Fórum témák
» Több friss téma |
Hát nem tudom..Lehet felhívom valamelyik szolgáltatót hátha van valaki aki érti mit is szeretnék és még segíteni is tud (és fog is )
Nos, a PDU formátum volt az egyetlen, amit (időhiány miatt) ki sem próbáltam. Találtam viszont egy érdekes oldalt itt.
Ha működik, csak egy picit többet kell programozni.
Húúú, ez kissé magas nekem egyelőre, de ígéretesnek látszik. El kell játszanom vele hogy kiderítsem hogyan is működik ez a PDU dolog. A TEXT formátum egyszerűbb , (és ezért szimpatikusabb ) számomra, de lehet hogy a PDU jóval több lehetőséget kinál.
Köszi
Volna még kérdésem...
A voice kodeket mely AT paranccsal lehet konfigurálni (HF, FR, EFR...) a SIMCOM 300 modul adatlapja megemlíti hogy van ilyen funkciója a modulnak, viszont az AT parancsok között nem szerepel erre vonatkozó utasítás, vagy én vagyok vakegér... Találkozott valaki már ezzel? (esetleg konkrétan ezzel a modullal kapcsolatban...?)
A text mode egyszerűbb, de végülis a PDU mode se vészes. Annyi a lényege, hogy 7bites(septet) adatokat kell küldeni 8biten(octet) kódolva, ezért 1bit mindig becsúszik az előző adatból. Neten vannak előre megírt rutinok is, ami oda-vissza konvertál.
Voice codec Ilyen messzire még sose merészkedtem. Beszélni is fog a PIC ?
Ok, köszi az infót és a dokksikat. Amint lesz időm átnézem őket, a rutinokra meg rákeresek. A PIC beszélni ugyan nem fog, de a kodek állításával lehet némileg spórolni a voice kommunikáció közben felvett árammal ami akkus tápellátás esetén nem utolsó szempont.
De egyelőre azzal is megelékszem ha oda küldi az smst ahová én szeretném...
Valahogy így kéne működjön a dolog:
Ha a modult felhívom (ha a hívó készüléken engedélyezve van a CID) a hívó telefonszámát a PIC mentse el egy változóba. Ezt az elmentett telefonszámot felhasználva a modul felé küldje el az AT+ CMGW parancsot. Innét kezdve arra a telóra küldi majd vissza a "batt low" jelzést amiről rá lett hívva a modulra. Ha esetleg telefonszámot váltanak akkor az első hívás után már az új számra küldi az smst...stb. Minden hívás beérkezésekor az új szám letárolása után kiadom a "minden sms törölve" parancsot, így nem kell bajlódnom az sms küldésekor hogy éppen melyik indexet kell meghívnom, mivel mindíg az első helyre írja az adatot. Ha azonos a telefonszám akkor felülírja újra, ha nem akkor az újat fogja használni ugyan azzal (1) az index el.
Remélem, nem haragszol, ha néhány kérdést itt teszek fel. Nem nyitnék új topicot.
Olyat kerestem, hogy pl. csoportos sms küldés, de nem találom. Lehet, hogy nem is létezik. Külön-külön el tudom küldeni az smseket, de kényelmesebb lenne, ha a gsm modul megcsinálná egyben. A másik dolog pedig a beérkező sms-ek feldolgozása. Az AT+CMGL="REC UNREAD" az összes olvasatlan üzenetet beolvassa egyben. Tagolja őket, de elég nehéz lekezelni, jobb volna, ha egy parancsra csak egy smst olvasna be, és majd megismétlem a parancsot, ha be akarok olvasni többet. Sajnos erre sem találtam megoldást.
Szerintem ebben az esetben nem érdemes menteni az üzenetet SIMre, onnan küldeni az smst és utána törölni. Egyszerűbb simán kiküldeni az SMS-t. Nem?
végül is igazad van, újabb híváskor úgyis frissül a változóba mentett érték amit az sms küldésekor használ.
sziasztok.
olyan kérdésem van, hogy nem lehet AT paranccsal megváltoztatni küldő ID-t? pl esetemben ne egy külföldi szám legyen a feladó, hanem az oldalam, ahonnan megy az sms... köszi
Azt nem a telefon teszi hozzá, hanem a központ. Letiltani is csak híváskor lehet a kijelzését, a hívó elküldi, de a központ már nem engedi tovább.
Viszont a központot lehet manipulálni, hiszen a mobilpont.hu is ezt teszi....
Nem vagyok mobilos, de szerintem akármilyen manipulálás az, nem egyszerű AT-parancsokkal történik, hanem a szolgáltató(k) beleegyezésével, technikai támogatásával...
Látom gyerekek jól elvagytok evvel a témával, pedig nagyon egyszerü az eset....kell a kiszemelt telefonhoz a gyári PC s softwer, egy másik prog amivel figyeled a comporton bejövő és kimenő adatokat "AT" parancsokat. én pl igy oldottam meg a dolgot, akit konkrétan érdekel a dolog irjon privátba szivesen segitek
Igen ez így valóban nagyon egyszerű volna, attól eltekintve hogy esetemben nem egy telefonról volt szó hanem csak egy GSM modulról. Tehát nincs hozzá semmiféle gyári PC s szoftver. Csak terminal programmal tudok vele soroson beszélgetni. Innentől bukik az egész ötlet, de ettől függetlenül köszönöm hogy segíteni próbálsz.
Halli
A következő kérdésem lenne: hogy a mobilt be lehet-e kapcsolni FBUS-on keresztül?
sziasztok, szöveget szeretnék pdu-ba konvertálni, de nem találtam értheő, egyértelmű infót magamnak, ami elég lenne, hoyg meg tudjak hozzá írni egy algoritmust.
valaki biggyesszen már ide egy "jó" linket nekem! köszönöm!
nah, már kb 3. szorra néztem egy oldalt, mire kiderült, hogy van ám hozzá 33 hsz, csak rá kell kattintani kis linkre. És akkor előjön ez: pdu, at-parnacsok
Sziasztok!
Itt is megkérdezném hátha tudja valaki a választ. Beérkezö SMS-t szeretnék továbbitani egy telefonszámra, lehetöleg anélkül hogy be kellene olvasni a PIC-be. Meg lehet ezt oldani? A modul egy SIM300 lenne. Segitségetek elöre is köszönöm!
Sziasztok!
Valaki tud segíteni, hogy miért ir ki állandóan hibát a telefon? (melléklet)
sziasztok, egy kérdésem lenne hogy mi az AT kód egy sima hanghívás kezdeményezéséhez.
Pl. atd<+36201234567>, csak ez nekem azért nem jó mert ezt adathívás, és nem minden telefont csörget be.
ATD+36301234567; én ezt használtam siemens m35i-vel
ez nálam is megy szépen, de sajnos csak adathívásként jelzi ki a telefonom, nem sima hanghívásnak, régebbi telefonra meg ki sem megy a hívás, mivel nem tudja az adathívás fogadását.
Vagy valahogy át lehet állítani hogy sima hívás legyen, mint amikor a telefon billentyűzetésről tárcsázok? Én Siemens MT50 telefonnal próbálkozom.
Ha pontosvesszőt teszel a végére, akkor hanghívást fog indítani. Báddzsó szintaktikáját kövesd és jó lesz.
Én meg ezt használom siemens telefon esetén ATD>SM(sim pozició);
Nekem nem volt vele problémám...
Köszi a választ így már jól üzemel!
Még egy kérdés, ha a hívást meg akarom szakítani arra van valami AT parancs, mert azt eddig nem találtam meg |
Bejelentkezés
Hirdetés |