Fórum témák
» Több friss téma |
Pont azért keresek olyan megoldást ami még nincs aranyárban de használható arra amire kell. Elég széles a paletta.
Ami jó az drága,de nem biztos,hogy ami drága az jó.
![]()
Ma volt időm megnézni a kamera tud videót is rögziteni SD kártyára háromféle felbontásban.
Nem kell más a kamerához csak HDMI kábel + táp + SD kártya video mp4 formátum, kép jpg formátum.
Egy érdekes eljárás.
SMD + hot glue
Ránézésre az nem meleg ragasztó, hanem flux.
Megnéztem, 3x is, azért mondom. A meleg ragasztónak nem ilyen a viszkozitása.
Egészen konkrétan Amtech NCH-559-re tippelek. Egyébként, ha meleg ragasztó lenne, akkor azt a videó címében is megjegyeznék, mert elég abszurd ötlet, lévén, hogy a tapadása miatt nem lehet csak úgy, ilyen egyszerűen, izopropil alkohollal letörölni a PCB-ről. A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2024
Márpedig pontosan ilyen a Dremel melegragasztoja. És láthatod a másik lépés a melegragasztot folyékonnyá teszi egy hölégfujoval.
De mindegy, ki kell probálni.
Az kékesebb, ráadásul nem paszta állagú, hanem mint egy műanyag rúd (mert az is).
De most komolyan: miért használna bárki is meleg ragasztót egy alkatrész eltávolításához azért, hogy szívassa magát a letakarításával, ha már feltalálták a flux-ot? ![]() Ha perverz lennék, akkor kínai hamisítvány Amtech fluxot használnék mert az is végtelenül ragad miután azt hiszed, hogy letakarítottad izopropil alkohollal. A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2024
Van itthon melegragasztó. Kizárt, hogy a videóban az szerepel, teljesen más az állaga. Nem is értem, melegragasztó mit kereshetne SMD forrasztás közelében.
A Dremel melegragasztó pisztolynak messze más a hegye, mint ami a videóban szerepel.
Semmi mást csak azt ami a cél, elosztja a meleget oda ahova kell. Ez csak a melegragaszto alaptulajdonsága.
Nem tudom miért ragaszkodsz ehhez a melegragasztós ötlethez, mikor a videóban egyértelműen fluxot használ
![]() A komment mezőben csak annyit mond róla "bga soldering flux", a típust nem árulja el. Minden esetre megnézném a te videód róla, ahogy egy ilyen forróragasztós pálcát belenyomva próbálsz leszedni egy alkatrészt ![]()
"...elosztja a meleget oda ahova kell. Ez csak a melegragaszto alaptulajdonsága."
Tehát állításod szerint mindenki rosszul csinálja (de azért több millió embernél beváltan működik) aki fluxot használ, mert csak a meleg ragasztó tudja elosztani a meleget. Szerintem kevered azt, hogy a meleg ragasztó önmagában is meleg azzal, hogy a fluxot is felmelegítik. Viszont a flux olyan helyekre is befolyik, ahova a meleg ragasztó nem tud mert forrón is tömörebb a fluxnál.
Ember nem arrol van szo a videoban. Fluxot is használ söt onozza is a felületet csak azt nézd meg, hogy nem az alkatrészek lábait melegiti a pákával hanem a ragasztot az alkatresz hátán ami ugye egyenletesen osztja el a meleget azaz minden láb egyformán kapja és egyformán olvasztja meg az ont. Erröl van szo a filmben.
Miből gondolog, hogy melegragasztó? Kiforrasztáshoz ragasztó? Pont ellentétes lenne a hatása a kívánatos folyamathoz képest.
Amit a videóban látsz, az adagoló tű (dispensing needle) néven ismeretes, semmi köze a Dremel (vagy bármilyen) melegragasztó pisztolyhoz. Az adagolótű ismérve, hogy nem hegyes/éles a vége.
Itt egy másik hasonló gyöngyszem: youtube Talán ezen jobban látod, hogy köze nincs a ragasztóhoz, hiába ismételgeted.
"Fluxot is használ"
Nem "is", hanem csak azt használ, mármint akkor is, amikor meleg ragasztónak látod. A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2024
"ki kell probálni"
Itt a lehetőség, hogy kipróbáld flux helyett meleg ragasztóval. Ha nem jössz egy ideig akkor tudjuk, hogy maradandó élményt adott és a panel jobban ragaszkodott hozzád a vártnál. ![]() Szerk.: Ne haragudj, de ez nagyon magas labda volt és szinte könyörgött a lecsapásért. ![]() A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2024
Hőálló szalagSziasztok. Láttam pár videón SMD forrasztáskor, hogy valamilyen sárga ragasztószalaggal ragasztják le azt a részt, amit meg kell védeni a hőtöl.Vettem is hát egy heat resistant szalagot. Kipróbáltam, merem állítani, ugyanúgy megolvad mint egy hagyományos szalagragasztó. Silány kínai minőség, vagy ez nem is arra van amire én akarom használni. Más annak a neve, ami nekem kell?
Szia!
Kapton tape a neve, de több fajta létezik belőle: van olyan, ami tartósan csak 260 Celsiust bír, rövid ideig 300-at és van olyan ami tartósan 300-at bír, rövid ideig 320-at (ha jól emlékszem).
Majdnem jót vettél csak rossz helyen.
Kapton szalagnak hivják és HQ...TME..egyéb elektronikai boltban van több hőfokig 2xxC - 400C -ig 10mm- 50mm- ig Pendrive, kapton, ssd..stb nem szabad kinából venni ha használni is szeretnéd.
Akkor ez amit vettem mire való?
Láttam hogy akkuk köré is szoktak ilyet ragasztani. Oda ugyan minek?
Ez sima ragasztónak tűnik mint a Cellux, csak sárga.
Névre nem az, mert állítólag hőálló 300fokig, de a valóságban tényleg csak egy cellux.
Egy újabb kínai minőség. * gondolom ez tényleg az, de azt írja 230fokig. Elég az? %20CSS&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAwtu9BhC8ARIsAI9JHanUVPlhQ...: Link A hozzászólás módosítva: Csü, 12:29
Próbáld ki mielőtt véleményt mondasz. Attól mert kínai, még bőven lehet nagyon jó. Én itt szoktam venni a tekercseléssel kapcsolatos anyagokat, és elégedett vagyok. Többek között különféle szalagokat is kínálnak.
A hozzászólás módosítva: Csü, 15:12
Készíthetnél egy rövid videót aholis egy darabka cellux mellé ragasztva ott figyel ez az Általad lesajnált poliimid szalagdarab is. Egyszerre kitéve a hőlég melegének, vagy pákacsúcs érintésének..
Ahogy a mondás tartja "100 szónál is többet ér egy mozgókép"
Épp erről beszélek, hogy kipróbáltam, de az elvárás az volt, ha hozzáér a páka, vagy rácseppen az ón, ne lyukadjon ki.
Ez meg azonnal kilyukad, olyan mint valami vékony hártya. Bővebben: Link KB ez az esetem.
Ha a célnak nem felel meg, akkor mást kell keresni.
A páka forrasztási hőmérséklete elég magas (bőven lehet 300°C felett), talán az ennek való ellenállás elvárása túlzó. Én eddig két fajtát vettem a Zotek-től (poliésztert, és poliimidet), de még nem próbáltam őket megsemmisíteni. Ha kézbe kerül valamiért, akkor ki fogom próbálni. A vastagságukat nagyjából megmértem, az enyémek kb.: 0,06-0,07 mm vastagok. Ez nekem kb, azonos a hártyavékony jelzővel. Ezeknél talán fontosabb paraméter (persze kinek éppen mi a fontos), hogy mennyire tudnak szigetelni, mekkora az átütési feszültségük. Ebben ezek az anyagok elég jók. |
Bejelentkezés
Hirdetés |