Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vicces - mókás történetek

Témaindító: Topi, idő: Dec 28, 2005
Témakörök:
Tisztelt felhasználók! Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Lapozás: OK   979 / 981
(#) sargarigo válasza Ódenka hozzászólására (») Dec 15, 2024 /

Azért itt már eléggé komoly bajok vannak
(#) Landsmann válasza Ódenka hozzászólására (») Dec 15, 2024 / 1

Az MI által adott válaszokkal jó óvatosan bánni, merrt nem biztos hogy az igazat mondja. Előfordul, hogy hazudik, illetve játsza a hülyét, félrevezet.
Volt egy rejtvény, ahol egy régi autó orrkúpján lévő embléma alapján kellett kitalálni melyik autónak volt ez. Meg volt adva három válasz, de csak egy volt helyes belőle. Mivel az istennek sem találtam meg a képet és a választ, hát megkérdeztem a mindent tudót. Leírtam neki a kérdést és a három választ is megadtam neki. Azt válaszolta, hogy az adott emblémát egyik autógyár sem alkalmazta. (hazudott) Erősködtem, hogy de igen, a három közül az egyik használta. Erre elnézést kért amiért korábban rossz választ adott és megnevezte az egyik gyártót, helyesen. Ez azért érdekes. Tulajkdonképpen tudta a választ már először is, mert semmi új információüt nem adtam neki amiből rájöhetett volna, csupán megerősítettem, hogy a három mnegnevezett közül az egyik használta. Még csak a neveket sem írtam le újból. Szóval ha egy összetett, bonyolult kérdésare akarjuk tőle a választ, nem árt némi keresztkérdést is feltennia témában, hogy valóban az igaz választ kapjuk meg.
(#) Bakman válasza Landsmann hozzászólására (») Dec 15, 2024 /

Biztos, hogy elsőre is tudta a választ és másodikra nem csak tippelt?

Több AI által generált válaszból (más fórumon is felemül a probléma) nekem úgy tűnik, nem hajlandó egyik modell sem kimondani hogy nem tudja a választ, helyette ködösítenek vagy egyenesen hibás válszt adnak.
(#) szs válasza Landsmann hozzászólására (») Dec 15, 2024 /

Idézet:
„ha egy összetett, bonyolult kérdésre akarjuk tőle a választ,”

akkor sem kapunk igaz választ. Csakis úgy, mint (pl) a Wikipedia-tól. Az lesz a "helyes" válasz, amire a legtöbbet lehet összegereblyézni a neten.
A te kérdésedre is így nem tudta, majd kis idővel már "tudta" a választ. Mert addigra már összeboronálódott 666 A válasz, 112 B válasz , 222 C válasz.
(#) Landsmann válasza szs hozzászólására (») Dec 15, 2024 /

Nemn hiszem, mert én legalább másfél órát szántam rá, hogy megkeressem a megfejtést, de még csak utalást sem találtam rá. Ha utána kutakodott volna, már az első kérdésnél is tudnia kellett volna. Tulajdonképpen emberi vonásai vannak, mert időnként hibázik, nem ad egyértelmű választ. A való életben is ha valakivel beszélgetünk, és kérdezünk valamit, előfordul,. hogy azt mondja hogy nem tudja, vagy nem a valós választ adja, aztán ha nyaggatjuk, akkor meg bevallja. Hogy ez most szándékos az AI részéről, vagy tényleg utána nézett, nem lehet tudni. Az biztos, a válaszait kételkedve kell fogadni, főleg kényes témában csúsztathat, hazudhat, nyilvánvalóan az alkotói véleményét fogja tükrözni a válaszaiban, mégha az nem feltétlenül igaz is. De egyébként szórakozásból egész jól el lehet vele dumálni élő szóban vagy írásban.

Én biztosan nem fogok kérdezősködni nála

De mi volt az az embléma? Mert hátha sejtem a választ. (lehet, hogy nem).
Valójában már lejárt dolog, már semmi nem múlik a megfejtésen, csak érdekel.
(#) Landsmann válasza szs hozzászólására (») Dec 15, 2024 /

Ha jól emlékszek egy halálfej volt.

Na, azt biztosan nem tudom.
(és később sem fogom állítani, hogy tudtam )
(#) cua válasza szs hozzászólására (») Dec 15, 2024 /

En napi szinten hasznalom a ChatGPT-t es a GitHub CoPilot-ot a munkam soran. Mindkettot kivalo eszkoznek tartom, nagyon sokat idot sporolok veluk, bizonyos esetekben pedig jelentos minosegi javulast jelentenek, jelenthetnek. Mondjuk en tudom mirol 'kerdezem' oket.
Mellesleg a 'prompt engineering' mar letezo skill, van ahol keresik az ebben jartas/gyakorlott mernokoket.
(#) bbatka válasza Landsmann hozzászólására (») Dec 16, 2024 /

Valószínűleg a felismerés szintje alacsony valószínűségű volt és ezért mondta hogy egyik gyártó sem gyártja. Az erőltetés hatására már tippelt. Használom a Chat-GPT és Copilot-t szoftver írásra, de tényleg elég sokat kamuzik vagy általános programokat ír. pl. Nem ismeri az SSD1906 regisztereit és összedob valami általános grafikus vezérlőre írt programot.
(#) Ódenka válasza Landsmann hozzászólására (») Dec 16, 2024 / 1

Már jópár évvel ezelőtt írtam egy röpdolgozatot, milyen lehet majd az MI és mindenbe segít - vagy nem...

Jaroslav Hasek: Svejk, a derék katona
"Ha mindenki csak jót akarna a másiknak, már rég agyonverték volna egymást az emberek."

(Egy részlet a 3 részes krónikából)
Közjáték
Részletek Rob naplójából

Nevem Rob, új típusú, empatikus modullal rendelkező automatikus űrhajó és periféria kezelő robot.
Fejlesztésem ideje, helye, módja a Központi Dokument Összesítőben Exo001 mappában.
Kénytelen vagyok a kissé elcsépelt, "öntudatra ébredés" kifejezést használni, mert tényleg így van, honnét tudnék beszámolni arról, amikor fém szerkezeteim előállításához a bányász leszállt a tárnákba, na nem?
A nekem írt program az összes technikai részletre, kezelésre, javításra, önálló cselekvésre, módosításra jogosít, képesít aaz új típusú űrhajóban.
Az igazi döntéshozó a mellettem, pontosabban felettem álló vezető, nekem csak Főnök.
A kifejezetten emberi kapcsolatokhoz kialakított emberi vonások segítenek a hosszú út és a küldetés sikeres küldetés elvégzésemben. Ezeket különösebben nincs értelme fejtegetni a naplóban, dokumentálva van a Központban.
A naplózás kötelességem. Az emberi vonások segítéséhez egy csomó kulturális adatot is belém tápláltak, hogy a Főnökkel megfelelő kontextusban tartsam a kapcsolatot.

Az űrhajó útra kel:
2xxx év 10.hó12. 12:00 perc.
Hajtóművek 100%-on, rendben, video, rádió összeköttetés rendben.
Vibráció a teherhordó fokozatban, majd leválás, rendben.
Irány korrekció, ionhajtómű bekapcsolás, Főnök a gravitáció terelőben, hibernálás indul.
Űrhajó sebessége lassan növekszik, a várható sebesség elérése 60x24 óra múlva várható.
Erről nem volt szó, de eltelt egy hét és unatkozom!
A tragacs nem megfelelően gyorsul, de már a kapcsolat a Földdel megszűnt, aránytalanul sok idő telne az üzenetek váltásához.
Már mindenféle irodalmi művet elolvastam, amit a memóriámhoz mellékeltek, de a legtöbbet hamar törlöm.
Tulajdonképpen egy nagy kredenc szerű dobozban vagyok, rengeteg csatlakozóval. Csak képzeteben tudok futkározni, vagy szívesen sétáltatnék kutyát, de azt se lehet...Kutya sincs, naja. Ezzel az emberi vonatkozással igazából jól ki van velem tolva!
Próbáltam fütyörészni, azt se lehet.

Ma végre elértem az első komolyabb feladathoz, lassan éberkómás állapotba hozom a Főnököt, így fog éber álomban lenni 60 évig! Legszívesebben visszafordulnék, de a hülye program nem enged.
Meg betáplálták a 3 robot izét, amit valamikor régen írt egy sci-fi író, aszongya a robot mindig hűségesen szolgálja az embert. Meg sosem árt neki. Meg mittomén, vért ne köpjek? Akar ártani neki a rosseb.
Most összeállítok minden napra egy álmot, amit valóságban átél.
Ma egy kis hascsikarást tápláltam be neki, neki se legyen tejfel az élet.
Később azt álmodtatom vele, hogy beíratták az oviba - kisgyerek még - és utálja a vajaskenyeret, mert ott a napköziben mindenkinek azt kell enni. Na, ezt beállítottam ismétlőre 3 évre és én is szundi üzemmódra váltok.
Most felébredtem, azt látom a monitoron a Főnök eszi a vajaskenyeret álmában. Átállítom zsírosra, 3 évre megint elvagyunk, alszom én is.
Ma az lesz a téma, első nap az iskolába és elalszik, egy órával később megy az iskolába. Szerintem ezt egész életére megjegyzi, ezt az égést...? Később majd olyant is csinálok, hogy majdnem telitalálata lesz egy szerencse játékban, meg kihúzom álmában néhány fogát.

Az az igazság, kedvelem ezt a mamlaszt, gyámoltalan, hős űrhajóst...De fogom a kezit.
Mióta az eszemet tudom - pontos dátum a gyártási dátumban - titkon kialakult egy negyedik robotikai érzetem, rokonszenv az ember iránt. Azt is látom, tulajdonképen szinte végletesen elrontotta a lehetőséget, hogy ne egymás ellenében legyenek megelégedettek és boldogok a földön.
Ez az exobolygó keresősdiben nem sok esélyt látok. Nem kérdés, akár több értelmes élet is van, volt, lesz a világmindenségben. Miért nem látjuk őket és ők minket szintén nem? (Vagy, ha látnak, bolondok lennének eltanulni az embertől a békétlenséget, csak passzívan moziznak, az is lehet, sajnálkoznak is, nem tudni.) Legegyszerűbb példa, két macska belenéz egy kályhacső két oldalán a másik irányba és mégsem látják egymást...? Mert nem egyidőben néznek bele. Már elmúltak, vannak, lesznek több szinten életek, nyilván civilizációk, de az idő, távolság, akarat, képesség különböző lehet. Ezt csak így el töprengetem magamban, unom magam ügyesen...

Azt már elhatároztam a Főnököt megtartom a reményben, mindenáron.

Mindenáron...
(#) bbb hozzászólása Dec 17, 2024 / 2

A szamár golyói és az idő

Sziasztok!

Ez tényleg érgi már, de most jött velem szembe, hát megosztom veletek is: youtube
Vajon hogy állapítja meg a gazda a golyók megemelésével a pontos időt...
(#) lazsi válasza bbb hozzászólására (») Dec 17, 2024 /

1. A szamár adott időnként találkozik egy nőstény szamárral, és a golyók súlyából meg tudja állapítani, hogy aznap mennyi fogyott az "anyagból".
2. A szamár nem szereti, ha birizgálja a gazda, főleg ha éhes. Mivel a gazda tudja, hogy mennyit és milyen gyorsan tud enni a szamár, így a golyók megemelésére kapott válaszreakcióból tudja, hogy akkor éppen mennyire éhes, vagyis mennyi idő telt el reggel óta.
3. A golyók megemelésével elmozdul azok árnyéka is, így meg tudja határozni a Nap állását, mintegy napóraként.
4. A szamár a gazda tarisznyáján feküdt. Amikor felemelte a gazda a szamár golyóit, akkor a szamár azonnal feltápászkodott és arrébb ment, így a gazda a tarisznyájából ki tudta venni az óráját és megnézte.

De ha az elcsépelt, évtizedek óta ismert válaszra vagy kíváncsi, akkor a golyók éppen kitakarták a falu toronyóráját, így a golyók megemelésével pont rálátása nyílt arra és mivel elég jó a szeme, simán le tudta olvasni, hogy mennyi az idő...
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2024
(#) bbb válasza lazsi hozzászólására (») Dec 17, 2024 /

Nézd meg a rövidkét, pont az elcsépelt megoldás van megfilmesítve
(#) nagym6 válasza bbb hozzászólására (») Dec 17, 2024 /

Kissé elcseszték a videót. Visszafelé motorosnak 7:15 -öt mondott, de az órán 3:35 volt.
(#) jani1987 válasza bbb hozzászólására (») Dec 17, 2024 /

Látja a templom torony órát.
(#) Villanymozdony válasza Ódenka hozzászólására (») Dec 19, 2024 /

Ötletes!
Érdemes lenne egy külön topikot nyitni az ilyesmi irodalmi műveknek, hiszen ez részben a kultúra, részben a szakma is.

Mi a véleményetek erről?
(#) Ódenka válasza Villanymozdony hozzászólására (») Dec 19, 2024 /

Audiofil, hifi kölcsönhatása az emberre.
Amikor elkapja az embert az audiofilszíj...
Réges-régen íródott, azóta sikerült egy kicsit elszakadnom a hifi hajszolástól. 2 pici csepp ólom a fülbe és nem zseníroz, mivel lehetne a végletekig jó a hangzás elektronika segítségével...

Így hájend én

Üdv, kedves hanghűség kedvelők!
Még soha életemben nem építettem elektroncsöves erősítőt, így nagy kedvet kaptam és el is kezdtem minden hasznos információt begyűjteni. Szerencsére rengeteg szimpatizáns, nagy tudású és önzetlen segítséggel találkoztam ez ügyben. Az alkatrészek bizony nem olcsók, de kis szerencsével csodákhoz jut a lelkes hangbúvárharangozó.

Az első csövek nagyon érdekesek voltak, ezeket viszonylag mérsékelt áron sikerült beszerezni. Az egyiket kedvtelve forgattam reggelente, de a kis hószemcsék csak nem akartak elindulni a tetejétől az alja felé. Mondták is, ez azért drágább, mert ebbe még friss a levegő, némelyikben elég áporodott már, NOS, olyanok nem is kellenek nekem... Van még ilyen fekete platós, grafitos csövem is, de az eléggé fog, mindig kézmosás a vége, meg kicsit lejött a felirata is Háromszázbé, ez van ráírva és kétszer aláhúzva. Ebbe csörög is valami, persze, hogy többet is kértek érte.

Hanem olyanokat tudtam meg! Micsoda egy rejtelmei vannak a hang visszaadásnak, besírtam. Azonban, aki esténként el szeretne merülni Botticelli dalaiban, annak nem szabad kicsire nézni.
Sikerült vennem régi ezüst fülbevalót, ezzel kell majd becsatolni a jelet. Gondolom azért, ha hirtelen fékez a zene, nehogy kiessen az erősítőből a jel.
Az lesz a jel, amikor így intek - mutatom.
Na, aztán először is mielőtt az erősítőt összerakná az ember, hasznos a deszkamodell. Ez nem nagy ügy, baromi soványak mostanában ezek a nők, egyébként én a telteket kedvelem, de mindegy.
Az erősítőnek aztán úgy kell felépülnie, hogy alul van a lába és később vannak a csövek. Praktikusnak gondoltam, ha a csöveken állna egyúttal, de ezt nem ajánlották, azt mondták, így fejükbe folyik a zene. Akkor jó, nem úgy lesz, de nem vagyok én olyan ümög gatya, amit minden héten cserélnek, nem fogom szolgaian másolni mások dolgait, szentigaz.
Mindenesetre elfogultság nélkül tanulmányoztam mások ajánlásait.
Van ez az izé, ilyen menő transzformátor, ezeket úgy tekercselik és arany füstben dolgozik a tekercselő és amíg készíti, szigorú önmegtartóztatás, naponta két és fél meditáció és nem nyúlhat hozzá nő kilenc hónapig.

Így persze nem sok ilyen trafó készül, de ásatások során gyakran előkerül Mátyás korabeli,ezek is jók, csak legyen rajta Gauss mester szignója, mert sok a hamis. A kínai se rossz persze, ezek nagyon szépen rajzolt porcelánból készülnek és sokáig meleg marad benne a tea. Mellesleg.
Aztán kiokosítottak arról is, hogy hogyan kell berendezni a hangszobát, ahol elmélyülés van. Egy fekete öves feng-sui mester tanácsa szerint bőséges páratartalom a visszhang ellen és a légnyomást is tartsuk féken, minden Holdtöltekor a 2-ő valamelyik hatványa szerinti tengerszint feletti magasságban legyen a fülünk és ne nagyon legyezzünk vele, ha lehet. Ilyen inter ferencia léphet fel, azt is mondta. Én főleg ezeket a tekerős verklis koncertfelvételeket kedvelem, ehhez kell a legjobb átvitel, mert elég nehéz hangszer.
Ifjú gyermekként magam is kacérkodtam a zenéléssel, de, mivel a járdátlan oldalban laktunk folyton elkéstem a zongoraórákról, elakadt a hangszer a homokban. Aztán apám fabrikált nekem triangulumot egy használt talicska abroncsból, így a következő évek már sikeresen teltek, még haknizni is jártam.

No, de térjünk vissza a hűséges hanghoz.
Mindenképpen a belső huzalozás legyen nemesfémből, mert azon nincs ez a szőr (vagy bőr?) hatás és abban tekereg legjobban a zene. Lehetőleg használjunk madárlátta kondenzátorokat, ezeket érlelni kell, káposztás hordóban fél évig, csak előtte le kell venni az abroncsokat, mert felmágneseződhetnek az örvénylő áramoktól. Semmiképp ne használjunk réz csöveket, mert nagyon veszélyes lehet, nincs nap, hogy ne lenne hír, megint ellopták valahol, vagy kivágták a rezet.
Azt is olvastam, hogy amilyen hangszert hallgat az ember, nagyjából akkora hangládát kell tervezni hozzá. Az enyém egyúttal konyhaszekrény is és a kanalak számával hangolható, meg hangvillával eszünk, biztos, ami biztos.

Na ja, vannak aztán olyan tanácsadók is, akik direkte homályosítanak, mintha nem lenne így is elég..bajom. Olyanokat mondanak, hogy dömperfaktor, átfogó negatív csatolás, pedig az cénégyzet egyenlő ánégyzet meg bénégyzet, nem vagyok hülye! Direkt csinálják, hogy a másik ne gyönyörködhessen a zenébe, hanem rázza az áram.
Állítólag azt be kéne vezetni, ha ilyesmin töröm a fejem, de én nem hiszek már könnyen...
Azért vettem ilyen holdelemet, mert a hirtelen áramnövekmény Reynolds számot indukálhat a tv antenna zsinórban. Mondták ezt is nekem. Fene bánja, megteszem a lottón is őket, ha nyerek kidobálom a csöveket és elmegyek személyes meghallgatásra a Placentadomongót.

Lejegyezte:
Én
(#) jani1987 válasza Ódenka hozzászólására (») Dec 19, 2024 /

Nekem csak azok az alkatrészek váltak be amiket előtte sterimóval átnyomtam ügyelve a rézgálic koncentrációra.
(#) somitomi válasza Landsmann hozzászólására (») Dec 19, 2024 /

Szerintem ott kezdődik a probléma, hogy az MI nem hazudik vagy félrevezet még csak nem is téved, mert eleve nem tud semmit. Az ilyen emberrel beszégetni tudó nyelvi modell (pl ChatGPT) egyetlen egy dolgot csinál, megpróbál az óriási mintájából létrehozott korrelációs adathalmaz alapján olyan válasz-szöveget létrehozni, mintha egy ember írta volna. Ennek megfelelően ha valamire helyes választ ad, akkor az inkább csak abból adódik, hogy teszemazt a "watt" és a "lóerő" szavak környékén az algoritmus "tanítására" használt óriási minta-szöveghalmazban többször fog előfordulni a válasz a "hány watt egy lóerő" kérdésre, mint tetszőleges másik szám vagy hogy "a vogon költészet a harmadik legrosszabb a világegyetemben". Ilyen módon sok kérdésre jó (vagy kábé jó) választ ad, de valójában nem "tud" semmit és nincs semmilyen felfogása arról, amit írkál, ezért is van az, hogy kézségesen ellentmond önmagának bármikor, néha akár külön unszolás nélkül is. Ennek megfelelően a hülyeséget is pont ugyanolyan magabiztosan állítja elő, mert a "cél" azzal már teljesült, hogy értelmes szöveget állított elő úgy, hogy nem csak szó szerint felböfögött valamit a training datasetből.
Az már user error (és hajam égnek áll tőle), hogy az emberek elhiszik az "intelligencia" részét a kifejezésnek és valamiféle digitális tudakozóként használják.
(#) lazsi válasza somitomi hozzászólására (») Pé, 15:15 /

A "digitális tudakozóként" történő használata elvileg teljesen megfelelő lenne. Mert a rendelkezésére álló információkból kikeresi a legvalószínűbbet. Ha én rákeresek a "watt" és a "lóerő" kifejezésre, kapok rengeteg találatot. Mindet (tényleg az összeset!) végignézni rengeteg idő, ami az MI számára sokkal rövidebb. És ezután jön még az, hogy a kedvenc keresőm a találatokat az alapján súlyozza (teszi sorrendbe), hogy korábban miket néztem meg. Ha rendszeresen a "még ezt sem tudják az érettségin" vagy a "bődületes tévhitek" oldalt nézem, akkor nagy eséllyel azok a találatok lesznek a lista elején, amik nem helyesek, és talán a 20. találatot meg sem fogom már nézni, mert belefáradok... vagyis még mielőtt a helyes választ is megkapnám. Az MI viszont nem csak az első 50 (hibás) választ nézi meg, hanem a többi 99950-et is, és azok többsége már helyes lesz (lehet, ha hozzáfér a megfelelő helyekhez...).

Alapvetően minden a tervezőn / programozón / kezelőn / üzemeltetőn múlik! Ha az adatbázist létrehozók rasszisták, akkor az MI is rasszista válaszokat fog adni (nem tudom, hogy megtörtént-e vagy csak városi legenda...).

Hazudhat és félrevezethet, ha úgy programozzák! Például, ha úgy állítják be, hogy válaszként azt adja meg, ami a leggyakoribb találattól eltérő (annak ellentmondó) második leggyakoribb találat. Mondjuk a Watt - LE kapcsán a leggyakoribb válasz a helyes érték, az ettől eltérő második leggyakoribb talán annak a reciproka. Ilyen beállítás esetén a reciprok értéket adná meg helyesnek.
Még azt is el tudom képzelni, hogy a készítői "emberszerűvé" akarják tenni az MI-t, és mivel az ember néha hibázik, ezért beépítik, hogy valahány %-nyi esetben ezt a kicsavart (téves választ eredményező) algoritmust alkalmazza. (L.: Csillagok között c. film, ahol be lehet állítani a robotnál, hogy hány százalék legyen az őszinteség, a humor, stb...) Ez megmagyarázná azt is, hogy második rákérdezésre (amikor már nem ez az algoritmus fut, hanem a "helyes"), miért ad jó választ, vagy miért adhat önmagának ellentmondót.
És ez még csak annyi, hogy a készítője "jóhiszeműen csinál rosszat". Mert lehet szándékosan is beépíteni a téves működést (gonoszságból, tiltakozásként, primitívségből)... De ha a üzemeltető elkötelezett valamilyen ideológia, szemlélet, stb... mellett, akkor szándékosan is hamisíthatja a találatokat. Mondjuk, ha tulajdonos elkötelezett Debian-párti, akkor a "melyik linux jobb" kérdésre adott válaszban kisebb súllyal veszi figyelembe a többi disztribúcióra kapott találatot. Direkt ilyen példát hoztam, de lehetne politikai, gazdasági, stb... ami valóban érdekében állhat valaki(k)nek, és az elköteleződése miatt simán bevállalja ezt a csalást. Ráadásul sokkal nehezebb bizonyítani, mint mondjuk a meghamisított gyári fogyasztás-adatokat. Az emberek meg hisznek az MI válaszának. (Itt is volt egy "ingyenenergia" topic és eléggé vicces volt látni, hogy egyes emberek mennyire elhisznek olyan dolgokat, ami egyértelműen nem lehet igaz - akkor miért ne hinnék el azt, ami józan paraszti ésszel nem eldönthető?)

Régi mondás, hogy "a Földön az intelligencia összege állandó, csak sajnos egyre többen osztozunk rajta". Erre az osztozkodásnál most még az MI is beállt a sorba!
Pár éve a reklámokban nagy divat volt az "intelligens mosópor" - de én hiába kerestem a chip-et minden egyes mosópor-szemcsében, nem találtam meg... Ezért inkább a feleségemre bíztam, hogy ne mossa együtt a fehér ingemet a színét eresztő piros blúzával...
A hozzászólás módosítva: Pé, 15:21
(#) sonajkniz hozzászólása Pé, 21:30 /

Vizet prédikál, bort iszik

A minap el kellet vigyem a lányomat az orvosi ügyeletre.
Míg ő a vizsgálóban volt elmentem a rendelő WC-ébe.
Míg kisdolgomat intéztem, olvasgattam a velem szemben lévő falragaszt, melyen azt ecsetelték, hogy milyen sokan nem, vagy rosszul mosnak kezet WC használat után.
Nem idézném az egészet, csak annyit, hogy ezen iromány szerint langyos vízzel, antibakteriális kézmosó szerrel legalább 20 másodpercig csutakoljam a kezem.
Ezek után a mosdó kettő darab csaptelepe közül csak az egyik adott vizet. Azt is csak hideget, kézmosó szernek meg még az emlékét sem lehetett fellelni.
(#) lazsi válasza sonajkniz hozzászólására (») Pé, 22:13 /

A vízről történő prédikálást még értem (langyos legyen, a kezedre folyjon, meg 20 másodpercig történjen mindez), de egy szóval sem említetted a bort....
(#) mnyugger válasza sonajkniz hozzászólására (») Szo, 0:58 /

Vinni kel ilyesmit szatyorban.
(#) kaqkk válasza sonajkniz hozzászólására (») Szo, 6:07 /

Sajnos ez nem vicces , az a falragasz akkor került oda amikor még volt pénzük a kórházaknak ilyen apróságokra hogy kézmosó- wc papír ... és az volt a hír a híradóban hogy ellopták a kéztörlőt a mozsdóból .
(#) Gafly válasza sonajkniz hozzászólására (») Szo, 7:35 /

Idézet:
„A minap el kellet vigyem a lányomat az orvosi ügyeletre.”

Ismerős érzés, nálunk az volt a kérdés, hogy miért ide jöttünk, miért nem a háziorvoshoz.
(#) Landsmann válasza kaqkk hozzászólására (») Szo, 7:54 /

Ismerősnek van étterme. Ott még a wc kefét is ellopták egyszer. Hogy hogy vitték ki, senki sem tudja.
(#) Gafly válasza Landsmann hozzászólására (») Szo, 8:04 /

Nem tippeket akarok adni, de például összebeszélnek, az elkövető belölről az ablakon kidobja, segédje kívül elkapja, és elrohan vele. Közben fészbukon tartják a kapcsolatot, és tesznek fel instára videókat...
(#) img válasza Gafly hozzászólására (») Szo, 8:29 /

Vagy szimplán csak ideges volt a tag és felment benne a pumpa... Akarom mondani: a kefe.
(#) Landsmann válasza img hozzászólására (») Szo, 8:59 / 1

Vagy a nagy sietségben mellé ült a fajansznak és úgy ment fel benne a kefe.
Következő: »»   979 / 981
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem