Fórum témák
» Több friss téma |
és Hutty és VIM!
Szétkaptam. Átmérő: 25., magassága 48mm. A fotón látható, hogy ki van a hely centizve, bár lehet pár mm. még mehet pluszba. Illetve mint írtam is korábban, okozhat gondot ha pl. a dobozka oldalához erősítem kívülről pl. kábelkötegelővel, vagy melegragasztóval? Teljesen kiképeztek itt elektrotechnikából. Akkor egy 22 éve folyamatosan üzemelő kazánnál ez már egy alap hiba lehet ha jól értem. Én is azon agyalok, hogy valamiért nem tud áramlani a víz. A csőben lelassul, az NTC jelez hogy elérte a hőfokot, láng kialszik, kicsit visszahűl - újra begyújt. A tartályt nem takarítottam csak. A csöveket ami ahhoz csatlakozik alulról mind leszedtem, kitakarítottam. Igazából nem volt benne vízkő, dzsuva sem. A 3 járatú szelepet és a HMV hőcserélőt is kitakarítottam megint, szivattyú körül is. NTC-k cserélve, kivéve a tartály ntc. Így joggal feltételezhető amit írtok, hogy a szivattyú nem tud olyan teljesítménnyel szállítani, ami a rendszer működéséhez kellene. A hozzászólás módosítva: Sze, 10:23
Kaptál mérőműszert? Ha boltban veszed a kondit, esetleg megkérheted őket, hogy ami az adott fizikai méretekbe belefér, azok közül mérjenek rá egy 2.5µF és egy 3µF-osra, és amelyik jobban passzol a 2.6 .. 2.86µF sávba, azt teszed bele, vagy megveszed mind és otthon tudsz vál(asz)tani köztük. Ugye felfelé pluszban nem fog válltozni a kapacitás értéke, csak idővel csökken majd.
Én az eredeti helyére raknám az újat, de ha esetleg kívülre rakod vagy egy plusz külső dobozba, én mindenképp úgy vinném be a vezetékeket, hogy ahol bemegy ott tömítve legyen, ha megnézed a fekete dobozd, körbe elég jól tömített, hogy víz ne menjen bele. A hozzászólás módosítva: Sze, 10:41
A dobozt megfúrnám, kábel át rajta, majd az átvezetés is kapna egy kis meleg ragasztót.
Vagy hasonló megoldással, ahogy a 230V is bemegy, csak azzal pont szemben.
Na egy haver szólt, hogy van 2,5-es, de lefelé csal. Van még 3μF kondija. Ha a gyári 2,6-os helyett egy 3-ast teszek be, az okozhat galibát?
Nem találok a neten 2,6-ost, ami most van benne, igaz még pár helyen néztem csak.
Szia!
Nyugodtan használhatod a 3 μF-os kondit (ha az is motorhoz való állandó üzemi kondenzátor), valószínűleg annak is kicsit alacsonyabb a tényleges kapacitása.
Ha a 3-as is lefelé csal, azt tenném bele.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |