Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   587 / 587
(#) zolika60 válasza sector99 hozzászólására (») Feb 16, 2025 /

Megnézted van-e bennük zsír? Sajnos ez manapság nem általános.
(#) Bakman válasza sector99 hozzászólására (») Feb 16, 2025 / 1

Szerintem rosszul. C3 (vagy lazább) illesztésű csapágy olyan helyre való, ahol várhatóan melegebb helyen fog üzemelni és/vagy menet közben várható nagyobb melegedés pl. a tengely felöl.

Normál illesztésű, műanyag porvédőset tegyél bele. A fém tartósabb de kevésbé zárt, mint a műanyag, könnyebben kiszökik belőle a zsír. Ahol olyan a hőmérséklet, nem opció a műanyag porvédő, cserébe sűűrűbben kell csapágyat cserélni. Mosógépbe tökéletes.
(#) Dino71 válasza sector99 hozzászólására (») Feb 17, 2025 /

A c3 nem olyan laza illesztés, hogy csattogjon. Inkább megütötted a csapágyat berakáskor de az is inkább morgó hangot ad, vagy nem is az csattog. Lengéscsillapító rendben? Súlyok nem kotyognak. Mert kb csattogni ezek szoktam meg a leszakadt dob, vagy törött repedt dobcsillag. A dob rögzítő csavarok amivel a dobcsillaghoz van rögzítve azok rendben voltak? Mert az is ki tud verődni és tud kotyogni a dob a dobcsillagon. Vagy észre se vetted a dobcsillag repedését. Esetleg dobbordák is tudnak zörögni ha laza vagy letörött a rögzítőfül róla. Valami hangfelvétel nincs róla?
(#) sector99 válasza Dino71 hozzászólására (») Feb 17, 2025 /

zolika60
Sajna nem, pedig szinte mindig megnézem beépítés előtt.

Bakman
Mit értesz "normál" illesztésű csapágy alatt ? Egyébként műanyag porvédős amit beraktam.

Dino71
Lehet hogy félreérthetően fogalmaztam. A csattogó, dübörgő hang volt a kiindulási hiba. Először kicseréltem a lengéscsillapítókat. De a hiba maradt. Aztán szétszedtem miután egy mosógépszerelővel való beszélgetésnél már 80-90 ezer forint javítási költségnél tartottunk.
És amint írtam sima 500 forintos kínai csapágyak voltak benne. Alkatrész áruházban 10-15 ezer egy bele való csapágy, ami normál szabványú és méretű 6205 és 6206-os csapágy.
A csillag (kereszt) teljesen ép, rögzítése (3 db csavar) rendben. A csapágyakat nem ütéssel cseréltem, hanem csináltam támasztógyűrűt és és hengerfejcsavarral kihúzattam. A újakat is úgy raktam be, nem ütéssel, nehogy eltörjem a műanyag házat.
Összerakás után teljen megszűnt az a csattogó hang amit előtte adott. Simán fut, viszont elég hangos már úgy 1200-as fordulatnál.
Majd felveszem a zajt.
(#) Bakman válasza sector99 hozzászólására (») Feb 17, 2025 /

Idézet:
„Mit értesz "normál" illesztésű csapágy alatt ?”
"Közforgalomban" C3 mint laza és normál csapágyak forognak. Utóbbit nem szokták külön jelölni, esetleg CN jelölés látható rajtuk.

C2 szorosabb mint a normál, C4 lazább mint a C3 és C5 lazább, mint a C4. Nem voltam precíz, nem illesztés, hanem hézagként szerepel a katalógusokban.
(#) sector99 válasza Bakman hozzászólására (») Feb 17, 2025 /

Ilyen csapágyakat raktam be. Akkor cseréljem C4-re ?
(#) Dino71 válasza sector99 hozzászólására (») Feb 17, 2025 /

Muti azt a csapágy ki be húzódat. A lényeg az lenne, hogy befelé a külső csapágy gyűrűt nyomjad befelé a házba ne a belsőnél fogva. Kiszedésnél tök mindegy annak a csapágynak már hol feszíted.

No igen... Sajna a belső gyűrűt is húzta, biztosan. Szóval ezt én rontottam el. A belső, nagyobb csapágyat úgy húzattam be, hogy a régi csapágyat tettem fölülre, de külsőt azt sajna nem. Ott csak egy nagy (24-es ) anya húzta be a csapágyat. Tehát erőteljes önkritikát gyakorlok...
Viszont köszönöm a segítséget és a türelmet Neked és mindenkinek !
(#) még1MbR válasza sector99 hozzászólására (») Feb 17, 2025 /

Én csak egy lapos, üthető fejű csavarhúzóval szoktam a helyére kocogtatni az új csapágyakat, szigorúan a külső gyűrűnél körkörösen kocogtatva. Ha a fészek szép tiszta és picit meg van kenve, gyönyörűen a helyére megy.
(#) sector99 válasza még1MbR hozzászólására (») Feb 17, 2025 /

Hát ez elég húzósan ment be, pedig tiszta volt a fészek. A csapágyakat 1-2 órára a fagyasztóba tettem, a fészket beolajoztam. De a régiek is elég nehezen jöttek ki. (bár azoknak mindegy és ott nem is lehet a külső gyűrűhöz hozzáférni) Egyébként danamitból esztergáltam támasztó "csészét", nehogy megsérüljön a műanyag ház. (most már gyorsabban fog menni a szét és összeszerelés. a 3000 Ft meg "járulékos veszteség" - tanulópénz lesz)
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2025
(#) Ge Lee válasza még1MbR hozzászólására (») Feb 17, 2025 / 1

A réginek meg kell hagyni a külső felét (belét ki kell szedni), azzal lehet azután az újat akár húzni-nyomni akár kalapálni is.
(#) Dino71 válasza sector99 hozzászólására (») Feb 17, 2025 / 2

Akkor az ott lett el b.szva. Mindig a csapágynak azt a gyűrűjét kell ütni ahova megy. Ha tengelyre húzod akkor a belső gyűrűt, ha házba megy akkor a külső gyűrűt kell ütni, vagy préselni.

Jogos a 10 pont, szégyellem is magamat piszkosul... Mert 40 évvel ezelőtt én is úgy csináltam, de így 70 évesen már butul az ember, tisztelet a kivételnek.
(#) Bakman válasza sector99 hozzászólására (») Feb 17, 2025 / 1

Nem. Mosógépbe a C4-es még rosszabb, mint a C3. 6205-2RSH (C jelölés nélkül).
(#) pipi válasza Dino71 hozzászólására (») Feb 17, 2025 /

Egyetértek Dino71-el
Én a döglött csapágy külső gyűrűjét ferdén egy helyen elvágom flexel, akkor a golyók és a belső gyűrű kivehető, a belső gyűrűt is elvágom, ezen a 2 gyűrűn át már lehet a helyére ütögetni a jó csapágyat, az átvágás miatt a gyűrű átmérője tud változni, nem szorul be.
(#) apuwader hozzászólása 12:00 /

15 éves Miele

Kedves Hozzáértők, egy Miele mosógépnél se kép se hang - tegnap még mosott - a konnektorban van áram, mit javasoltok?
Előre is köszönöm.
(#) uniman válasza apuwader hozzászólására (») 12:08 /

1.) Pontos típusát leírni !
2.) Szétszedni, belenézni/méricskélnii (hozzáértő által)...
(#) zolika60 válasza apuwader hozzászólására (») 15:26 /

Először azt mérd meg meddig jut a gépben az áram. Nekem egyszer mindjárt a hálózati zsinór belső végénél a zavarszűrő volt szakadt.
(#) apuwader válasza uniman hozzászólására (») 16:02 /

Miele w921 a típus. Az ajtót nem tudom bezárni..
Következő: »»   587 / 587
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem