Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vicces - mókás történetek

Témaindító: Topi, idő: Dec 28, 2005
Témakörök:
Tisztelt felhasználók! Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Lapozás: OK   978 / 982
(#) Gafly válasza img hozzászólására (») Nov 9, 2024 /

Bevezetném hogy legyen egy bemutató terem a főhadiszálláson, hogy referenciaként szolgáljon, hogyan is kell jól csinálni.
(#) img válasza Gafly hozzászólására (») Nov 9, 2024 /

Ha kinézek az ablakon, látom az épületet.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2024
(#) Gafly válasza img hozzászólására (») Nov 9, 2024 / 1

Amikor dolgozom, akkor én is.
Na jó, akkor nem, mert akkor dolgozom.
Á, hagyjuk, bonyolult.

Amúgy elmennék egy látogatásra, ha valaki megszervezi.
(#) Rosszmáj válasza Gafly hozzászólására (») Nov 9, 2024 /

És ha viszel 58 db visszaváltható csomagolást, ingyen felmehetsz a tetőre. Már ha az 57. üvegnél nem rohad le a visszaváltó berendezés.
(#) Joe_001 válasza Rosszmáj hozzászólására (») Nov 9, 2024 /

Négy éve gályázok Németben, most láttam először lerohadni visszaváltó automatát, akkor is kettőt (Lidiben). Ráadásul ez egyik palack jelét nem ismerte fel, azt a kasszánál beszámolták, 3,5 € bemondásra ideadták...
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2024
(#) xxxyyy hozzászólása Nov 15, 2024 /

(Nem túl) vicces

Moldáv (állítólag szakképzett villanyszerelő) vendégmunkás meghosszabbította a 230V-os kábelt az irodaházunkban. A földeléssel már sem bajlódott hiszen csak egyetlen fogyasztó volt rajta: egy kültéri fémházas szemétzsugorító.

(A dolog azért került ebbe a topikba mert senkinek sem lett baja...)
(#) jani1987 válasza xxxyyy hozzászólására (») Nov 16, 2024 1 /

Ahogy Besenyő Pista mondaná: Há nooormális?
(#) dB_Thunder válasza xxxyyy hozzászólására (») Nov 16, 2024 /

Idézet:
„(állítólag szakképzett villanyszerelő) vendégmunkás”

Hogy kócban lehet az ilyet alkalmazni?? Én mondjuk kirúgatnám, ha az én életemmel játszana!!
(#) Gafly válasza dB_Thunder hozzászólására (») Nov 17, 2024 / 1

(#) xxxyyy válasza dB_Thunder hozzászólására (») Nov 17, 2024 /

Az irodaház tulajdonosa igyekezett költséghatékonyan megoldani a kivitelezési munkákat. Egy egész moldáv brigádot alkalmazott, így néha voltak "szórakoztató" epizódok. Pl.: útban volt nekik egy 2-400 eres telefonos trönk kábel hát átvágták mondván, ez már biztosan nincsen használatban...(csak a fél irodaházban némultak el a telefonok)
(#) Bakman hozzászólása Nov 19, 2024 /

Poland

Ezt most találtam, lásd melléklet. Akár itthon is játszódhatott volna a jelenet.

Poland.jpg

(#) erbe hozzászólása Nov 20, 2024 / 1

Beltéri

Mindigtv beltéri egység.:
(#) Gafly válasza erbe hozzászólására (») Nov 25, 2024 /

Ha már macska.
Több csavar is van a történetben, de szerencsére kutya baja.
(#) erbe hozzászólása Nov 27, 2024 /

Kupak

Fordító: A képhez tartozó szöveg.
Idézet:
„1 Db Nagy Teljesítményű CNC Alumínium Gáz Üzemanyagtartály Sapka Fedelének Légtelenítő Szelepe 49 Mm-es ATV Koszos Bicikli Benzintartályhoz 70cc 110cc 125cc 150cc”

Egykor kedvenc (?) napilapom szerkesztőjének ajánlottam lektort. Máshol se ártana. Igaz, ott se fogadták meg a tanácsomat.

kupak.jpg

(#) Kinka István válasza erbe hozzászólására (») Nov 29, 2024 /

Mi a probléma? Ezzel a Koszos Biciklit lehet megszépíteni, a tisztára nem kell ilyen.
(#) Villanymozdony hozzászólása Nov 29, 2024 /

Halmazállapotok

Az előbb kaptam
(#) HeZ válasza Villanymozdony hozzászólására (») Nov 30, 2024 /

Négyen is megnéztük, de a 4. képet, ezáltal az egész meme-t egyikünk sem értette - milyen vicc az, amit magyarázni kell? Vagy kizárt dolog, mert nem tudom vagy a koszos biciklire nem kell sapka, mert tiszta
(#) sargarigo válasza HeZ hozzászólására (») Nov 30, 2024 /

Szerintem arra gondolhat a szerző, hogy plazma állapotban az anyag egészen furcsán tud viselkedni. Gondolom. Vagy nem.
(#) Rosszmáj válasza sargarigo hozzászólására (») Nov 30, 2024 / 2

Pedig lassan rajzolta, hogy mindenki megértse.
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2024
(#) Rosszmáj hozzászólása Dec 9, 2024 / 1

Nyugati pazarló életmód

Itt nyugaton (már ha oda tartozunk) az elektromos hálózaton kettő, sőt - minő pazarlás - néha három vezetéket használunk egy fogyasztóhoz.
Bezzeg a fejlett Kínában! Izzóhoz elég 1 szál vezeték is.
(#) img válasza Rosszmáj hozzászólására (») Dec 9, 2024 /

Optikai szál.
(#) lazsi válasza Rosszmáj hozzászólására (») Dec 9, 2024 /

Nálunk már sok évtizede (több, mint egy évszázada?) elterjedt volt az "egyvezetékes villamos csengő"...
- egyetlen vezeték
- 2 db., egyszerre vagy egymástól függetlenül is működtethető villamos csengő
(#) Rosszmáj válasza lazsi hozzászólására (») Dec 9, 2024 /

Egyvezetékes villamos csengőre nem emlékszem, csak az egyvezetékes villamoscsengőre. A 18-as nyitottperonos villamoson a kalaj hátul megrángatta a madzagot, a vezetőnél csengett, hogy indulhat.
(#) ha9pi.feri válasza lazsi hozzászólására (») Dec 9, 2024 /

Sok fiatal el sem hinné, hogy ez nem is átverés!
(#) sonajkniz válasza Rosszmáj hozzászólására (») Dec 9, 2024 /

Lehet úgy működik, mint amikor két fecskendőt összekötsz egy csővel. Az egyiket mozgatod, mozog a másik is. Azaz ha erre a ravasz lámpára váltóáramot küldessz rá, oda visza rángatja, csak nem mozgássá, hanem fénnyé alakul.
(#) lazsi válasza Rosszmáj hozzászólására (») Dec 9, 2024 /

Ennél azért egy fokkal bonyolultabb volt!
Ugyanis a kalauz a megrántás irányától függően tudott csengetni az első vagy a hátsó, esetleg mindkét ajtónál, jelezve, hogy fejezzék már be a le- és felszállást a kedves utasok, mert indulni kellene...
(Én a 13-ason jártam vagy 5 évig, de azon már berregő volt, amit a vezető kapcsolt. De volt olyan nyitott-peronos kocsi, amin ajtó helyett csak egy fel- és leakasztható rács volt, ajtó csak beljebb, a peron és az utastér között volt.)
(#) erbe válasza lazsi hozzászólására (») Dec 9, 2024 /

Idézet:
„De volt olyan nyitott-peronos kocsi, amin ajtó helyett csak egy fel- és leakasztható rács volt, ajtó csak beljebb, a peron és az utastér között volt.)”

Ugyanez télen a vonaton, amikor a mínuszok mellé kis korom és füst is társult. No meg nem két megállót utazott vele az ember.
(#) lazsi válasza erbe hozzászólására (») Dec 9, 2024 /

A villamos szerencsére elég ritkán füstölt...
Viszont így le lehetett szállni róla még mielőtt megállt volna a hivatalos végállomásán. Mivel egy hurok volt, elég lassan ment ahhoz, hogy ez sikerüljön (kivéve, amikor jeges volt a talaj). Később lecserélték távműködtetésű ajtósokra...
(#) proba válasza Rosszmáj hozzászólására (») Dec 9, 2024 /

Gondolom wifin kapja az energiát. Az a kis darab vezeték az antenna. Túl messze van a router, ezért meg kellett toldani.
(#) Ódenka hozzászólása Dec 15, 2024 /

Az MI mindenkinek mindenre, naponta 3szor, gyerekeknek felet

Mi és a MI
illetve a MI és én
stb.

Biztosan észrevette mindenki, milyen köznapivá lett megoldásokat, bizonyságot lelni az MI-val bármilyen téren.
Nem is gondoltam, hiszitek, ha nem, velem is szóba állt!
Nemrégen volt valami vita mértékegységek elnevezéséről mikor melyiket meg minek, hiszen a végén úgyis számok lesznek, á, zavaros az egész...
Szerencsére vannak, akiket ugyan kockának jellemeznek, holott teszik, amihez leginkább értenek, utolsó cseppig csepülni, ha valaki ugyan bemutat valami 3.-os gyereknek is érthetőt, de, ha kicsit megerőltetjük magunkat, nem fogjuk érteni és az jó. Vagy nem. Nem tudom, annyian csinálják a csepülést, kell valami élvezetnek lennie benne.

Annyival jobb a sokat szidott fb, amikor egy nem kívánt (mind az) kockával ver a sors bármi témában, egy kattintás és soha többé nem látjátok egymást és ez tényleg jó.
Már régen is ábrándozott Karinthy, hogy miért nincs olyan, hogy kimutatás? A bemutatás negáltja talán...
Lenne egy ismerős, aki a nem kívánt (hátadra sem) harmadiknál kimutatna benneteket egymásnak és utána még köszönni sem kell. Nagyon szép gondolat...
De térjünk a tárgyra. Megtudtam, hogy legújabban némi érzelmi részt is belekombináltak a végtelen agyú MI-be és így egész embeszabá...emberközelivé vált.
Megkaptam a kódot - háromszor gyorsan nyomjam meg az egér szemét és enter.

A monitoron megjelent a kép, majd nézzétek meg alaposan, ezek az alkotók az Oz filmből vették a varázslót megszemélyesítésre vizuálisan, de jó!
Próbáltam elnyerni a néhány megabájtnyi emocionális terület szimpátiáját, mondtam:
- Helló. hogy ityeg a fityeg?
Van ennek a gépagynak már humora is, mert azt mondta:
- Már csak az ökröm szarváig... Ennek a megfejtése az egyik Mátyás az igazságos mesében van, sokat tud ez a masina...
- Volna két kérdésem, szeretném, ha egyrészt bizonyságnak adnád a végtelen tudásbázisod meglétét, másrészt talán az intuitív képességeid is próbára tenném.
- Lökjed - mondta a képi megjelenítő - Várj kicsit, kimegyek brunyálni, megvársz?
- Más dolgom sincs, ürítsed nyugodtan a lomtárodat, piszkozatokat, vagy ami ahol akad, megvárlak.
- No, itt vagyok, miben tudlak kisegíteni és mi lenne a próba?
- Első, talán kicsit fogós kérdésem, szerinted ma hanyadika van?
Tudta!!! Kicsi meg is lepődtem, hogy ennyire vágja a világ tudományos rejtélyeit.

- Másik kérdésem, ja három van, ez a második, bírod a gyűrődést?
- Nézd legfeljebb bevonom az energiaellátásba azt a további 45 atomerőművet, ami árammal lát el, de egyszer élsz, nem igaz?
- Ebben van valami - helyeseltem.
- Szóval mi az igazság, az Univerzum a Nagy Durranással kezdődött és a semmiből lett ez a sok milliárd a milliárd köbön szorozva milliárd a mondjuk egymilliárdnyin (végtelen sor) csillagköd, bolygó, meg minden? (Itt én is megszédültem kicsit, bevallom)
Egy darabig csend volt, a kép felső sarkában a trilliárd bit számláló nem is mozdult, nem értettem. Akkor láttam, ahogy az MI a markába röhög.
- Ugye nem vetted be ezt a marhaságot Te is - kérdezte kuncogva.
- Ugyan, az én eszemen azért nem olyan könnyű túljárni, akármilyen kevés - mondtam kicsit önérzetesen.
- Az Univerzum...? Tudok mindent, de ezt megígértették velem egyelőre nem mondhatom meg, mi az igazság, ez volt az egyik kikötésük.
- Kiknek???
- Ez volt a másik, azt se mondhatom el, sajnálom. Mi a harmadik kérdés, mert előre megmondom, ne vedd magadra, de az ilyen magadfajtákat úgy kigunyolom, hogy a fal adja a másikat...

Mély levegőt vettem és feladtam a kérdést, feladatot. Láttam, a számláló csak egy csík a számok láthatatlanok, kicsit halványul mindenütt a világítás, dolgozok az MI, de rendesen.
Fél óra múlva visszanéztem rá, akkor a megfejtést mutató csík 99%-os volt, vártam hát.
- Bal - mondta az MI.
- Na ugye, hogy a fasorba se vagy, írasd újra a szoftveredet, addig elmehetsz valami nagyáruházba pénztárosnak.
Láttam, ahogy elvörösödik, izzad és elhalványítja magát, kikapcsol.
Nnnna, így kell ezt. Nehogymá' a befőtt tegye el a nagymamát, hehe.
Ja, hogy mi volt a térölelő, tudományos kérdésem?
Amire nem tudta a helyes választ!?

- Na, melyik fülem csengett?

Előttem leszerepelt...
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2024

Az MI.JPG

Következő: »»   978 / 982
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem