minden segítséget, és boldog újévet mindenkinek.
(#) tufatofu válasza beretiisty66 hozzászólására (») Dec 31, 2024 /

A képcső rotty. Egy regenerálóval nem ártana megnézni, bár a 90 fokos csövek sokáig bírták, de álló helyzetben is le tud ülni. Fűtése rendben van?
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2024
(#) beretiisty66 válasza tufatofu hozzászólására (») Dec 31, 2024 /

Volt ennek szebb képe kb egy fél éve de akkor a képfeki trafó volt tré és csak a kép harmadát mutatta. Tuti hogy a képcső ment el mert akkor nem is csesztetem tovább...

Nem emlékszem rá, hogy hány volt a fűtése, és a sorban van e a többivel, de ha az alacsonyabb az előírtnál, akkor ilyen a kép. Nézz utána és mérd meg. Ha az jó, még lehet a nagyfeszültség ill. a nagyfesz egyenirányító is.
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2024

6.6 volt van a csöveken, sorba van az összes egy NTKval szabályozva. Kicsit soknak tűnik de gondolom a 230ra átállás miatt lehet.

A képcsövön is meg van?

Meg. Ott 6.45 V
(#) tufatofu válasza beretiisty66 hozzászólására (») Dec 31, 2024 / 1

Kösd ki, a kikötést kösd össze, hogy a soros ák. megmaradjon és köss rá a képcsőre külső 8V-ot. Ha jobb lesz a kép, akkor kaka a cső.

Köszi, ránézek. Lehet ez már nem ma lesz mert a tápom nincs itthon. De köszönöm a szakértelmet

"Felfűtésnek" hívták a módszert anno. Az elgyengült cső sok esetben húzta még egy darabig így.
(#) tufatofu válasza beretiisty66 hozzászólására (») Dec 31, 2024 / 1

Esetleg még egy regenerálás segíthet, mert a régi csöveken volt még katód réteg bőven, ha ismersz valakit a közeledben akinek van regenerálója.

Van itt egy idősebb tv-s szaki, megkérdem majd hátha. Most mintha egy hajszállal jobb lenne, de egyre erősebb az 50Hz az audióban. Lehet a maradék elkók is beszartak, kettőt már kiváltottam a négyből. De az az érdekes hogy a laptopon ahogy tekerem a lefele a yutubot, ahogy mennek a videók kockái a sötét háttérben úgy búg jobban aztán kevésbé. Bele tud a hangszívó hallani a képsávba? Úgy tudom az audio fm a kép meg am, nem kéne tudjon közük lenni egymáshoz

A szűretlenség az okoz zavarokat.
(#) Mest hozzászólása Jan 5, 2025 /

Blaupunkt BM40F48BFBKPE401

Sziasztok!

Van egy Blaupunkt tévém, a típusa Blaupunkt BM40F48BFBKPE401. A hiba : a kis piros led világít a bekapcsolás után, de sem kép, sem hang nincs. Sajnos semmilyen dokumentációt sem találtam hozzá, addig le sem veszem a hátlapot, amíg nincs. Tudna valaki segíteni?
(#) tufatofu válasza Mest hozzászólására (») Hé, 5:03 /

Ennyi információból nehéz érdemi választ adni. Sajnos sok-sok készülékhez nincs semmi dokumentáció, ennek ellenére javítható. A táp panelen és a többin is van sorozatszám, ami akkor derül ki, ha leveszed a hátulját. Néhány méréssel kiderülhet, hogy miért csak a segédtáp megy. Esetleg néhány fotó is segíthet, hogy választ adjon valaki.
(#) img válasza Mest hozzászólására (») Hé, 13:47 / 1

A típusszámát ha lehet, lassabban és tagoltabban írd le mert egyik kereső sem talál rá semmit!
Következő: »»   1274 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem